Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)
Pravidla fóra
Fur Elise efect
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
- Gynekolog
- Kontaktovat uživatele:
Zvuk ala Vartecký na Vltava Tour
Zdravim, chtěl bych se zeptat jestli by někdo nevěděl jak co nejlíp docílit zvuku kytary Tomáše Varteckýho na Landovo živáku Vltava tour konkrétně v písničce Ona (solo) nebo Kdyby (řezání)
tady je kdyžtak klip na youtube
Landa - Ona
Landa - Kdyby
tady je kdyžtak klip na youtube
Landa - Ona
Kód: Vybrat vše
http://www.youtube.com/watch?v=r4vDbgfiRK8Kód: Vybrat vše
http://www.youtube.com/watch?v=VwbL2QcVgpc
Naposledy upravil(a) Gynekolog dne 31.01.2008 21:06, celkem upraveno 2 x.
tak podle mě na to potřebuješ silný a kvalitní snímače a kvalitní zkreslovač s hooodně velkou dávkou gainu a ekvalizer bych řek takovej nějakej basy + vejšky okolo půlky možná míň a trochu víc středů...ale o je jenom muj názor nezkoušel sem to kdyžtak to zkusim nastavit na kombu a pak dám vědět...
Haik Black Beauty / Fire by LM Les Paul / Squier Obey Stratocaster ---> AKG WMS 40 wireless ---> Dunlop Crybaby / Boss CH 1 / Danelectro Cool Cat Drive / Ibanez LU 20 tuner ---> Mesa/Boogie F-30 --> HALLVAD 2x12"
basa Ibanez TRB-100
basa Ibanez TRB-100
Jo páskový echo je páskový echo
... ale mě se docela osvědčil na ten "zvuk a la koupelna" obyčejnej Danelectro FAB Echo, a za pouhých 500,- udělá službu výbornou, přesně to co je na rockabilly zvuk potřeba..
Ale žádný loopy to neumí, jen asi 200 ms.
Pak už jen Black Phoenix .. a jedeš
... ale mě se docela osvědčil na ten "zvuk a la koupelna" obyčejnej Danelectro FAB Echo, a za pouhých 500,- udělá službu výbornou, přesně to co je na rockabilly zvuk potřeba..
Ale žádný loopy to neumí, jen asi 200 ms.
Pak už jen Black Phoenix .. a jedeš
I´m wheels... movin´wheels
-
Weatherman
Efekt pro zvuk dvanáctky
Mám šestistrunnou elektroakustiku a chtěl bych docílit zvuku podobného dvanáctistrunce. Myslím že efekt by to mohl vyřešit, ale nevyznám se v nich. Pls poraďte...
In foramine sumus,
exclamavit capitanus
et navis sumersa est.
exclamavit capitanus
et navis sumersa est.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
-
JOHNY Swamp Inc.
- Jens Ludwig
- Odborník
Tak tak, Jimmy Page nemival dvojkrkou kytaru jen tak pro spas 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Jakou krabku na elakustiku
Zdravím
Uvažuju o oživení zvuku u elakust jumba. Hraju jen přes elakust. kombo Laney 30.
Přemýšlel jsem o nějakém multi, ZOOMu třeba z druhé ruky, nebo nějakou krabku, cenově dostupnou. Moc se nevyznám v těch názvech.
Nevíte, bylo by třeba někde na webu ke slyšení nějaký " zkreslení" akust kytary nějakou konkrétní krabičkou?
Uvítal bych třeba zvuk "dvanáctky" a něco, co protáhne a trochu nakřápne ton.
Nebo něco ala Tonda Hlaváč , když hraje sola u Nezmarů.
Poradíte?
Uvažuju o oživení zvuku u elakust jumba. Hraju jen přes elakust. kombo Laney 30.
Přemýšlel jsem o nějakém multi, ZOOMu třeba z druhé ruky, nebo nějakou krabku, cenově dostupnou. Moc se nevyznám v těch názvech.
Nevíte, bylo by třeba někde na webu ke slyšení nějaký " zkreslení" akust kytary nějakou konkrétní krabičkou?
Uvítal bych třeba zvuk "dvanáctky" a něco, co protáhne a trochu nakřápne ton.
Nebo něco ala Tonda Hlaváč , když hraje sola u Nezmarů.
Poradíte?
- framikoin
- Kontaktovat uživatele:
klasicky zkresleni z elektroakustiky nedostanes, nebo presneji bude hnusny. jak dostat zvuk dvanactky se resi od par topicu niz a vysledek je: koupit dvanactku. snad jen jsem kdysi cetl, ze urcity nastaveni chorusu jsou podobny. nejaky ten Zoom by nemusel byt spatny pro seznameni s efektama. jenom si urcite kup pro elektroakustiky 
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox