Na jakém aparátu jsi to testoval? Jestli nebude ten zakopaný pes jen někde v nastavení a hraní si s EQ a clonou? Ale neříkám, že ty stock snímači jsou bomba- to ne, ale hrát se s tím dá, jen jsou "jiné".
R.M. Pickups? Jaký jsou
Pravidla fóra
Re: R.M. Pickups? Jaký jsou
To mě taky zaujalo pak, ale vzhledem k rozdílným osobních preferencích jsem to nerozváděl, ale když už jsi to nakousnul
...
Na jakém aparátu jsi to testoval? Jestli nebude ten zakopaný pes jen někde v nastavení a hraní si s EQ a clonou? Ale neříkám, že ty stock snímači jsou bomba- to ne, ale hrát se s tím dá, jen jsou "jiné".
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ty stock snímače opravdu bomba nejsou, u kytary za tyhle peníze bych čekal lepší (i když na tom odkazu je teda podivně vysoká), ale hrát se na to dá bez problémů a rozhodně nemrší ekvalizaci tónu tímhle stylem. Lze si to potvrdit třeba na tomhle videu: http://www.youtube.com/watch?v=o2oEwPufOq4
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Testoval sem zatím jen doma na mém Blackstaru HT1 , můžu s klidným srdcem říct že mnohem lépe hraje moje druhá kytara LP vintage V100.Kde sou jakési wilkinson HB.Doufám že po výměně snímačů to bude lepší jelikož je mi hrozně pohodlné na hraní.
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
Orange Rocker 30 head
Zkus napsat panu Machovi, rád poradí, popř. nabídne i navinutí custom snímače... jinak se podívej na tyhle tabulky a porovnej 
http://www.rmpickups.cz/humbuckery
Pokud máš hodně výšek, osobně bych doporučil něco s AlNiCo magnety
. Ale záleží to na tom, co chceš hrát atp.
http://www.rmpickups.cz/humbuckery
Pokud máš hodně výšek, osobně bych doporučil něco s AlNiCo magnety
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Tak to mi prijde docela zvlastni. Wilkinson HB jsem mel taky na jedne Vintage kytare a byla to dost bida (uz je tam RM a je to o hodne lepsi).Ladas66 píše: mnohem lépe hraje moje druhá kytara LP vintage V100.Kde sou jakési wilkinson HB.
Hraju výhradně na šrot.
Tak jsem rád protože mě se na tom Lp zvuk líbí hraje parádně.Už čekám na odpověď pana Macha a R.M koupím.
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
Orange Rocker 30 head
Tak jsem konečně vyzkoušel custom Alnico III humbuckery od pana Macha instalované na Epi LP Std (MIK, 1995).
Nevím, nakolik se ve zvuku projevilo i přepražcování a výměna nultého pražce (vše perfektně u pana Kobrleho), ale rozdíl oproti původním Epi snímačům je obrovský.
Zvuk je velmi dynamický, se spoustou harmonických, ve středech takový "chroupavý", trošičku připomínající mezipolohy na stratu. Oproti pův. snímačům zmizela zahuhlanost, přitom výšky jsou daleko kulatější, plnější, míň uřvané. Daleko víc vyniknou rozdíly mezi krkovým a kobylkovým snímačem, a jejich kombinace trošku připomíná kombinaci snímačů na teleti.
Nepíská ani při vyšší hlasitosti a gainu, naopak jde do nádherné, kontrolovatelné vazby, a to už při poměrně malé hlasitosti.
Čekal jsem jen trošku výraznější reakci na stahování hlasitosti na kytaře, je to lepší než u těch pův. Epi snímačů, ale stále to není tak výrazné jako u telete nebo strata se singly, kde stačí pootočit na 7-8, a zvuk je skoro čistý bez citelnější ztráty výšek. Tady se ta reakce objeví až tak na 4-5, a trochu jdou dolů výšky. Ale reakce na dynamiku hraní je skvělá, tam lze zvuk při jemně hraných arpeggiích (hlavně při hraní bříšky prstů) vyčistit skoro při plné hlasitosti (výchozí zvuk á la Kossoff - plně vybuzená plexina nebo podobný non-master Marshall). Ještě je zkusím snížit - tedy kobylkový, protože ten p. Kobrle vystrčil dost velký kus nad rámeček, zdá se mi už hodně blízko strunám.
