Vaše adaptéry a krabičky

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
kmensik
Rádce

Re: Vaše adaptéry a krabičky

Příspěvek od kmensik »

Diodu dát všude, a to velkou, a ještě předřadit odpor třeba 10Ohm. Teď jsem opravoval Ibanez Echo Machine, 1N4002 doslova upálená - prasklá a utavená, a za ní spoušť - stabilizátor viditelně propálený, 2 operáky nefunkční, jen ten digitální delay chip to zázrakem přežil.
kajetan

Příspěvek od kajetan »

Měl jsem tady taky v opravě chorus Boss Ch-1 a diodička 1N4004 se přímo vypařila, ale všechno ostatní ochránila. Hošíci s tím přinesli i kupovanej adaptér co měl na šňůře přepólovací konektor - tož bylo hned jasný vo co kráčí ..... i když se dušovali, že nic nepřepólovali
Mám zkušenost z mejch napájecích zdrojů, kde používám stabilíky 7809 , že ochrana vypne dřív než vodejde dioda. Všude cpu starý KY 130 , kterejch mám dost ....... a je po starosti :D
velbloudus

Příspěvek od velbloudus »

Koupil jsem si SC-2 a prej to chce adaptér Harman PS0913DC nebo PS200R, ale nejsou nikde k dostání. Jde místo nich pořídit něco jinýho, co dodává těch 1,3A a 9V nebo to chce něco specifickýho? A neni 1,3A nějak moc?
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

SC-2 odebírá 20mA, je to i v manuálu myslím, nevím kde jsi vyčetl 1,3A :)
http://stinkfoot.se/archives/863
A co se zdroje týká jsem ti napsal přes SZ, neviděl jsem tvůj dotaz tady, až teď.
Hardwire spadá pod digitech a proto tohle určitě bude fungovat s http://kytary.cz/kytary/kytarove-efekty ... /digitech/

EDIT: Počkat, abych nekecal blbosti. Nesedí mi tam:
• Napětí: 9,6V DC
• Proud: 300mA, 120VAC - jak to mám chápat? Nějaký přepínač z 9V DC na 120V AC? Nebo 300mA při 120V?
VIděl jsem podobné, skoro stejné označení, tak mě to zmátlo.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Bejku, kukni do manuálu, co postuju zde. Těch 1,3 A tam fakt uvádí u zdroje 9VDC. U zdroje 9,6VDC pak 300mA.
Sice jsem na to taky hleděl jako puk, ale Warwick mě utvrdil v tom, že to tak asi fakt bude (mají v nabídce přesně tyto dva zdroje).
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Koukám, ale nějak mi to pořád nedochází. Potřebuju vysvětlit jak je myšleno tenhle popisek:
• Proud: 300mA, 120VAC

Teď jsi do toho ještě zamotal 1,3A ke zdrojům, ale velbloud tvrdil, že SC-2 odebírá 1,3A a tak se divím, kde to vyčetl, protože se všude uváží jen 20mA při 9V (taky ho mám a můj zdroj 9V na 300mA by ho těžko utáhl, kdyby bral fakt těch 1,3A).
Chápu, že dělá warwick zdroj 300mA (pro klasické krabičky třeba) a druhý 1300mA (ten je např. pro multiefekty digitech RP). Rozdíl 9V nebo 9,6V je zanedbatelný.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Bejk píše:Koukám, ale nějak mi to pořád nedochází. Potřebuju vysvětlit jak je myšleno tenhle popisek:
• Proud: 300mA, 120VAC
Kde to čteš, prosím?

Edit: jó u toho popisku v eshopu? Tomu bych po zkušenostech moc nevěřil. Nechali v popisku asi špatné napětí, které je u tohoto výrobku, ale určeného pro US (tam, kde mají 120VAC).
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Jj, v kytarach. Před chvíli tam byly ty zdroje oba :D. Jeden na 300mA a druhý na těch 1300mA, už je tam jen jeden.
Napadlo mě to, že to tam je pro US trh, ale chtěl jsem nějakou verzi vysvětlení potvrdit nebo vyvrátit :). To ten popisek musel psát nějaký antielektrikář a nebo si to špatně přeložil z jejich webu, nevím. (Doufám, že tohle nedělal Císař :oops: , ještě, že mě nedostane do rukou :D ).
Hodím to do chybných popisků, mě to dokonale zmátlo.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

