PEAVEY 5150 / 6505
Pravidla fóra
Re: PEAVEY 5150 / 6505
Nešel bych do toho. Bude to mít podobnej charakter zkreslení,ale nebude to prostě ono. Udělal jsem chybu,že jsem koupil čísnký Peavey kombo 6505+. V jednom kuse v servisu a zvuk mě na p***l neposadil. Prodal jsem ho a koupil Peavey 5150 a to je zesík na celej život, nesmrtelnej a zvuk jak tank.
Naposledy upravil(a) Tompson dne 27.02.2015 14:41, celkem upraveno 1 x.
A M E N .Tompson píše:Nešel bych do toho. Bude to mít podobnej charakter zkreslení,ale nebude to prostě ono. Udělal jsem chybu,že jsem koupil čísnký Peavey kombo 6505+. V jednom kuse v servisu a zvuk mě na p***l neposadil. Prodal ho a koupil Peavey 5150 a to je zesík na celej život, nesmrtelnej a zvuk jak tank.
Nevím přesně, kam bych to napsal, ale zkusím to tady. V tématu Co nás momentálně zklamalo atd. jsem se zmiňoval o nefukčním repru Sheffield 1200 v mé bedně Peavey 6505. Takže jsem ji postupně osadil dvěma Celestionama Classic Lead a pak ještě s dvěma V30. Celkově jsem byl dost nadšený, když jsem to zkoušel sám ve zkušebně, hlavně to počáteční nadšení, však znáte
. Zvuk pěkně agresivní atd.... prostě jsem si říkal, jak jsem mohl hrát celou dobu na Sheffieldy. Ale ono probuzení z počáteční euforie "dokonalého" zvuku pomalu přišlo samo. Když jsme dali zkoušku se zbytkem kapely, tak to prostě nebylo ono. Tak nějak jsem se neslyšel tak dobře jako před tím. Laborování s equalizérem, sonic stompem, no vším možným. No po třech měsících snažení nalést stejně dobrý zvuk, který by se prosadil s kapelou, jsem nakonec sehnal náhradu za nefuknčního Sheffielda a bednu osadil zpět do původního stavu. No hned jsem se slyšel parádně, zvuk kytary se ve zbytku kapely neztratil. Ten "střeďák" se krásně prosadil. Když člověk hraje sám, tak ty repra samy o sobě jsou takový nijaký, něco tomu jakoby chybí, ale ve směti zvuků a pazvuků celé kapely se pěkně prosadí a neztratí.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
-
soulflytriber
No já bych navázal otázkou kterou si kladu už dlouho. Co by jste doporučili spíš pod 6505? Momentálně mám Harley Benton s V30 ale neni to ono. Nejdřív mě napadly bedny s V30 jako Orange ppc, Mesa, Marshall 1960AV, Engl a nebo třeba Line 6 s V30 který sklízí taky pozitivní hodnocení. Pak mě napadlo ale jestli pod Peavey nebude lepší postavit prostě i bednu Peavey například s těma Sheffieldama.
aparát: Peavey 6505
box: Harley Benton V30
box: Harley Benton V30
Za mě bych dal určitě šanci sériové bedně s Sheffieldama. Novou bych asi nebral, ta cena je teď šílená. Jak jsem psal výše, tak její kvality se projeví až při hraní s celou kapelou.
Na bazaru je teď za desítku. Pokud to ještě platí.
http://hudebnibazar.cz/prodam-2x-box-pe ... /ID904204/
Na bazaru je teď za desítku. Pokud to ještě platí.
http://hudebnibazar.cz/prodam-2x-box-pe ... /ID904204/
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Mám box 2x12 od www.hardbox.cz a nedokázal bych si pod mojí Peavey 5150 představit něco jinýho. Novej box za 14 tisíc a zvuk jak víno!
DOTAZ!!! : Bude to asi souviset s nastavením biasu. Přijde mi,že lampy docela dost hřejou, mohl bych si nad mřížkou grilovat steak
a na předním panelu po hodině hraní neudržím ruku. Co s tím?
DOTAZ!!! : Bude to asi souviset s nastavením biasu. Přijde mi,že lampy docela dost hřejou, mohl bych si nad mřížkou grilovat steak
Zdar, že lampy hřejí je normální a máš pravdu, že jak moc hřejí závisí na biasu. Orientačně se podívej ve tmě jestli nejsou žhavé anody - měly by být úplně tmavé. jestli jsou tmavě červené, svědčí to o vysokém anodovém proudu a ten bys měl rychle vrátit do obvyklých mezí, jinak Tě ty 6L6GC rychle opustí. Peavey používá u hi-gain zesilovačů "cold" bias cca 60% max. povolené anodové ztráty. Ve Tvém případě by mohla být vyhovující hodnota anodového proudu naprázdno (bias) cca 33mA.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Mám v Pívíčku lampy 5871. Mrknu na ty anody, jakou mají barvu.
