The Edge (U2)

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: The Edge (U2)

Příspěvek od pupack »

honzek68 píše:Jasny Pupack chtěl jsem ho koupit protože na něj hraje MICK z youtube a ten zvouček se mi strašně líbí, přijde mi i takovej víc štiplavější (což se mi opravdu dost líbí) než nějaké nahrávky od VOX, ale možná to budou dělat také ty kondenzátory (mikrofony) co tam MICK má.

-- kombo si chci nějaké pořídit ( zatim hraji jen přes reproduktory) a bojím se jít do toho co mas ty (PUPACK) protože jsi říkal že má úžasnej čistej zvuk, ale už nevim jak to je s mírně zkreslenym, např. když budu hrát STREETS nebo Beautiful Day tak jestli ten zvouček bude :) co ty na to, ty jsi přes efekty a barvu zvuku jednička :wink:
o zkreslenej zvuk se vůůůbec neboj, má to i tlačítko boost které funguje jakoby čistej "boost" co je k U2 naopak potřeba, a pedály to bere nádherně. Já do toho tlačim CS-1 i Korg A3 (drivy, delaye, boosty, overdrivy, flangery, reverby, chorusy) cokoliv..hraju na to i Fly a podobné zvuky, což u U2 beru jako dost tvrdé zvuky, čili toho bych se vůbec nebál.. Untill the end s tim zní nádherně, jen to holt nemůžu nahrávat musim dokoupit kabeláž. Příští týden nahraju schválně s Pathfinderem něco :)

za ty prachy na U2 nic lepšího neseženeš, jedině pak až lampu Voxe ale to je krapet jinde cenově..
Imho ten čistej zvuk je základ, protože zkreslení tlačíš z krabek právě do toho čistého ;) čili - záleží co do toho budeš posílat. Ale jak říkám, ten čistej je pro U2 jak vyrobenej ;)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak pánové, mě je to upřímně jedno - ale až to tu budou svinit jiní a já to nechám plavat, tak neplačte, sami jste si to zavinili... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

Tak jo, zatim si tedy počkam na nějakou nahravku od tebe :) no a jinak do toho budu pouštět věci z poda - delay,.... vše co je k U2 potřeba
-- a výkon? na doma asi bohatě stačí, že?
panedge

Příspěvek od panedge »

To víš že to na doma bohatě stačí a to ještě s velkou rezervou.Možná by taky stála za řeč AC4,přeci jen je to lampový kombo.Ale Pupackovi ten Pathfinder zní fakt dobře,takže to asi stačí.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Nero, kdyz nekdo bude porusovat pravidla, tak to tu snad ignorovat nebudes ne? :) cely mi to prijde takovy zvlastni ses to vubec ty Nero? nikdo tu nic nesvinil preci... :lol: nechci tě dráždit, ale prijdes mi trosku podrazdenej :P (ber to s nadhledem, ja bych to co delas ty tady nezvladl delat, nemel bych na ty lidi nervy)

Honzek: výkon je prave moc velkej, proto sem na nej moc nenahraval. mam volume zhruba na 8 hodinach kdyz uz nahravam a pres 9 hodin uz to rve to jak krava :shock: (v bytě) a kolem me bydlej lidi s miminama tak to nehrotim - nad 12 sem to nikdy nezkousel :D

ta AC4 je super, ale nedas tam cistej zvuk no, coz by me vadilo. Ale na ty U2 prvotiny to zní neskutečně :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
panedge

Příspěvek od panedge »

Nero-pokud se budem bavit o vybavení,který používá Edge,v sekcích komba,kytary atd.,svinili by jsme to naopak tam,protože nás to zajímá jen z hlediska tohota pána a navíc tam by to ani nikoho jinýho nezajímalo.Tak my si tu budem povídat o těch věcech tady,myslím,že to je naprosto v klidu a ničemu to neodporuje.Stejně sem chodíme jen 3 lidi :wink:

