Jaké struny používáte???
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Jaké struny používáte???
Zahuhlaný? Hmm, sice jsem je ještě neměl na PRS, ale na Ibaneze se mi zvukově dost líbily... 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
mel jsem je na stratu a prisly mi fakt jalovy, je to cca rok ale doted si pamatuju jak jsem byl nastvanej ze jsem za ne dal ty penize. asi na to mam proste smulu a d'addaria se kteryma jsou vsichni spokojeny + kvanta ostatnich vyrobcu strun mi nejsou souzenyNero píše:Zahuhlaný? Hmm, sice jsem je ještě neměl na PRS, ale na Ibaneze se mi zvukově dost líbily...
- ...EDGE...
Jinak Elixiry 10-52 uz mam par mesicu a furt v naproste pohode 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
No, s D'Addario s tebou zcela souhlasím, to je děs... Já více méně používám Arkay, Ernie Ball nebo Carl Martin. někdy bych mohl zkusil elixíry, ale ty mi přijdou prostě moc drahý.Kinx píše:mel jsem je na stratu a prisly mi fakt jalovy, je to cca rok ale doted si pamatuju jak jsem byl nastvanej ze jsem za ne dal ty penize. asi na to mam proste smulu a d'addaria se kteryma jsou vsichni spokojeny + kvanta ostatnich vyrobcu strun mi nejsou souzenyNero píše:Zahuhlaný? Hmm, sice jsem je ještě neměl na PRS, ale na Ibaneze se mi zvukově dost líbily...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ty Arkaye? Jaké jsou? Přemýšlel jsem, že si je pořídím na LP (a pak bych ho prodal)...
Jestli jsou tam teda struny e+h ještě navíc...
Mám tyhle dvě struny ruplé na Jolaně, takže bych zabil dvě mouchy jednou ranou
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
D'Addario hrajou parádně ale jen pár dní, po týdnu je to hrůza. Ten zvuk je slabý, jalový, hrozný.Nero píše:No, s D'Addario s tebou zcela souhlasím, to je děs... Já více méně používám Arkay, Ernie Ball nebo Carl Martin. někdy bych mohl zkusil elixíry, ale ty mi přijdou prostě moc drahý.Kinx píše:mel jsem je na stratu a prisly mi fakt jalovy, je to cca rok ale doted si pamatuju jak jsem byl nastvanej ze jsem za ne dal ty penize. asi na to mam proste smulu a d'addaria se kteryma jsou vsichni spokojeny + kvanta ostatnich vyrobcu strun mi nejsou souzenyNero píše:Zahuhlaný? Hmm, sice jsem je ještě neměl na PRS, ale na Ibaneze se mi zvukově dost líbily...
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Měl jsem desítky hybridy a teda nic moc... Po měsíci a půl bylo definitivně po nich. Ale ty dvě struny navíc je plus. A navíc stojí jen 140 korun.Prejdák píše:Ty Arkaye? Jaké jsou? Přemýšlel jsem, že si je pořídím na LP (a pak bych ho prodal)...
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Co se týká muziky tak je všehno subjektivní, ale je hodně zajímavé, že někomu ty D´adaria vydrží 14dní a mě třeba 2měsíce a to mám dost agresivní pot.....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Mě třeba i tři měsíce.DirX píše:Co se týká muziky tak je všehno subjektivní, ale je hodně zajímavé, že někomu ty D´adaria vydrží 14dní a mě třeba 2měsíce a to mám dost agresivní pot.....
Ale pravda je že nehraju pro lidi, takže degradace zvuku mi až tak neva.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Mě vydržely Addaria půl roku...
Ale to kvůli tomu, že nemám peníze na častou výměnu strun...
Elixiry zatím celkem hrají, tak zatím nepotřebuji na stratu měnit...
Ale na tu Jolanu už něco potřebuju... Kupodivu s Englem zní dost dobře
Hlavně na čisto...
Ale to kvůli tomu, že nemám peníze na častou výměnu strun...
Elixiry zatím celkem hrají, tak zatím nepotřebuji na stratu měnit...
Ale na tu Jolanu už něco potřebuju... Kupodivu s Englem zní dost dobře
teda na kytarach na ktery normalne hraju mi struny vydrzej tak tejden. pak jsou mrtve a vetsinou i popraskaji. bohuzel muj pot je naprosto smrtelny jak pro struny tak pro sroubky, magnety snimacu a jine
- Querian
- Bandzone: bandzone.cz/froginfog
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny kytaristy. Mám Gibson LP studio a hledám stále ty vhodný struny. Hraju 11tky... Moje poznatky: Ernie ball - nechutně železný zvuk (za týden se sehrály a konec), La Bella - nebyly špatný ale takové bez výrazu... A teď nevím. Chtěl bych pěknej určitej zvuk (hlavně u hlubokých strun) na rock/grunge. Takže jaké mám zkusit?
