Nejlepší lampová komba na doma

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět

nejlepší lamp. kombo na doma?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

LukyTukySpeky

Re: Nejlepší lampová komba na doma

Příspěvek od LukyTukySpeky »

muj ucitel objednaval mesu co se prodavala tady za 50.000 z améru a vyšlo ho to přesně na polovinu i s provizí pro člověka co to kupoval a s poštovnym :shock:
Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pokud ta mesa byla pouzita, tak to je naprosto normalni. U nove mi to trochu nesedi, zas o tolik vyhodnejsi to neni - po zapocitani postovnyho, cla a DPH.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
LukyTukySpeky

Příspěvek od LukyTukySpeky »

hele byla prej nova, ale je to par let nazpatek....ja se ho chvalne jeste zeptam, treba to bylo z nejakeho vyprodeje nebo z veletrhu
Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

LukyTukySpeky píše:muj ucitel objednaval mesu co se prodavala tady za 50.000 z améru a vyšlo ho to přesně na polovinu i s provizí pro člověka co to kupoval a s poštovnym :shock:
Když sleduješ české bazary a máš štěstí, tak tu jetou mesu taky koupíš za polovinu původní ceny.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Nöuld píše:Čau lidi!
Právě uvažuju, že si koupím lampový kombo, ale pořád nějak nemám představu, co vybrat a hlavně jakej výkon... Bydlím v rodinným domku, takže hlasitost není takovej problém (snad jen pro moje uši :lol: ). Chtěl bych ho teda hlavně na doma, ale aby se uplatnilo občas i ve zkušebně... Hraju převážně rock. Jsem ochotnej investovat tak 7-10 tis. Budu rád za každou radu 8)
Koukni na Blackhearty pokud ti sednou.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Razor.810

Příspěvek od Razor.810 »

nevim jestli to sem patří ale když se tu řešej lampy i tranzistory, tak se chci zeptat
Jednou sem slyšel že třeba 15w lampa hraje hlasitěji než 15w tranďák, je na tom něco pravdy?
Ernie Ball Music Man Silhouette Special, Gamble Guitars Rockfire Standard
Crate Vintage Club 30, Fender Frontman 25r
Furch D25-SR Cut
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Razor.810 píše:nevim jestli to sem patří ale když se tu řešej lampy i tranzistory, tak se chci zeptat
Jednou sem slyšel že třeba 15w lampa hraje hlasitěji než 15w tranďák, je na tom něco pravdy?
lampa ti víc pronikne, dá se říct ... 100% hraje hlastitěji ... na hraní do malého klubu se doporučuje 100W tranďák a klidně 20W lampa
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Razor.810 píše:nevim jestli to sem patří ale když se tu řešej lampy i tranzistory, tak se chci zeptat
Výkon není zcela směrodatná kvalita aparátu. Záleží na mnoha faktorech, velmi výrazně například na citlivosti reproduktoru. A ano, i kdybys měl lampu a tranzistor o stejném výkonu a hnal to přes stejný repro, lampa bude pocitově výrazně hlasitější.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

není to protože těch 20W je předtim než se signál začne zkreslovat? (což se u trandu pokud možno nikdy nestane?)
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
denniskarol

Re:

Příspěvek od denniskarol »

venca.k píše:podle me nemaj malý lampovy komba zadnou cenu. na koncerte s tim hrat stejne nebudete tak je to uplne na nic. radsi si koupit tranzistor s dvouma dvanactkama a bude to stat stejne a bude to hrat dvakrat vic nahlas a mohutnejc. Podle me maji cenu lampovy hlavy kolem 50- 100watu, ale rozhodne ne komba 5 - 10 watu.

To si teda nemyslím - pokud budeš hrát na jevišti s celolampou, je dobré myslim na lampu i cvičit, protože tomu zvuku přizpůsobuješ nevědomky i styl hry. Pokud ti lampa bude ve výškách zpívat - budeš tam hrát častěji. Když ale 90% času cvičení strávíš doma na tranzistoru - z té lampy to maximum patrně hned nedostaneš. Jeden čas jsem měl George Dennise 60W - žádné extra combo to nebylo, ale měl přepínátko podobně jako MESY 50/5 na snížení výkonu při max. vybuzení a doma to hrálo parádně - i sousedi v pohodě.
Jinak k rozdílu mezi lampou a tranzistorem - jedna věc je jak ti kombo zní na ucho když ho zkoušíš v hudebninách a jiná věc je jak se prosadí v kapele a na jevišti. Mám kámoše který hraje punk a vybral si nadupané combo tranzistora, dal za to asi 13 tisíc a po pár měcících zjistil, že čisté zvuky umí dobře (excelentně) ale jak nasadí hustej zkreslenej zvuk -tón je plochej a zanikne pod druhou kytarou. Pak zkusil celolampu + na nakopnití krabičku a skoro nevěřil tomu rozdílu ...
volfi4499

