Gibson SG standard

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
innerself

Re: Gibson SG standard

Příspěvek od innerself »

Já zkusil dost snímačů. Ty hrály podobně. Nechci to psát furt dokola. Psal jsem to u těch ukázek. Výraznější změnu udělala hodnota poťáku. Samozřejmě to neni jediná věc na světě co nám změní zvuk.

Výměna strun zvuk taky změní, ale tam prostě na starý nejde hrát donekonečna, takže to moc ovlivnit nejde. Chtěl jsem potvrdit a vyvrátit jestli je poťák v toleranci od 300k nebo 250k, protože jsem v tom rozdíl slyšel. Ale tady furt píšeme o voze a o koze. Chcete mě teda přesvědčit, že ten rozdíl tam neni, když já ho tam slyšim a vy ne? To se těžko někam dostaneme. Zbytečný příspěvky přes celou stránku.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

innerself píše: 9.01.2021 16:56 Zbytečný příspěvky přes celou stránku.
Dekuju. Doufam, ze uz jste s tim skoncili.
innerself

Příspěvek od innerself »

To už doufám taky. A kdyby čistě teoreticky někdo další byl ochotnej změřit jeho původní hodnoty v GIBSON kytaře (ještě líp když ví že má 300k volume), může mi to napsat do soukromý zprávy. Ať už je to dotyčnýmu k hovnu nebo ne. Mně to k osobnímu užitku bude. Díky
Naposledy upravil(a) innerself dne 10.01.2021 15:20, celkem upraveno 1 x.
torst

Příspěvek od torst »

Kamarád něco objednává u thomanna, tak si asi přihodim nějaké pořádné poťáky:
https://www.thomann.de/cz/allparts_cts_ ... m_poti.htm
nebo rovnou No Load :
https://www.thomann.de/cz/allparts_cts_ ... ne_pot.htm
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

na Banzai stojí asi polovičku
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
volfi

Příspěvek od volfi »

Dlouhou dobu jsem dával do všech kytar potenciometry Gotoh, jsou bytelný maj krásnej tuhej chod a nejsou předražený. Občas jsem je změřil a byl tam vždycky rozdíl cca 30 ohmů u 500k potenciometrů. Nedávno jsem si koupil do zásoby levný Alphy a řekl jsem si, že je jen tak pro zajímavost změřím. Celkem mám 13ks. 16mm a 4ks. 24mm s mosazným závitem, (tyto potencimetry vypadají opravdu kvalitně a jsou snad ještě tužší než gotohy). Takže pokud to někoho zajímá zde jsou naměřené hodnoty: Alpha 16mm A/B 250k: 251; 249; 220; 226; 232; 225; 240; 257. Alpha 16mm A/B 500k: 464; 519; 517; 488. Alpha 24mm A/B 500k: 526; 492; 490; 533. Takže pokud počítám správně, tak z 95% se vejdou do 10% tolerance, což za ty prachy není vůbec blbí. Zkusil jsem i CTS potencimetry, ale tam mě štve uchycení hřídelky maticí, zatím u všech byla drobná vůle a to nemám rád.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
torst

Příspěvek od torst »

Trevor: Ale koupim sólo, budu platit poštovný. Na thomannovi se svezu s kámošem.
volfi a Inner : Tak jsem právě taky měřil. V Diamantce s noname HB mám central volume Teslu 390 k. To mi přijde celkem málo, naštěstí v šuplíku leží nová Tesla 1M, vyměnim.
V China fake Fenderu 2x noname HB jsem změřil 1,5 M ! Chválim rejžáky !
Ve Westone LP 2x HB Wilkinson mám centrálně 1x 450 k. To by mohlo stačit.
V Gibsonu SGJ mám 2x 460 k, to už jsem psal.
A v šuplíku mám záložní 2x ALPHA 500 k, změřeno 530 a 460 k.
P.S.: Na té nové Tesle s popisem 1 M jsem změřil 1,9 M (!).
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Tak jsem teď trochu porovnával a kdyby to někoho zajímalo, mám tu v rychlosti srovnání SG Standard 2011 a SG Special 2010. Pro začátek bych rád řekl, že nebudu hodnotit, která je lepší, protože to ani nejde říct, každá hraje jinak, i když vypadaj skoro stejně. Obě kytary mají stejné struny, stejné snímače, stejné nastavení výšky snímačů. Standard tlustší krk, masivnější tělo, celkově těžší kytara, dlouhý sustain a výborná rezonance těla. Special tenčí krk, lehčí tělo, sustain nastejno, paradoxně rezonuje míň. Standard mohutnější zvuk, víc středobasů, kvůli špalkoidnímu krku se na něj trochu hůř hraje, Special hlavně středovýšky, celkově agresivnější, rychlejší hra díky tenčímu krku. Standard mi víc sedí do hard rocku, metalu, Special zase na punk, grunge a tak podobně. Každopádně obě jsou to vynikající kytary.
Přílohy
SG standa SG special.jpg
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
torst

Příspěvek od torst »

Zajímalo. Závidim, bezva hobby ! To, že Std líp rezonuje dík silnějšímu tělu považuju naopak za logické. Vem si Lespaula, ten ho má skoro dvojnásobné ! Kdyby se ti chtělo nahrát nějaký "direct" track, s chutí bych si udělal srovnávačku se svým "lowendem".
P.S. Vracim switch vždy na střed, aby se neunavila perka.
Alternátor

