DELAY
Pravidla fóra
Re: DELAY
Ten Digitech som mal, za tu cenu je fajn. Ale napriklad looper by mohol zvladat viac ako 4 sekundy, reverse delay mi prisiel nepouzitelny a simulacia analogoveho delayu bola oproti DD-7 velmi chaba.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
looper na DD3 zvládá 0.8s. viděl sem video, na kterém borec hrál an revers a znělo to celekm krutě - psycho. Ty analog simulace mě moc nezajímaj- to rači rovnou pořídím analog jeliž simulace rád nemám (zvlášť když může mít člověk origo). Já mám DD3, ale muzika co hraju s eubírá takovým směrem, že potřebuju ještě jeden delay. Myslím,že by se ten digytech docela s tím bossem doplnil funkčně.
Pokud sem to dobře odpozoroval, tak když dáš u něj dáš repeats na maximum, tak přestane opakovat co hraješ a už se jen motá smyčka. je to tak? (zdroj: http://www.youtube.com/watch?v=YFbrOQx-Uls)
Rád bych se zeptal, ajk je an tom zvukově (přecejen na ukázkách to není jak pod rukama). A jak je to s obsluhou. Ty módy mi sou jasný. Na to smyčkování je třeba mít zaplej nějakej určitej mód, nebo stačí jen ten pedál podržet. Kdybysi moh nějak přiblížit ty funkce byl bych rád:)
Pokud sem to dobře odpozoroval, tak když dáš u něj dáš repeats na maximum, tak přestane opakovat co hraješ a už se jen motá smyčka. je to tak? (zdroj: http://www.youtube.com/watch?v=YFbrOQx-Uls)
Rád bych se zeptal, ajk je an tom zvukově (přecejen na ukázkách to není jak pod rukama). A jak je to s obsluhou. Ty módy mi sou jasný. Na to smyčkování je třeba mít zaplej nějakej určitej mód, nebo stačí jen ten pedál podržet. Kdybysi moh nějak přiblížit ty funkce byl bych rád:)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Ten reverse delay mi prisiel divny v tom zmysle, ze sa mi vobec nedalo trafit do rytmu - Boss DD-7 sa viac prisposoboval dynamike hrania a slo to s nim uvela lahsie. Tazko sa mi to popisuje slovami, lebo neviem ako to maju tieto jednotlive pedale technicky vyriesene...
S repeats na maximum to asi bude tak ako pises, ja som tusim nikdy tie repeats nedaval na max.
Na smyckovanie musis mat zapnuty konkretny mod a potom podrzat pedal pocas nahravania. Ked spustis z neho nohu dolu, zacne prehravat smycku. Ak znova nan stupis a drzis, nahrava druhu vrstvu. Rychlym zoslapnutim sa vypne.
No a zvukova kvalita je uplne ok, pokial ti ide o benze mody a modulovany delay, tak tomu nemam co vytknut.
S repeats na maximum to asi bude tak ako pises, ja som tusim nikdy tie repeats nedaval na max.
Na smyckovanie musis mat zapnuty konkretny mod a potom podrzat pedal pocas nahravania. Ked spustis z neho nohu dolu, zacne prehravat smycku. Ak znova nan stupis a drzis, nahrava druhu vrstvu. Rychlym zoslapnutim sa vypne.
No a zvukova kvalita je uplne ok, pokial ti ide o benze mody a modulovany delay, tak tomu nemam co vytknut.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
díky moc za popis. Já si myslím, že by mi mohl stačit. Pokud opravdu nehraje špatně, pak je to za tu cenu bomba. Určitě ho zkusím.
No, posledni dobou jsem hodne resil delay, takze se podelim o sve poznatky.
Jelikoz jsme do kapely pribrali druheho kytaristu, budu mit mnohem casteji na starosti vselijake atmosfericke prvky a ruchy, zkratka budu potrebovat poradny delay a ne jeden. Cestou vice krabicek se mi jit nechtelo, takze jsem hledal neco, co bude mit alespon 3 presety.
