Peavey Valveking 100W Head

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Re: Peavey Valveking 100W Head

Příspěvek od rain »

PaoloCZ píše:Takový to nepříjemný bzučení zkreslení na lead kanálu, když zrovna hraju, to je proto, že na to hraju doma potichu, co?

A co si myslíte o Mesa Modu? Myslíte, že koupě součástek za pět korun a hodina práce můžou tak razantně zlepšit zvuk?
http://ultimate-guitar-valveking.wikisp ... lectronics
http://profile.ultimate-guitar.com/ilya-v/
MESA mod
It makes the gain channel million times better (exaggerating).
Mesa and Bogner like (Not exaggerating).

Remove R122 (no jumper needed).
Leave R124 in place (Don't touch it).
R116 to 10k (Wattage don't matter here).(10K has more gain, 22K has less... tightness of tone depends on EQ and setup)

The tone stack cap & resistor are crutial to Mesa sound;
C2 to 470pF
R4 to 47k

If it's too dark remove C149 (cut one leg of it).
Zkoušel jsem ten mod udělat ale moc (vlastně skoro vůbec) se mi to nelíbilo. Hledám jiné zvuky... Navíc tak přijdeš o gain boost - tedy vlastně pseudotříkanál. Vrátil jsem to zpátky, akorát tu úpravu eq (C2, R4) jsem nechal. Přijde mi to daleko příjemnější ve výškách a středy se taky posunou...
Zkoušel jsem celkem dost modifikací, něco jsem našel na netu, něco vykoumal sám. Ten preamp je v zásadě hodně podobný TripleXXX a JSX a dá se z toho dostat o dost lepší zvuk. Koncák to chce komplet překopat, zazím jsem neměl čas, tak jsem akorát zrušil Texture obvod a poťák využil na noise gate podle JSX...
lunchie

Příspěvek od lunchie »

jak koukam na to schema, aby se z toho dostalo neco vice blize rectifier kanalu, tak by bylo potreba k te zmene 1.5k -> 10k ale i klidne 22k nebo 39k (r116) odporu pridat 1nF na 150k v katode (R101) a zvysit r102 100k -> 220k, taky c104 by sneslo zvysit na 2.2nF - 4.7nF

no a lehce povymenovat hodnoty v tone stacku. Problem tu ale porad lehce bude - chybi katodovej sledovac na vybuzeni tonestacku, takze to asi bude znit lehce jinak.
PaoloCZ

Příspěvek od PaoloCZ »

Jenom abych informoval : Mesa mod jsem na Valvekingu udělal a jsem spokojenej!
Lead kanál se mi předtim vůbec nelíbil, dolaďoval jsem to graphic equalizerem ve smyčce, bylo to lepší ale pořád na h***o. znělo nepřirozeně, bzučelo to, prostě na prd.
Po mesa modu je i bez EQ to zkreslení mnohem lepší, takový ostřejší, ale ne "v tom nepříjemnym způsobu" ... Spíš než Mesu mi to připomíná nějakej hodně nabuzenej Marshall, takže ten název je možná trochu mimo, ale to nevadí, protože to prostě zní fakt dobře.
Jinak si ještě asi udělám na Valvekingu tohle
50/100W Switch (VK100/212 ONLY)
(jdoorn01)

Here's an idea lifted from Mesa/Boogie Lonestars, very simple.

If you remove the Texture board, you can have something better, imo. Save the 100n cap (C1) and install it in series with the 100n cap (C144) on the power amp board. This closely matches
the other side of the splitter (C135 47nF). Alternatively you could replace the pair with a 50n cap. You must use this set of caps to bridge the gap left by removing the Texture circuit. Refer to the
VK100/212 schematic for details.

Once you've accomplished this, throw a DPDT switch in its place. Locate the cathode jumpers for either V7 & V6 OR V5 & V4, pin 8. Take a lead from the pin 8 side of the jumper from each of the
two tubes you've chosen and run each of those leads to their own contact on the switch. Take the ground side of the jumper, or just solder to that fat ground trace and bring that to the two common
contacts on your DPDT switch.

What this does is disconnect two of the power tubes, one from each side of the push/pull, and deactivates the cathode ground. This is how Mesa does it in the Lonestar 100W series.
Funkci Texture jsem nikdy nepochopil, k čemu přesně to je dobrý, řikali mi že to je nějak UK/US zvuk, ale já ten rozdíl prostě nepoznám. Takže si udělám switch na 50w, na doma parádní záležitost, IMHO.
• 1983 Marshall JCM800 4210 50W 1x12" ... a loupe se omítka •
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

na doma to mas fuck jestli 50 nebo 100 :)
patrik_m
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik_m »

