Jaké SG se vám líbí?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Alternátor

Re: Jaké SG se vám líbí?

Příspěvek od Alternátor »

MilanT píše:S SG to mám stejně jako Alternátor. Angus a tenká, lehká a rohatá kytara. Pořídil jsem si dvě :)
Dlouho jsem byl odpůrce Les Paul. Do té doby, než jsem si na ní zabrnkal. Pořídil jsem si taky dvě :)
Poslední dobou si zakazuji chodit do hudebnin - vím jak by to dopadlo :D
Jo, ani mi nemluv. Tohle přesně znám. Teď už zas špekuluju nad nějakým ideálně zakázkovým Les Paulem, nebo SGčkem. Řekl jsem si, že tři elektriky jsou pro mě holá zbytečnost a tak jsem hodil na bazar Explorera. Nicméně stejně asi nebudu mít to srdce ho prodat, takže to vypadá na bludnej kruh :? .

Edit: Jo, ta je krásná. Sice černý SG je pro mě taková víc klasika, ale tohle je nádhernej kousek.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
impact

Příspěvek od impact »

http://kytary.cz/gibson-sg-special-trib ... /HN118232/

Tohle je pěkný, Gibson, made in USA, slušná cena...

Obrázek
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

jo v Brně visí už dost dlouho a myslím, že to je zrovna to co hrálo na rozdíl od toho červeného, které bylo mrtvé a někdo ho asi koupil. :lol:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Smrťokvítek píše:jo v Brně visí už dost dlouho a myslím, že to je zrovna to co hrálo na rozdíl od toho červeného, které bylo mrtvé a někdo ho asi koupil. :lol:
A myslíš, že na to má vliv tohle :arrow:
tělo vyrobené z masivního mahagonu s přední částí vyrobené z javoru, to dává
tomuto nástroji stejně uělechtilý zvuk jako nástroje vyrobené v 60 letech.
Na sendvič SG jsem si nezahrál ani na "nástroj vyrobený v 60 letech."
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tak to se mi zdá jako blbost. Tahle řada je "low cost" takže pochybuji, že by Gibson lepil SG nestandardně ze 2 druhů dřeva. Nehledě na to, že na SG se toho dřeva moc nevejde. Podle mě někdo zprasil popisek.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

No, v první chvíli jsem znejistěl cože to u Gibsonů vymysleli, ale pak mi došlo, že to bude popis Les Paula.
Jinak se mi moc líbí, jsem ujetej na matný tmavý holky :)
Alternátor

Na SG s P90 jsem ještě nehrál, docela by mě zajímala změna zvuku proti humbuckerům. Jinak Milane, gratuluju k nový funkci :) .
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

No na jednu stranu jsou ty kytary takové spartánsky jednoduché na druhou stranu je z toho trochu cítit "lacinost".
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Obrázek
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Alternátor

Neměl jsem ho v ruce, tak to nemůžu posoudit. Neměl jsem v ruce ani žádný melody makery, což už je opravdu Gibsonovskej low-end, takže taky těžko posoudit. Člověk přece jen od tý značky očekává určitou kvalitu, ale ne vždycky ji dostane. Otázka je, jakým stylem je ta kytara koncipovaná. Stačí když si vezmeš, kolik stál SG standard před deseti lety a já letos pořídil úplně novýho za 19 000. Tý kytaře se zvukově a pocitově nedá absolutně nic vytknout. Jiná věc jsou jistý detaily ohledně zpracování, který ale na zvuk a hru jako takovou nemaj žádnej vliv.
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Alternátor píše:Stačí když si vezmeš, kolik stál SG standard před deseti lety a já letos pořídil úplně novýho za 19 000.
:wink:
Obrázek
I´m wheels... movin´wheels
Alternátor