EHX Memory Man Hazarai jsem vyloucil rovnou, protoze se presety prepinaji potakem a to je neprakticke, pkoud clovek potrebuje vic delayu behem jedne pisne a o tohle jsem se urcite nechtel ochudit.
Dalsim vyloucenym byl Eventide delay, a to kvuli sve cene. Preci jen davat 400 dolaru za delay mi prislo trochu prehnane a jety jsem nikde nevidel.
Zbyli dva rozumni kandidati: Boss DD-20 a Line6 DL-4.
Jelikoz DL-4 vidivam vyrazne casteji ve vybaveni profi kytaristu, tak jsem se rozhodl zkusit jej - recenze a porovnani byly vetsinou celkem vyrovnane a DL-4 ma vyhodu primyho pristupu k presetum.
Problem ovsem je, ze DL-4 je silene poruchovy. Kdekomu se porouchal, staci si projit harmony-central, nekteri i presto vlastni treba 2. nebo 3. kousek...
Kazopadne jsem se rozhodl to risknout a koupil jeden kousek z eBaye. Byl jsem nemile prekvapen, kdyz jsem se pote na internetu docetl, ze Line6 nedoporucuje pouziti tohoto delaye v efektove smycce, je totiz staveny na kytarovy signal a kytarovy signal je tez na vystupu. To je pravdepodobne taky duvod, proc tolika lidem odchazi - buffery nemusi vydrzet linkovy signal z efektove smycky. Dalsi castou zavadou jsou pak rozbita tlacitka a s tim spojene problemy, ta tlacitka jsou totiz namontovana primo na PCB! Prijde mi to jako dost spatny navrh. A divim se, ze Line6 neprisli s novejsi edici, ktera tohle resi. Oni teda novejsi edici maji, jenze ta je akorat poruchovejsi
No kazdopadne delay mi prisel domu a ja jsem z nej byl celkem nadsen - delayuje pekne, ma intuitivni ovladani, prace s looperem byla jedna radost a zkratka vsechno bylo, jak ma. Problem byl v tom, ze se na ten delay proste nemuzu spolehnout, kor kdyz ho chci pouzivat ve smycce (kam jinam taky, kdyz ma clovek hi-gain aparat). Sel tedy z domu a misto nej jsem poridil Boss DD-20.
Boss DD-20 je stejne jako DL-4 docela bytelna krabicka. Pokud je mam srovnat, pak Boss urcite prohrava, co se tyce intuitivnosti ovladani, pokud si clovek neprecte manual, tak opravdu moc nevi. Zatim jsem jeste vsemu neprisel na kloub, ale co se tyce zvuku - DD-20 ma nektere zvuky, ktere DL-4 nema a naopak. Tezko posoudit vyuzitelnost, to je totiz hrozne individualni, vzhledem k tomu, ze to jsou opravdu spis takovy lahudkovy zvuky, ktery jsou vyuzitelny malokde. Prijde mi, ze zbytecne moc vlastnosti a nastaveni se nastavuje pomoci uchylnych kombinaci tlacitek, nicmene jsou to vetsinou veci, ktery clovek nastavi jednou a dal uz je nepotrebuje. Potesilo me, ze mezi presety jde prechazet i pri vypnutem efektu, takze si clovek muze dalsi preset nachystat mezitim, co hraje bez zapnuteho delaye, mel jsem obavy, aby se to nemuselo cyklovat pri zapnutem efektu. Zvuky jdou na tom nakroutit opravdu hezke, pri porovnani s Boss DD-2 a tim Tech 21 D.L.A bych rekl, ze se DD-20 nema za co stydet, ale na finalni verdikt si pockam, az to budu moct prohnat pres svuj apec ve zkusebne.
Takze tak, treba to nekomu nekdy pomuze.
Jelikoz jsme do kapely pribrali druheho kytaristu, budu mit mnohem casteji na starosti vselijake atmosfericke prvky a ruchy, zkratka budu potrebovat poradny delay a ne jeden. Cestou vice krabicek se mi jit nechtelo, takze jsem hledal neco, co bude mit alespon 3 presety.
EHX Memory Man Hazarai jsem vyloucil rovnou, protoze se presety prepinaji potakem a to je neprakticke, pkoud clovek potrebuje vic delayu behem jedne pisne a o tohle jsem se urcite nechtel ochudit.
Dalsim vyloucenym byl Eventide delay, a to kvuli sve cene. Preci jen davat 400 dolaru za delay mi prislo trochu prehnane a jety jsem nikde nevidel.
Zbyli dva rozumni kandidati: Boss DD-20 a Line6 DL-4.
Jelikoz DL-4 vidivam vyrazne casteji ve vybaveni profi kytaristu, tak jsem se rozhodl zkusit jej - recenze a porovnani byly vetsinou celkem vyrovnane a DL-4 ma vyhodu primyho pristupu k presetum.
Problem ovsem je, ze DL-4 je silene poruchovy. Kdekomu se porouchal, staci si projit harmony-central, nekteri i presto vlastni treba 2. nebo 3. kousek...
Kazopadne jsem se rozhodl to risknout a koupil jeden kousek z eBaye. Byl jsem nemile prekvapen, kdyz jsem se pote na internetu docetl, ze Line6 nedoporucuje pouziti tohoto delaye v efektove smycce, je totiz staveny na kytarovy signal a kytarovy signal je tez na vystupu. To je pravdepodobne taky duvod, proc tolika lidem odchazi - buffery nemusi vydrzet linkovy signal z efektove smycky. Dalsi castou zavadou jsou pak rozbita tlacitka a s tim spojene problemy, ta tlacitka jsou totiz namontovana primo na PCB! Prijde mi to jako dost spatny navrh. A divim se, ze Line6 neprisli s novejsi edici, ktera tohle resi. Oni teda novejsi edici maji, jenze ta je akorat poruchovejsi
No kazdopadne delay mi prisel domu a ja jsem z nej byl celkem nadsen - delayuje pekne, ma intuitivni ovladani, prace s looperem byla jedna radost a zkratka vsechno bylo, jak ma. Problem byl v tom, ze se na ten delay proste nemuzu spolehnout, kor kdyz ho chci pouzivat ve smycce (kam jinam taky, kdyz ma clovek hi-gain aparat). Sel tedy z domu a misto nej jsem poridil Boss DD-20.
Boss DD-20 je stejne jako DL-4 docela bytelna krabicka. Pokud je mam srovnat, pak Boss urcite prohrava, co se tyce intuitivnosti ovladani, pokud si clovek neprecte manual, tak opravdu moc nevi. Zatim jsem jeste vsemu neprisel na kloub, ale co se tyce zvuku - DD-20 ma nektere zvuky, ktere DL-4 nema a naopak. Tezko posoudit vyuzitelnost, to je totiz hrozne individualni, vzhledem k tomu, ze to jsou opravdu spis takovy lahudkovy zvuky, ktery jsou vyuzitelny malokde. Prijde mi, ze zbytecne moc vlastnosti a nastaveni se nastavuje pomoci uchylnych kombinaci tlacitek, nicmene jsou to vetsinou veci, ktery clovek nastavi jednou a dal uz je nepotrebuje. Potesilo me, ze mezi presety jde prechazet i pri vypnutem efektu, takze si clovek muze dalsi preset nachystat mezitim, co hraje bez zapnuteho delaye, mel jsem obavy, aby se to nemuselo cyklovat pri zapnutem efektu. Zvuky jdou na tom nakroutit opravdu hezke, pri porovnani s Boss DD-2 a tim Tech 21 D.L.A bych rekl, ze se DD-20 nema za co stydet, ale na finalni verdikt si pockam, az to budu moct prohnat pres svuj apec ve zkusebne.