Také mám VK a poslední dobou mi trochu zlobí šum u zkresleného kanálu. Dost se zvýšil a musel jsem si zvětšit útlum na Noise Reduktoru (redukuji přes BOSS GX700). Na posledním koncertě se mi naposledy stala věc že celý můj stack začal vydávat divný zvuk. Rytmicky popraskával a vydával rytmicky zvláštní tón. Obávám se že mi odchází lampy, což by bylo přijatelné i vzhledem ke stáří (3roky). Nevíte někdo co s tím? popřípadě jestli je to opravdu lampami, které by jste doporučili?
Ibanez RG420EG/Schecter OMEN 7 EXTREME -> ENGL e530 -> t.c.e. G-Major -> BBE Maximizer -> M/B 50/50 -> Framus 212.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Z tohohle popisu se fakt dá říct snad jen to, že to lampama může být a vzhledem ke stáří je to poměrně možné. Nejlépe to hodit k nějakému osvědčenému servismanovi.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Hmm, může to být načatýma lampama, to jsou ještě původní? Mě nepřijde že by VK potřeboval noise gate - má ji na boost kanále vestavěnou a šumí minimálně. Mám tam v konci Sovteky, v preampu a invertoru tuším Sovtek, EHX a JJ nebo stará Tesla, už nevím - zkoušel jsem různé podle ucha. Preampovky ale vydrží hodně dlouho, spíš jsem laboroval se zvukem. Zkus ještě jestli jsou všechny lampy řádně usazené, případně po nich něčím poklepat (třeba tužkou) za provozu, jestli nejsou mikrofonické. Ty preampovky tam ale drží jak čert...
patrik_m
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik_m »

Mno jsou původní. Takže to asi bude jediný problém. Zkoušel jsem je poklepat a na jednu jsem narazil (Potvora :-D). Trošku to zalupalo... ale když jsem to zkoušel po zkoušce tak už se mi to nepodařilo... neluplo to ani jednou. Ale i tak... vyměním je. Stejně toužím po 6L6 od Mesy :-)
Ibanez RG420EG/Schecter OMEN 7 EXTREME -> ENGL e530 -> t.c.e. G-Major -> BBE Maximizer -> M/B 50/50 -> Framus 212.
Johny_Hard

Příspěvek od Johny_Hard »

zdravím lidi, dneska jsem koupil z bazaru hlavu VK s boxem RANDALL RA412XJM, hraju metal melodický-symphonic se zvukem směřující do vyšších frekvencí spíše řezavý a zkreslení na aparátu používam tak na polovinu, je to dobrý box ten RANDALL nebo by seděl k té hlavě víc box marshall 1960A nebo 1960AV ???zajímá mě názor na tyhle tři druhy boxu,díky
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

nevim no, ale pokud je to ten s jaguar repry tak na ty jsem toho moc kladného nečetl... ale bejt tebou tak to neřešim, pokud na to hraješ pul dne tak stejně nejsi objektivní a ještě nastavení několikrát změníš, takže bych si s tim pár dní hrál a pak uvidíš, ale ano, ten box asi nebude ideální
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Johny_Hard

a co se týče těch marshall boxu hodil by se k tomu zesilovači reprobox 1960A nebo 1960AV co myslíš ?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Radši bys G12T-75 nebo V30, co myslíš? :mrgreen: Mezi použitými repry je propastný rozdíl. YT je plné srovnávacích videí, takže nejlépe uděláš, když tam naběhneš a pár si jich pustíš, aby sis udělal obrázek. Já osobně bych si na ten tvůj styl zvolil spíš G12T.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Bummer píše:Radši bys G12T-75 nebo V30, co myslíš? :mrgreen: Mezi použitými repry je propastný rozdíl. YT je plné srovnávacích videí, takže nejlépe uděláš, když tam naběhneš a pár si jich pustíš, aby sis udělal obrázek. Já osobně bych si na ten tvůj styl zvolil spíš G12T.
Na řezavý zkreslený melodický symphonic metal jedině V30...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Valveking sám o sobě nějak extra průrazný, takže V30 boxem se nic nezkazí. Já hraju metál zásadně na Greenbacky :lol: :lol:
Johny_Hard

šlo by na tuhle hlavu zapojit footswitch z CRATE FW120 ???jsou v něm pouze ledky připojené k přepínačům, na některém foru jsem viděl schéma s odpory, je nutno tam ty odpory zapojit nebo lze přijit FS bez nich ???
patrik_m
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik_m »

Já bych taky volil jedině V30. Jejich zvuk je pro mé ucho jedinečný a co jsem hrál se svým valváčem, tak se podle mě ve v30-kách nejlépe rozmáchl a rozzvučil celou kapelu uplně jinak. Greenbacky taky nejsou špatný... viděl jsem hrát lidi kteří měli box 3x12 s V30 a pod ním měli 2x12 s greenbackama, ten zvuk byl taky fajn :-) Řezal a zároveň byl chlupatej :-)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ano, jedinečný bezesporu je. :D
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

patrik_m píše:iděl jsem hrát lidi kteří měli box 3x12 s V30 a pod ním měli 2x12 s greenbackama
Překlep, nebo si opravdu viděl 3x12 box?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Možný to je, to určitě víš...http://www.3rdpower.com/product_hlh_312.htm

A lidi jsou schopni dotáhnout kdejakou machrovinu, ale stejně to vidím spíš na překlep :)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Právě protože to možný je, tak se ptám, protože jsem se s tím ještě nikdy osobně nesetkal :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“