Pupack-hele víš co se mi strašně líbí teďka?ta nová verze Even better,to je pecka.To nový aranžmá je perfektní.I když jen na ožovení,to starý aranžmá je klasika a má to tak bejt.Ale tohle je dobrý oživení.Asi se to zase naučím :mrgreen: A koupím si whammy konečně.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

panedge píše:Nero-pokud se budem bavit o vybavení,který používá Edge,v sekcích komba,kytary atd.,svinili by jsme to naopak tam,protože nás to zajímá jen z hlediska tohota pána a navíc tam by to ani nikoho jinýho nezajímalo.Tak my si tu budem povídat o těch věcech tady,myslím,že to je naprosto v klidu a ničemu to neodporuje.Stejně sem chodíme jen 3 lidi :wink:

Pupack-hele víš co se mi strašně líbí teďka?ta nová verze Even better,to je pecka.To nový aranžmá je perfektní.I když jen na ožovení,to starý aranžmá je klasika a má to tak bejt.Ale tohle je dobrý oživení.Asi se to zase naučím :mrgreen: A koupím si whammy konečně.

zrovna dneska sem na to koukal, mrkni na youtube na uzivatele U2CURE (tušim ze se to tak pise) ma tam novej cover prave te nove verze a myslim ze to zni paradne :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pánové, jde jen o to, že v žádném jiném threadu v této sekci nikdo nenadhazuje, že prodává nebo chce koupit něco. Protože takové věci se prostě řeší jinde. Ale je mi to jedno, když vám to nevadí.

A kdybych byl podrážděný, nebyl by v posledním postu ten smajlík :wink:

(Jo a neřekl jsem, že tu kohokoli nechám porušovat pravidla... Jen teda nevím, jak tu stanovit hranici off-topic diskuze, takže ji asi budu muset nechat být :P )

Nechci tu zbytečně svinit těmito posty, jestli k tomu chcete ještě něco říct, napište mi kdyžtak SZ. Nebo to prostě můžeme nechat plavat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

honzek68 píše:Tak jo, zatim si tedy počkam na nějakou nahravku od tebe :) no a jinak do toho budu pouštět věci z poda - delay,.... vše co je k U2 potřeba
-- a výkon? na doma asi bohatě stačí, že?
Nero - v poho ;)

Honzek: tak jen tak ukázka zvuku pár minutek přes Pathfindera. Nahráváno mikrofonem Shure c606 do Focusrite zvukovky a Nuenda do dvou stop (stereo). Myslim ze ten pathfinder je za ty prachy paradni. Na zivo v byte to zni samozrejme lip nez jen takhle sejmute bez roomu

hraní neřeš jak mi to přišlo do pracek tak sem to dal/nedal :lol: jo a nemám kabely, porad sem se nedostal do mesta 8) takže tam neni vůbec kompresor coz pak chybí speciálně u zvuku Untill the end ale i streets a bad. Jo a jeste tam je jen normalni delay ne modulační protoze ten mam na jine karte ke Korgu.
panedge

Příspěvek od panedge »

A já tady zase dám kousek Stay,nevychází to moc rytmicky,ale to jsem jen tak trošku blbnul-nahráno JamVox
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

Moc díky za nahrávky,
se zvukem na U2 bude Pathfinder v pohodě stačit :!:
-- nyní mám zapujčené 75W kombo LINE6 Spider 2 a ten zvuk je na U2 příšerný :) to i Behringer za 1000,- kterého jsem kdysi měl byl na tom mnohem mnohem lépe :D
:arrow: kupuji VOX Pathfinder
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

panedge píše:A já tady zase dám kousek Stay,nevychází to moc rytmicky,ale to jsem jen tak trošku blbnul-nahráno JamVox
JamVOX vidim poprvé, zvuk vypadá velice slušně
máš to nahraný přes mikrofon? podle popisku jsem pochopil že to všechny efekty simuluje v PC a jestli to tak je, tak se divím jaký to má překvapující zvuk.