Jak už někdo psal; Chybí tu Gorčík!
Což teda nemyslím z legrace, fakt na ně hraju. Holt zlatý český ručičky, nejsou předražený, hraju na jedenáctky a dycky je do kila seženu. Navíc jsem docela likvidátor, takže jsou pro mě i ekonomický
Sice se nedaj srovnávat třeba s Ernie Ballem, ale zas ta cena, žejo...
EDIT: Ještě dodávám, že likviduju stejně gorčíky jako dražší struny...
Což teda nemyslím z legrace, fakt na ně hraju. Holt zlatý český ručičky, nejsou předražený, hraju na jedenáctky a dycky je do kila seženu. Navíc jsem docela likvidátor, takže jsou pro mě i ekonomický
Sice se nedaj srovnávat třeba s Ernie Ballem, ale zas ta cena, žejo...
EDIT: Ještě dodávám, že likviduju stejně gorčíky jako dražší struny...
Hlava: Marshall JCM 900 Hi Gain Master s preampem od Rockwellu
Bedna: Kustom Quad A
cvičítko Peavey Rage 158
Kytara: BC Rich Mockingbird, stará Apollka, el. ak. Fender CD-160
http://bandzone.cz/fan/jakrystof
Bedna: Kustom Quad A
cvičítko Peavey Rage 158
Kytara: BC Rich Mockingbird, stará Apollka, el. ak. Fender CD-160
http://bandzone.cz/fan/jakrystof
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
můžeš zkusit GHSky (já konkrétně dlouhodobě zakotvil na Dave Gilmour sérii), či třeba Dean MarkleyQuerian píše:Zdravím všechny kytaristy. Mám Gibson LP studio a hledám stále ty vhodný struny. Hraju 11tky... Moje poznatky: Ernie ball - nechutně železný zvuk (za týden se sehrály a konec), La Bella - nebyly špatný ale takové bez výrazu... A teď nevím. Chtěl bych pěknej určitej zvuk (hlavně u hlubokých strun) na rock/grunge. Takže jaké mám zkusit?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
-
Teorge
Já zkusil nějaký obyč GHS a dobrý, ale teď hledám spíš něco, co nebude moc slyšet nasucho.
- Querian
- Bandzone: bandzone.cz/froginfog
- Kontaktovat uživatele:
to jsem opomenul.... GHSky jsem zkoušel ale zase mi bylo doporučeny ZW a naprd... Ok tak vyzkouším GHS a DM... díky za nápadDark Axel píše:můžeš zkusit GHSky (já konkrétně dlouhodobě zakotvil na Dave Gilmour sérii), či třeba Dean MarkleyQuerian píše:Zdravím všechny kytaristy. Mám Gibson LP studio a hledám stále ty vhodný struny. Hraju 11tky... Moje poznatky: Ernie ball - nechutně železný zvuk (za týden se sehrály a konec), La Bella - nebyly špatný ale takové bez výrazu... A teď nevím. Chtěl bych pěknej určitej zvuk (hlavně u hlubokých strun) na rock/grunge. Takže jaké mám zkusit?to jsou oboje fajn značky - u GHS akorát fakt nedoporučuju Zakk Wylde sérii
Zkus RotosoundQuerian píše:Zdravím všechny kytaristy. Mám Gibson LP studio a hledám stále ty vhodný struny. Hraju 11tky... Moje poznatky: Ernie ball - nechutně železný zvuk (za týden se sehrály a konec), La Bella - nebyly špatný ale takové bez výrazu... A teď nevím. Chtěl bych pěknej určitej zvuk (hlavně u hlubokých strun) na rock/grunge. Takže jaké mám zkusit?
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Já na LP Standard po pár pokusech s jinejma strunama nakones používám 11ky Elixiry. Nějak nevim, co bych od strun chtěl víc. Je ale pravda, že Standard má oproti studiu jasnější brilantnější tón, tak netušim, jak se budou na studiu chovat.Querian píše:Zdravím všechny kytaristy. Mám Gibson LP studio a hledám stále ty vhodný struny. Hraju 11tky... Moje poznatky: Ernie ball - nechutně železný zvuk (za týden se sehrály a konec), La Bella - nebyly špatný ale takové bez výrazu... A teď nevím. Chtěl bych pěknej určitej zvuk (hlavně u hlubokých strun) na rock/grunge. Takže jaké mám zkusit?
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
ja mam teda s GHS (zejmena se ZW) jen dobry zkusenosti, co se ti na nich nelibilo? pokud to je takovy malinko plechovejsi zvuk po natazeni tak to delaji imho vsechny jejich boomers sady. jeste me napadaji dean markley, ty muzu s klidem taky doporucit.
- Skořepný Šokátor
Tak dnes mi přišly EHX 10tky jsem teda zvědavej napíšu tu nejpozdějc do pozítří, co si o nich myslim atd...
fekál.