Takze tak, treba to nekomu nekdy pomuze.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Ohledně ovládání má Wohma bohužel pravdu, já mám DD-20 z druhé ruky a nemám k němu manuál... manuál jse mna kompu v PDF přečetl, ale já když nemám manuál v ruce, je to jakobych ho neměl, čili občas ještě teĎ zjišťuju co všechno se s tím dá vyvádět
nedávno jsem úplně náhodou zjistil, že se dá nastavit např. rychlost modulace na modulovaném delay, nebo třeba druhá zpožďovací hlava u Tape echa.
na druhou stranu to podle mně vyvažuje zvuk - ten mi povětšinou připadá velmi dobrý - a praktičnost
na druhou stranu to podle mně vyvažuje zvuk - ten mi povětšinou připadá velmi dobrý - a praktičnost
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Tady se nám rodí novej Hrabal
Hotovej román
Ale jinak seš šikovnej. Jen tak dál
Ale jinak seš šikovnej. Jen tak dál
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
to info bylo fajn. Jen co bych k tomu dodal,t ak já osobně spíš hledá 2 delay za sebou. Potřebuju to i na oscilace a navíc z duše nenávidí (ač dělám bokem do programingu) takoví to počítačový ovládání - desplay a tlačítka. Mnohm rači u kytar pracuju s poťákama apřepínačema.
BTW takto vypadá pedalboard jednoho z mejch nejoblíbenějších kytaristů:

BTW takto vypadá pedalboard jednoho z mejch nejoblíbenějších kytaristů:

Drtiva vetsina parametru se u DD-20 nastavuje na potacich, akorat specialitky typu pocet hlav tape delaye nebo modulace se nastavuji pres "menu". V rezimu manual to v podstate funguje jako bezny delay. 2 delaye to umi taky, ale prvni jen do 100ms
Jinak nevim o zadne krabicce, ktera by nabizela dva delaye za sebou, na to holt musis poridit vic krabic.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Hehe, myšlenka druhé krabičky, nějaké levné primitivní ve stylu Red Repeat nebo Artec AD na oscilace mě napadla taky
ale dokud nemám kapelu, je to nanic
navíc když se s tím člověk naučí, dá se s oscilacema pohrát i na té DD-20, jen je ten rozsah tak mega, ež to chce trochu přesnosti
navíc když se s tím člověk naučí, dá se s oscilacema pohrát i na té DD-20, jen je ten rozsah tak mega, ež to chce trochu přesnosti
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Tak mě nemůžete brat vážně, já sem barbar. Nedávám delay do smyčky. Používám kroucenej kabel, mám přestříhanou napájecí zem a používám zdroj značky HAMA
jen k tomu obrázku, co se nezobrazil:
http://bp3.blogger.com/_OH-mvRY7jBU/Rig ... u_5884.jpg
(kdyby to někoho zajímalo
jen k tomu obrázku, co se nezobrazil:
http://bp3.blogger.com/_OH-mvRY7jBU/Rig ... u_5884.jpg
(kdyby to někoho zajímalo
Tak pokud neni true bypass (neni), tak musi mit buffer. A samozrejme to pres ten buffer prochazi, i kdyz je efekt vypnutej - to je ten zasadni rozdil mezi bufferem a TB. Ovsem zrovna u DD-2 je buffer dost kvalitni.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Mimochodem na bazaci je zrovna DSD-2 za par susnu, je to v podstate identicky s DD-2, na navic sampler.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
teda cetl jsem ten prispevek od wohmy ktery porovnava DL4 s DD20 a docela me to prekvapilo - rozhoduju se mezi temahle dvema - chtel bych delay co ma vic presetu (minimalne prepinat mezi reverse a klasickym delayem + uplne samostatny tap), chci to hnat do smycek dvou starych mesin ktere ale nejsou co se tyce smycek uplne koser - v te dobe proste smycky jeste moc neumeli
nerozhodoval bych se kdybych presne necetl tolik negativnich ohlasu o DL4 (z asi 5ti lidi co znam a co ji maji a casto pouzivaji, radove desitky koncertu za rok a nepocitane casu na zkouskach a ve studiu si na spolehlivost nestezoval ani jeden) - to s tim pouzivanim ve smycce je teda dalsi palba, nepouzivam nejak extra moc gainu ale rozhodne to je vec kterou bych rad mel za zkreslenim. przni to nejak vyrazne zvuk? mam pocit ze jsem to zkousel parkrat ve smycce cizich apcu a nikdy mi to neprislo nijak zavadne, bypass mi prisel taky docela v norme.
