Rozdíl mezi kabely?
Pravidla fóra
-
dr.MENGELE
Re: Rozdíl mezi kabely?
JAK TAK TERAZ SURFUJEM A ZHANAM NECO OKOLO TYCH KABLOV NARAZIL SOM NA AKTÍVNE KABLE NAPÁJANÉ S ADAPTÉRA ZREJME NIEČO AKO AKT.ELEKTRIKA.A VYRÁBAJU TO V ČECHACH.MÁ S TYM NIEKTO SKÚSENOSTI?CENA JE OKOLO LITRA CO BY EŠTE ŠLO.
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ten caps lock je nutný?
A pak tu máme takovou funkci hledat, kdybys do ní napsal GWires, našel bys tohle
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/a ... es#p400555
A pak tu máme takovou funkci hledat, kdybys do ní napsal GWires, našel bys tohle
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
dr.MENGELE
JASNE SORRY ZABUDOL SOM MENO TEJ FIRMY.Nero píše:Ten caps lock je nutný?
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
-
Teorge
dr.MENGELE: Ten CAPS-LOCK máš pořád zapnutý proč? Máš nějaké komplexy. že musíš celý svůj post zvýrazňovat? Jestli jo, tak si tam ještě hoď tučné větší písmo a nějakou barvičku. Nebo začni psát jak ti rádoby in hráči, co musí mít místo každého písmenka nějaký znak nebo číslo
Už tak se to čte dost blbě a proto to já a možná pár dalších to ani po tobě číst nebudu.
Jinak mít zlatý konektor mi nepřipadá jako frajeřina, když stejně každý ví, že to stojí jen pár Kč navíc.
Jinak mít zlatý konektor mi nepřipadá jako frajeřina, když stejně každý ví, že to stojí jen pár Kč navíc.
-
woro90-1
Tím tady přece všechny nasíral Gustav
Já už ty výkřiky čtu tak stva do půlky, zapnutý CapsLk většinou označuje slova člověka, který neříká nic smysluplného a nikdo by ho nevnímal kdyby neřval.
Zlato se hodí, aspoň pro jistotu a pro lepš pocit (většinou stačí jakýkoli materiál, i mírně zoxidovaný, ale člověk nikdy neví a přechodový odpor je svině). Zlato se používá proto, že je dostatečně inertní a je dostatečně dobrým vodičem. Až se ošoupe, ošoupe se. Zlacené špičky se podle mě používají proto, že na špičce bývá horší kontakt než na těle, navíc právě žlábek špičky bývá většinou první, co zkoroduje nebo se zašpiní (výhoda hladkého zlaceného povrchu je i to, že se na něj moc nechytá sajrajt).
Zlato se hodí, aspoň pro jistotu a pro lepš pocit (většinou stačí jakýkoli materiál, i mírně zoxidovaný, ale člověk nikdy neví a přechodový odpor je svině). Zlato se používá proto, že je dostatečně inertní a je dostatečně dobrým vodičem. Až se ošoupe, ošoupe se. Zlacené špičky se podle mě používají proto, že na špičce bývá horší kontakt než na těle, navíc právě žlábek špičky bývá většinou první, co zkoroduje nebo se zašpiní (výhoda hladkého zlaceného povrchu je i to, že se na něj moc nechytá sajrajt).
-
dr.MENGELE
ten claps nie je je snaha o nejaké sebapresadzovanie príčina je často velmi jenoduchá.kedže naprieč celym netom používam pri prihlasovaní nick ktory končí velkyma pismenama tak ich často necham tam.a za druhé ležím vyvalený v kresle jenou rukou jazdím po gitare a mám daleko monitor tak aby som videl co píšem.ale pokúsim sa prekonat pohodlnost a polepšim sa.a to co som pisal s tym pozlatením konektorov ja samozrejme uznávam a viem že sa to používa a pre co.ale večšinou tam kde je to skutočne nutné alebo v špičkovej audio high en,co prepojenie našich gitar a bzučiacich lampáčov rozhodne do tej triedy nespadá
-
woro90-1
Když nevidíš co píšeš, jak tedy přečteš, na co odpovídáš? Mimochodem když se neobtěžuješ psát čitelně, nečekej že se bude každý obtěžovat to po tobě deširovat.dr.MENGELE píše:ten claps nie je je snaha o nejaké sebapresadzovanie príčina je často velmi jenoduchá.kedže naprieč celym netom používam pri prihlasovaní nick ktory končí velkyma pismenama tak ich často necham tam.a za druhé ležím vyvalený v kresle jenou rukou jazdím po gitare a mám daleko monitor tak aby som videl co píšem.
-
dr.MENGELE
Když nevidíš co píšeš, jak tedy přečteš, na co odpovídáš? Mimochodem když se neobtěžuješ psát čitelně, nečekej že se bude každý obtěžovat to po tobě deširovat.[/quotworo90-1 píše:dr.MENGELE píše:ten claps nie je je snaha o nejaké sebapresadzovanie príčina je často velmi jenoduchá.kedže naprieč celym netom používam pri prihlasovaní nick ktory končí velkyma pismenama tak ich často necham tam.a za druhé ležím vyvalený v kresle jenou rukou jazdím po gitare a mám daleko monitor tak aby som videl co píšem.
asi nechápu.co treba dešifrovat?tiskací písmo je predsa stejné s tvojí klávesnice tak jako s mojí.ja stejne víc čtu jak píšu večšinou napíšu když ma neco pobaví alebo neco nevím anebo sháním informace jako tedka když mením kabeláž
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Je zcela normální, že text psaný caps lockem se normálnímu člověku čte znatelně hůř než text psaný běžnými písmeny...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
dr.MENGELE
zaujímavé.ked tak teraz o sebe premýšlam pri písaní sms automaticky prepínam na velké písm.dokonca ma s**e ked mi niekto pošle sms jak má byt.rukou píšem výhradne tiskacím a velkýma ani už neviem ako sa malé píšu.kdo ví co by na mna povedal grafolog alebo psychiatri.a toto sa o sebe dozviem pri diskusii o kabloch.Nero píše:Je zcela normální, že text psaný caps lockem se normálnímu člověku čte znatelně hůř než text psaný běžnými písmeny...
