Marshall

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Re: Marshall

Příspěvek od mirostrat »

jtm 30 som mal a nic moc podla mna,cistý taka klasika a štava tiez klasika,nehra to zle ale daju sa lepsie aparaty kupit podla mna,valve king hra urcite lepsia a da sa zohnat za facku dneska,ja som ho kupil v bazare vo viedni za 6000 ešte šilingou myslim jtm
Naposledy upravil(a) mirostrat dne 29.01.2012 22:23, celkem upraveno 1 x.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
rene

Příspěvek od rene »

mirostrat píše:jtm 30 som mal a nic moc podla mna,cistý taka klasika a štava tiez klasika,nehra to zle ale daju sa lepsie aparaty kupit podla mna,valve king hra urcite lepsia a da sa zohnat za facku dneska,ja som ho kupil v bazare vo viedni za 6000 ešte šilingou
JTM a Valveking se těžko dá sronávat, jabka a hrušky. Docela by mě zajímalo z čeho soudíš že "hraje líp."
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

no mne isiel pod rukou lepsie valve king ,niekomu inemu mozno ide pod rukou jtm 30 alebo ine,podla mna hentie jtm-ka su take nevyrazne aparaty,nehovorim ze zle mne sa ale nepacia mam rad iny zvuk,modernejší a to jtm-ko nema a valveking má,a ja som stary marshallista ale marshally tiez nie su nejaká modla,dneska je výber aparatou jak svina a jtm sa medzi nimy podla mna straca,zas pre marshally hra relativna nerozbitnost,odkedy mam JVM tak porovnavam s tým,a viac sa približim k jvm s valvekingom ako s jtm,ked som si pred revoluciou zahral na dodou doležalou marshall a roland procesor tak som sa skoro posral na celej šnure ale dneska je ten zvuk inde,niekto ma rad starý zvuk ale ja idem po modernejsom :shock: osobne si kupim bud bugeru alebo valveking-za malo prachou fasa zvuk,a myslim ze satianyho s delayom ako tak urobím na valvekingu ten zvuk ale s jtm dost tažko.ps-satrosa nehravam iba som chcel prirovnat moderný zvuk :wink: a este-minule kamos kupil zakk wylde marshall a bol to akoze nadupany aparat ale za jvm by som nemenil :wink:
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Ahoj rád bych se chtěl zeptat ohledně hlavy Marshall JCM 900 SL-X.
Vzadu na panelu mám přepínání výstupního odporu v jedné poloze je 8ohmů a v druhé 16ohmů (4), co znamená ta 4ka v závorce zatím? Děkuji :)
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, kdyby sis přečetl manuál, tak by jsi měl jasno :) . Impedance 8Ω a 16Ω platí pro hlavu, zatímco impedance 4Ω a 8Ω platí pro kombo. V Tvém případě tu "čtyřku" ignoruj.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

To u Maršála tak šetří náklady, že tam ani nedokážou fiknout jinou popisku? :lol:
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Tube Guru píše:Zdar, kdyby sis přečetl manuál, tak by jsi měl jasno :) . Impedance 8Ω a 16Ω platí pro hlavu, zatímco impedance 4Ω a 8Ω platí pro kombo. V Tvém případě tu "čtyřku" ignoruj.
Bohužel ten aparát je už tak starej že ho mám bez manuálu :)
Ale díky za odpověď :)
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Jako o(vý)mluva se nepřijímá, neb uživatelský manuál je na Webu volně ke stažení :). Motto: Kdo chce hledá způsob, kdo nechce hledá důvod. :D
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

A máme je tady ! (muziker, music city, hudebnicentrum). Už se těším, až ho vyzkouším.
http://www.music-city.cz/marshall-jtm-1h-11826.html
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Našel jsem i nějakou pochybnout nahrávku. http://tonefinder.com/?section=amp&valu ... TM-1+combo
No a myslím, že nejdražší na tom bude ten hype kolem toho. :D Jsem sám, komu by se nechtělo dát patnáct papuchů za prdítko na doma?

