Les Paul - jaké se vám líbí?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Alternátor

Re: Les Paul - jaké se vám líbí?

Příspěvek od Alternátor »

Modrá je dobrá. Ale faktem je, že krémový lemování by jí slušelo podstatně víc. Trochu to kazí celkovej look. Možná bych na ní dal spíš chromovanej hardware, ale to je detail.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Přesně to jsem měl na mysli. :) Nevím, jestli mě jeleniste nepochopil tak, že se mi modrá nelíbí vůbec. Ta zmínka o tělu se vázala také jen k lemovce.

A souhlas i s HW. :twisted: Pak už by to byla super záležitost.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Sajmon píše:Přesně to jsem měl na mysli. :) Nevím, jestli mě jeleniste nepochopil tak, že se mi modrá nelíbí vůbec. Ta zmínka o tělu se vázala také jen k lemovce.

Jeleniště je starej vopruzák a jen narážel na fakt, že všechny kejtry, který dotyčnej v poslední době lajkuje jsou modrý. Což samozřejmě neni nic proti ničemu, šlo jen o přátelský štulec. Mě se zase líběj hnědý kejtry, oranžový kejtry a sunburst (ale tajim to, aby se mě nikdo nesmál).
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Aha, to mi nedošlo. :) Máš lepší pozorovací talent než já. :D
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
pbla4024

Příspěvek od pbla4024 »

MilanT píše:pbla4024:
A já doufal, že ten OT o technologii lepení krků tak nějak vyšuměl. A ty to tu rozjedeš znovu. :cry:
Téma je Les Paul? Už tady byl Collings?
collings_p4_u3px4goqp_so.jpg
http://www.collingsguitars.com/Instruments/?ID=69
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

jeleniste píše:
Sajmon píše:Přesně to jsem měl na mysli. :) Nevím, jestli mě jeleniste nepochopil tak, že se mi modrá nelíbí vůbec. Ta zmínka o tělu se vázala také jen k lemovce.

Jeleniště je starej vopruzák a jen narážel na fakt, že všechny kejtry, který dotyčnej v poslední době lajkuje jsou modrý. Což samozřejmě neni nic proti ničemu, šlo jen o přátelský štulec. Mě se zase líběj hnědý kejtry, oranžový kejtry a sunburst (ale tajim to, aby se mě nikdo nesmál).
Jak, všechny? Jeden modrý strat a jedno modré LP :roll: :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

pbla4024 píše:
MilanT píše:pbla4024:
A já doufal, že ten OT o technologii lepení krků tak nějak vyšuměl. A ty to tu rozjedeš znovu. :cry:
Téma je Les Paul? Už tady byl Collings?
collings_p4_u3px4goqp_so.jpg
http://www.collingsguitars.com/Instruments/?ID=69
Marně přemýšlím, jak je tohle LP - jakkoli je to tedy velmi hezký design :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
José

Příspěvek od José »

Není to náhodou jeden ze tří klasických Les Paulovských designů? Junior, tuším cca konec padesátých let?
Edit: Koukám a není :D Výřez/y má malinko jiný tvar..
Edit2: A možná taky ne a je to jen fotkama..
pbla4024

Příspěvek od pbla4024 »

José píše:Není to náhodou jeden ze tří klasických Les Paulovských designů? Junior, tuším cca konec padesátých let?
Edit: Koukám a není :D Výřez/y má malinko jiný tvar..
Edit2: A možná taky ne a je to jen fotkama..
Jejich verze Les Paul Junior double cut.
Originál (1960)
junior_xht3xrzojx0uefryzdbe.jpg
José

Příspěvek od José »

A info pro líné hledače 1958 Les Paul Jr. Double Cut VOS.
krade

Příspěvek od krade »

double cut je sexy...:) ale klasickej tvar je lepší
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No, je to pro mě asi takové LP jako Santanovo PRS - a to má k LP konstrukčně asi i blíže :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Junior double cut se mi z LP asi líbí nejvíc.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
pbla4024

Příspěvek od pbla4024 »

Nero píše:No, je to pro mě asi takové LP jako Santanovo PRS - a to má k LP konstrukčně asi i blíže :)
Gibson tomu říká Les Paul od roku 1958. Já bych jim i věřil :-)
grock

Příspěvek od grock »

pbla4024 píše:
Nero píše:No, je to pro mě asi takové LP jako Santanovo PRS - a to má k LP konstrukčně asi i blíže :)
Gibson tomu říká Les Paul od roku 1958. Já bych jim i věřil :-)
Gibson o 2 r později říkal Les Paul i typu, který dnes nazýváme SG. Sám Les Paul ale s typem s 2 výřezy a plochým tělem nechtěl být spojován. Zajímavé je, že tady se ale za OT považuje debata o základním znaku původní konstrukce - lepeném krku. Podle mě to Nero vystihl dobře, LP je 1 výřez, klenuté tělo a lepený krk. Když chybí jedno, už se to vzdaluje, když chybí 2, je to už dost daleko jinde.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
krade

Příspěvek od krade »

jinak bych k téhle povznášející debatě dodal, že teď je na netu inzerát na gibson les paul special, což je podle mě jedna z nejlepších verzí lp a hodně nedoceněná...asi to bude tím, že to nehraje jako lp, ale spíš jako SG:)
Obrázek
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
potkanX

Příspěvek od potkanX »

grock píše:...Sám Les Paul ale s typem s 2 výřezy a plochým tělem nechtěl být spojován. Zajímavé je, že tady se ale za OT považuje debata o základním znaku původní konstrukce - lepeném krku. Podle mě to Nero vystihl dobře, LP je 1 výřez, klenuté tělo a lepený krk. Když chybí jedno, už se to vzdaluje, když chybí 2, je to už dost daleko jinde.
keby sme mali brat jako bernu mincu neskorsie nazory pana les paula, tak by tu boli pripustne iba typy personal a recording.
LP special JE lespaul, lebo ho tak volaju u gibsonu. LP junior JE lespaul, lebo ho tak volaju u gibsonu. ze nehraju jako lespaul standard? no, ale ani taky goldtop 2xP90 s vibrolou nebude hrat jako standard, a nie je to vari lespaul?
gibson robil vselijake varianty, aj klasicky klenuty standard sa robil s verziou doublecut, vyrobili sa verzie s floydrose+zamky, robili sa lubove verzie... lepeny krk je asi jedina vec, ktora na LP asi vzdy bola, ci uz to boli juniory, specialy, personaly ci neviemjaky das. ked gibsoni zo specialu odstranili lepeny krk a nahradili ho srobovanym, uz to nevolali lespaul, ale bol z toho marauder.
mimochodom, LP special/junior doublecut ma vlastne iba jeden vyrez, len zasahuje aj nad krk.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

To se jmény je dost chybná logika - protože pak by tohle nebyl les paul, protože tomu říkají Pengiun, a tohle taky ne, protože tomu říkají Eclipse. A naopak tohle SG by LP bylo, protože mu tak říkají u Gibsonu :)

Btw, tahle debata začala modelem, kterému u Collinse říkají 290 DC. Takže taky vlastně LP nebude.

PetrPeter 1975 - 2008
potkanX

Příspěvek od potkanX »

ale ja netvrdim, ze sa za LP neda povazovat nist, co tak nenazvali u gibsonov. len mi prijde scestny nazor, ze LP junior DC nie je lespaul, aj ked ho tak nazvali priamo u gibsona, a to preto, lebo nevypada jako les paul standard. proste neberem nazor, ze iba standard ma pravo byt les paulom nazyvany a nist insie.
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Jen pokračujte.. :)

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“