Nejlepší lampová komba na doma

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět

nejlepší lamp. kombo na doma?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejlepší lampová komba na doma

Příspěvek od Wohma »

No u tech Mesin je to preci taky dany slozitejsim zapojenim a narokama na narvani do relativne malych krabic... V te Bugere skoro nic neni :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
lunchie

Příspěvek od lunchie »

osobne taky nevidim na ty maly bugere nic spatne - kouknete se do bastlu a-la epiphone valve jr a tak ... tam je dokonce i ten plosak takovej sh*t, ze se na nej neda pajet, pac se med zacne oddelovat od ty pertinaxovy desky ...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ten mark na obrazku je ale nejaky modifikovany ne? minimalne ten potak pod inputem neni originalni. schvalne az budu mit IIC+ na generalce tak ji vyfotim, vevnitr mi tedy co si pamatuju ze jsem ji nechal prohlednout hned po koupi neprisel takovy bazmek dratu. stejne tak mark I. druha vec je jak casto je potreba tyhle aparaty opravovat - z vetsiny slouzi svym majitelum 30 a vic let bez zavad, vydrzi to vsechno. takovy mark I jednou zazil muj drzkopad z podia (asi 1.7 vysokeho) kdy jsem jej vzal s sebou (stal jeste k tomu na boxu - takze celkem mohl byt pres dva metry ve vysce) a spadnul na beton. mimo toho ze jsem zasrouboval repro zpet se nic nestalo a doted bezchybne funguje dal :)

samozrejme je to taky z jiny doby a v uplne jiny cenovy relaci, ale i tak si nemyslim ze by slo o spatne udelane aparaty.

je fakt ze z tech push pull potaku mam trochu vitr, nicmene kdy bude potreba je menit? hnu s nima tedy jen pri obcasnem zachvatu experimentovani ale i pres svuj vek (1983/4) jsou uplne tiche.
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Wohma píše:No u tech Mesin je to preci taky dany slozitejsim zapojenim a narokama na narvani do relativne malych krabic... V te Bugere skoro nic neni :)
nevidím v tom problém....myslím že i kvalitní aparát může mít jednoduché zapojení a pokud se k tomu bude kytarista chovat relativně slušně nevim proč by ta Bugera neměla fungovat.....a jak někdo výše psal, ty potenciometry se daj koupit v každém elektro e shopu, a proč by se měly kazit to mi do hlavy nějak nejde....
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Mazzi, pokud bys chtěl do té Bugery nacpat kvalitní potenciometry, musel bys nejspíš modré plasťáky oddělat z DPS všechny, stejně jako tu kontrolku a vstupního jacka, DPS celou posunout, panel pak převrtat, nacpat naň ovladací prvky a ty potom těmi drátky propojit. A to nebude snadné, páč patice s elkami musí korespondovat s otvory v kastli, kterými lampy vykukují. A další věc je ta, že např. kvalita a životnost elektrolytů je asi tak stejná jako těch potů, takže když už tu DPS budeš mít venku, rovnou je všechny můžeš vyházet, sehnat rozměrově stejné s aspoň podobnými hodnotami a nahradit je. Takže, pokud majitel takovéhoto aparátu nemá ty desetitisíce, ale koupí tuhle mrchu za cca 3500,-, není zdatný elektrotechnik a půjde s tím do servisu, kde si počítají 300,-Kč na hodinu plus cenu materiálu a stráví nad tím celý den, zaplatí za opravu další 3000,-, pokud mu to do opravy vůbec vezmou. Pokud někdo je zdatný elektrotechnik, tak si za stejné peníze postaví takto jednoduchou věc sám v mnohem lepší kvalitě, která mu bude sloužit leta a kterou si případně snadno sám opraví. Takže pořád nechápu, kde je výhoda nákupu tohohle šuntu. Prostě vidím jen nevýhody a každopádně vyhozené peníze, které právě tomu chudému studentovi budou chybět více, než nějakému zazobanci, který si to stejně nekoupí. Nechci žádné výrobky hanit, ani jiné vyzdvihovat, tohle jsou prostě fakta. Stejně jako je fakt, že lidé, co si koupí Mesu nepotřebují nic opravovat a měnit, páč použité komponenty jsou výrazně kvalitnější. Když by někdo udělal statistický průzkum po servicech, tak zjistí, že na stovky Berhingerů, Valvekingů a podobných sajrajtů je v opravě sotva jedna Mesa.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

rudie píše:
Wohma píše:No u tech Mesin je to preci taky dany slozitejsim zapojenim a narokama na narvani do relativne malych krabic... V te Bugere skoro nic neni :)
nevidím v tom problém....myslím že i kvalitní aparát může mít jednoduché zapojení a pokud se k tomu bude kytarista chovat relativně slušně nevim proč by ta Bugera neměla fungovat.....a jak někdo výše psal, ty potenciometry se daj koupit v každém elektro e shopu, a proč by se měly kazit to mi do hlavy nějak nejde....
Můžeš mi najít někde v e shopu tyhle typy a poslat odkaz? Jsem fakt zvědav. A víš, jak se tohle dobře mění? Kdy měděné cestičky s vyšetřenou vrstvou sotva pár mikrometrů jdou okamžitě dolů? A jaký smysl má měnit nekvalitní komponent za další nekvalitní komponent?
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

