Les Paul - jaké se vám líbí?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
jeleniste

Re: Les Paul - jaké se vám líbí?

Příspěvek od jeleniste »

Noo, tak ten tučňák teda podle mě neni LP, má to jiný křivky, podle mě ten tvar je odvozenej ze zmenšenýho tvaru nějaký španělky, prostě je to tvarově odvozený od akustický kytary a tim nemyslim hrubej tvar, ale ty křivky.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

S tímhle bych souhlasil. LTD je jasnej Lespauloid, ale u Gretsche bych si tomu nak netroufl říct.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

A teda taky neviděl jsem lespaula s takovymhle struníkem.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Dělalo se ledacos, i když třeba ne tak často...

S těmi křivkami to je komplikované - buď se uznají jako LP jenom to, co je fakt LP, a tedy to nemůže vyrábět nikdo krom Gibsonu, protože by porušoval patenty, a nebo se bavíme o typu LP, kde nevidím důvod nepovažovat toho Gretsche za kytaru typu LP - jeden výřez, mahagon + javor, lepený krk, 2 snímače, pevná kobylka, kratší menzura...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
krade

Příspěvek od krade »

ty voe, ten goldtop je nádhernej - dřív se mi to nikdy nelíbilo, přišlo mi to moc pouťový, ale teď to žeru...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

jeleniste píše: No, tak když má někdo modrý kytary jako diagnózu (rozebírat to ale nehodlám, už jsem se tady poškleboval, třpytkovatejm, černejm, bílejm se zlatym a a aby bylo jasno, červený se mi taky nelíbí).
[troll] [/troll]
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Nero píše:Dělalo se ledacos, i když třeba ne tak často...
No, tu hrazdičku měly uplně ty nejprvnější a pak nějaký reedice toho nejprvnějšího.
Rocky_MK píše:
jeleniste píše: No, tak když má někdo modrý kytary jako diagnózu (rozebírat to ale nehodlám, už jsem se tady poškleboval, třpytkovatejm, černejm, bílejm se zlatym a a aby bylo jasno, červený se mi taky nelíbí).
[troll] [/troll]
Jako ty "barevný sunbursty" nebo jak tomu řikat maj něco do sebe.
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Tohle se teď objevilo na ebay. Je to celkem cool :-) http://www.ebay.com/itm/gibson-les-paul ... 3a8cbe84ec
Přílohy
Playboy :-D
Playboy :-D
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
pbla4024

Příspěvek od pbla4024 »

dlabajíč píše:Tohle se teď objevilo na ebay. Je to celkem cool :-) http://www.ebay.com/itm/gibson-les-paul ... 3a8cbe84ec
S jakým příslušenstvím se to dodává?
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

To nevím, zkus napsat tomu prodejci ;-)
grock

Příspěvek od grock »

To je kytara z druhé ruky, vyrobená v r.2000 v malém počtu 50ks a je s certifikátem a kufrem, podle popisu. Je to nějaké divné, žádný lem na krku, kdo ví, co to je za "model" custom..Ty písmena na hmatníku jsou dost odpuzující.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Alternátor

No nevím, ale vypadá to podivně a na kytaru z custom shopu mi to příjde moc levný, ale třeba se mýlím a prodejce je lidumil...
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
krasty

Příspěvek od krasty »

Alternátor píše:No nevím, ale vypadá to podivně a na kytaru z custom shopu mi to příjde moc levný, ale třeba se mýlím a prodejce je lidumil...

Proč levný? Je to dražba a má nastavenou nejmenší možnou cenu, kterou akceptuje pro prodej. Pokud ji nabídky nepřekročí, dražba se ruší.

Edit: Tady je jeden kousek přes prodejce.

http://www.gbase.com/gear/gibson-custom ... ansluscent#
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

to bude neco jako jim beam LP, tech se taky vyrobilo jen asi kolem stovky.
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Mně se ta kytara naopak moc líbí. I ten nápis na krku. Myslím, že podle sériového čísla se dá dohledat původ. Samozřejmě na vyžádání :-) Ale je to les paul custom. Podle fotek a zadního lemu. Já mám radši standardy. Hrají tak nějak líp dle mého ucha. Jako svěratelský kus je to supr. A ta cena vyleze ;-)
grock

Příspěvek od grock »

dlabajíč píše:...... Ale je to les paul custom.......
( Podle fotek a zadního lemu. Já mám radši standardy. Hrají tak nějak líp dle mého ucha. Jako svěratelský kus je to supr. A ta cena vyleze ;-)
)
No to je právě to - je to LP custom bez lemování krku nebo LP studio s lemováním těla ? Písmena na hmatníku mohou být otázkou vkusu, rozlišujme ale kvalitativní řady a ještě navíc pojem "custom" a "custom shop" . Já se přikláním k názoru kinxe, že půjde patrně jen o celkem "levnou" reklamní řadu, ať už se jedná o Jim Beam,, Budweiser, nebo Playboy i když nelze s určitostí vyloučit ani variantu čtyřpruhýaddidas. Já si prostě myslím, že normální běžný sériový Custom bude jinde, o produkci custom shopu nemluvě, co se týká zpracování a hlavně materiálu..
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Gibson ty les pauly vymazluje jak koukám.
Přílohy
Gibson.JPG
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

No já si teď jako zapřísáhlý fendrista pořídil na "starý" kolena Gibsona a jsem úplně nadšen.Je to sice nejlevnější model,ale říkal jsem si, že furt lepší než si kupovat Epinu (kterou jsem kdysi chvilku měl).Hlavně se mně hrozně líbí provedení.Bál jsem se jak mně bude sedět do ruky, kvůli 50-kovýmu profilu krku a úplně super!Najednou mně přijde že mám v rukách pořádnou kytaru.Kus špalku, který hraje jako blázen.Ani ty černý plastový kryty snímačů už mně nevadí :-) Taková blbost,ale ta kytara hrozně voní.Obrázek
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Mně se tyhle modely taky moc líbí. Jen ty rámečky fakt nemusím. Tak ať jsi s ní i nadále spokojený! :wink:
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Alternátor

Je zajímavý, že Gibson od tohohle pojetí Les Paulu neupustil a má modely i pro rok 2014. Docela by mě zajímalo, jak hrajou ty snímače Gibson 1961. A abych nezapomněl, vítej mezi Gibsonistama :)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“