The Edge (U2)
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Re: The Edge (U2)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- ais
Jéjej, už dva nový kamarádi, no to z nás bude pěkný trio 
Jeden kroutí, druhej hraje a já zase budu jenom koukat, nebo mě taky něčemu přiučíte ?
Co takhle pár nastavení abyste si mě naklonili ???
Třeba začnem klasikou, Untill the end of the world...
Mám Amplitube a na živý zatím jen ZOOM G2, ale to se brzy změní..
Vlastně bychom mohli i pro ostatní rozvést tady jednotlivý songy..
TO: pupack, už máš hand made ebow???
Páni, já mám radost ze spřízněných duší
Jeden kroutí, druhej hraje a já zase budu jenom koukat, nebo mě taky něčemu přiučíte ?
Co takhle pár nastavení abyste si mě naklonili ???
Třeba začnem klasikou, Untill the end of the world...
Mám Amplitube a na živý zatím jen ZOOM G2, ale to se brzy změní..
Vlastně bychom mohli i pro ostatní rozvést tady jednotlivý songy..
TO: pupack, už máš hand made ebow???
Páni, já mám radost ze spřízněných duší
Prkna s drátama : Ibanez RGT 42DX
To hranatý : Berserker - Red Plate 30W, AIS stack 212
ostatky : Boss GT-10
Amplitube neznám.Ale Edge to hraje přes Boss OD2,ten je moc důležitej,já ho mám v M13,bez něj to moc nepůjde asi.Popř. nějaký overdrive nastavený jen na drive,ne moc gainu.Delay 432 ms-nejlépe s modulací.Kapo na 3. pražci a jedeš
Tady to máš po lopatě
http://www.youtube.com/user/U2GuitarTut ... B7D702864D
Tady to máš po lopatě
http://www.youtube.com/user/U2GuitarTut ... B7D702864D
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- ais
to:pupack
Taky válíš
Taky válíš
ACH JO, vy mě vždycky musíte stáhnout do té eufóóórie
, už několikrát jsem si řekl že kytaru pověsím na hřebík a nebudu se s ní už zdržovat, protože ze mě stejně nikdy žádnej kytarista nebude
, ale zase jsem neododolal
-- AIS nechceš udělat U2 revival?
-- AIS nechceš udělat U2 revival?
- ais
Jé, to se nám to tady oživuje
ú
Takže revival jo.. !!
Ničemu se nebráním ,tak trochu mám ale stejný názor jako panedge.., a asi vím proč. Revival je totiž o tom, že hraješ muziku kterou třeba nade vše obdivuješ, ale po vystřízlivění z euforie , kdy jsi zjistil, že jsi zahučel bambiliony na výbavu, zjistíš, že jsi tu nic nezanechal. Vlastní otisk. Sebe. Svůj svět.
Ale, sejít se, předávat si, učit se vzájemně, bavit se tím co už od U2 umíme, to by mě bavilo moc. A díky tomu se naučit tolik, abych pochopil a začal tvořit.. Jó, to by bylo moje kafe..
Co vy na to, odkuď vůbec jste, Já Sázava a Praha. Nevlítnem na nějaký společný U2 hand made mejdlo ??
A nebo : pojď udělat svou kapelu s inspirací jejich nádherným stylem. how
Takže revival jo.. !!
Ničemu se nebráním ,tak trochu mám ale stejný názor jako panedge.., a asi vím proč. Revival je totiž o tom, že hraješ muziku kterou třeba nade vše obdivuješ, ale po vystřízlivění z euforie , kdy jsi zjistil, že jsi zahučel bambiliony na výbavu, zjistíš, že jsi tu nic nezanechal. Vlastní otisk. Sebe. Svůj svět.
Ale, sejít se, předávat si, učit se vzájemně, bavit se tím co už od U2 umíme, to by mě bavilo moc. A díky tomu se naučit tolik, abych pochopil a začal tvořit.. Jó, to by bylo moje kafe..
Co vy na to, odkuď vůbec jste, Já Sázava a Praha. Nevlítnem na nějaký společný U2 hand made mejdlo ??
A nebo : pojď udělat svou kapelu s inspirací jejich nádherným stylem. how
Naposledy upravil(a) ais dne 22.11.2010 22:42, celkem upraveno 1 x.
