Nejlepší by asi bylo, kdyby to dělali všichni jako třeba emg. Tam by byla taky pohodička výměna snímačů, podobně jak to jde u aktivů. Emg to sice dělaj i u pasivů, ale dělaj to takhle jako jedinýAlternátor píše: 27.12.2020 21:34 Mně u Gibsonu připadá vůbec zhovadilej ten model používání PCB u poťáků na SG a Les Pauly. Je sice super, že máš ten "quick connect" model na případnou výměnu snímačů, ale který nový snímače, co koupíš, to maj v základu. U Explorerů to třeba vůbec nepoužívají, nevím teda, jak modely 2020, ale moje 2012 i 2019 jsou pájený klasicky.
Gibson SG standard
Pravidla fóra
Re: Gibson SG standard
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
- Alternátor
No, to asi jo, pro manuálně levý, jako jsem já, by to byl jen přínos
. Já si zase prošel likvidováním aktivní elektroniky v jiným Expu, co jsem kupoval bez snímačů (údajně tam původně už z továrny byly EMG aktivy), nicméně elektroniku si předchozí majitel nevykuchal a byla docela prasečina, jak mi na to tehdy napojili snímače. Nakonec jsem ji nechal komplet vyměnit (snad až na přepínač snímačů), ale tu kytaru to stejně nezachránilo... Možná, že s těma EMG nehrála tak blbě, ale byla úplně mrtvá a s Alnicem tóny okamžitě umíraly, honit to gainem taky nebylo žádný řešení. U SGček jsem na takhle mrtvej kus ještě nenarazil.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Existuje bazar, kde by šlo vyzkoušet několik SG Standardů (Gibson) s ověřeným původem a jeden koupit ? Pokud ano, prosím odkaz nebo kontakt. Díky. 
Tak jsem se pochlapil a odpojil jsem bridge HB u svého SGJ. Na poťáku jsem pak naměřil 460 KOhm. Takže 500 KOhm?innerself píše: 24.12.2020 23:30 Nezkoušel tady někdo z vás měřit u gibsonů hodnotu poťáků, například že by modifikoval jejich 300k volume poťáky za 500k? Už jsem to řešil v několika dalších tématech o snímačích, že u gibsonu les paul studia z roku 2010 jsem naměřil nižší hodnoty, než se udává. Mělo by bejt použito standardně po gibsonsku 300k volume a 500k tone, ale já naměřil u volume 237k a 410k tone. Těch 237k mi nedalo ani dvacet 250k poťáků a nejblíž se tomu dostal jeden s 240k. Jako hraje to tim pádem o dost líp, když je to takhle nízko, jenom mě ale zajímá, jestli je to výjimka u týhle jediný kytary, nebo to je standardem/obyklostí.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
existuje, stačí hledat.JirkaT píše: 30.12.2020 20:19 Existuje bazar, kde by šlo vyzkoušet několik SG Standardů (Gibson) s ověřeným původem a jeden koupit ? Pokud ano, prosím odkaz nebo kontakt. Díky.![]()
https://guitarpoint.de/de/electric?tags=,sg,
[url]www.gregsguitars.de:8080/en/products/3/Gibson_SG.html[/url]
Super. Díky moc. Podle netu to mělo mít taky 300k volume poťák, ale asi nemá no. A dokonce je to i víc, než jsem na gibsonu naměřil na cloně játorst píše: 30.12.2020 22:27 Tak jsem se pochlapil a odpojil jsem bridge HB u svého SGJ. Na poťáku jsem pak naměřil 460 KOhm. Takže 500 KOhm?
Já dík za potvrzení, že tam mám ten silnější poty. Teda, jestli měřim dobře. Na měřáku mám limit 20M a na displayi 0,46. (nižší nastavení je 200k což je málo).
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Jo já nějak asi přehlídnul to J. Junior by měl mít podle netu všechny 500k. Vlastně tam jsou jenom dva, když má jeden snímač. Teda podle toho co maj na netu teď. Dřív mohla ta řada bejt samozřejmě třeba i s dvěma snímačema. Nicméně měření mluví jasně
A měřil jsi to správně.
Díky za odkazy. Při hledání na netu jsem je také našel a ještě spoustu "bazarů" , hlavně v USA. Já jsem měl na mysli bazary v ČR, ale do dotazu jsem to nenapsal...bubucci píše: 30.12.2020 23:37existuje, stačí hledat.JirkaT píše: 30.12.2020 20:19 Existuje bazar, kde by šlo vyzkoušet několik SG Standardů (Gibson) s ověřeným původem a jeden koupit ? Pokud ano, prosím odkaz nebo kontakt. Díky.![]()
https://guitarpoint.de/de/electric?tags=,sg,
www.gregsguitars.de:8080/en/products/3/Gibson_SG.html
Innerself : Junior? Zase vedle .. :-E I když ono to "J" asi také znamená Junior.
Mám SGJ 2014 Anniversary, což je "skorodospělé" SGčko. A poťáky, zdá se, jsou ty 500, tím mi spad kámen ze srdce.
http://aws2.gibson.com/Products/Electri ... 4/SGJ.aspx
Mám SGJ 2014 Anniversary, což je "skorodospělé" SGčko. A poťáky, zdá se, jsou ty 500, tím mi spad kámen ze srdce.
Torst: ten SGJ má 24 pražců, tedy možná trochu delší krk. Padá ti to na hlavu, jako některé SG ?
Naposledy upravil(a) JirkaT dne 31.12.2020 11:23, celkem upraveno 1 x.
Predstavy nekterych lidi o ceskem kytarovem trhu me neprestanou prekvapovat.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Tím myslíš můj dotaz na bazar ?
Když budeš mít štěstí tak se v boutique našeho serverodárce sejdou i dvě (teď je tam jedno). To bude asi nejblíž, čeho se dá tady tak dosáhnout. Myslím, že podobná šance bude občas i u bubucciho.. 
Á tak to je jinej model. No nic to nemění na tom, že podle toho cos poslal tak ve specifikaci je 500k non linear. Tim to mluví taky za všechnotorst píše: 31.12.2020 11:18 Innerself : Junior? Zase vedle .. :-E I když ono to "J" asi také znamená Junior.
Naposledy upravil(a) innerself dne 31.12.2020 11:41, celkem upraveno 1 x.
On je ten krk cca normální. Ty 2 pražce jsou v úseku, kde maj normalní SG mezeru mezi rámečkem a hmatníkem. Vyplněnou plastovou destičkou. Na krk nepadá, zkoušel jsem těžiště, je zhruba na 2. cívce 1. snímače. Měl jsem SG fokus a to padalo děsně, totéž kamarádovo Epi, jako všechny Epi. Nevím jak to dělaji, že orig G nepadaji :W.JirkaT píše: 31.12.2020 11:23 Torst: ten SGJ má 24 pražců, tedy možná trochu delší krk. Padá ti to na hlavu, jako některé SG ?
Jastud: Napsals to za mě, nechtel jsem na Silvestra prudit .
Skoro bych si myslel, ze u bubucciho je ta sance realnejsiJosé píše: 31.12.2020 11:33 Když budeš mít štěstí tak se v boutique našeho serverodárce sejdou i dvě (teď je tam jedno). To bude asi nejblíž, čeho se dá tady tak dosáhnout. Myslím, že podobná šance bude občas i u bubucciho..![]()
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
Díky za reakce na můj dotaz. Asi tedy nezbude než sledovat inzeráty a zkoušet štěstí.
Už několikrát jsem jel kupovat SG, zatím bez úspěchu. Vždy si beru sebou pro srovnání svou SG Epi G310, se snímači Seymour SH6 a SH2, kterou mám vyladěnou podle svých potřeb a porovnávám.
To moje SG Epiphone G310 nepadá, asi je to uchycením řemene, viz. foto.
Už několikrát jsem jel kupovat SG, zatím bez úspěchu. Vždy si beru sebou pro srovnání svou SG Epi G310, se snímači Seymour SH6 a SH2, kterou mám vyladěnou podle svých potřeb a porovnávám.
To moje SG Epiphone G310 nepadá, asi je to uchycením řemene, viz. foto.
Tvoje Epi nepřepadává, protože je to verze se šroubovaným krkem, který je tím pádem zapuštěnější do těla a celá ta sestava i s kobylou je dál. Epiny s lepeným krkem padají. Měl jsem tu Fokusku, taky přepadávala, zkusil jsem, že bych musel mít řemen chycený na 12. pražci, aby byla stabilní !
Je to tak a ještě tomu pomáhá to umístění šroubu do krku, místo obvyklého středu té kovové krytky. Jsou to cca 3 cm, ale dělá to moc...