EDIT: Moje chyba, myslel jsem 7581
EDIT: Moje chyba, myslel jsem 7581
Naposledy upravil(a) Tompson dne 10.05.2015 23:39, celkem upraveno 1 x.
Tak ty dvanáctiwattové lampičky tam rozhodně nepatří! Jsou přetížené jak napěťově, tak výkonově. Je to ekvivalent 6V6GT, ale do Tvého "stroje" patří 6L6GC, což jsou elektronky dvojnásobného výkonu oproti 5871/6V6GT.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Moje chyba! jsou to lampy 7581.
Jo, tak to už je v pořádku, je to vylepšená (nebo jen "vylepšená"?) 6L6GC. V datasheetu píšou, že je to upgrade
.
To mi přijde hodně divné.
Já 6505+ měl a horká teda nebyla ani po hodinách hraní na post volume 4 z 10 (ničitel organowy). Přední panel byl studený naprosto vždy, takže tady čuchám nějaký velký špatný v tvém případě. Na zadní mrížce bych si stejk teda neugriloval, ani kuřecí. Teplo bylo vždy jen nad dírou v horní desce, která je nad výkonovýma elektronkama, ale vždy tam šlo udržet ruku.
Já 6505+ měl a horká teda nebyla ani po hodinách hraní na post volume 4 z 10 (ničitel organowy). Přední panel byl studený naprosto vždy, takže tady čuchám nějaký velký špatný v tvém případě. Na zadní mrížce bych si stejk teda neugriloval, ani kuřecí. Teplo bylo vždy jen nad dírou v horní desce, která je nad výkonovýma elektronkama, ale vždy tam šlo udržet ruku.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Já se podepíšu pod to co tu napsal Demilich. Nikdy ani u žádný z Peavey co jsem měl nebo mám mi nehřálo nic natolik, aby se na tom nedala udržet ruka. Nicméně Peavey 5150/6505 nemá žádnej trimr na nastavování biasu. Teda jestli si ho tam někdo nedodělal jako to bylo i v mym případě 
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Právě že tam trimr na bias mám a bůh ví,jak to je od předchozího majitele nastavený. Každopádně v červnu budu posílat zesík HOTovi, na přelampování a ať mi dá pryč ten trimr, akorát mě znervózňuje 
To není úplně pravda.innerself píše:....... Nicméně Peavey 5150/6505 nemá žádnej trimr na nastavování biasu....
Moje 6505+ a co vím tak i normal 6505 má vzadu když vlezeš za mrížku na levé straně u transformátoru takový schovaný trimr. Ten ale, jak mi bylo zde na fóru znalejšími vysvětleno, nešteluje přímo bias, ale nějaké jiné napětí. Více informací nechť doplní znalejší.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
6505+ (5150 II) a 6534+ trimry na štelování biasu mají. Ale u obyč 5150/6505 jsem tam žádnej trimr vůbec neviděl. Měl jsem vedle sebe mojí bejvalou 5150 a kytaristovo 6505, kterej je i prvnim majitelem a žádnej trimr na nastavování čeho si tam od výroby nebyl. Viz. třeba tyhle fotky
http://uraltone.com/info/wp-content/upl ... 6505_1.jpg
http://www.gear-vault.com/wp-content/up ... mbnail.jpg
http://uraltone.com/info/wp-content/upl ... 6505_1.jpg
http://www.gear-vault.com/wp-content/up ... mbnail.jpg
- Dif Der
- last.fm: http://www.last.fm/user/DifDer/
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/onpoll
- Kontaktovat uživatele:
Konečně vím, jak vypadá americký kvalifikovaný pracovník. Důchodkyně, co sotva chodí.
Hanák #00057, Hanák #00028, G&L Asat Classic Bluesboy, Grebeň Customcaster, Framus Diablo Pro, Fender Stratocaster Player, Mesa Boogie Roadster 212, Randal RM4 (Salvation Audio Matchvox, Buddy, Camerock)+ Engl 840/50, Diezel 412 FV
Janecký JB, Zon Sonus RT-K5
Janecký JB, Zon Sonus RT-K5
Zdravim všechny. Nedávno jsem pročítal pár stránek o zesilovačích a docela mě zarazilo, že většina lidí o 6505 tvrdí, že je to docela tight zvuk. Nevim jestli je to tim, že ostatní high gainy (jako engl nebo třeba moje druhá peavey jsx) jsou ještě víc tight, ale zkrátka mi přijde, že 6505 nějak moc tight aparát neni. Možná je to mojí reprobednou, nebo mam už nadobro sluch v hajzlu, takže se radši zeptám
Jak vidíte 5150/6505 oproti dalšim modernim high gainum?
Me prijde hodne tight. Neni to muj oblibeny zvuk, jelikoz zkresleni mi prijde uz presaturovane, nicmene tight je imho dost.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tak se mi to asi zdá oproti jsx
nicméně se mi engly i tak zdaj víc tight než ta 6505. No i když na netu jsou ukázky i 6505 který hrajou taky jak nebe a dudy takže se netu moc věřit nedá