Neměl jsem možnost porovnat je s Alnico II, ale asi budou dost podobné, celkově znějí dost "slashovsky".
Na závěr ještě k provedení krytu - objednal jsem si matný nikl, v domnění, že to bude vypadat jako stařený zmatnělý nikl, ale vypadá to trochu jinak. Je to takový sametový, úplně matný povrch, relic to moc nepřipomíná (asi ani nemělo). Nejsem nespokojen, ale asi bych, kdybych je měl předem v ruce, volil standardní lesklý.
Nevím, nakolik se ve zvuku projevilo i přepražcování a výměna nultého pražce (vše perfektně u pana Kobrleho), ale rozdíl oproti původním Epi snímačům je obrovský.
Zvuk je velmi dynamický, se spoustou harmonických, ve středech takový "chroupavý", trošičku připomínající mezipolohy na stratu. Oproti pův. snímačům zmizela zahuhlanost, přitom výšky jsou daleko kulatější, plnější, míň uřvané. Daleko víc vyniknou rozdíly mezi krkovým a kobylkovým snímačem, a jejich kombinace trošku připomíná kombinaci snímačů na teleti.
Nepíská ani při vyšší hlasitosti a gainu, naopak jde do nádherné, kontrolovatelné vazby, a to už při poměrně malé hlasitosti.
Čekal jsem jen trošku výraznější reakci na stahování hlasitosti na kytaře, je to lepší než u těch pův. Epi snímačů, ale stále to není tak výrazné jako u telete nebo strata se singly, kde stačí pootočit na 7-8, a zvuk je skoro čistý bez citelnější ztráty výšek. Tady se ta reakce objeví až tak na 4-5, a trochu jdou dolů výšky. Ale reakce na dynamiku hraní je skvělá, tam lze zvuk při jemně hraných arpeggiích (hlavně při hraní bříšky prstů) vyčistit skoro při plné hlasitosti (výchozí zvuk á la Kossoff - plně vybuzená plexina nebo podobný non-master Marshall). Ještě je zkusím snížit - tedy kobylkový, protože ten p. Kobrle vystrčil dost velký kus nad rámeček, zdá se mi už hodně blízko strunám.
Neměl jsem možnost porovnat je s Alnico II, ale asi budou dost podobné, celkově znějí dost "slashovsky".
Na závěr ještě k provedení krytu - objednal jsem si matný nikl, v domnění, že to bude vypadat jako stařený zmatnělý nikl, ale vypadá to trochu jinak. Je to takový sametový, úplně matný povrch, relic to moc nepřipomíná (asi ani nemělo). Nejsem nespokojen, ale asi bych, kdybych je měl předem v ruce, volil standardní lesklý.
Naposledy upravil(a) Fořt dne 30.08.2013 10:59, celkem upraveno 2 x.
ono je i třetí série? na webu ani na kytarách ji nemáFořt píše:Tak jsem konečně vyzkoušel Custom Alnico III humbuckery od pana Macha
EDIT: btw. jestli chtěls relic, má v nabídce patinu, ale za příplatek pětikilo.
Alnico III standardně nedělá. Jak jsem už psal výš, při objednávce s poznámkou, že hledám něco á la Paul Kossoff mi Alnico III + změnu počtu závitů (asi míň?) sám nabídnul jako custom úpravu za stejnou cenu, jen s platbou předem. Materiál ale asi má skladem, protože do 5 dnů byly hotové, resp. odeslané.
O té patině vím, ale nelíbila se mi z fotek, abych za ni tolik platil. Přišla mi nějaká do červena, jako měď.
