The Edge (U2)

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: The Edge (U2)

Příspěvek od pupack »

ted sem se dozvedel ze Edgova dcera se jmenuje Echo :D dobře on příští dítě bude asi Delay :DD
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
panedge

Příspěvek od panedge »

Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

panedge píše:Pěkný rozhovor s Dallasem
http://u2czech.blog.cz/1104/rozhovor-s-dallasem-schoo

jo vidíš to, sem to sem zapoměl dát :D jinak je super si všímat detailů mimo dallase a pochytit pár věcí. dokáže někdo rozluštit některý popisky na těch pedálech? všimli jste si že tam má vox valvetronix 5 nebo 15w ? :)) a co ste kdo ještě objevil ? ;)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

Jestli jsem si to správně přeložil, tak je zde krásně vidět rozdíl mezi analogovým Tech 21's Liverpool a AXE-FX
Prvni videjko AXE-FX - nic extra (beru s mírou :) ) :
A druhe s Tech 21's Liverpool a AXE-FX - už mi šel mráz po zádech, krásně svěží zvuk
http://www.youtube.com/watch?v=h4_-cN15 ... ture=feedu

Ne že bych U2guitartutorials nějak podceňoval (všechna čest), ale to druhé video už je podle mého pocitu na stejné úrovni jako od Mick3b1q (akorat ještě ten delay neni tak dokonalý 8) )
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Nojo kluci sou šikovný a hlavně maj prachy :)

Michael (U2 tutorials) nedá na Liverpool dopustit, mě to teda zase jako taková pecka nakonec nepřijde.. Imho si myslim, že Amplug (taky analogový obvod) zní tak o level výše..stačí si pustit to Mickovo video - ostatně myslí si to i Mick a píše to tam, že se mu zdá amplug věrnější než liverpool - a to on srovnávat může protože má několik Voxů ze 60 - 70 let, jelikož hraje UF revivalu. To že AXE FX obecně nemá simulace tolik vymakané jako efekty se obecně ví, já už bych do digital simulace nenacpal ani korunu, proto sem prodal PODa.

Jinak ale oba kluky nemůžeš srovnávat, Michael hraje ve videích totálně live, čili bez postprodukce, oproti tomu Mick nahrává do Yamaha AW16g která zní prostě skvěle a navíc si nahrává veškeré nástroje (bicí i basu a klávesy) a rozdíl ve zvuku u něj dělá kvalitní nahrávka a kvalitní postprodukce. Prostě umí i zvukařinu..

Kdybys chtěl vědět jak co má kdo z obou zapojené, stačí se zeptat co nebudu vědět vyzjistim, s Michaelem sem dost ve styku, dokonce sme spolu natočili i jedno video. A Mick je základním členem yahoo group kam chodíme všichni taky, takže neni problem. Ale u Micka můžu rovnou říct, že fakt hodně je stejně v jeho rukou, je prostě dobrej :D
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Jenom pro zajimavost, Beautiful day tak jak zní pri koncerte Edgovi ve sluchatkách (monitorech). Je to z Argentiny pred pár dny. Kdyz si to date na sluchatka, slysite to tak jako Edge kdyz to hral a zpival :D :D

http://www.arcus-ul.cz/pupack/bd.mp3

a jak to zni z pohledu divaka

http://www.youtube.com/watch?v=PQwhVII3jMA
panedge

Příspěvek od panedge »

No z těch sluchátek to je pecka-ale mě to připadá úplně stejný,prost ětka jak to znám.Ale ten jeho druhej hlas,ten je ještě lepší než to co slyšíme normálně :mrgreen:
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

jako nechápu jak to stíhá :lol: jinak ten zvuk je dost osekanej co se kytaroveho tonu týká. orezané o výšky a gate tam vzal i dost delaye. Taky je dost mozny ze to je jen zvuk z jednoho aparátu, protoze live mi ten zvuk pak prijde dost bohatsi a nemyslim tim jen reverb, prostor haly.

kazdopadne je to super na studovani co tam hraje, mam takhle cely koncert 22 skladeb :) je krasne slyset jak to spravne hrat ty songy :)
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

Co myslíte, dá se tomu věřit, že to z USA přijde plně funkční?
http://viewitem.eim.ebay.cz/ZT-Amplifie ... 56068/item
panedge

Příspěvek od panedge »

A proč si to kupuješ v cizině a ne tady u nás pěkně se zárukou?nehledě na to,že ten box je u nás jen o 3 kila dražší :!:
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

panedge píše:A proč si to kupuješ v cizině a ne tady u nás pěkně se zárukou?nehledě na to,že ten box je u nás jen o 3 kila dražší :!:
No tak to nevim kde se stala chyba ale tady stoji 6641,- http://muziker.cz/kytarova-komba-hlavy- ... chbox.html
Dystak mi prosim poslete link kde ho maji levnejsi, je teda dost mozny ze to neni ten stejny (angličtina mi dělá velké problémy :oops: )
panedge

Příspěvek od panedge »