BTW, každý ten výrobce krabiček doporučuje zdroje ze svého portfolia. Někdy jsou to zbytečně naddimenzované krávy. Digitech prostě k tomu SC-2 doporučuje ty své dva zdroje, byť ten 9V 1,3A je hodně naddimenzovaný, ale fungovat bude.
Proto to může z manuálu vyznít tak, že člověk potřebuje takový zdroj, byť krabička si vezme nějakých směšných 20mA.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Nějaký blázen třeba může mít všechny krabičky od HW a ještě nějaký multiefekt :D. Pak nebude stačit třeba ani 1300 :).
Ale je to tak jinak. Na kytarach je psáno, že jsou vhodné pro RP a BP multiefekty, ale jsou vhodné taky pro všechny ostatní :)
kajetan

Příspěvek od kajetan »

DSCF5518.JPG
Jo,jo ... známá věc s kupovanejma adaptérama ..... a taky je nepsanou pravdou, že zdrojů není nikdy dost.
http://www.planetz.com/when-is-9v-not-9v/

Myslím, že při jakýchkoliv nejasnostech ohledně napájení kytarovejch efektů je na místě vzít do ruky multimetr a odběry a napětí změřit .... a hlavně nevěřit špatným překladům návodů do češtiny nebo pofidérním štítkům. Většinou výrobce doporučuje použít předimenzovaný adaptér, což není na závadu.
Například namátkou: BOSS OD-20 má odběr 85 mA a je doporučen PSA zdroj 9V/ 500 až 1000 mA ( baterie vydrží jen 8 hodin provozu ! ).
ZOOM G1 XN má odběr 35 mA a k tomu je adaptér AD-16 IN: 100 - 240V/ OUT: 9V/ 500 mA

Nejmenší odběry mají efekty s FET = kolem 10 mA ( Super Hard On )
Největší odběry mívají lampové efekty = kolem 300 až 500 mA i více a pak některé multíky
velbloudus

Příspěvek od velbloudus »

Hendrek píše:Bejku, kukni do manuálu, co postuju zde. Těch 1,3 A tam fakt uvádí u zdroje 9VDC. U zdroje 9,6VDC pak 300mA.
Sice jsem na to taky hleděl jako puk, ale Warwick mě utvrdil v tom, že to tak asi fakt bude (mají v nabídce přesně tyto dva zdroje).
No, mě se to taky zdálo divný. Nejdřív jsem koukal, co nám povídaj zezadu krabičky, tam bylo prostě 9VDC a 1,3A, tak jsem kouknul do manuálu a tam tohle. Proto se ptám tady :D
greedo95

Příspěvek od greedo95 »

Zdravim. Do jiné sekce jsem už před pár měsíci psal ohledně problému s nežadoucím zvukem z pedalboardu. Hlavně Boss RC3. RC3 v tom pedalboardu pořád vytváří pazvuky, i přes to že jsem koupil kvalitní kabely, nicméně přes baterku je to o dost lepší.. Takže to je opravdu zdrojem. Jinak v poslední době jsem si pořídil pár dalších efektů, takže stejně si potřebuju koupit nějakej multiadaptér. A to bych právě chtěl poradit. Jakej? V music city mi doporučovali TC 10 od Cioks, kterej jsem si vyzkoušel, a ty zvuky skoro pominuly, ale to je hrozná pálka za 3900, a navíc něco tak velkýho ani nepotřebuju. Poraďte mi nějakou levnější alternativu.. určitě to musí mít izolovaný výstupy. Co třeba něco takovýho?
http://www.music-city.cz/cioks-big-john ... -3372.html

pak jsem tu procházel sekce o Razzoru atd., ale nevim

Díky
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

greedo95 píše:Zdravim. Do jiné sekce jsem už před pár měsíci psal ohledně problému s nežadoucím zvukem z pedalboardu. Hlavně Boss RC3. RC3 v tom pedalboardu pořád vytváří pazvuky, i přes to že jsem koupil kvalitní kabely, nicméně přes baterku je to o dost lepší.. Takže to je opravdu zdrojem. Jinak v poslední době jsem si pořídil pár dalších efektů, takže stejně si potřebuju koupit nějakej multiadaptér. A to bych právě chtěl poradit. Jakej? V music city mi doporučovali TC 10 od Cioks, kterej jsem si vyzkoušel, a ty zvuky skoro pominuly, ale to je hrozná pálka za 3900, a navíc něco tak velkýho ani nepotřebuju. Poraďte mi nějakou levnější alternativu.. určitě to musí mít izolovaný výstupy. Co třeba něco takovýho?
http://www.music-city.cz/cioks-big-john ... -3372.html

pak jsem tu procházel sekce o Razzoru atd., ale nevim

Díky
Nejlepší bude, když napíšeš, co máš za krabičky (nejlépe zjisti, jaký mají odběr a polaritu). Máš v plánu ještě nějaké efekty kupovat?
greedo95

Příspěvek od greedo95 »

Ok, je to Boss DD7, Boss Rc3, Strymon BlueSky REverb, Boss Fender Reverb, Cmat Mods Analog Chorus, a Phaser 100 od Dunlopu.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

OK, takže máš 6 krabiček na 9V se stejnou polaritou. Vypadá to, že všechny mají odběr pod 100mA. => To jenom abys věděl, jaké potřebuješ vstupní parametry pro výběr adaptéru.

Když už jsi zmínil Cioks, tak mají třeba 7x9V (http://www.music-city.cz/cioks-big-john ... -3372.html) za 1390,-.
Já bych ale šel do prověřené klasiky - Smrčkův zdroj 8x10 (http://www.smrckaeffects.com/zdroje-a-n ... rdy-8x10v/) - navíc budeš mít v záloze napájení pro dva efekty. Stojí kolem 2.000,- a je trochu větší. Navíc mi připadá, že tenhle zdroj má ty větve opravdu oddělené, zatímco ty ostatní to řeší "nějak jinak". Výsledek je pak ten, že to ne vždy funguje jak má. Možná proto je ta Smrčkova krabička taky tak velká.
greedo95

Příspěvek od greedo95 »

U toho strymon adaptéru, kterej nepoužívám akorát píšou:input - 180mA... přímo na krabičce pak je input 250mA available.

Ještě se zeptám. Joyo vs Cioks. Cioks je asi určitě lepší žejo? A který z těch Cioksů jsou teda s izolovanými výstupy? Já bych si klidně koupil Schyzophrenica, ale bojim se že těch šest výstupů mi nebude stačit..
Naposledy upravil(a) Bejk dne 29.10.2013 20:21, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty, příště použij UPRAVIT.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Pokud mají multizdroje izolované výstupy, musí to být napsané ve specifikacích výrobku. Pokud to tam napsané není, nejsou izolované, protože tím už se nikdo nechlubí. Izolované jsou většinou dražší, s tím nic nenaděláš. Vzhledem k tomu, že máš v pdlbrdu krabky za cca 20.000, tak bych na napaječi přehnaně nešetřil. :)
Cioks jsou fajn, ale popravdě než Cioks, kup si radši tenhle http://kytary.cz/carl-martin-pro-power/HN114251/ (umí 2 x 350 mA) a nebo doporučovaného Smrčku a prober s ním ty výstupy, nejspíš je umí "na míru". A nebo jsou dobré T-rex http://www.alexim.cz/efekty/napajece/3508.html, musíš si vybrat dle miliampér na výstupech. Obecně efektům velmi často stačí mnohem méně než 150 mA na krabku, myslím, že na 150 mA by hravě běhal i tvůj Strymon, ale při 3-4000 za zdroj bych radši sázel na jistotu. :)
Třeba Dunlop DCbrick izolovaný není, ač je drahý.
Třeba u tohoto Joyo http://kytary.cz/joyo-jp-02/HN134369/ sice výrobce uvádí izol. výstupy, ale už jsem na něj někde zachytil nějaké nepěkné stížnosti co se té izolovanosti týká, takže bych doporučil krizový postup - koupit přes net a případně do 14 dnů vrátit. :wink: Což vlastně můžeš udělat se všemi. :)
xaero

Příspěvek od xaero »

Ten Joyo jp-02 můžu vřele doporučit ;). Žádnej problém s brumem what so ever :). Včera jsem s ním odehrál první koncert a musím říct že kvalita krabičky mi překvapila ... proběhlo se mi po pedalboardu pár zběsilých pogujících fanoušků a až na otisk bot napaječi (ani krabičkám) nic není ;)
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
kajetan

Příspěvek od kajetan »

Už jsem taky někde v recenzi četl, že Joyo jp-02 je spínaný zdroj a proniká z něj brum . :cry:
Je to třeba vyzkoušet a případně hned vrátit.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“