Příspěvek od volfi4499 »

hele hoši jen tak chci říct že 15w combe ozvučíš club fpohodě táta má 2x vox ac 30 alnico blue a bude si kupovat 15 protože toho voxe nemůže pořádně ohulit hlasitost zvuku nejsou jenom waty
volfi4499

Příspěvek od volfi4499 »

jo a dám takovej příklad laney lc15 vs. stag ga r eu 60w rozhodně laney má daleko citlivější repro a je to lampa
a když sem je dal oba na max tak se ze stagu linu jaký si pazvuk byl možná o něco hlasitější ale né o moc
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

volfi4499 píše:hele hoši jen tak chci říct že 15w combe ozvučíš club fpohodě
Ono to taky dost zavisi na stylu a velikosti klubu. A taky na tom, jeslti treba nepotrebujes nejaky headroom kvuli cistymu zvuku.
Somnus Aeternus
Patyzone

Re:

Příspěvek od Patyzone »

venca.k píše:
Maples píše:
venca.k píše:podle me nemaj malý lampovy komba zadnou cenu. na koncerte s tim hrat stejne nebudete tak je to uplne na nic. radsi si koupit tranzistor s dvouma dvanactkama a bude to stat stejne a bude to hrat dvakrat vic nahlas a mohutnejc. Podle me maji cenu lampovy hlavy kolem 50- 100watu, ale rozhodne ne komba 5 - 10 watu.
co jsi řekl je jedna z nejlepších blbostí na tomhle foru...sory:D Vtip celolampovejch aparátů je chlape v tom, že hrajou při každý hlasitosti ("vytavenosti") elektronek úplně jinak! s hlasitostí roste gain, šťavnatost a dynamika. Původně, ve třídě A se dělalo maximálně 30W, hrálo to jak prase a hlavně dobře. Celolampy s malým výkonem hrajou při menší hlasitosti tak, jak mají, nejlepší volbou pro tutově vytavený lampový zvuk a neurvaný palici je 15W v lampách. Na malý 15W celolampy se dokonce nahrávaj desky, studia jsou vybavený hi-end celolampama s malým výkonem..jak jsi řikal - 50 - 100W je tak na koncertování, to nepopírám, ale nejlepší zvuk, kterej vůbec doma můžeš mít zaručí celolampa s malým výkonem. :!:
nevim jak je to u jinejch tranzistorů, ale u toho mojeho taky roste s hlasitosti gain- to je snad u kazdyho , ne? Ja kdyz to dam na min, tak v tom to zkresleni skoro neni slyset a kdyz to vohulim, tak to ma uplne jinej zvuk. A ja psal, ze nema cenu 5-10 watu.

Proste je podle me blbost vyhazovat takovy prachy za neco co nehraje ani poradne nahlas- je pravda, ze to ma dobrej zvuk, ale neznam nikoho, kdo ma doma lampovy kombo. Do nahravacich studii asi potreba je, ale rozhodne ne domu. Lampy jsou hlavne na podium, aby to hralo hodne moc nahlas. Na doma staci 20 watu tranzistor, toť muj nazor
já mám doma lampové kombo a ve zkušebně tranďáka... ale aj kdybych to mohl vyměnit (ve zkušebně lampu a doma trand), tak bych to nikdy neudělal... doma si potřebuju prostě užít toho zvuku, aby mě to dostatečně motivovalo... ve zkušebně se zatím neztrácím, ale taky bych tam toužil po lampě... bohužel nějsou peňažky... doma jsem se totiž naučil blbnout s lampou... využívat možností volume na kytaře atd., což na trandu prostě nejde, takže nic...

když jsem hledal kombo na doma, tak jsem od všech kamarádů kytaristů slyšel to samé... lampa na doma je na ho*no, ale nenechal jsem se přesvědčit... chodil jsem po hudebních kšeftech a zkoušel a zkoušel... Ibanez ValBee (určitě se to dobře přenáší, ale tohle vůbec nebyla moje priorita - hi-gain super, ale potřeboval jsem aj clean a ten se mi tam nelíbil), zkoušel jsem toho prcka Valvekinga (nebylo to marné, ale malé repro... a netřepalo mi to nohavicema, což jsem požadoval, abych si mohl jít zahrát i s kámošema v okolí a nemuset tahat nějaké megakombo, ale zároveň aby to taky nebyl nějaký uprděný blbeček), určitě jsem toho zkoušel víc, ale na ostatní jsem zapomněl... nakonec jsem skončil u Blackheartu BH-5 (prvotní nadšení mě nepouštělo půl roku), ale taky jsou na něm drobnosti, bez kterých bych se aj obešel, ale za tu cenu... např. docela drsné výšky, docela žere lampy, po výměně lamp momentální skoro nepoužitelnost 3W režimu atd.
Obrázek
Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

