Jaké struny používáte???
Pravidla fóra
Re: Jaké struny používáte???
Elixir 10 na elektrice,Elixir 11 na akustice - teď jsem zjistil, že na akustice už je mám víc jak rok a hráli by určitě dál, kdyby mi zrovna neprdlo tenký éčko
Jen ta cena by mohla být příznivější...
- Skořepný Šokátor
Tak jsem tam dal ty EHX 10ky a dojmy jsou jednoznačně pozitivní - méně plechovej zvuk než ty D´Addario co tam byly předtím a cena do 100 ,-Kč - teď budu kupovat EHXky uvidíme, jak dlouho vydrží 
fekál.
GHS .. jiné jsem ještě nezkoušela a na klasickou kytaru Savarez
- Skořepný Šokátor
To už ti zčernaly?Teorge píše:Momentálně zkouším DR Extra Life 0.10-0.46 Black.
fekál.
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Můj člověk, akorát že teď mam nový Elixíry pro elektriku v krabičce - 0.10 a nový Elixíry pro akustiku taky ještě schovaný - .012huxd píše:Elixir 10 na elektrice,Elixir 11 na akustice - teď jsem zjistil, že na akustice už je mám víc jak rok a hráli by určitě dál, kdyby mi zrovna neprdlo tenký éčkoJen ta cena by mohla být příznivější...
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Asi budu za hňupa, ale radši se zeptám
Má smysl čistit ty Elixiry Fast Fretem??? Nedopouštím se nějakého zvěrstva, když je tím občas přetáhnu? Nemuže to nějak narušit tu nano vrstvu?
[quote="huxd"]Asi budu za hňupa, ale radši se zeptám
Má smysl čistit ty Elixiry Fast Fretem??? Nedopouštím se nějakého zvěrstva, když je tím občas přetáhnu? Nemuže to nějak narušit tu nano vrstvu?[/quote
No určitě jí tím neuděláš dobře
uvidíš časem
No určitě jí tím neuděláš dobře
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Já je vůbec nečistím. Spíš mi přijde, že přestanou dřív ladit než že by ztratily zvuk.huxd píše:Asi budu za hňupa, ale radši se zeptámMá smysl čistit ty Elixiry Fast Fretem??? Nedopouštím se nějakého zvěrstva, když je tím občas přetáhnu? Nemuže to nějak narušit tu nano vrstvu?
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem s nima spokojenej a nečistim
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
-
Teorge
Tak DR Extra Life black, zkoušel jsem jednu brnkačku, kde se hodně jede na H a po třech dnech blbnutí se mi v místech, kde do ní brnkám nehtem už vytvořilo 2-3cm místo bez ochranného povrchu.
- Querian
- Bandzone: bandzone.cz/froginfog
- Kontaktovat uživatele:
Boomery ZW mi enzněli zvukově.... Tak jsem zkoušel DR 11 blues lite a ty jsou moc měkký... tak pánové co poradíte rockerovi na LPčko? Mám teď zkusit ty Elixiry nebo DM?Querian píše:Zdravím všechny kytaristy. Mám Gibson LP studio a hledám stále ty vhodný struny. Hraju 11tky... Moje poznatky: Ernie ball - nechutně železný zvuk (za týden se sehrály a konec), La Bella - nebyly špatný ale takové bez výrazu... A teď nevím. Chtěl bych pěknej určitej zvuk (hlavně u hlubokých strun) na rock/grunge. Takže jaké mám zkusit?
Mýmu uchu lahoděj zvlášť na lespaulu Rotosound desítkyQuerian píše:Boomery ZW mi enzněli zvukově.... Tak jsem zkoušel DR 11 blues lite a ty jsou moc měkký... tak pánové co poradíte rockerovi na LPčko? Mám teď zkusit ty Elixiry nebo DM?Querian píše:Zdravím všechny kytaristy. Mám Gibson LP studio a hledám stále ty vhodný struny. Hraju 11tky... Moje poznatky: Ernie ball - nechutně železný zvuk (za týden se sehrály a konec), La Bella - nebyly špatný ale takové bez výrazu... A teď nevím. Chtěl bych pěknej určitej zvuk (hlavně u hlubokých strun) na rock/grunge. Takže jaké mám zkusit?
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Já používám cca 10 let jen Elixíry na jednom mám 10tky na druhém 9tky.Kámoš, rocker/místní legenda/ používá na LP jen hybridy 9/46,vyzkoušej je,je to prý dobrý.Ne fenderech mám 9tky,také Elixíry vyzkoušel jsem už skoro všechno a tohle mi celkem sedí.Querian píše:Boomery ZW mi enzněli zvukově.... Tak jsem zkoušel DR 11 blues lite a ty jsou moc měkký... tak pánové co poradíte rockerovi na LPčko? Mám teď zkusit ty Elixiry nebo DM?Querian píše:Zdravím všechny kytaristy. Mám Gibson LP studio a hledám stále ty vhodný struny. Hraju 11tky... Moje poznatky: Ernie ball - nechutně železný zvuk (za týden se sehrály a konec), La Bella - nebyly špatný ale takové bez výrazu... A teď nevím. Chtěl bych pěknej určitej zvuk (hlavně u hlubokých strun) na rock/grunge. Takže jaké mám zkusit?
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
D´adario třeba 11tky když má to LP kratší menzuru....Querian píše:Boomery ZW mi enzněli zvukově.... Tak jsem zkoušel DR 11 blues lite a ty jsou moc měkký... tak pánové co poradíte rockerovi na LPčko? Mám teď zkusit ty Elixiry nebo DM?Querian píše:Zdravím všechny kytaristy. Mám Gibson LP studio a hledám stále ty vhodný struny. Hraju 11tky... Moje poznatky: Ernie ball - nechutně železný zvuk (za týden se sehrály a konec), La Bella - nebyly špatný ale takové bez výrazu... A teď nevím. Chtěl bych pěknej určitej zvuk (hlavně u hlubokých strun) na rock/grunge. Takže jaké mám zkusit?
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Zrovna AXL .009-.042, dostal jsem je přibalené spolu s kytarou, první, co jsem měnil 
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Ernie Ball 11 - 52 do drop C popripade Rotosoundy ale tie su nemaju v kazdom krame a ja som velmi lenivy...
Ernie Ball maju oproti napr. D'dariam s mojim potom lepsiu zivotnost a lepsie sa cistia. Co sa tyka zvuku tak su EB hlbsie a menej cinkave ako DD.
Ernie Ball maju oproti napr. D'dariam s mojim potom lepsiu zivotnost a lepsie sa cistia. Co sa tyka zvuku tak su EB hlbsie a menej cinkave ako DD.
Mohou být příliš měkké struny příčinou toho, že to drnčí o pražce? (příliš hází)
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Skor by som to videl v slabom napnuty (nastavenie krku) a v malom dohmate (kobylka)