DELAY

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
ahomonicky

Příspěvek od ahomonicky »

Wohma píše:Jako slapback? Jo, pak to chapu, i kdyz pak asi hraje dost odlisny styl nez ja, protoze v metalu si slapbackovanej doprovod nedovedu predstavit :D
Ja si pod pojmem lehkej delay predstavim spis malej feedback a nizkou hlasitost dozvuku.
No metal vazne nepleju. Je na me vetsinou moc rychlej a jakozto dvoulete kytyrove mimino si netrufam. Navic jsem omezenej repertoarem nasi zabavovy kapely, takze spise bigbeat, nejakej ten rock a maximalne ACDC. Zrovna ted jsem premyslel, jak pokracovat, neb reertoar mam sjetej nas, trenuju stupnice a tak, ale rad bych se nekam posunul. Takze resim bluesovy, mollovy, durovy a tak... No proste klasickej vyvoj kazdeho bych rekl. Ted jsem si koupil CD Petra Henycha a ackoliv to nejni uplne muj styl, tak ten fofr a lehkost se kterou tvori sola me vzdycky skoro odradi od toho se snazit...no uplne ne, ale myslim, ze tyhle pocity znate
Fender Strat American Sunburst s humbuckrem, Boss Volume, Korg Pitchblack, Boss CH1, Boss GE7, Line 6 DL4, Randall RT 50 HE, Xotic overdrive
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

2 roky je dost na to, abys umel drzet kytaru a ton, to je jedina podminka pro to, abys mohl hrat tvrdou muziku ;) Nejaky tapping nebo strouhani pri tempu 220 delat nemusis, da se zacit i na pomalejsich nebo nenarocnych kusech ;) Jestli to chces probrat, zaloz si thread, myslim, ze spousta lidi k tomu bude mit co rict.

Mimochodem ja hraju cca 3 roky ;)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

BTW zkoušel tady někdo ty nejlevnější delaye od Danelectro?
Pork Chop Delay nebo
FAB Slap Echo?
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

Nevrin píše:BTW zkoušel tady někdo ty nejlevnější delaye od Danelectro?
Pork Chop Delay nebo
FAB Slap Echo?
tak spalp eco (jak název napovídá) je opravdu ej koupelnovej dozvuk. Dá se ale modifikovat. Pork shop sem neviděl...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

turbo_MaCk píše:
Pork Chop Delay nebo
FAB Slap Echo?
tak spalp eco (jak název napovídá) je opravdu ej koupelnovej dozvuk. Dá se ale modifikovat. Pork shop sem neviděl...
JJ, tomu Slap Echu stačí přidělat nějakou součástku a je z toho delay (http://www.youtube.com/watch?v=ICUrpXhn-2U)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

rotten77 píše:
turbo_MaCk píše:
Pork Chop Delay nebo
FAB Slap Echo?
JJ, tomu Slap Echu stačí přidělat nějakou součástku a je z toho delay (http://www.youtube.com/watch?v=ICUrpXhn-2U)
přesněji stačí tam místo rezistoru dát poťák. dobrý je pak odstranit feedback limitora level limitor (taky jen odpory). Nicméně to má takoví víc lofi zvuk pak, takže to asi každého nepotěší.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

mam dotaz
který z bossáckejch DD má tap tempo ovladatelný přímo (vím že DD7 má možnost na připojení pedálu ale já právě nechci žádný další blbiny k tomu a nevim jestil to umí i bez něj)
? :)
Custom Guitar @ ENGL Screamer
Dunlop CryBaby | SansAmp GT-2 | MXR EVH Phase 90 | Boss CE-3
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Leda giga delay. Z beznych krabicek zadnej, to je uz z principu nesmysl.
Somnus Aeternus
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

Wohma píše:Leda giga delay. Z beznych krabicek zadnej, to je uz z principu nesmysl.
Boss DD6
Tempo mode permits tap tempo without external footswitch

takže jak to je, kdo ví ? :)
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Wraith píše:Boss DD6
Na té DD6 je to tak, že podržíš pedál víc jak 2 sekundy a pak nějak nastavíš tempo, ale jak to přesně funguje nevím (podívejte se na youtube).
Na podobném principu by měl fungovat i Line6 EchoPark
... Using the innovative ToneCore® double-action footswitch ...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

myslím že u dd6 to funguje tak, že se musi našlapnout tak na 2 vteriny a pak se muze natapovat... mel jsem i doma, ale to uz je dlouho... je to takove ne moc prakticke...