-- radši se kouknu jestli o něm tady na fóru už něco není, aby se to tu ne*v**i*o
panedge

Příspěvek od panedge »

Myslím,že ho tady mám jenom já :wink: Jinak nic mikrofonem nesnímáš,má to nahrávací program a tak si nahraješ co chceš bez různejch nastavování,takže pro mě lamu super.A z delayu to simuluje hlavně legendární delay,kterej používá Edge a to Korg SDD.
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

Ahoj, jestli nekdo vite, chtel bych vedet vas nazor na Boss GT - 8, kvalita, moznosti nastaveni,..... Hlavne Delay a vse na U2.
Tentokrat jsem se inspiroval na youtube u U2CURE ....
Na internetu jsou momentalne 2 aktivni inzeraty zhruba za 5000,- Kč,
Jestli mate nejake zkusenosti prosim napiste svuj nazor, nebo alespon srovnani treba z PodXT nebo M13.
Mam podXT takze abych tim neudelal krok zpet.
panedge

Příspěvek od panedge »

Nevím jak GT8,já měl GT6 a prodal jsem to.Nefungovalo to čistě jako efekťák,když jsem vypnul simulace ampu a píchnul to do Voxe-hroznej zvuk.Přitom,když vypneš simulace ,tak by to mělo fungovat jako krabky,prostě si šlápnu na delay a chci delay na čistej zvuk co mi leze z Voxe,ale tohle Boss neuměl,respektive ten zvuk byl hroznej.Pak jsem koupil Pod XT live a ten tohle uměl perfektně.Takže tím se mi zhnusila celá řada GT od Bossu,ale třeba už to je lepší.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Honzek:

z hlediska U2 zvuku je u Bosse dobré to whammy co tam je (to použil právě U2cure, proto se ti to líbí) ale jinak většinu efektů najdeš lepších v M13/XT atd, myslím lepších pro U2 sound, jinak se nechci dohadovat co je lepší jako lepší, na to má každej svoje ucho :) ono taky moc lidí co se snaží Edgův zvuk napodobit ten Boss nepoužívá, to taky ber vpotaz.

Jinak budu mít TC 2290 :lol: resp. mám ho objednané že hned jak se objeví putuje ke mě, což může být i v řádech měsíců :(
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

pupack píše:Honzek:

z hlediska U2 zvuku je u Bosse dobré to whammy co tam je (to použil právě U2cure, proto se ti to líbí) ale jinak většinu efektů najdeš lepších v M13/XT atd, myslím lepších pro U2 sound, jinak se nechci dohadovat co je lepší jako lepší, na to má každej svoje ucho :) ono taky moc lidí co se snaží Edgův zvuk napodobit ten Boss nepoužívá, to taky ber vpotaz.

Jinak budu mít TC 2290 :lol: resp. mám ho objednané že hned jak se objeví putuje ke mě, což může být i v řádech měsíců :(
Co ze? to ti mame jako verit ze si kupuješ delay za takovy sileny prachy? :D ? :D
-- však už u Korgu A3 je delay namakanej jako svi*a, to ti nestačí? :)
--Jinak diky za rady
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

po pravdě, u takové věci jde spíš o koníček / sběratelskou hodnotu než o delay samotný :) proto mám i Korga a CS-1. Někdo holt tuní auto, já mám rád ty mašinky efektové a staré a tak vůbec :)
kozarmil

Příspěvek od kozarmil »

Caute chalani chcel by som aj ja priblizit edgeovmu zvuku no prvom rade by som potreboval nejaky dobry delay idem nato postupne rozmyslal som nad tc electronic nova delay alebo boss dd 20 neviem ktory z tychto by bol lepsi na u2 alebo aky je tajy dobry na u2?viem edge pouziva dva delaye :? ale chcem napodobnit jeho zvuk neviem napiste mi prosim vas co bude najvhodnejsie aky delay ...vdaka
honzek68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzek68 »

1) TC 2290 2) sdd2000 3) BOSS dd20 asi tak bych to seřadil od nejlepšího, že Pupack :wink: ?
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“