mmjuz má naprostou pravdu, za kvalitnější věc si prostě chtě nechtě musíte zaplatit. Ta cena není nastavena zbytečně, ano u Mesy se platí za značku (ale také za železnou kvalitu, můžete se podívat do mého podpisu, co já vlastním za aparát), čím levnější věc si pořídíte tim více se můžete bát nekvalitních dílů a zpracování. Každému muzikantovi trvá jinak dlouhou dobu pochopit, že za kvalitu se platí v tvrdé měně. Takže pokud menší lampu na doma, tak bych se díval po dražších výrobcích, od lepších firem.

Jiná možnost je už jít rovnou například do 15W Laney atp. Jejich výhoda je větší repro jednoduché zapojení, poměrně slušná kvalita, na to jak se levně válejí po bazarech. Já osobně mam poměrně slušné výsledky s používáním lampového komba s EL84 v domácích podmínkách a je to schudné řešení.

Značku Bugera bych absolutně vyloučil z hledáčku. Mě osobně příjde sympatický Blackstar, ale zase si za to člvoěk musí zaplatit.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

co říkáte na tohle? :)
a myslim že ty elektronky nejsou imitace....a je to na 12V/1,5A
Obrázek
Obrázek

http://www.jedistar.com/ a celkově na tomto vebu je jich hodně....mrkněte sami ;)
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Teorge

Příspěvek od Teorge »

No mě by zajímalo, jestli by něco utáhl sám o sobě tenhle pedál..
Obrázek
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Rudie - něco takového původně vyrábí Zvex s názvem nano head, testováno to bylo v muzikusu na 4*12 boxu a údajně je to pěkný ďábel.

Obrázek

Teorge - neutáhne je to normální efekt, maximálně se může chovat jako preamp, ale jeho zesílení bez powerapmpu je mizivé. Ano utáhlo by to sluchátka, ale to je nešťastné řešení.

rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Red Bull píše:Rudie - něco takového původně vyrábí Zvex s názvem nano head, testováno to bylo v muzikusu na 4*12 boxu a údajně je to pěkný ďábel.
a co sou zač ty mini elektronky? :D
mazzi

Příspěvek od mazzi »

Koukám, že sem spustil lavinu :) Nebojte se, sám sem měl několik Mesa Boogie aparátů (Caliber .50+, Studio Preamp & Fifty/Fifty a Mark III) a osobně bych také do Bugery nešel. Když ale vidím Mesu zevnitř, nepřijde mi to promyšlená koncepce, spíše "Franto nějak to zadrátuj, hlavně ať to hraje". Kvalita použitých součástek samozřejmě mluví pro Mesu, konstukční provedení už moc ne.
Kinx píše:ten mark na obrazku je ale nejaky modifikovany ne? minimalne ten potak pod inputem neni originalni. schvalne az budu mit IIC+ na generalce tak ji vyfotim, vevnitr mi tedy co si pamatuju ze jsem ji nechal prohlednout hned po koupi neprisel takovy bazmek dratu.
Ten poťák je tam navíc, ale jsou to jen dva (tři) dráty navíc. Zbytek drátů najdeš v každém Marku I - III, nějaký IIB -> C+ http://ultrasonicburn.com/markiic+/, nicméně zase drátařina.
mmjuz píše:Mazzi, pokud bys chtěl do té Bugery nacpat kvalitní potenciometry, musel bys nejspíš modré plasťáky oddělat z DPS všechny, stejně jako tu kontrolku a vstupního jacka, DPS celou posunout, panel pak převrtat, nacpat naň ovladací prvky a ty potom těmi drátky propojit. A to nebude snadné, páč patice s elkami musí korespondovat s otvory v kastli, kterými lampy vykukují. A další věc je ta, že např. kvalita a životnost elektrolytů je asi tak stejná jako těch potů, takže když už tu DPS budeš mít venku, rovnou je všechny můžeš vyházet, sehnat rozměrově stejné s aspoň podobnými hodnotami a nahradit je.

Všechno je jenom šikovnosti a zkušenostech. Zn: mikropáječka a vybavená dílna výhodou :twisted:
Ibanez RG 1520 A (DiMarzio/IBZ)
Ibanez RG 570 CTAM (DiMarzio D-Sonic + Air Norton + HS-4)
Jackson RR-3 (EMG 81 + 89)
BOSS FT-2, PH-3, CE-2, DC-3, DD-3, RV-3, RC-2

Co jsem vlastnil, prodal a s čím poradím:
Peavey Bravo, Peavey Rockmaster, Peavey Classic 50/50, Mesa Boogie Triaxis, Mesa Boogie Studio Preamp, Mesa Boogie Mark III, Mesa Boogie Mark IV, Mesa Boogie 50/50, Mesa Boogie Thiele, Engl Powerball, Krank Krankenstein, ESH Twin Fifty
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

rudie píše:
Red Bull píše:Rudie - něco takového původně vyrábí Zvex s názvem nano head, testováno to bylo v muzikusu na 4*12 boxu a údajně je to pěkný ďábel.
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... eden~2009/