Ais-Pupack byl u mě minulý víkend a dokonce jsme měli spolu loni skvělý mejdlo-totiž byli jsme na U2 v Polsku
Jinak já jsem z Trutnova,Pupack z Ústí nad Labem
odkaz na fotky z Polska,já,moje manželka a Pupack
http://www.bilec-ul.cz/u2/index.html
Jinak já jsem z Trutnova,Pupack z Ústí nad Labem
odkaz na fotky z Polska,já,moje manželka a Pupack
http://www.bilec-ul.cz/u2/index.html
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- ais
Ahoj,
no to mě podrž, to bylo asi hodně dobrý mejdlo.. S pravou českou nefalšovanou závistí Vám gratuluju k nádhernýmu zážitku.
Fotečky good, jen za tmy se špatně fotí, ale nálada se z toho valí na všechny strany.
No to mě teda pěkně prdíte, takhle daleko bydlet a už se scházet.. Zrovna se mi narodil syn
, takže na takhle daleký výlety můžu zapomenout. Ale aspoň něco, když pojedete kolem Sázavy a třeba budete chtít i přespat, mám tady barák, krásnou ženu (ta je ale moje
) , a spoustu kytar
No , snad tu vzdálenost napraví honzek68, třeba je blíž
A až budete plánovat další U
koncert, jedeme se ženou s Váma....
no to mě podrž, to bylo asi hodně dobrý mejdlo.. S pravou českou nefalšovanou závistí Vám gratuluju k nádhernýmu zážitku.
Fotečky good, jen za tmy se špatně fotí, ale nálada se z toho valí na všechny strany.
No to mě teda pěkně prdíte, takhle daleko bydlet a už se scházet.. Zrovna se mi narodil syn
No , snad tu vzdálenost napraví honzek68, třeba je blíž
A až budete plánovat další U
koncert, jedeme se ženou s Váma....
ais-už plánujem,ale musej udělat ještě pár termínů v Evropě,nicméně i tak je hodně těžký sehnat lístky,ale to si vezmu na starost já a seženu je :mrgreen:Jo gratulace k přírustku do rodiny,já už mám tříletou dceru a v lednu čekáma kluka 
AIS já to moc nenapravím , jestli z náš nevím, ale ja jsem z Chocně což je Pardubicky kraj.
No je to cele na pytel, že jsme takhle daleko rozházeni
-- chci se zeptat máš také nějaký YOUTUBE CHANEL? nebo plánuješ?
No je to cele na pytel, že jsme takhle daleko rozházeni
-- chci se zeptat máš také nějaký YOUTUBE CHANEL? nebo plánuješ?
- ais
Zatím pracovní donebe1 , dnes jsi me odpovídal na komentář,ale jsou tam takový kr...vinky, co jsme blbli s klukama.. Jinak Choceň znám, původně jsem kousek od Chrudimi.Ach ta vzdálenost 
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
video z nataceni skladeb pro muzikal Spiderman
http://www.cbsnews.com/8301-504803_162- ... eadStories
http://www.cbsnews.com/8301-504803_162- ... eadStories
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
kde je to kouzlo
Zdravim vsechny fandy, tak uz asi tak rok hraju na kytaru Where the streets have no name a stale nejsem spokojen s tim jak to zni. Moje kytara (neni to presne ona - stejny typ jsem nenasel ale je to stejna znacka i cenove stejna) :http://muziker.cz/elektricke-kytary/kyt ... -2-ts.html
Muj efekt: Line6 PodXt
Nastaveni jsem provedl pdle vsech moznych navodu na netu na youtube, atd...
-- kdyz hraju nazivo, zda se ze to zni celkem dobre, ale kdyz to nahraji, je to cele zalite a neni ani poradne slyset rytmus kytary. To se mi mozna ale jen zda - netusim.
Jak je tedy mozne ze to nezni tak pekne?
na tomto videu Edge ani nehraje na Strat a taky to zni suprove: http://www.youtube.com/watch?v=LX-qzMz7AI8
-- kytarou to snad ani teda nemuze byt, je to tedy efektem? nebo jen kvalitou nahravani?
Diky predem za vsechny navrhy.
Muj efekt: Line6 PodXt
Nastaveni jsem provedl pdle vsech moznych navodu na netu na youtube, atd...
-- kdyz hraju nazivo, zda se ze to zni celkem dobre, ale kdyz to nahraji, je to cele zalite a neni ani poradne slyset rytmus kytary. To se mi mozna ale jen zda - netusim.
Jak je tedy mozne ze to nezni tak pekne?
na tomto videu Edge ani nehraje na Strat a taky to zni suprove: http://www.youtube.com/watch?v=LX-qzMz7AI8
-- kytarou to snad ani teda nemuze byt, je to tedy efektem? nebo jen kvalitou nahravani?
Diky predem za vsechny navrhy.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
čus
můžeš postnout schválně tu nahrávku? že bych poslechl a zkusil vypíchnout co mi tam nezní, jinak na streets je vše co potřebuješ v PODxt..
strat -- RED comp - delay 360ms (přesněji dle bpm co máš za backing) (50% repeat, 45%mix) -- vox ac30 drive podle chuti, spíš kolem 10 hodin
ale jinak kytarou to je a to že hodně
.. základ je kvalitní vintage zvuk strata ala 70´léta a se vší úctou k SX to bude podle mě nejslabší článek celého řetězce
můžeš postnout schválně tu nahrávku? že bych poslechl a zkusil vypíchnout co mi tam nezní, jinak na streets je vše co potřebuješ v PODxt..
strat -- RED comp - delay 360ms (přesněji dle bpm co máš za backing) (50% repeat, 45%mix) -- vox ac30 drive podle chuti, spíš kolem 10 hodin
ale jinak kytarou to je a to že hodně
Přesně jak píše Pupack,hodně moc dělá dobrá kytara a taky si myslím,že v podu xt ty delaye asi nejsou moc špica.Ono třeba poslechni si Pupackův delay z Korgu A3 a ty ozvěny jsou takový čistý a krásně se opakujou.V podu se ti zopákne dvakrát a pak už je to jen huhlání.Takže dobrej strat plus Boss DD20 a Vox AC30 a seš tam 
Tak tady ma nahravka: http://www.youtube.com/watch?v=n-zy71N3mFw
nastaveni z line jsem poslal na mejl
@panedge - nemam mejl, muj honzek_zavinac_seznam.cz
nastaveni z line jsem poslal na mejl
@panedge - nemam mejl, muj honzek_zavinac_seznam.cz
- ais
Tys už to odstranil, ? , že to tam není! 
Jo sry uz jsem to smaz, no nic zajimavyho, ale jestli chces neni problem a klidne ho dam zpatky 
Tady je názorný příklad toho, čeho jsem nikdy nedosáhnul, úžasná kvalita nahrávky,při vší úctě z toho LINE6 Podxt udělá jednu velkou slitou vomáčku
Tohle se zkrátka nedá srovnávat a nepoznal bych to od originálu.
proto se ptám: Jak to nahrává - přes mikrofon??? nebo přes AXE či M13??
-- když tedy pomineme kvalitu delaye
http://www.youtube.com/watch?v=EJ4wCpps ... ture=feedu
Tady přidávám ukázku: http://www.youtube.com/watch?v=6LTEBHQ6DZY
-- ten rozjezd ještě jde, ale jak se to rozjede tak bych to nazval "čvachtanicí"
Tohle se zkrátka nedá srovnávat a nepoznal bych to od originálu.
proto se ptám: Jak to nahrává - přes mikrofon??? nebo přes AXE či M13??
-- když tedy pomineme kvalitu delaye
http://www.youtube.com/watch?v=EJ4wCpps ... ture=feedu
Tady přidávám ukázku: http://www.youtube.com/watch?v=6LTEBHQ6DZY
-- ten rozjezd ještě jde, ale jak se to rozjede tak bych to nazval "čvachtanicí"
Naposledy upravil(a) Nero dne 27.02.2011 9:55, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeny 2 posty
Důvod: Sloučeny 2 posty
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
1. Kvalitní delay který stojí to co celé PODxt
2. Strat v hodnotě cca 90.000,-
3. Mickovy ruce
4. Mix + mastering (nestačí to jen nahrát, Mick to má dobře smixováno zmasterovano, ostatně jako všechny jeho nahrávky, není to jen dobrý kytarista ale i zvukař...)
Jinak jak to nahrával má v popisu videa přesně napsáno..
Kytara - Boss DD20 - Amplug - recorder
PODxt nahrává parádně, čistě a ve 24bit.. všechno ostatní je jen "neumění" osoby co s ním pracuje
2. Strat v hodnotě cca 90.000,-
3. Mickovy ruce
4. Mix + mastering (nestačí to jen nahrát, Mick to má dobře smixováno zmasterovano, ostatně jako všechny jeho nahrávky, není to jen dobrý kytarista ale i zvukař...)
Jinak jak to nahrával má v popisu videa přesně napsáno..
Kytara - Boss DD20 - Amplug - recorder
PODxt nahrává parádně, čistě a ve 24bit.. všechno ostatní je jen "neumění" osoby co s ním pracuje