aparáty MARSHALL - naše zkušenosti s jednotlivými modely
Pravidla fóra
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Re: aparáty MARSHALL - naše zkušenosti s jednotlivými modely
Ale povedenej je. Jen hraje jinak než Zakk. To neznamená že hůř. Ale co asi hleáš za zvuk tak si myslím, že ten Zakk by se ti libil nejvíc.
. Jinak jen pro doplnění. Ještě se testoval Mad professor a ten si s tím moc nesed. Ale zase s Peavey super. A bedna byla zkosená Vlasa Bkack 412 s V30.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
No, dobře, tak to jenom neni ono
ale stejně je k tomu potřeba ta krabička, aby to bylo top. A to jde dosáhnout i s jinejma zesilovačema. A za druhý to "milostpán" nechce 
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Věřím, že nakopávadlo tam borec žádné neměl, ale on uměl hrát. Musí se na tom trochu makat a do těch strun se opřít s disciplínou a sebeovládáním. Není to takový ten zesík s autopilotem jako 6505+ kdy uhraješ djent aji se stratem a ještě se směješ fanynkám v první řadě do xichtu jak ti to rube, ačkoli pravačka jen struny lechtá 
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Tak to snad umí dohnat případně gain tuhle vlastnost ne? Nebo v případě marshalla assault poťák nebo jak se to tam jmenuje. Hádám že ty overdrivery s tim hrály líp díky dodáním víc středů, než ten preset kinga. A víc středů před zkreslenim nevim jak by člověk dostal pravačkou.
Je pravda že to jak se chová pravačka je dost slyšet když se to umí.
Jinak, kdyby proti tomu nic kámoš neměl, ten co hledá ten vhodný aparát, proč si nenechá zabudovat preamp přímo do nějakého aparátu, případně si může nechat postavit zesilovač celý, pokud mu nestačí to co se prodává, je to nejsnažší způsob než hledat něco co asi není nebo na co nemá peníze..
Jinak, kdyby proti tomu nic kámoš neměl, ten co hledá ten vhodný aparát, proč si nenechá zabudovat preamp přímo do nějakého aparátu, případně si může nechat postavit zesilovač celý, pokud mu nestačí to co se prodává, je to nejsnažší způsob než hledat něco co asi není nebo na co nemá peníze..
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Ono by to ve výsledku asi dopadlo stejně draze, jako třeba ten peavey invective
Já taky řikal, že o něčem nevim, ale pár mě jich napadlo no, tak jsem se tu jenom zkusil zeptat. Jako oni i ty krabičky vyjdou levnějš hlavně. Já mu poradil, že nejlevnější řešení je aktivní snímač SD ahb-2, ten je silnej a posílenej o středy, jakoby už overdrive v sobě zabudovanej měl. Dokonce i tak, že je když to použije s tim overdriverem, tak už je to přes čáru 
Jasny,taky by to slo,aktiv nebo preamp s korekci a zesilenim uz v kytare,kdyz mu vadi krabka na zemi a pak muze hrat na co chce ; )
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Já to tak třeba mám s tim snímačem a stejně si ty středy ještě dokrmuju parametrickym eq, ale to je zase krabička no. Ale je možný že by to v kombinaci právě s tim marshallem spolu sedlo. Nevýhodou teda je to, že leze kromě správnejch frekvenci do kytary i velkej brum snímačů, takže musim gate mít skoro u maxima 
Zdravím přátelé. tisíckrát omílané téma. Sháním do zábavovky (Harlej, Kabát, Brychta, Olympic. atd) zesilovač Marshall za rozumné peníze. Požadavky - cena do 15 lisíc, vyrobeno ještě v Anglii. Dvoukanál. Hraní na menších podiích ale i v klubech i bez P.A., používání ve zkušebně. Rozhodl jsem se pro JCM 2000 DSL 50 W - tedy dvoukanál. Nicméně v nabídce je např. JCM 900 Dual reverb 50 W, JCM 2000 DSL 100W údajně limitovaná verze s panelem ala Plexi. dík za každou radu.
DSL 50 bude asi nejlepší volba. Ta limitka by se měla lišit jen vzhledem, vnitřek je asi stejný. Z JCM 900 je hratelný jen MKIII. Zvazil bych ještě JCM 800 2205. Nehraje jako jednokanál, ale mě se líbila víc nez DSL. Nebo pak 6100. Mám rád i vintage modern, ale to je takový pseudo dvoukanal.
Určitě radím starší modely. Ideálně s výstupním trafem Drake ltd. Už jsem to psal víckrát - Honza Vladyka, servisman, na ty novější hrozně nadává. Poddimenzovaná výstupní trafa odcházejí. Neříkám, že je to pravidlo, ale je to zkušenost konkrétního servisáka. Nepodcenit.
https://hudebnibazar.cz/marshall-jcm800-2204/ID227409/
https://hudebnibazar.cz/marshall-jcm800 ... /ID165034/
Já vím, že tohle je mimo tvuj rozpočet, ale měl bys apec na celej život.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
-
Stanley Glazoff
Ten druhy ale s osmikilem ma spolecny jen nazev,jinak je to plexina,takze jen pro plechovy usi,pokud s ni někdo chce kreslit,nebo dokoupit krabickytorst píše: 17.03.2019 10:03 Určitě radím starší modely. Ideálně s výstupním trafem Drake ltd. Už jsem to psal víckrát - Honza Vladyka, servisman, na ty novější hrozně nadává. Poddimenzovaná výstupní trafa odcházejí. Neříkám, že je to pravidlo, ale je to zkušenost konkrétního servisáka. Nepodcenit.
mě spíš znepokojuje ten "intaktní stav". Jako že zesilovač nehraje do taktu ?
https://hudebnibazar.cz/marshall-jcm800-2205/ID216167/ tohle by se mi líbilo asi nejvíc.
https://hudebnibazar.cz/marshall-jcm800-2205/ID216167/ tohle by se mi líbilo asi nejvíc.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Marshall JVM 205, je tam víc módu než na ostanich Marshallech.Posluchac píše: 17.03.2019 9:05 Zdravím přátelé. tisíckrát omílané téma. Sháním do zábavovky (Harlej, Kabát, Brychta, Olympic. atd) zesilovač Marshall za rozumné peníze. Požadavky - cena do 15 lisíc, vyrobeno ještě v Anglii. Dvoukanál. Hraní na menších podiích ale i v klubech i bez P.A., používání ve zkušebně. Rozhodl jsem se pro JCM 2000 DSL 50 W - tedy dvoukanál. Nicméně v nabídce je např. JCM 900 Dual reverb 50 W, JCM 2000 DSL 100W údajně limitovaná verze s panelem ala Plexi. dík za každou radu.
DSL bez úpravy taky není žádný zázrak a chybí tam přesně ten zvuk mezi crunchem na 1. kanálu a Lead 1 na druhém.
2205 je zvukově lepší na zkresleném kanálu a příjde mi to jako hybrid mezi JCM800 a Jubilee. Smyčka je vcelku naprd a je třeba hledat i ty správné roky, které už mají vyřešený 'channel bleeding'.
Ještě k tomu Torstovu technicko-bazarovému okénku...jelikož je Marshall, potažmo řada DSL/TSL asi to neprodávanější od Marshallu, tak se logicky servisák potká s více kusy než třeba Soldana, že jo ? A ty odporoučené trafa, nemusí být vždycky chyba samotného aparátu, že áno.
A ta 2205 upravená od Rožďálovského, to musí být opravdu něco, ještě k tomu za ty prachy.
bubucci : Jasně, to statistické hledisko je správné, uznávám. Když ohulíš amp bez zátěže, tak odejde i Drake ltd. Už nevím, co Vladyka přesně uváděl, možná se i hodnotil trafa jako taková, jejich poddimenzovanou kontrukci. Ale to už fabuluju.
K Marshallu servisovanému Rudou : Ruda je špatnej výrobce, ale dobrej servisák. Opět zprostředkovaná zkušenost od známého kytaristy. Nevylévejme vaničku!
K Marshallu servisovanému Rudou : Ruda je špatnej výrobce, ale dobrej servisák. Opět zprostředkovaná zkušenost od známého kytaristy. Nevylévejme vaničku!
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Torste, zeptej se Vladyky, jestli by ty odpálený Marshall výstupáky neprodal a za kolik. Dík.
Jinak Ruda není dobrý servisák ani náhodou ať s vaničkou, nebo bez ní.
Jinak Ruda není dobrý servisák ani náhodou ať s vaničkou, nebo bez ní.
mmjuz: Myslíš to vážně? Zas s ním takovej kamarád nejsem, ale zkusit to můžu, obšlápnu terén a případně by jste se pak domluvili napřímo.
-
Stanley Glazoff
No zrovna origo trafa se pry u nej často ztraceji
A s teslackym to pak jaksi nehraje 
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Jasně že to myslím vážně. Dík.
Já hraji na bicí a zesilovač sháním kytarákovi, který mi dal tohle zadání:)))torst píše: 17.03.2019 10:03 Určitě radím starší modely. Ideálně s výstupním trafem Drake ltd. Už jsem to psal víckrát - Honza Vladyka, servisman, na ty novější hrozně nadává. Poddimenzovaná výstupní trafa odcházejí. Neříkám, že je to pravidlo, ale je to zkušenost konkrétního servisáka. Nepodcenit.
Jinak sám vlastním vícero profi akustických souprav bicích plus elektrické. Do zkušebny jsem např. přinesl ukázat k postavené soupravě 4 snare, z toho 2 zakázkové (malé bubínky), celkem jen tak něco okolo 150 litrů v nákupních cenách ve zkušebně.... A když si chceš po padesátce zahrát, přemlouváš kytaristu, aby už neotravoval tranzistorovým kombem. Jelikož jsem dělával příručního zvukaře, hraji občas záskoky v kapelách, dost kapel jsem také pořádal, tak mám údajně přehršel zkušeností. A když tady povídáte o Rudovi Roždalovským (dokonce si ho pamatuji z Orientu s Pavlištou). Roždalovský mi v r. 1989 proměřoval na monoskopu dělaný zesilovač transiwatt k P.A. Ten čas letí. V 91. hrál Ruda v Abaxu a párkrát jsme si naše kapela Gepard Black Metal Č. Budějovice spolu zahráli na podiích