No tak počkej-toprvní z US je jen přídavnej box,kterej stojí 2300Kč
http://www.music-city.cz/zt-lbc1s-lunch ... 11423.html

To druhý je ale kombo,takže si nejdřív ujasni,co chceš :idea:
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

Jo tak takhle to je :) jsem říkal že anglicky neumim :oops:
zdalo se mi to az moc levny no
panedge

Příspěvek od panedge »

Objednal bych ho radši u nás kvůli záruce,vidíš sám,že ceny jsou skoro stejný
Edit:už jsme ho probírali i tady na fóru trošku
post380914.html?hilit=zt lunchbox#p380914
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jsem měl dojem, že jsme to tu včera řešili... Tohle je thread o Edgeovi, potažmo o YT. Je umístěn v sekci, kde se rozebírají hudebníci. O několik kategorií výše jsou sekce, které obsahují thready o kytarách, aparátech a efektech, a když si někdo chce něco koupit, nebo ho zajímají názory ostatních na danou věc, ptá se tam. A to zcela pomíjím to, že tu thread o tomto aparátu už je...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Nero: jestli můžu poprosit klidně to tu nech, ten ZT lunchbox tu řeší Honzek proto, že je ideální speciálně pro U2 zvuk. Bral bych to stejně jako by sme si tu řešili koupi Voxu AC30, prostě v rámci zvuku Edge o čemž tento thread je. Díky

Honzek jinak bacha na to, tamto je jen Box k tomu musíš mít hlavu, lunchbox co chceš a hrál na něj Mick z youtube (proto ho zrejme chces) stojí o pár kaček víc. jak napsal Panedge. Jinak obecně, pokud můžu doporučit tranzistor za pár kaček pro U2 a podobné zvuky, Vox pathfinder 15r ten stojí pár kaček a budeš valit oči jak to hraje, ted jsem se do nej teprve pořádně zamiloval (a to sem ho chtěl původně prodat blbec) zrovna si tu na něm brnkám Mysterious Ways :twisted:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Já to tu klidně nechám, ale nelíbí se mi, jak se tu sviní témata podobnými debatami. Kdyby v threadu Metallica někdo pořád rozebíral, jakou krabičku na jejich zkreslení, asi bych zezelenal hrůzou. Prostě diskuze o gearu patří do horních pater fóra. Ono i prakticky - logicky se jí tam dostane větší odezvy.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Nero píše:Já to tu klidně nechám, ale nelíbí se mi, jak se tu sviní témata podobnými debatami. Kdyby v threadu Metallica někdo pořád rozebíral, jakou krabičku na jejich zkreslení, asi bych zezelenal hrůzou. Prostě diskuze o gearu patří do horních pater fóra. Ono i prakticky - logicky se jí tam dostane větší odezvy.

No počkej Nero... ted Ti trošku nerozumím...o čem jiném než o krabičkách, aparátech a stylu hraní a zvuku se tu máme asi tak bavit?... Pokud to je v rámci zvuku The Edge o kterem je thread, tak v tom nevidím problém.. Naopak, kvůli takové diskusi sem chodím..

Samozrejme ze ten "inzerat" co jsi vcera smazal neresim, tam mas pravdu..ten patri do trzizste, ale ZT Lunchbox se dá říct, že tu resime v ramci zvuku Edge hm? :)

To si troufam tvrdit, ze se svini jina nespecifická a dulezitejsi témata daleko víc.. sem to chodí číst jen lidé které Edge zajímá a ty tyhle aparáty a krabičky řešit chtějí a potřebují.

díky za shovívavost ;)
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

Jasny Pupack chtěl jsem ho koupit protože na něj hraje MICK z youtube a ten zvouček se mi strašně líbí, přijde mi i takovej víc štiplavější (což se mi opravdu dost líbí) než nějaké nahrávky od VOX, ale možná to budou dělat také ty kondenzátory (mikrofony) co tam MICK má.

-- kombo si chci nějaké pořídit ( zatim hraji jen přes reproduktory) a bojím se jít do toho co mas ty (PUPACK) protože jsi říkal že má úžasnej čistej zvuk, ale už nevim jak to je s mírně zkreslenym, např. když budu hrát STREETS nebo Beautiful Day tak jestli ten zvouček bude :) co ty na to, ty jsi přes efekty a barvu zvuku jednička :wink:
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

Nero píše:Jsem měl dojem, že jsme to tu včera řešili... Tohle je thread o Edgeovi, potažmo o YT. Je umístěn v sekci, kde se rozebírají hudebníci. O několik kategorií výše jsou sekce, které obsahují thready o kytarách, aparátech a efektech, a když si někdo chce něco koupit, nebo ho zajímají názory ostatních na danou věc, ptá se tam. A to zcela pomíjím to, že tu thread o tomto aparátu už je...
Omlouvam se, nevěděl jsem že to tu je takto přísně hlídané a tak přísně rozdělené, pro příště to budu rozebírat někde jinde.
-- ale Pupack má pravdu, poněvadž tento aparát k U2 patří asi stejně jako třeba E-Bow - kterého tu je taky celekm dost :arrow: tudíž bych to tady nechal
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“