Zoom G1on a G1Xon

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
torst

Re: Zoom G1on a G1Xon

Příspěvek od torst »

většina presetů je běs.

Hlavně se nefixujte na předlohy ! Jako že někdo v reálu hraje na TS9 a Bogner, tak si totéž nastavim v ZOOMu, ideálně s totožnými pozicemi knobů a ono to udělá stejnej zvuk !! :-/
Já třeba ENGLa dělám preampem DZ drive, protože simulace Alien (ENGL) je nepoužitelná ! Nejepší je porovnávat s reálnou předlohou nebo vzorkem a VŠE NASTAVOVAT UŠIMA (ne očima).
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
kunec

Příspěvek od kunec »

máš samozřejmě pravdu, dělám to tak celý celý život. Na PODu jsem používal ENGLa, který se mi v reálu nelíbí :-).
Myslel jsem to spíš rámcově. Jak se mají řadit jednotlivé položky gearu a tak...aby nedával echo před zkreslení, nebo OD za preamp. Hlavně zkoušet, zkoušet, zkoušet.
Troste, hoď mi prosím odkaz na tvoje patche. Děkuji
torst

Příspěvek od torst »

odkaz je na předchozí stránce !!
http://torst.sweb.cz/G1on-torst.zip
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
kunec

Příspěvek od kunec »

ty jo...já to přehlédl...díky
Ivan

Příspěvek od Ivan »

torst píše:Já třeba ENGLa dělám preampem DZ drive
Jo, tiez sa mi zda DZ Drive je najpouzitelnejsi pre moje ucely (ostatne dalej je uz len vhodne pre mnou zo srdca nenavideny metal :wink: ), a mozno ani nemam potrebu ho niecim dokrmovat, dnes ho skusim este doladit pri normalnej hlasitosti, lebo vcera v noci som tomu nemohol osolit... Ale az teraz, ked pocujem co leze z toho Zooma, tak musim povedat, ze tie zabudovane simulacie na Rolande Cube je katastrofa, nechapem preco ho az tak chvalia to kombo, ja som bol dost zdrzanlivy, tie skreleslenia maju daleko od toho comu sa hovori "dobra simulacia". No nic, Roland asi pojde do bazaru...
Kazdopadne z toho Zooma mam velmi dobre prve dojmy a nastavovanie parametrov ide fakt od ruky.
No a expr. pedal - ked vidim jeho moznosti tak to je nepostradatelna vec (torste, jak mozes bez neho zit?! :?: ). Riesil som dilemu ako sa zosilit na solo, expr. pedal je na toto uplne idealny a clovek nemusi zakladat dalsi patch ako som to musel na starom Bosse. V tomto smere boli japoncici velmi empaticki a previdavi
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
torst

Příspěvek od torst »

Wahové údobí jsem měl víc jak před rokem. Už je pryč a tak mi učaroval G1on (ne)velikostí a jednoduchostí.
Na sóla se nezesiluju. Jsem jediný kytarista v kapele a nemám rád ta zdůrazněná sóla. Resp. na sólo mám sólo patch, což je moje zkreslení (DZ Drive) s trochu víc gainem a Delayem. DZ Drive taky nenakopávám.
Já metal miluju (žádnou jinou hudbu neuznávám, zakázat, zabít, utopit !!!), ty ostatní moduly jsou už jen karikatury zesíků, DZ je ideál právě na metal !
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

torst píše:Já metal miluju (žádnou jinou hudbu neuznávám, zakázat, zabít, utopit !!!)
Zas tři piva v sobě? :D
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Aaa sakra... fatal error - zapajam Zoom do Laneyho a zistujem ze koncak nema master volume
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Použij master volume na Zoomovi - patch level.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Hendrek píše:Použij master volume na Zoomovi - patch level.
takto pri zapinani komba to ale vzdy tak neprijemne cukne, ja v hlave od detstva nosim, ze gitarove aparaty zapinat vzdy iba pri stiahnutom volume... ci je to problem?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Zapni nejdřív Zooma a pak až kombo.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

no vsak tak to robim, ale kombo prdne tak ci tak. do toho koncaku ide vzdy nejaky signal. otazka je skor ci to nemoze repraku nejak ublizit.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak pokud to neni rana jak z dela, tak to snad nevadi.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Já teda používám G3,ale když vypínám komplet sestavu ,tak na Zoomu dám na 0 a po zapnutí nastavím opět na Zoomu hlasitost jakou potřebuji kombo nechávám nastavené stejně.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Ale vsak to nie je az taky problem, da sa s tym zit... Dnes som skusal wahy, no celkom sklamanie - kazdy uz iba pri pridati do efektov moduluje zvuk frekvencne niekde do stredov, funguju to ano, ale akoby hodili akysi frekv. filter na povodny zvuk.
torst

Příspěvek od torst »

Srovnával jsem autowah z G1on s Cry Baby a přišel mi ten průběh totožnej.
A pak jsem ještě vymyslel takovou ptákovinu - náhrada express. pedálu :
https://www.youtube.com/watch?v=YWy2pZ1jcts
Placka

Příspěvek od Placka »

to je přece princip kvákadla - je to vlastně EQ filtr, jehože frekvence se mění s pohybem pedálu. Logicky, když zařadíš wah (zapnutej) do řetězce tak se v řetězci objeví právě tenhle filtr. Některý kytaristi používaj zapnutý kvádaklo jako statickej filtr pro změnu barvy zvuku na určitou část songu...takže podle mě to funguje normálně...
torst

Příspěvek od torst »

no jestli to Ivan myslí tak, že je zklamanej z toho, že kvákadlo kváká od hloubek přes středy k výškám, tak tedy No coment.
kunec

Příspěvek od kunec »

To je tím, a opakuji se, že Ivan neví jak funguji předlohy

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Aby ste ma chapali - nemam velmi moznost porovnavat s realnymi predlohami, takze ja to nehodnotim systemom porovnavanie, ale podla sluchu. Proste som skusal si ten wah nastavit tak, aby dolna hranica (0) nemodulovala zvuk, resp. zachovavala charakter nastaveneho zvuku pred aplikaciou wahu, a horna hranica (max hodnota aku si uzivatel nastavi) ten zvuk modulovala tak ako ma. Toto na sa na mojom starom Bosse ME20 dalo optimalne nastavit a to kvakadlo znelo fakt prirodzene, no tu mam dojem, ze aj pri tej nule tam ten wah aplikuje nejake frekv. upravy. Mozno som nieco pri nastavovani prehliadol a v skutocnosti sa to da, len som na to este neprisiel... Az by niekto vedel ako na to velmi ocenim konkretny patch setting, lebo mam pocit ze mozno tu niekde robim chybu a treba len spravne zadefinovat parameter pedalu
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“