Díky, s tou rezonancí budeš mít pravdu, jen jsem čekal, že tenčí prkno tím tahem strun ožije o něco víc. Když jsme u těch Les Paulů, tohle vypadá velice zajímavě https://hudebnibazar.cz/gibson-les-paul ... /ID348712/ . Sice nejsem úplně fanda černého provedení, ale asi si na čas zakážu přístup na internet, jinak si ji koupím taky. Jo hele, u mě se nahrávání konat nebude, baví mě se v tom vrtat, porovnávat, hrát si s tím a brnkat si pro radost, ale veřejně s tím radši ven nepolezu, aspoň nějakou dobu :D Díky za tip s tím switchem, nikdy jsem nad tím neuvažoval.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Čím silnější struny, tím horší zvuk. Zabiješ si tím harmonické a sustainu to stejně moc nepomůže.
Standard hraje líp, protože je to podle popisu lepší kus dřeva. Ale vlastně ono by to mělo hrát stejně, když je to elektrická kytara a má stejné snímače, navíc stejné konstrukce a od stejné značky !!! :lol: : A nehraje.
Možná si ještě naměr v miliohmech odpory potencimetrů, to má prej nejvetší vliv na zvuk kytary :lol: :lol:
Alternátor

Je pravda, že se silnějšími strunami se sustain naopak zkracuje. Na Specialu jsem měl desítky a po natažení silnějších šel sustain dolů, totéž u Standarda. Na druhou stranu ten zvuk je konkrétnější a dynamičtější. Asi je to síla zvyku, ale desítky mi na většině kytar prostě nesedí. Blbosti typu rozdíl odporu u v podstatě totožných potenciometrů fakt nehodlám řešit. Navíc obě ty kytary hrajou už nasucho jinak.
torst

Příspěvek od torst »

Silnější struny horší ?!?!?! Vždycky jsem čet opak ! Z vlastní zkušenosti : tenké jsou takové prskavější, jasnější a zvonivější, ale to se oposlouchá - šlehačka na dortu. Zůstávám u .10 - pevnější i když rovnější zvuk, ale také solidnější. Víc se ozve dřevo (?).
Tony Yommi hraje na bláto, ale tomu se to odpustí kvůli prstům. S.R.V. hrál snad na .14 nebo podobné hrůzy a jakej měl zvuk !
Černej LP Std. Vidím to úplně stehně ! Custom ano, ale Std raději sunburst.
Nechte už toho Innera na pokoji. Má svých starostí dost !! :W
Alternátor

Struny jsou věčný téma, mně desítky sedí jen u 2012 Expu, u druhýho by možná taky byly dobrý, ale tam mám už od začátku hybridy 11/12 a nějak nemám důvod zkoušet slabší, hraje to dobře. V porovnání sustainu 2012 2019ku smete, 2019 je zase hřmotnější, obojí má něco do sebe. U SG to s desítkama nebylo dobrý ani u jednoho. Tenký struny ultra ječely a basový byly nekonkrétní bláto, obzvlášť u Standarda, kterej je víc do basů. Co se barvy týče, dřív jsem byl naopak fascinovanej černýma kytarama, měl jsem kopii černýho Les Paul Customa, černej SG Standard, ale postupem času mi to začalo nějak vadit a radši vidím kresbu dřeva. Souhlasím, že u Customů to až tak nevadí, ale stejně mě víc baví tobacco sunburst nebo jiná aspoň částečně transparentní povrchovka. Kdyby ten Exp 2012 nehrál tak dobře, tak jde taky kvůli černý barvě z domu, ale nebudu rasista :D
torst

Příspěvek od torst »

Nevadí ti přechody mezi tloušťkami, tvrdostí?
Alternátor

Vůbec, na ty 11/12 jsem zvyklej dlouhodobě, takže přechod na desítky je bez problémů a návrat zpátky taky. Problém spíš nastává ve chvíli, když po delší době vytáhnu akustiku...
innerself

Příspěvek od innerself »

bubucci píše: 17.01.2021 12:12 Čím silnější struny, tím horší zvuk. Zabiješ si tím harmonické a sustainu to stejně moc nepomůže.
Standard hraje líp, protože je to podle popisu lepší kus dřeva. Ale vlastně ono by to mělo hrát stejně, když je to elektrická kytara a má stejné snímače, navíc stejné konstrukce a od stejné značky !!! :lol: : A nehraje.
Možná si ještě naměr v miliohmech odpory potencimetrů, to má prej nejvetší vliv na zvuk kytary :lol: :lol:
No apak tu jsou případy kdy i jiná kytara s jinejma hodnotama poťáku hraje pro někoho taky stejně :D Tak to je mi teda potom taky záhada :D
krade

Příspěvek od krade »

https://hudebnibazar.cz/gibson-sg/ID355933/
Dobrý SG za slušný peníze.
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
Alternátor

Ty faded specialy byly dobrý, jednu dobu se na bazaru válel v dobrým stavu za osmičku i s kufrem. Málem jsem ho sám vzal, ale moc se mi nezdálo jednání prodávajícího.
torst

Příspěvek od torst »

za osmu ?!? to bych jí vzal i kdyby prodávající chtěl, abych mu ve sprše podával mýdlo z podlahy !!
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“