zaručeně BUGERA V5 se svým geniálním přepínačem 5w / 1w / 0,1w......2elektronky, výstup na ext.box i sluchátka...a to vše v krásném vintage balení :)
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

rudie píše:zaručeně BUGERA V5 se svým geniálním přepínačem 5w / 1w / 0,1w......2elektronky, výstup na ext.box i sluchátka...a to vše v krásném vintage balení :)
Výborná volba, Rudo. Problém je tak trochu životnost a servis. Například v Bugerách jsou použity dost spešl mizerné plastové poťáčky, která tak akorát přežijí tu dvouletou záruku a pak je po nich. Leč originál je prakticky nesehnatelný a nic jiného do té DPS nedostaneš. Takže milého Bugeru můžeš hodit po psu. Životnost odtatních komponentů je podobná. Není nad dobře míněnou radu zkušeného...
Bugera 5.jpg
rudie
Kontaktovat uživatele:

Re: Re:

Příspěvek od rudie »

[/quote][/quote]

Venco.K .......opravdu se ti musím smát......řekni mi jak chceš na malém 20w tranzistoru udělat doma zvuk vytavených elektronek.....ty možná jo ale né každý touží po zvuku který je jako z kartonové krabice.....a když budeš mít lampu 30w a více? kolikrát do roka se ti poštěstí a ohulíš to porádně (protože elektornková komba mají nejlepší zvuk když hrajou téměř naplno)......u celolampy s 1-5w si tento luxus můžeš dovolit pomalu i doma v paneláku :)
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

mmjuz: Diky za info, ta Bugera mi vrtala hlavou, uz me to preslo :D
Somnus Aeternus
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ta deska vypada jak z pc motherboardu :))
mazzi

Příspěvek od mazzi »

mmjuz píše:
rudie píše:zaručeně BUGERA V5 se svým geniálním přepínačem 5w / 1w / 0,1w......2elektronky, výstup na ext.box i sluchátka...a to vše v krásném vintage balení :)
Například v Bugerách jsou použity dost spešl mizerné plastové poťáčky, která tak akorát přežijí tu dvouletou záruku a pak je po nich. Leč originál je prakticky nesehnatelný a nic jiného do té DPS nedostaneš.
Příloha Bugera 5.jpg je dlouhodobě nedostupná.
Nechci se Bugery zastávat, nicméně každý nemá desetitisíce na drahé aparáty. Osobně bych s výměnou potenciometru neměl problém. Rozměrově stejně malé poťáky lze koupit i u nás a propojit tři dráty do desky zvládne každý trošku zdatnější elektrotechnik. Už ale slyším ty názory, že se změní výsledný zvuk :twisted: Např. Mesa ve svých šasi má také poťáky připojené dráty do DPS a dráty má tahané všelijak, jen ne nejkratší cestou a pochybuji, že délky drátků jsou v každém jednom kousku daného zesilovače stejné.
Kinx píše:ta deska vypada jak z pc motherboardu :))
Z hlediska opravitelnosti je na tom Bugera o několik levelů lépe než Mesa. Vypojím dva konektory, odletuji dva dráty a DPS je venku. Opravu bych nechtěl vytahovat DPS z Marka a už vůbec bych ji nechtěl znovu zapojovat.
Přílohy
M/B Mark II - senoseč, jinak to nazvat nejde. Opravitelnost mizerná!
M/B Mark II - senoseč, jinak to nazvat nejde. Opravitelnost mizerná!
M/B Caliber - zbytečně dlouhé dráty (šedé) u dvou potenciometrů vlevo a jednoho vpravo. Mohly být kratší
M/B Caliber - zbytečně dlouhé dráty (šedé) u dvou potenciometrů vlevo a jednoho vpravo. Mohly být kratší
M/B Studio .22 - vypálená DPS
M/B Studio .22 - vypálená DPS
Ibanez RG 1520 A (DiMarzio/IBZ)
Ibanez RG 570 CTAM (DiMarzio D-Sonic + Air Norton + HS-4)
Jackson RR-3 (EMG 81 + 89)
BOSS FT-2, PH-3, CE-2, DC-3, DD-3, RV-3, RC-2

Co jsem vlastnil, prodal a s čím poradím:
Peavey Bravo, Peavey Rockmaster, Peavey Classic 50/50, Mesa Boogie Triaxis, Mesa Boogie Studio Preamp, Mesa Boogie Mark III, Mesa Boogie Mark IV, Mesa Boogie 50/50, Mesa Boogie Thiele, Engl Powerball, Krank Krankenstein, ESH Twin Fifty
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“