u DD20 mi vadi to ovladani, jinak bych do nej sel.
u DD20 mi vadi to ovladani, jinak bych do nej sel.
Hele, ja nevim, ja s nim za tu chvili problemy nemel, ale faktem je, ze kdyz pohledas na oficialnim foru Line6, tak to tam o te nekompatibilite s efektovou smyckou pise i nekdo primo z firmy a je tam o tom sticky thread. Divim se, ze se o tom tak malo vi, IMHO to vysvetluje vetsinu pripadu, kdy to nekomu "samo umrelo". Zase je spousta lidi, kteri to pouzivaji leta a nemaji problem, ale ja zkratka nechtel byt zrovna ten, kterymu se to pose*e, kor kdyz to je efekt za nemaly penize
A navic ty kazici se slapatka... No radsi jsem dal ruce pryc 
DD-20 je trochu narocnejsi na ovladani, ale da se celkem snadno zvyknout, pro me je to lepsi reseni, aspon mam klid v dusi... DD-20 JE urcen (mimo jine) pro praci ve smycce a co jsem cetl, tak je podobne bezproblemovy jako drtiva vetsina krabic od Bossu.
Cili - pokud ses ochoten to risknout, tak DL-4 ber, zvukove i ovladanim je fakt super. Ale urcite ber kousek v zaruce, ja ho mel z eBaye, takze bez zaruky, a v pripade, ze by se podelal, tak proste 5 tisic splachnutych do hajzlu...
Jinak ja pri rychlym ozkouseni nepostrehl, ze by mi to se Screamerem clipovalo, ale jak to bude u Mesin, to si netroufam odhadnout.
DD-20 je trochu narocnejsi na ovladani, ale da se celkem snadno zvyknout, pro me je to lepsi reseni, aspon mam klid v dusi... DD-20 JE urcen (mimo jine) pro praci ve smycce a co jsem cetl, tak je podobne bezproblemovy jako drtiva vetsina krabic od Bossu.
Cili - pokud ses ochoten to risknout, tak DL-4 ber, zvukove i ovladanim je fakt super. Ale urcite ber kousek v zaruce, ja ho mel z eBaye, takze bez zaruky, a v pripade, ze by se podelal, tak proste 5 tisic splachnutych do hajzlu...
Jinak ja pri rychlym ozkouseni nepostrehl, ze by mi to se Screamerem clipovalo, ale jak to bude u Mesin, to si netroufam odhadnout.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
mam moznost noveho kusu z US s tamni zarukou
ty plky z harmony central nebudou uplne od veci, ale zase si rikam kdyz se to nikomu v mem okoli nepodelalo (a to u lidi co ten delay taky zrovna nesetri)...
reklamace je teoreticky mozna, ale velmi slozita (pres cloveka co tam parkrat do roka jezdi na nekolik tydnu). prave ze z toho mam taky vitr, navic jsem docela smolar a krabicky to v mych rukach nemaji jednoduche
budu se snazit ho nekde sehnat na vyzkouseni, co se tyce spolehlivosti tak mam s bossama tu nejlepsi zkusenost.