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
To leccos vysvětluje.ani už neviem ako sa malé píšu
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
-
dr.MENGELE
kdo ví jak je na tom s rukopisem treba satriani..snad mi vedomosti vystačí na to aby som Emi,Gmaj,Fsus7,psal tak jak treba a noty nepsal jen celýma.)ale zanechme gramatiky a vratme sa k téme.stačí že mám dost vedomostí na to aby jsem čistil jacky drátenym kartáčem a mazal kontoxom.bohate postačí na údržbu kombinačky a smetný košAtkins píše:To leccos vysvětluje.ani už neviem ako sa malé píšu
Čau lidi chci se zeptat, chci si udělat vlastní kabely ke kytaře. Nechci žádné high-end, protože tomu neodpovídá ani mé ostatní vybavení. Konektory budou neutriky, jen se chci poradit ohledně kabelů. Který je lepší?
1)Tasker C209 http://eshop.prodance.cz/c209-blue/d-91635/, který jsem ale našel na ofic. stránkách jako mikrofonní. Vadí to něčemu?
2)Sommercable TRICORE MkII http://www.hudebniraj.cz/ozvucovaci-tec ... ii-cerveny
Případně kdyby vás napadl nějaký lepší v podobné cenové kategorii.
Díky moc
1)Tasker C209 http://eshop.prodance.cz/c209-blue/d-91635/, který jsem ale našel na ofic. stránkách jako mikrofonní. Vadí to něčemu?
2)Sommercable TRICORE MkII http://www.hudebniraj.cz/ozvucovaci-tec ... ii-cerveny
Případně kdyby vás napadl nějaký lepší v podobné cenové kategorii.
Díky moc
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
-
dr.MENGELE
(vypínam clapslock)-nič nevyrábaj kup hotové.nezískaš na tom ani korunu a rozhodne to nenaletuješ lepšie ako vo fabrike
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
dr.MENGELE píše:(vypínam clapslock)-nič nevyrábaj kup hotové.nezískaš na tom ani korunu a rozhodne to nenaletuješ lepšie ako vo fabrike

Ale zase chápu, že je to těžko, když má někdo ruky z deb*la...
Sebousi pokud umis alespon trochu pajet, tak to zmaknes.
Konektory Neutrik jsou rozhodne super volba, jen bych popremyslel nad tema dratama - proc nejit treba do kvality jako napr. Sommer spitit, stoji o 30 kc na metr vic nez ty tebou vybrane kousku, ale... Opravdu potrebujes usetrit tu stovku na jednom kabelu?
Konektory Neutrik jsou rozhodne super volba, jen bych popremyslel nad tema dratama - proc nejit treba do kvality jako napr. Sommer spitit, stoji o 30 kc na metr vic nez ty tebou vybrane kousku, ale... Opravdu potrebujes usetrit tu stovku na jednom kabelu?
No pájet umím tak jako trochu, moc často si s tím nehraju
Nicméně mám známého co těmhle věcem rozumí a říkal že mi to napájí. No jestli myslíte, že to bude na úrovni těch běžně dostupných hotových kabelů tak to radši koupím je. Na ty SpiritXXL jsem koukal, že si je tady dost lidí chválí nicméně říkám si jestli to s mým poměrně laciným gearem má smysl víte co 
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Tyjo, pajet neutriky? Jak jsou celokovovy, tak pajeni bylo teda dost peklo. Ten konektor bylo potreba celej rozehrat (tudiz odpada drzeni v ruce) na vysokou teplotu a pak se teprve zacal cin chytat. A ano, kalafunu jsem pouzil....
Hodně budem někde...
Tak mě to ani jako nějaké peklo nepřišlo a to nemám zrovna nějakou ultrapájecí výbavu... Pokud mu to navíc bude pájet někdo znalý, tak je to bez problému.
K těm káblům - na tvé výbavě asi rozdíl mezi metráží za 22 Kč a 55 Kč nepoznáš, jde ale o to, že když se k tomu kabelu nebudeš chovat jako prase, tak ti vydrží dlouho a kdybys v budoucnu řešil nějakou lepší výbavu, tak už kábl řešit nemusíš. Pokud použiješ metráž Sommer Spirit (našel jsem za 55Kč) a koncovky Neutrik, tak ti vyjde třeba 3m kabel na 320 Kč a kvalitou může směle konkurovat tomu, co uvidíš u nás v krámech za 700-1000 Kč...
K těm káblům - na tvé výbavě asi rozdíl mezi metráží za 22 Kč a 55 Kč nepoznáš, jde ale o to, že když se k tomu kabelu nebudeš chovat jako prase, tak ti vydrží dlouho a kdybys v budoucnu řešil nějakou lepší výbavu, tak už kábl řešit nemusíš. Pokud použiješ metráž Sommer Spirit (našel jsem za 55Kč) a koncovky Neutrik, tak ti vyjde třeba 3m kabel na 320 Kč a kvalitou může směle konkurovat tomu, co uvidíš u nás v krámech za 700-1000 Kč...
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
To ja jsem to pajeckou nahrejval na 400°C, protoze jinak se ten cin akorat kutalel po povrchu....
Hodně budem někde...