No jo no, taky pravda :D
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Alternátor píše:Jinak Milane, gratuluju k nový funkci :) .
Díky :)
Smrťokvítek píše:No na jednu stranu jsou ty kytary takové spartánsky jednoduché na druhou stranu je z toho trochu cítit "lacinost".
Já to vidím tak, že čím míň "serepetičekt" a složitostí, tak tím méně se toho může pokazit. Základní funkce je pořád stejná. Ať už je to kytara nebo třeba spalovací motor, jehož funkce se nezměnila od předminulého století.
Alternátor píše: Tý kytaře se zvukově a pocitově nedá absolutně nic vytknout. Jiná věc jsou jistý detaily ohledně zpracování, který ale na zvuk a hru jako takovou nemaj žádnej vliv.
Absolutní souhlas. Když jsem si pořizoval kytaru, tak jsem se rozmýšlel mezi Gibson SG Standard a Special Faded. Zvukově a zpracováním srovnatelné a bez chyb. Ale pocitově mi nesedl Standard. Plastové okraje hmatníku, nablýskané tělo, stříbrné blýskavé knoby, prostě taková vyvoněná kytara. Sáhnul jsem po Specialu a nemůžu se té kytary nabažit. A i z ní šel chromovaný hardware pryč a nahradila ho úprava Vintage cooper. Prostě jednoduchá syrová kytara.
Obrázek
carver

Příspěvek od carver »

krasne SG, tie símače vypadajú skvele :)
Alternátor

Jasně, úplně ti rozumím. Třeba ten můj Faded Explorer je na tom zpracováním oproti SG úplně perfektně. Nic, co by se dalo jak na pohled, tak na omak vytknout. Hlavně ten matnej povrch je hrozně příjemnej do ruky. Nicméně asi stejně půjde z domu, protože co jsem pořídil SG, který mu zvukově těžce dává na frak, pro něj nemám využití. Jedině v případě výměny snímačů, ale to už jsem dost OT. Jinak mám pocit, že leckdy jsou na tom Faded modely zpracováním líp, než ty "plnohodnotný". Asi svou roli opravdu hraje ten faktor, čím míň serepetiček, tím míň se toho dá pokazit.

Edit: Jinak to SGčko je nádherný. Takovej pravej syrovej vintage vrahoun :).
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Alternátor píše:Jinak mám pocit, že leckdy jsou na tom Faded modely zpracováním líp, než ty "plnohodnotný". Asi svou roli opravdu hraje ten faktor, čím míň serepetiček, tím míň se toho dá pokazit.
Nikdy jsem ve fabrice na kytary nebyl, ale ty kytary snad dělají stejní lidé, ne? Proč by na levnější chudší řadu kašlali a té vyšší řadě se věnovali víc a měli pro ní jiný metr?
Není to spíš jen ve výbavě (a případně použitých materiálech) jako používají automobilky a pak označují auta jako standard, glanc, superglanc, lux, delux...?
Alternátor píše:Jinak to SGčko je nádherný. Takovej pravej syrovej vintage vrahoun :).
carver píše:krasne SG, tie símače vypadajú skvele :)
Chlapi dík. Však on si to Schaller taky nechal zaplatit. Tenhle komplet hardware včetně ladících mechanik přišel skoro na 7 tisíc. Vím, že to na té kytaře nehraje, ale ten pocit oku lahodící :D
Obrázek
Alternátor

Co si budem povídat. Kolikrát ten pocit hraje při výběru kytary jednu z hlavních roli ;)
krade

Příspěvek od krade »

2 milanT: hele, a co je to za snímače, původní jen s jinou krytkou? jinak taky se mi tyhle kytary moc líběj...ještě plánuju dát tam knoby jako jsou na standardech a ladící mechaniky grover mini - což jsou podle mě nejlepší kolíky vůbec...ale gibson deluxe taky nejsou špatný, jen ty grover líp vypadaj - holt jsem snob
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
MilanT

Příspěvek od MilanT »

krade píše:2 milanT: hele, a co je to za snímače, původní jen s jinou krytkou?
Ano, původní otevřené a přidával jsem krytky - http://guitar-pickups.biz/hp135290/Pick ... tab_Bilder
krade

Příspěvek od krade »

hele, když tak koukám na ty stránky, co jsi poslal odkaz, nejde třeba dát děr po hambáčích p-90 a "zakrejt" to nějakym na to speciálně dělanym rámečkem?...hrozně bych totiž do jedno sg dát p 90 nebo p 100 a nemám zkušenosti s těma p-94 (p 90 velikosti hambáče)...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“