FUZZ ?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
lostleg

Re: FUZZ ?

Příspěvek od lostleg »

Doporučíte mi nějakej fuzz do 2000? Hraju na roland cube 20X a kytaru affinity strat :).
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

doporucuju ti fuzz si neporizovat, s tranzistorakem nehraje snad zadny poslouchatelne...
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

jo pro běžnej hendrix fuzz nebo tak je to naprd ale z kámošova sunn strata v kombinaci s kopií tonebendera a tranzistorovýho komba Peavey sme vytáhli úžasnej stoner zvuk jak blázen :-D
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Fořt

Příspěvek od Fořt »

S Roland Microcube nehraje zle Behringer UltraFuzz (kopie současnýho fuzz modelu od Bosse). Ale Microcube modeluje aparáty, Cube 20x krabičky Boss, pokud se nepletu. Ale hrálo to dobře i do čistého zvuku (model JC120). Za těch pár korun, které stojí, to není špatný vstup do světa fuzzu.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

prestoze kvalitni lampovy aparat je samozrejme mnohem lepsi, tak s trandakem nemusi hrat vsechny nepouzitelne, protoze fuzz je obvykle vhodnejsi do cisteho kanalu a tam na lampach zdaleka tolik nezalezi jako u zkresleneho zvuku (puristi sežerte si mě).
Možností je spoustu, idealní je sledovat bazar, tam je neustále množství (i levných kousku) např. Joyo rip off Fultone octave http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=739175
Napr. muj vstup do sveta fuzzu byl Danelectro French Toast (levna ale vpodstate oficialni kopie kultovniho Foxx Tone Machine) nebo dalsi Dano Cool Cat CF-2, obcas za petikilo na bazaru (ale verze 2, V1 je spis distortion).
U fuzzu jsou ty chutě imho jeste individualnejsi nez u jinych efektu, tak stejne nezbyva nez se ponorit do hlubin YT a internetu a na zaklade orientacniho nasměrování, pak konkrétně zkoušet.... a měnit, a prodávat az se to nejak vyprofiluje.

Ale víc než tranzistoru bych se bál toho minirepracku, protoze fuzzy maji obvykle daleko vic basu nez ostatni kreslitka a bude to jeste vetsi hnus nez ve skutecnosti :) (coz je obecne platne pravidlo - maly levny reprak zkresleni nezahraje)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Souhlas, French Toast je zajímavej levnej fuzz, oktáva se dá navíc vypínat. Bohužel, a to už se zde opakuju asi potřetí, tyhle Danelectro "žrádelní" pastičky moc nevydrží, aspoň já měl u obou zakoupených smůlu na přepínač.
S tím čistým vs. zkresleným kanálem je to relativní. Do čistého kanálu je to podle mě mnohem větší brutus, do nakresleného (a ne nutně jen lampového, funguje to i když jde za fuzzem i tranzistorový, resp. operáčový overdrive) se dá dosáhnout docela kultivovaného zvuku.
A samozřejmě není fuzz jako fuzz a záleží hlavně na tom, co od něj žadatel čeká, jestli sólový zvuk Hendrixe, Bonamassy, Gilmoura, nebo nějaký potrhaný chrchlot a prskot.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

No hele, muj EHX Germanium Fuzz pouzivam s trandovym kombem co mam - Line6 Spider Jam. Je to sice dost drahej a kvalitni trand, ale i tak, hraje to naprosto skvele :) Je to takovy mene chlupaty fuzz, ktery lze regulovat od dost cisteho hucaku az po fakt spinu. Mohu ho vrele doporucit, akorat novy stoji 2500, ale ta cena je k pomeru kvality a zvuku zcela vporadku :) Hral velmi dobre i na prodejne s Crate FW120. Jsem zvedav jake peklo by vytahl na lampe.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
yeeshkul
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yeeshkul »

Já mám dojem, že on to Martin myslel jinak. S tranzistorákama hrajou špatně ty zkreslovací efekty, který přebuzujou jeho předzesilovač a pracujou pak se zkreslením aparátu - jako třeba booster. To zní podivně tvrdě a nemůžu to doporučit. Efekt jako třeba Fuzz Face má tak slabej výstupní signál, že je fuk kam to posíláte. Rozhodně se nedá obecně říct, že fuzz hraje hůř s tranzistorákem než s lampou. Jde spíš o to, že elektronkovej aparát je obecně muzikálnější. Fuzzu je tohle ale docela fuk - fuzz má vlasní zkreslení.
Diamantka - uni-vibe - treble booster - kvákadlo - VOX AC15.
web: http://www.electronicorange.cz, kapela: http://www.vejfuk.cz
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

french toast za petikilo novy (ja vim konstrukce je vachrlata, ale za petikilo to snad jde vydrzet :)
http://www.prokapelu.cz/danelectro-dj-13/

Obrázek
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Hlavně nedotahovat na fest ten plastový šroub, co drží dno pro přístup k baterce. Půl otáčky navíc, a šroub je v řiti ...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

na tohle video jsem se onehdá díval znovu. Nejvíc mě berou earth, wind a fire (no pun intended :mrgreen:) Akorát cena je podle mě trochu vyšší ale tak je to maxon a ten nikdy nebyl mezi nejlevnějšími. Za ty prachy bych si ale asi vybral raději třeba OXFUZZ. :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

po vcerejsi diskuzi s hyenikem jsem dnes testoval retezec fuzz face mini germanium->ekvalizer a asi to prozatim vyresi moje fuzzove problemy (jeden ze zasadnich problemu je, ze fuzz posilam do nakrapleho aparatu) - da se tim vychytat volume drop u fuzzface (s levelem na Boss GE na maximum) a zaroven pro me zasadni chybejici frekvence (vysky a stredy). neni to reseni podle mych predstav (dve krabicky najednou = spotreba vic napajecich vyvodu z trafa, vic mista v pedalboardu, vic potencialnich problemu, TB krabice na spinani obou zaroven...), ale asi to bude prozatim nejjednodussi reseni toho, co chci.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

podrobná srovnávačka k základnímu zorientování

a konecne poradne videa FigFumb fuzzu od wikzenovych oblibencu StonedeafFX
http://youtu.be/b1jqUiYyuoU
http://youtu.be/o0v0GR-RDrA
http://youtu.be/fE9orD45tro
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

dunlop rozšiřuje řadu mini fuzz face o model Band of gypsys :)

(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
stalkertwo

Příspěvek od stalkertwo »

Zdar mohu se zeptat, co znamená třeba volume na fuzzu 1/2. Mám dunlop Jimi Hendrix Fuzz Face a je to až moc zkreslený. A nevíte nějakej klasickej fuzz ze 60 let, když poslouchám ty fuzzy tak sou takový jemný díky.
Kytara Vintage V6JMH Jimi Hendrix Strat Model.
Kombo Fender Super Champ x2.
Vox 847-A.
Dunlop MXR JHM3 Jimi Hendrix 70th Anniversary Univibe.
Jimi Hendrix Fuzz face.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

stalkertwo píše:Zdar mohu se zeptat, co znamená třeba volume na fuzzu 1/2.
Volume na fuzzu 1/2 znamená, že je volume na fuzzu 1/2.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Hendrek píše:
stalkertwo píše:Zdar mohu se zeptat, co znamená třeba volume na fuzzu 1/2.
Volume na fuzzu 1/2 znamená, že je volume na fuzzu 1/2.
Proč tak složitě? :D
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“