Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

gropa

Re: Pedalboardy

Příspěvek od gropa »

... Další variace na pedalboard bez aparátu ;)
Přílohy
IMG_20230118_184901.jpg
torst

Příspěvek od torst »

rekonstrukce pedalkufru. před, potom.
P1110048.JPG
P1110051.JPG
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

No prokouknul... Nač tolik kreslítek? Využiješ je? Nebo je to jen kvůli testování?
torst

Příspěvek od torst »

Využiju, každé má jinej zvuk a účel. DS-2 je okamžité solo se zvýšenou hlasitostí. Overdrive buď samostatně nebo jako přikopnutí DS-2, Recto je na dždž riffy, opravdu se to blíží Mese (....no), MD-2 jsem přidal, udělám na něm přesnou simulaci kanálu Lead PV Bandita, který občas zlobí.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
gropa

Příspěvek od gropa »

Prozatím poslední verze duální ho pedalboardu el/ak bez komba...
Přílohy
IMG_20230401_130308.jpg
misadlouhy

Příspěvek od misadlouhy »

to je pecka jak mi to hraje. Vůbec není potřeba umět hrát :). Vše jsem nastavil okolo čistého zvuku . V jedné paralelní cestě je Deco s dvěma možnostmi nastavení (wide stereo a flanger). Za tím jde zapnout shimmer reverb (stereo jemný). A to se dá paralelně přimixovat k první cestě. Na první cestu jde přidat normální stereo reverb, a trochu stereo chorusu a trochu stereo tremola, na kterém jde zapnout aby se chovalo nepravidelně (random chvění). A pak jde volume pedálem první cestu přimixovávat k druhé v jakém hlasitostním poměru chci. A furt je to čistý zvuk jen s takovými zvukovými stereo cancourky na pozadí. Struny zvoní a jdou hluboce i do nižších frekvencí, protože to teče přes lampový aparát. Fakt není třeba umět hrát. Stačí kroužit okolo jednoho či dvou akordů (třeba C a F, nebo D a …) a zní to jak z propasti :). Samo si to žádá o zvýšení hlasitosti.. ale doma nemůžu;). Už se těším k … nebo do … Tam to bude… možné trochu hlasitostně vytáhnout (ne moc). Ona ta krása nepotřebuje řvát.
Norman ST 40 folk
torst

Příspěvek od torst »

torst - praotec pedalboardů v ČVR ! Z hloubi času a stodoly jsem o víkendu vytáh svůj prastarý PB z dob, kdy toto slovo ještě neexistovalo. Vyrobil jsem si ho někdy začátkem ´90 a sloužil jen doma, nebyl na koncerty. Jen abych měl krabky zapojené na desce a moh je přenášet vcelku po domě. Prkno, dřevěná obruba, držátka z Merkura, plechový škapulíř nahoře pro 2 baterie 4.5 V. Na spodku protiskluzné pásy z cyklistické duše. Výzdoba dobová. Aštar Šaran a jeho následovníci!
P1110332.JPG
P1110335.JPG
gropa

Příspěvek od gropa »

Poslední verze pedalboardu bez komba...
Přílohy
IMG_20230826_121238.jpg
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Po roce opět update pedalboardu. Tentokrát tak trochu účelově - začal jsem hrát s kapelou a chtělo to změnu. I když jsem pořídil Simplifier MKII, tak jsem se vrátil ke hraní s aparátem. Delay krabičky jsem nahradil RE-202 a Whammy vyměnil za octaver, protože jsem z něj stejně nic dalšího nepoužíval. Po (asi) 15-ti letech jsem vyměnil overdrive. Taky jsem přešel zpátky na menší kufr, kvůli přenášení a jednoduchosti. Kupodivu mi zbylo místo a jedna napájecí větev, takže prostor pro růst tady pořád je :-)
pedalboard2023.jpg
  • Fender Level Set Buffer
  • TC Electronic PolyTune2
  • Michalík (PMT) Wah/Volume [Czech made]
  • Kasleder Toxic Twins
  • ProCo You Dirty RAT (Salvation Audio mod)
  • pFHuuu Mastotron (Zvex clone) [Czech made]
  • Keeley Super Mod Workstation
  • TC Electronic Sub'N'Up
  • Boss RE-202
  • Strymon Flint
Kufr Adler, Napájení Vašinka (Starbuck), propojky od Hendreka, kabely Widara, sucháče 3M dual lock, kdyby někdo pátral po detailech :-)
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

...no dobře, tak ještě jedna, dvě menší úpravy :-D

Zvex Mastotron jsem vyměnil za DOD Carcosa Fuzz - trochu víc mi sedí zvukově, ale hlavně se na něm trochu líp hledá zvuk. K Boss RE-202 jsem přidal MIDI footswitch na přepínání presetů (MIDI Piccolo 2F1) - přes pedál jdou volit jen 4 (v mašince je jich ale 127) a nejde se "vrátit zpět", což mi pedál umožní.

A jedno vylepšení na závěr - vyrobil jsem si držák na trsátka: https://www.instagram.com/p/CxsrHsusdDx/?img_index=1 - původně jsem tam měl takový ten klasický, co někteří lepí na kytary, ale to není na "rychlé" hmátnutí, občas se to někde zasekne - v praxi jsem tam mohl mít jenom jedno navíc. Ne že bych teda během hraní trsátka ztrácel, ale mít je v záloze se vždycky hodí. Jsou to D-Grip Jazz C od Janíčka, kdyby to někoho zajímalo :-)

pedalboard2023_2.jpg
volfi

Příspěvek od volfi »

Čeká mě další PB a už mě štvou suché zipy. Jakou kombinaci 3M dual locku zvolit?
250:400 je nejsilnější
250:250 a 400:170 střední
250:170 nejslabší
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

volfi píše: 12.10.2023 7:39 Čeká mě další PB a už mě štvou suché zipy. Jakou kombinaci 3M dual locku zvolit?
250:400 je nejsilnější
250:250 a 400:170 střední
250:170 nejslabší
Já používám SJ 3540 , alenevím, která kombinace to je.

Na Line6 M13 jsem používal tu šířku 25mm, na ostatní krabičky 12,7mm. Tu M13 by v pohodě udržela i ta 12,7, ale kupoval jsem to tehdy poprvé, tak jsem radši vzal širší.

Jinak při objednání mysli na to, že to není kus/protikus, takže když potřebuješ 1m, tak musíš objednat 2m. Co es týká pedalboardu, tak doporučuji rovnou nalepit do kufru proužky na celou plochu - bude tě to stát trochu víc, ale já vždycky lepil jen na/pod efekty a přikaždé změně pedalboardu tam potom dolepuji různé kousky a nevypadá to dobře :-)
volfi

Příspěvek od volfi »

SJ 3540 má 250 hříbků na palec čtvereční, takže používáš 250:250. To je vlastně jedinej model, kterej slouží jako kus/protikus. U 400 a 170 musíš vždy kombinovat s jiným. A jak to lepí k PB? Dělaj to, co máš ty s gumovým lepidlem a pak ještě s acrylickým, tak i tady váhám co vzít.
Rozhodně mám v plánu udělat pruhy.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

volfi píše: 12.10.2023 9:12 SJ 3540 má 250 hříbků na palec čtvereční, takže používáš 250:250. To je vlastně jedinej model, kterej slouží jako kus/protikus.
Tak v tom případě bych doporučil tenhle. Ona je výhoda mít kus/protikus stejný, protože by ti stejně jeden z nich asi zbyl. Takhle je to univerzálnější. Drží to fest, toho se nemusíš bát.
volfi píše: 12.10.2023 9:12A jak to lepí k PB?
Lepí to fest, dalo by se říct že "už to nesundáš". Když prodávám efekt a dávám to dolů, tak se s tím jebu :-) Napřed strhnout, ale stejně tam ta vrstva s lepidlem většinou zůstane, takže seškrábat (nehty, dřevěná špachtle, trsátko, ...) a potom začistit (líh). V pedalboardu to nechávám, takže tam mám všude možně nalepené kousky, ale když budeš dělat pruhy, tak je to OK.

Na dně pedalboardu mám takovou tu "hnědou" překližku. Před lepením očistím lihem, aby tam nebyl prach, mastnosty, ...

Btw. kupoval jsem jednou z Aliexpresu i čínskou kopii - ono to spolu sedí, ale je tam menší vůle. Efekty sice nevpyadnou, ale když na ně šlapeš, tak se trochu hýbou (to s originálem není). Ty čínské jdou taky celkem v pohodě slepit (asi jako klasický sucháč).
volfi

Příspěvek od volfi »

Super díky za info. :-)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Aktuálně PB_V23 takto:
IMG_20231022_213055.jpg
Zespodu mám ještě TCE Hypergravity mini, stále zapnutý kompresor. A asi 4 multizdroje.
Kdo by si chtěl projít řetězec a detaily, může si stáhnout pdf s návrhem v CADu.
pedalboard_V23.pdf
(1.95 MiB) Staženo 82 x
EHX S9 je fajn hračka, vyzkoušeno naživo s elektroakustikou. Ale abych jen nechválil, ty freeze módy nejsou pořešené úplně dobře co do ovládání.
Neumí to takový klasický latching mode, kdy to zní jen při sešlápnutí spínače, jako to šlo třeba u EHX Freeze. Navíc ten spínač je 3PDT hard click a je v TB zapojení, takže předělat to na soft click SPST nelze. Škoda téhle snad zatím jediné vlastnosti, která mi nevyhovuje. Jako dá se udělat změna freeze zvuku dvojím sešlápnutím, ale pro ty chvíle, kdy bych toto použil (ambient tichá hudba) je ten KLIK KLAK hodně rušivý.

PS: na připevnění S9 jsem použil dual lock vůči normálnímu sucháčovému povrchu pedalboardu a drží to fakt fest. Asi budu mít problém, když si budu chtít S9 brát jen jako solo krabku na malé projektíky.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Pěkné Hnedreku, pěkně otřené od prachu, naleštěné :)
Ale vážně, to já bych svůj PB v současném stavu zveřejnit nemohl... budu se muset zamyslet
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ale prd naleštěné, je to většinou schované v softcasu, tak se na to nepráší. Komplikace přijdou vždy, až jak mám hrát. To pak zvítězí pohodlnost a místo těžkého PB hodím do furtálu od kytary Zoom G1Xon.
torst

Příspěvek od torst »

Leštěnka, voňavka! Závidím EH S9 ! V Radaru jsou doufám torstovi impulsy !! Ale co si budem povídat, ZOOM G1on to nakonec všechno převálcuje !! ... :-Z
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nejsou, pošli :).
Mám tam i 4 akustické pro použití s akustikou.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“