Ještě k jejich zvuku - ve středech je teď ten snímač mnohem živější, chlupatější v dobrém slova smyslu, takový "nasranější". Basů není tolik a asi nebudou dostatečně pevné pro metalisty. Výšky jsou kulaťoučké a nečekaně tlusté.
O té patině vím, ale nelíbila se mi z fotek, abych za ni tolik platil. Přišla mi nějaká do červena, jako měď.
Ještě k jejich zvuku - ve středech je teď ten snímač mnohem živější, chlupatější v dobrém slova smyslu, takový "nasranější". Basů není tolik a asi nebudou dostatečně pevné pro metalisty. Výšky jsou kulaťoučké a nečekaně tlusté.
po těch custom alnico už chvíli pokukuju, myslíš že má cenu je měnit, když hraju na tranzistor? jestli tam vůbec bude znatelný rozdíl...
No to asi záleží hlavně na tom, co jimi chceš nahradit, na jaké kytaře, a co chceš hrát, jaký zvuk hledáš. Pokud mohu posoudit, tak alespoň s modelingovými aparáty se už kvalita a charakter snímačů pozná. A vlastně i s tranzistory, pokud si třeba vzpomínám na H&K Attax, který měl kolega v kapele.
Každopádně dobré snímače ti v kytaře vydrží i do koupě lampového aparátu, pokud se k ní někdy v budoucnosti chystáš.
Edit: Teď mě napadlo, když ses ptal na ty Alnico III - to není třetí série, to je označení materiálu magnetů, používá se většinou Alnico V, pak Alnico II, a Alnico III je skoro rarita.
Každopádně dobré snímače ti v kytaře vydrží i do koupě lampového aparátu, pokud se k ní někdy v budoucnosti chystáš.
Edit: Teď mě napadlo, když ses ptal na ty Alnico III - to není třetí série, to je označení materiálu magnetů, používá se většinou Alnico V, pak Alnico II, a Alnico III je skoro rarita.
Měj jsem RM AII nekrytované a kromě skvělého tónu taky hodně bruměly a bzučely, což mi při zkreslení vadí. Jak je to u AIII? Colorsoud jsou mnohem tišší.
Přijdou mi úplně v pohodě, co se týká všelijakých nežádoucích ruchů. Ale já nepoužívám žádné brutální zkreslení, resp. jsem zkoušel i hi-gain, ale ne při velké hlasitosti. Ale nedělají problémy ani při stackování gain krabiček, ani v kombinaci fuzz + crunch na zesíku.
Má tu někdo zkušenosti s RP94? Uvažuju že bych si časem pořídil lepší snímače (samozřejmě teprve co budu mít elektriku), líbila by se mi kombinace RM Custom Alnico u kobyly + P90 u krku, ale potřeboval bych vědět jestli je mezi RP94 a jinou normální P90 nějaký zvukový rozdíl.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Vintage VS6
Blackstar HT1
zdravicko mam lespaul standar od firmy focus este tu verzi se sroubovanym krkem - premyslim nad jinymi snimaci od RMka poradite mi nejaky na metlu mam rad hodne zkresleni (např. manowar) ??? Apec mam peavey express 112
Co takhle F1? Docela levná a prej to valí dost brutálně.
Moje poklady:
Vintage VS6
Blackstar HT1
Vintage VS6
Blackstar HT1
sem kukal ze maje ted uplne neco novyho
Má někdo srovnání kvality RM Alnico s těma zebrama od GuitarFetish?
Ahoj, mám doma Epi LP Plus Top s HB Classic s AlNiCo magnety a začínám přemýšlet o jejich výměně (možná nějaké keramiky?). Jelikož je to moje první kytara a ve snímačích se tolik nevyznám, potřebovala bych poradit, zda-li má cenu investovat do RM, nebo raději šetřit na SD. Hledám nejlepší poměr cena/výkon, moje spektrum je asi rocknroll - punk - heavy metal. Poradí mi nějaká dobrá duše? 
Poměr cena/výkon? RM jednoznačně. Na keramikách trvat nemusíš.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.