dobre se tepuje treba na ten levnejsi Line 6 - uz ani nevim, jak se jmenuje. da se sehnat na bazaci snad kolem 2000-2500

tam se da tapovat hned bez cekani, pri silnejsim prislapnuti se pak pedal vypne nebo zapne... u toho se tapovalo moc pekne.
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wraith »

a ten DD7 nikdo nemá? jestli se dá tapovat i bez toho externího pedálu, klidně tim dlouhym našlápnutím
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Wraith píše:a ten DD7 nikdo nemá? jestli se dá tapovat i bez toho externího pedálu, klidně tim dlouhym našlápnutím
To jako myslis vazne, ze bys treba tohle chtel pouzit nazivo? :)
Podle me tyhle reseni s dlouhym nebo silnym seslapnutim jsou nazivo peklo, rozhodne bych s tim koncertovat nechtel.
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

jo na dd7 by to mělo jít stejně... samozřejmě můžeš připojit i externí...
Lime

to: Wraith

Příspěvek od Lime »

Zdravím, jsem majitelem DD7. Původně jsem si myslel, že to zvládnu tapovat během hraní a že FS-5 je nepotřebná. No DD7 to samozřejmě umí i bez externího spínače - někdo to tu už psal, podržíš chvíli sešlápnutý a pak už tapuješ tempo - ale pozor delay je v ten moment zaplý, tzn. jak šlápneš mimo dobu, je vše slyšet. S FS-5 si to můžeš namačkat i při vypnutém delay a pak už jen zapneš DD7 a jedeš pěkně v tempu (FS-5 se pohybuje cca nový kolem 500,- Kč) - vřele doporučuji, je to pohoda... (pozn. dá se tím i vypnout v režimu loop celá smyčka, jinak musíš bez FS-5 2x rychle zmáčknout).
Guitars: Fender: Telecaster, American Deluxe Stratocaster; Ovation Ultra series; Gibson Chet Atkins CEC
Effects: Line 6 HX STOMP; BOSS: SD-1, ES-8; TONEX Pedal; Origin Effects Cali76; Salva Tonewheel
Amplifier: Laney LC-30II; Mackie HD 1221
Strings: ERNIE BALL; Black Smith; MARTIN ACOUSTIC GUITAR STRINGS; D´Addario
Tuners: BOSS-TU12H

http://www.youtube.com/@jerusalemCZ
Wraith
Kontaktovat uživatele:

Re: to: Wraith

Příspěvek od Wraith »

Lime píše:Zdravím, jsem majitelem DD7. Původně jsem si myslel, že to zvládnu tapovat během hraní a že FS-5 je nepotřebná. No DD7 to samozřejmě umí i bez externího spínače - někdo to tu už psal, podržíš chvíli sešlápnutý a pak už tapuješ tempo - ale pozor delay je v ten moment zaplý, tzn. jak šlápneš mimo dobu, je vše slyšet. S FS-5 si to můžeš namačkat i při vypnutém delay a pak už jen zapneš DD7 a jedeš pěkně v tempu (FS-5 se pohybuje cca nový kolem 500,- Kč) - vřele doporučuji, je to pohoda... (pozn. dá se tím i vypnout v režimu loop celá smyčka, jinak musíš bez FS-5 2x rychle zmáčknout).
super tohle sem chtěl vědět, díky moc :)
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

zvažuju, že pořídím 2. delay. Jaký je srovnání boss vs. danelctro. Potřebuju krátkej a střední čas (boss zvládne obojí k mé spokojenosti). Taky mě zajímá ten EHX mem.man with hazarai. Má zajímavý funkce a třeba by se též hodili. Máte někdo nějakou radu?
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

No já mám DD-7 a zatím mě nezklamal. Spokojenost je maximální. Zkoušel jsem i Danelectro Dan Echo, ale ten se mi naopak vůbec nelíbil. :)

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

a jakej je zvukovej rozdil mezi danelectrem a bossem?
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Re: DELAY

teď mě celekm zaujal ten digitech. Ta cena je fakticky fajn. http://www.musiccenter.cz/Digitech-XDD/ ... e/:3:17356
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“