Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Radis

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od Radis »

Kytaristi jsou většinou slyšet, otázka je, zda jsou slyšet ostatní.
innerself

Příspěvek od innerself »

Já teda většinou slyšim i jako posluchač převážně bubeníka. Konkrétně jeho plechy :D Proto většina kytaristů má tendenci si přidávat kytaru aby to všem uřízlo hlavy.Teď mě napadlo s tou hlasitostí. Exodus i když jedou na kemper co letí ke zvukaři, maj za sebou ještě i nějakej ten reprobox. Nejspíš jim to z odposlechů nestačí a když jsem nějak tak pročítal nějaký rozhovory s nima, tak tu kytaru prostě musí cejtit v zádech. Vlastně se jim ani nedivim :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
NSWC

Příspěvek od NSWC »

innerself píše:Ono to peavey ve směs hraje pořád stejně :D Jediný co se na tom dá nějak zmrvit je nahulení basů a resonance na 10. Jinak ten aparát hraje fakt pořád stejně :D A vsadim se, že na netu je milion profilů do kempera, kde jedna 6505 od druhý zní jak nebe a dudy.

http://www.brickwall.pl/store/index.php ... &results=3
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Koukám, že ten druhý klip je i s Axe II. Podle toho ,že na Kemperu nemá nic naroutovanýho v efektové sekci, tak má Axe jako efekty.
A nebo ne , nicméně je to v popisku na Kemperu , Sinmix 6505
innerself

Příspěvek od innerself »

No a nebo je to tak vyladěný, že člověk ani nepozná jakej zesilovač hraje jako v tom prvnim videu :D Já teda nevim no, ale to jak zní tady ten profil 6505, tak takle pro moje uši ten zesilovač nehraje. Neřikám, že by byl ten zvuk špatnej. Jenom, že jsem nikdy neslyšel aby mi z toho lez podobnej zvuk jak z ukázky.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

innerself píše: Jenom, že jsem nikdy neslyšel aby mi z toho lez podobnej zvuk jak z ukázky.

Děláš si srandu :!: :?: , nebo to myslíš vážně ?

Já jsem teda myslel, že snad už je každému jasné , že prostě Kemper je celý řetězec Amp, box ,mic!!!!!
Tak jak můžeš napsat takovou volovinu!!!! :D
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Hele .Každý píše , že chce mít zvuk jak Metallica, Slash a pod.
A stál někdo u nich ve zkušebně nebo na podiu , aby opravdu slyšel jejich zvuk_

NIKDO Z NÁS!!!!!

Vždyť to co je slyšet v nahrávce je prostě celý řetězec !!!!!! Proto můžeš mít zvuk jako Metallica jenom , když budeš vědět S ČÍM TO NAHRÁVALI !!!!
No a když máš Kemper tak prostě na profiluješ celej gear , třeba s použitím CUBASE a nějakýho porovnávacího vstpluginu a Kemper ti dá totožný zvuk.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

innerself

Příspěvek od innerself »

NSWC píše:
innerself píše: Jenom, že jsem nikdy neslyšel aby mi z toho lez podobnej zvuk jak z ukázky.

Děláš si srandu :!: :?: , nebo to myslíš vážně ?

Já jsem teda myslel, že snad už je každému jasné , že prostě Kemper je celý řetězec Amp, box ,mic!!!!!
Tak jak můžeš napsat takovou volovinu!!!! :D
To je jak jsem psal už na začátku že je tenhle řetězec moc chemie. A je v tom výhoda ta, že jak kapela nahrála album, tak může znít i naživo. Přitom i když by pak na živáku použil stejnej gear co ve studiu, tak už to jak studiovka znít nebude. Právě proto že je neskutečně složitý, jak už tady padlo to nazvucení kytary. Jak už jsem psal. Mám rád charakter zesilovačů a líbí se mi i jak zní když je zrovna nesnímá mikrofon ale lidský ucho ve zkušebně.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

innerself píše: Přitom i když by pak na živáku použil stejnej gear co ve studiu, tak už to jak studiovka znít nebude.
Ano absolutní souhlas. :)

No v Kemperu můžeš mít všechny druhy profilů.
Studiový,pódiový, do zkušebny atd. od stejného gearu. Jen si je prostě vyrobíš na míru konkrétnímu prostředí a potom už cestuješ a je to pořád tvůj signature zvuk , který ti nebude nikdo kurvit , ve studiu na podiu prostě nevymýšlíte mikrofony , boxy atd.
innerself

Příspěvek od innerself »

No jenže jeho docílení je neskutečná makačka a i tak ten zesilovač díky nazvučení přes mikrofony zní zkrátka úplně jinak než je člověk prostě zvyklej to slyšet vlastnim uchem :D
NSWC

Příspěvek od NSWC »

A když slyšíš amp z odposlechů na pódiu?Tak o co jde? Zase celej řetězec .Chápu ve zkušebně.
innerself

Příspěvek od innerself »

Já většinou z odposlechů neslyšim :D Nevim kde si měl možnost hrát. Ale já byl rád když jsem z odposlechů slyšel aspoň svuj řev :D
vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

Nevíte jak se přesně projevuje parametr Rig x-fade time??
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

vladan píše:Nevíte jak se přesně projevuje parametr Rig x-fade time??
Ahoj
Ono to není moc poznat, ale je tam určitý časový náběh na nově přepnutý rig.To znamená že když přepneš tak to není takový skok ve změně zvuku.
Funguje to i když přepínáš v PC .
Já používám tu neskutečnou vychytávku MORPHING :D :D :D .
Je super jak je to vychytaný.Po navolení parametrů můžeš zadat i náběh buď na sekundy nebo po aktivaci tempa např na 1/2 ,1/4, 1/8 ,1/16 ..... taktu, takže tí krásně naběhne pozvolně třeba gain , delay můžeš si to časovat jak chceš podle tempa.Je tam dokonce snad od 1 ms do 20s, nebo právě v taktech.
Ti ing. od Kempera jsou fakt divný koumáci :D

vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

Já jsem 4.0 zkoušel ale přidalo mi to nějak zvukově jinak.Ale možná to byl jen hluch chce to nahrát 3.3 vs 4 a pak oposlouchat.Jinak si ta makovice doplní na co má zrovna náladu.Tobě se zdá 4 ka v pohodě?.Morphing jsem zkoušel je to zajímavé ale čekal jsem spíše ,že to bude morphovat z presetu do presetu .Třeba z MArshalla do Blackface to asi nejde ,že??
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Jo . Ohledně toho, aby morphoval z rigu do rigu jsem už psal na KPA fóru.Právě mi řekli , že tam je ten Rig x fade.
A ta funkce Morph je fakt super.Ja to nemám na expr.pedal ,ale na přepínání.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jinak vcera to meli Biffy Clyro vyresene vtipne - vedle technika bylo nekolik Fender a Marshall hlav, ktere sly do kemperu a z tech do PA. na podiu meli nekolik 4x12, ktere slouzily pouze jako pocitovy odposlech, to same regulerni odposlechy - zbytek sel kapele do in earu. Pocitove to na podiu asi musi byt fajn, nemluve o konzistenci zvuku z koncertu na koncert - nicmene oproti jejich zivaku na RFP byl bohuzel zvuk v Lucerne koule.
torst

Příspěvek od torst »

Takže Kemper jako speaker simulator.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

pochopil jsem to tak. nemel jsem cas studovat jejich rig rundown na YT, tam to bude popsane obsahleji. zvuk meli na RFP bozi a predpokladam, ze uz tam tenhle setup meli (v zakulisi jsem nebyl).
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“