Co to je za elektronky nevím.

mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Všechno je jenom šikovnosti a zkušenostech. Zn: mikropáječka a vybavená dílna výhodou

Tak to je jasné, taky bych si s tím poradil, ale asi bych se musel hodně přemlouvat a nebavilo by mě to. Navíc prodloužení životnosti by nemuselo být nijak markantní. Kdo ví, co se rozpadne potom. Mně je spíš líto těch děcek, které si na brigádách usmolí pár tisícovek, pak si tu přečtou příspěvek od Rudy, že Bugera je geniální aparát a nakonec zaplakají. Ono je těžko napadne odečítat od ceny kterou zaplatí rabat pro prodejce, dopravce Asie - Evropa, výrobní náklady a zisk výrobce, tak si neuvědomí, že skutečná cena toho aparátu, respektive použitých komponentů je vlastně několik málo stovek korun.
mazzi

Příspěvek od mazzi »

Red Bull píše:
rudie píše:
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... eden~2009/

Co to je za elektronky nevím.
http://zvexamps.com/amp_view.html
Ibanez RG 1520 A (DiMarzio/IBZ)
Ibanez RG 570 CTAM (DiMarzio D-Sonic + Air Norton + HS-4)
Jackson RR-3 (EMG 81 + 89)
BOSS FT-2, PH-3, CE-2, DC-3, DD-3, RV-3, RC-2

Co jsem vlastnil, prodal a s čím poradím:
Peavey Bravo, Peavey Rockmaster, Peavey Classic 50/50, Mesa Boogie Triaxis, Mesa Boogie Studio Preamp, Mesa Boogie Mark III, Mesa Boogie Mark IV, Mesa Boogie 50/50, Mesa Boogie Thiele, Engl Powerball, Krank Krankenstein, ESH Twin Fifty
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

EL84 tam neni na 100%, ta lampa je mnohem mensi. Bude to neco jako 6021.
Tady je neco podobnyho na bazi 6021:
http://jjs.at/electronic/class_a_subminiature.html
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Můžeš mi najít někde v e shopu tyhle typy a poslat odkaz? Jsem fakt zvědav. A víš, jak se tohle dobře mění? Kdy měděné cestičky s vyšetřenou vrstvou sotva pár mikrometrů jdou okamžitě dolů? A jaký smysl má měnit nekvalitní komponent za další nekvalitní komponent?[/quote]

http://www.ges.cz/p10ye-d-100r-ges05303331.html ....řekl bych, že třeba tohle by šlo
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Ty jsi ale mexický hrdina ( Pako ). Opravdu by to šlo? Tenhle další asijský póvl dokonce vůbec není určený pro audio aplikace, má totiž cermetovou dráhu. Na audio se používají poty s uhlíkovou dráhou. Je to tam napsané. Nebo neumíš číst? Pokud to nevíš, tak už se zdrž podobných nesmyslných příspěvků a nehádej se se mnou. Nehledě na to, že bych chtěl vidět, jak to tam dáváš. To bych se asi nasmál a dost pochybuji, že by ten geniální přístroj ještě někdy jakkoli fungoval. Prohlédni si obrázky, které tam pověsil Mazzi, abys viděl, jak vypadá aspoň z vnějšku kvalitní potenciometr.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

rudie> jsou to mini elektronky, jak uz tu nekdo psal 6021 nebo tak nejak. Jede to na 180V, v tom zesilovaci je menic 12V -> 180V, ja delal neco podobneho, ale jenom krabicku - klon soldano supercharger gto, kdy menim 12V na 300V pres ten menic.

Pokud skocis na http://www.diystompboxes.com/smfforum/i ... ?board=2.0 a das si hledat murder one (nebo tak nejak), tak tam najdes obrovsky vlakno se schematem a zkusenostma lidi.

Osobne si ale myslim, ze ten menic neni moc dobrej napad na delani zesilovace, prece jenom oproti pre-ampu musi utahnout repro a to s sebou nese vetsi zatez na zdroj, kterej to nemusi utahnout a zacne to delat neplechu (oscilovat - vlastni zkusenost, kdyz jsem tim chtel napajet 3-elektronkovy hi-gain pre-amp, ikdyz tam vidim problem i v necem jinym, ale to by bylo na dlouho .... )

Jinak k ty maly bugere - je pravda, ze neco podobnyho se da postavit, asi to teda vyjde draz nez ta bugera (prce jenom clovek se snazi tam dat prece jenom lepsi komponenty), ale pokud by chtel tu bugeru opravdu jen na doma, tak nevidim duvod, proc do toho nejit. Rozdil mezi kvalitou vyroby treba marshall md (nebo jaka je to serie) a bugerou za stejnou cenu - bych se priklonil spise k te bugere a zvukove bude uplne nekde jinde....
Tonda

Příspěvek od Tonda »

lunchie píše:rudie> jsou to mini elektronky, jak uz tu nekdo psal 6021 nebo tak nejak. ...
Ano, 6021
Obrázek
I´m wheels... movin´wheels
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“