mmjuz píše:Panenko skákavá, kolik kytarových aparátů jsi postavil a kdo na ně hraje? Co chceš srovnávat, když nic ke srovnání nemáš? Nějaký pochybný koncák s FETy? Jak do něj kytaru připojíš? Že se vůbec rozčiluji...
Fakta o rozdílech tranzistorů a lamp
Pravidla fóra
Re: Fakta o rozdílech tranzistorů a lamp
dalabo píše:mmjuz píše:Panenko skákavá, kolik kytarových aparátů jsi postavil a kdo na ně hraje? Co chceš srovnávat, když nic ke srovnání nemáš? Nějaký pochybný koncák s FETy? Jak do něj kytaru připojíš? Že se vůbec rozčiluji...BINGO !
Prostě zasunu Jack a hraju,
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Přímo do koncáku?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nebo do předzesilovače, který má nastavitelnou citlivost, basy, výšky a prezence, vše je v jedné bedně, není to pro kytaru to pravé ořechové, ale dá se to použít, stejně mají mnozí kytaristi, něco co končí přímo v koncáku.
- Nero
- Rádce
Tu druhou část asi nechápu, nebo si teda neumím představit. A pokud jde o tu první, tak hrát se dá i na kytary Stagg, jak tvrdí Marek Linhart, nicméně ani ten se nesnažil tvrdit, že to je nejlepší řešení.Federmann píše: není to pro kytaru to pravé ořechové, ale dá se to použít...
... stejně mají mnozí kytaristi, něco co končí přímo v koncáku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Vlákno je o rozdílech tranzistorů a lamp a to více méně v koncovém stupni, to je ta část vlákna, která mne více zajímá a kde tvrdím, že mé řešení není k zahození a rozhodně není přehlédnutelné. Je to o hodnocení při poslechu, a pokud vím tak žádné srovnávací testy se zatím nekonaly, dokonce se ani žádný kritik jako zájemce nepřihlásil a vše je v pozici jedna paní povídala, že to dopadne tak či onak.
Pokud ke koncovému stupni přidám řadu signálových úprav pro tu či onu kytaru, pro toho či onoho hudebníka, pak se z jeho kytary a takto zkonstruovaného zesilovače včetně reprobedny stává hudební nástroj většinou vše v jedné bedně a již se nemohu bavit o rozdílech elektronek a tranzistorů.
Řadu signálových úprav můžu mít i jako samostatnou krabičku, mezi kytarou a koncovým zesilovačem, pak zase bude záležet do jakého zesilovače signál pošlu.
Pokud ke koncovému stupni přidám řadu signálových úprav pro tu či onu kytaru, pro toho či onoho hudebníka, pak se z jeho kytary a takto zkonstruovaného zesilovače včetně reprobedny stává hudební nástroj většinou vše v jedné bedně a již se nemohu bavit o rozdílech elektronek a tranzistorů.
Řadu signálových úprav můžu mít i jako samostatnou krabičku, mezi kytarou a koncovým zesilovačem, pak zase bude záležet do jakého zesilovače signál pošlu.
- Nero
- Rádce
Kde můžu najít zvukové ukázky tvého "řešení"? Proč jsi žádné srovnávací testy neudělal, když je to tak skvělé?Federmann píše:tvrdím, že mé řešení není k zahození a rozhodně není přehlédnutelné. Je to o hodnocení při poslechu, a pokud vím tak žádné srovnávací testy se zatím nekonaly, dokonce se ani žádný kritik jako zájemce nepřihlásil a vše je v pozici jedna paní povídala, že to dopadne tak či onak.
Pokud něco propaguješ, očekával bych aktivitu z tvé strany, ne že se kritici mají sami snažit sami sobě vyvrátit své přesvědčení.
PetrPeter 1975 - 2008
Testy nabízím od 4. června 2010, sám nejsem hudebník, tak to mám trochu složitější. Na mé zesilovače se hrávalo a hraje již 40 let, jen se tím nikdo nechválil a nedělaly se na kšeft, což se nyní změnilo.
- Nero
- Rádce
Tak pokud se na ně hraje, tak snad nějakého svého zákazníka můžeš požádat, aby ti udělal nahrávky... Obzvlášť pokud to děláš na kšeft, tak by to opravdu chtělo. Promiň, ale nějak mě neláká se někam táhnout kvůli zkoušení aparátové lochnesky.
PetrPeter 1975 - 2008
Abych mohl porovnávat rozdíl elektronek a tranzistorů, musím mít oba aparáty a já mám pouze tranzistor, ale tvrdím, že se od jiných tranzistorů liší, proto by bylo vhodné mít do testu elektronu, a ještě jiný tranzistor než můj, aby byly zesilovače celkem tři a pak začít testovat.
Mimo to jsem opakovaně napsal, že jsem ochoten přijet já, takže po nikom nechci aby se někam trmácel, navíc testování v prostředí které hudebník zná je mnohem průkaznější, než aby se dostal do jiných akustických podmínek a ještě něco srovnával.
Mimo to jsem opakovaně napsal, že jsem ochoten přijet já, takže po nikom nechci aby se někam trmácel, navíc testování v prostředí které hudebník zná je mnohem průkaznější, než aby se dostal do jiných akustických podmínek a ještě něco srovnával.
- Nero
- Rádce
Kdyby se ti opravdu chtělo, tak si to testování a srovnávání zařídíš včetně natočení relevantních ukázek.
Vzhledem k tomu, že nemám znalosti na to, abych se bavil o technických záležitostech, tak pro mě tahle debata asi končí. A zůstávám u elektronek, které mi zní příjemně a mám z nich dobrý pocit, když na ně hraju.
Vzhledem k tomu, že nemám znalosti na to, abych se bavil o technických záležitostech, tak pro mě tahle debata asi končí. A zůstávám u elektronek, které mi zní příjemně a mám z nich dobrý pocit, když na ně hraju.
PetrPeter 1975 - 2008
Ten kdo hraje, nepotřebuje ke hře technické znalosti, stejně jak já nemusím být hudebník, i když by to bylo jednodušší. Asi se domluvím s Hudečkem, ale pak to bude pouze zprostředkované.
- Nero
- Rádce
Jen by mě zajímalo, jak by vypadalo a fungovalo závodní auto nevycházející z "klasických" technologií, které by postavil někdo, kdo neumí řídit...
Nicméně ocením(e) asi i zprostředkované informace. Alespoň něco, co posune tuhle debatu ze silně teoretické roviny.
Nicméně ocením(e) asi i zprostředkované informace. Alespoň něco, co posune tuhle debatu ze silně teoretické roviny.
PetrPeter 1975 - 2008
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Tak mě napadá, Federmanne, zde je oddělení zvané "články". Tam třeba píší lidé, kteří si vyrobili nástroj a snaží se obhájit co a proč, jakým kterým způsobem použili. Pokud tam představíš nějaký svůj aparát pro muzikanty, přiložíš zvukové ukázky, tak nebude dále co řešit. Navíc si tím uděláš reklamu a zadarmo. To bude kšeftů...
To je přesně F1, konstruktéři nejsou nejlepší politi, ale do konstrukcí dávají to co nikdo jiný a tím se neustále posouvá to co je klasický standard...Nero píše:Jen by mě zajímalo, jak by vypadalo a fungovalo závodní auto nevycházející z "klasických" technologií, které by postavil někdo, kdo neumí řídit...
mmjuz díky za tip.
- Nero
- Rádce
Nejsou nejlepší piloti, ale umí řídit... To je ale mimo tuto debatu. Já bych si zkrátka nenechal stavit ani auto člověkem, co nikdy neřídil, ani aparát teoretikem, co nehraje na nástroj - spostu věcí může znát, ale nikdy nebude vědět, jestli se ten aparát opravdu chová tak, jak by měl. Můj názor.
Pokud jde o články, tam nelze automaticky přispívat, články tam jsou až po napsání přesunuty moderátory. Takže až něco budeš sepisovat, sepiš to nejlépe v této sekci a pak to s radostí mezi články přesunu. Budu se těšit.
Pokud jde o články, tam nelze automaticky přispívat, články tam jsou až po napsání přesunuty moderátory. Takže až něco budeš sepisovat, sepiš to nejlépe v této sekci a pak to s radostí mezi články přesunu. Budu se těšit.
PetrPeter 1975 - 2008
Asi dostanu trochu zaslouženě přes ústa, ale...Leo F nebyl kytarista ani muzikant ...
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Pokud má někdo zájem a najde si chvilku času si vyzkoušet zahrát přes můj zes, nechť se mi ozve, třeba se mu bude líbit a třeba ne. Pak se můžeme dále bavit o rozdílech elektronek a tranzistorů a třeba bude najednou vše celkem jinak.
- Nero
- Rádce
Ale Clayton Kauffman, s kterým začínal, anogrock píše:Asi dostanu trochu zaslouženě přes ústa, ale...Leo F nebyl kytarista ani muzikant ...
PetrPeter 1975 - 2008
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Také se Fenderovi pořád něco nedařilo. Kombo pro hawaiské kytary se vůbec nepovedlo, leželo tam smutně v koutě kdo ví jak dlouho. Bassman 4 X 10 byl také průšvih, basáci na to nechtěli hudlat. Je vidět, že Fender nebyl muzikant. Samé průšvihy.... Možná Federmannovi nepovedené zesilovače také někdo někdy objeví. Tedy samozřejmě až se mu nějaký vyloženě nepovede, zatím se mu daří. Jen svět kolem něj to nechápe.
Naposledy upravil(a) mmjuz dne 4.07.2012 19:30, celkem upraveno 1 x.