EDIT: Aha, tak koukám, že Trubka je nahrávek plná. :lol: A někde to zní i docela obstojně.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Vyloženě záležitost snobismu.
reason

Příspěvek od reason »

k tomu TSL. valvestate je hybrid a jako takový bude mít vždy jiné a řeknu i plnější zkreslení při "samostatné" produkci. jenže ve výsledku (kapela, PA) je z něj jen chlupatá, neprůrazná koule (nekritizuji ale pouze upozorňuji na srovnání s dobrou lampou). taky jsem to tak vnímal, ale klasický marshall je prostě jiný. proto ho někdo žere a někdo nesnáší. pokud chce někdo pevný hi-gain, měl by se zaměřit na jcm 900sl-x (pokud teda trvá na bílem nápisu) a ne na TSL. vím, o čem mluvím. sl-x je opravdu dělaný na to, co zadavatel linku hledá. plný hi-gain i super crunch ale není to ten marshall jak jsme zvyklý z plexi a jcm 800. sl-x prostě neumí teplé tóny - stejně jako valvestate v hi-gainu! ani trochu. ale ten gain u sl-x je prostě úžasně silný a hutný. podle mě je to nejostřejší marshall všech dob na metal (symbolicky řečeno a doplňuji že ještě nemám tu čest s 6100 a plexi :cry: ). vůbec mi příjde jeho charakter gainu více americký než britský. je to ale výborný zesák, ale musí vám sednout! kdybych vám měl podat něco jako představu o jeho zvuku, tak u sl-x řeknu slayer. jeho nevýhoda je pro mě jeden kanál a na můj vkus dost brutální projev.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Já bych si tu limitovanou edici klidně i koupil. Asi spíš z věrnosti ke značce a že je to i taková sběratelská věcička. Těším se hlavně na malé osmikilo. Mám doma 5w blackhearta u kterého jsem se zvukem spokojený hodně. Bohužel jenom se singlama -> aparát bez masteru. Proto si od toho osmikila s master volume slibuju, že by mohlo hrát solidně i s HB snímači na les paulovi. Když teď nemám kapelu, řeším spíš zvuk na doma při minimální hlasitosti.
Mejla

Příspěvek od Mejla »

mám malý kombíčko Marshall MG15FX na domácí hraní, mám do něj píchlej Digitech R155...mám ho asi tak 5 let a začali mi zlobit poťáky, chvilku s tim musim točit, aby se usadila hlasitost atd. taky šuměj poťáky, ale to mi nevadí, jen by mě zajímalo čím to je...po tom všem co přežilo sem rád, že ještě hraje :D
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Tak oni ty MGčka něco vydržely... Kámoš má MG15 asi 7 let, možná dýl a ani náznak poruchy. Ovšem zvukově je to hrůza. Leze z toho šílenej bordel a šumí...
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Mejla

Příspěvek od Mejla »

jojo to máš pravdu, ale s tim Digitechem RP155 jsem si namotal pěkně brutální amerikano hi gain, noise gate tam mam taky, takže jsem z tohohle prcka se zvukem spokojenej, na domácí cvičení to stačí...ale bez mulťáku je to děs běs :D mám doma ještě jedno, bratra, to je v pohodě, starý asi taky těch 7 let, kromě pár ztracenejch krytek poťáků hraje bez problému, málo používaný...na to moje hraju každej den, dřív jsem ho tahal různě po chlastačkách a tak...
Amid

Příspěvek od Amid »

Marshall JTM má v koncáku ecc82? :shock:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

A cos čekal? ;) Když to má mít jeden watt a kreslit koncem na domácí hlasitost... Blackstar HT-1 jí tam má taky.

Amid

Příspěvek od Amid »

Díky za objasnění. Nikdy sem se s preampovkou v koncáku nesetkal, tak mi to přišlo divné.
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Tak jsem nahrál tady nějakou rychlou nahrávku, je to to nový "výroční" JCM1C.
http://youtu.be/R4MOuEeQF0g
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“