oprava: prave ctu faq na strankach line6 a opravdu - pisou tam doslova "nedoporucujeme zadny z nasich modeleru pouzivat v efektove smycce, protoze silny signal na vstupu muze zpusobit ze buffery v krabicce odejdou". nabizeji reseni ze na vstupu bude -22db utlum a na vystupu zase 22db boost, coz mi prijde jako pekne debilni reseni protoze pri tom muze do signalu vstoupit spousta sumu a spol.
http://line6.com/community/docs/DOC-3965
zas mi nejde do hlavy proc to teda zatim nikomu z meho okoli neodeslo, asi maji stesti nebo tobez myho vedomi zadama vsichni zenou do vstupu zesilovace a zni jim to nejak zazracne dobre.
takze sve vysnene krabicce asi dam sbohem. skoda, protoze z delayu je to to nejlepsi co jsem zatim zkousel - ale protoze pouzivam zkresleni tak by ten delay znel jako necitelna koule.
reklamace je teoreticky mozna, ale velmi slozita (pres cloveka co tam parkrat do roka jezdi na nekolik tydnu). prave ze z toho mam taky vitr, navic jsem docela smolar a krabicky to v mych rukach nemaji jednoduche
oprava: prave ctu faq na strankach line6 a opravdu - pisou tam doslova "nedoporucujeme zadny z nasich modeleru pouzivat v efektove smycce, protoze silny signal na vstupu muze zpusobit ze buffery v krabicce odejdou". nabizeji reseni ze na vstupu bude -22db utlum a na vystupu zase 22db boost, coz mi prijde jako pekne debilni reseni protoze pri tom muze do signalu vstoupit spousta sumu a spol.
http://line6.com/community/docs/DOC-3965
zas mi nejde do hlavy proc to teda zatim nikomu z meho okoli neodeslo, asi maji stesti nebo tobez myho vedomi zadama vsichni zenou do vstupu zesilovace a zni jim to nejak zazracne dobre.
takze sve vysnene krabicce asi dam sbohem. skoda, protoze z delayu je to to nejlepsi co jsem zatim zkousel - ale protoze pouzivam zkresleni tak by ten delay znel jako necitelna koule.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
hele, pokud chceš reverse, tak na DD-20 zapomeň, je tam podle mně docela blbě zpracovaný. to se dočteš i všude na H-C
osobně - mít ty peníze a rozhodovat se jako ty, šel bych do eventide time factor (neber to tak, že bych s DD-20 nebyl spokojený, reverse stejně moc nevyužiju) http://www.proguitarshop.com/product.ph ... egoryID=18
ikdyž si moc takhle po ránu nevybavuju, jestli umí reverse (edit: tak umí) a jaký případně je
osobně - mít ty peníze a rozhodovat se jako ty, šel bych do eventide time factor (neber to tak, že bych s DD-20 nebyl spokojený, reverse stejně moc nevyužiju) http://www.proguitarshop.com/product.ph ... egoryID=18
ikdyž si moc takhle po ránu nevybavuju, jestli umí reverse (edit: tak umí) a jaký případně je
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
kinx jojo Line6 modelery do inputu jak píšou, ostatne to zní velice dobře i se zkreslením, teda pokud to není zrovna brutal, stačí vyzkoušet...... to jen tady na foru je zažitá fráze typu "delay patří do smyčky"
. Největší pracanti (U2, Pink Floyd, B.May..) s delayem to tak dělají také.. ostatně, starší aparáty ala vox atd ani smyčku neměli...
jak píše Dark, Eventide je výborný delay a také novinka od TC Nova repeater může být zajimavá (má také reverse a dá se tapovat přímo rytmem hry o struny místo nohou)
http://www.musiccenter.cz/kytary/tc-ele ... y/:3:35621
jak píše Dark, Eventide je výborný delay a také novinka od TC Nova repeater může být zajimavá (má také reverse a dá se tapovat přímo rytmem hry o struny místo nohou)
http://www.musiccenter.cz/kytary/tc-ele ... y/:3:35621
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge