Zacházení s lampovým aparátem
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Zacházení s lampovým aparátem
Ne 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Teď když není venku zima tak prakticky žádná není třeba.AntaresX9 píše:Mám takovej blbej dotaz. Koupil jsem si akorát lampu a dovez jí domu a chci se zeptat jak dlouho trvá aklimatizace?
ledaže by byla předtím ve vlhkým sklepě
Tedˇmě napadá - možná nemyslíš zesík - ale jen elektronku ?
Aklimatizace - to samý, a pokud jde o zvuk , tak jim pár hodin trvá než ztratí ten "neohranej" zvuk, v kytarovým aparátu to není moc znát, ale před pár dny jsem přelampoval audio zesilovač (koncový lampy) a byl to nejdřív děs, až tak po 10 hodinách to hrálo skoro jako ty původní.. a stejně to ještě není úplně ono, ale to už možná bude jiným výrobcem..
Jsou lidi co tvrdí, že elektronky hrajou nejlíp hned od začátku a že časem už je to jen horší, ale já teda mám zkušenost jinou.
A potvrdil mi to i šéf tý firmy co vyrábí ten zesilovač.
I´m wheels... movin´wheels
Já myslel zesík. Jako víte co lampu vlastnim poprvý a jelikož jsem se po těchhle věcech nikdy moc nepídil až teď tak mě to zajímalo.
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Chtěl bych se zeptat jestli by bylo možný hrát přes kombo(v popisu) a jako zesilovač použít
BLACKHEART BH5H - Little Giant. Samozřejmě bych to nehnal přes zesilovač trnzistoru ale z hlavy přímo do repra. Nechal bych tam udělat konektor a zapojoval lampu nebo tranďák. Myslím že by to určitě šlo ale další problém- nevím jak zjistit impedanci toho repra v kombu. Sem se dočetl že se to musí (mělo by) shodovat na repru a na hlavě. Díky za rady.
BLACKHEART BH5H - Little Giant. Samozřejmě bych to nehnal přes zesilovač trnzistoru ale z hlavy přímo do repra. Nechal bych tam udělat konektor a zapojoval lampu nebo tranďák. Myslím že by to určitě šlo ale další problém- nevím jak zjistit impedanci toho repra v kombu. Sem se dočetl že se to musí (mělo by) shodovat na repru a na hlavě. Díky za rady.
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Právě ta impedance je dost zásadní. Pokud by se shodovala, tak by to teoreticky zapojit šlo, ale nedoporučoval bych to - už jen kvůli tomu, že kvalita repro Stagg jistě nebude závratná.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ano - pokud připojíš to repro do jiného zesilovače, hrát to bude. Ale prosím tě - vykašli se na to. 
Áno a impedance.
Áno a impedance.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Vím že je, už sem toho přečetl hodně. No hnát to přes ten Stagg je celkem "prasárna" jenže teď pořád nemůžu sehnat nějakou dobrou bazarovou lampu tak sem popřemýšlel jestli to neudělat takto. Asi to ale nebude nejrozumnější řešení. Díky že jste mě odradili 
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
Donedávna jsem myslel, že když vytáhnu kabel z kytary a hlavu budu mít ve "full-operational" módu, tak to lampy nevydrží... no přesvědčil jsem se o opaku poměrně lekací metodou, když jsem po jamu s kámošem bezstarostně vytáhl kabel z kytary a po chvilce když mi to došlo, tak mě málem museli křísit
No, pro jistotu jsem kabel strčil zpět do kytary, zkusil funkčnost hlavy - HRÁLO TO, JUPÍ - a pak znova vytáhl a nic... tím padlo paradigma v mojí hlavě... takže pokud mám nástrojovej kabel v inputu hlavy, ale nemám ho píchnutý do kytary, tak to něčemu nevadí, je to tak všeobecně, nebo mám super-cool hlavu??
No, pro jistotu jsem kabel strčil zpět do kytary, zkusil funkčnost hlavy - HRÁLO TO, JUPÍ - a pak znova vytáhl a nic... tím padlo paradigma v mojí hlavě... takže pokud mám nástrojovej kabel v inputu hlavy, ale nemám ho píchnutý do kytary, tak to něčemu nevadí, je to tak všeobecně, nebo mám super-cool hlavu??
Ne, tam je to úplně jedno
Si představ, že by sis vykopl kabel z kytary a zesík by udělal "PUF!" a bylo by! 
Naopak až tak jedno to není u výstupu pro repro (nevím teda, jak je to dělaný jinde, ale u mýho drobka se ten koncák prostě "odpojí", pokud vytáhnu kabel - pak s tím jde i nahrávat nebo hrát do sluchátek aniž bych k tomu měl repro; pokud ale kabel zůstane a na jeho konci nic není, znamená to problém).
Naopak až tak jedno to není u výstupu pro repro (nevím teda, jak je to dělaný jinde, ale u mýho drobka se ten koncák prostě "odpojí", pokud vytáhnu kabel - pak s tím jde i nahrávat nebo hrát do sluchátek aniž bych k tomu měl repro; pokud ale kabel zůstane a na jeho konci nic není, znamená to problém).
Naposledy upravil(a) Bummer dne 26.08.2010 13:30, celkem upraveno 1 x.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Tohle vůbec ničemu nevadí 
Jediný, co lampě vadí, je zapnutí bez zatíženýho koncovýho stupně - tzn není tam píchnutej reprák, nebo nesedí impedance. Potom může celej koncák vyhořet (ale zase to není tak, že ve chvíli, kdy to zapneš, to udělá bum a ticho...)
Pokud teda nemáš takovou vychytávku, jako bummer .D
Jediný, co lampě vadí, je zapnutí bez zatíženýho koncovýho stupně - tzn není tam píchnutej reprák, nebo nesedí impedance. Potom může celej koncák vyhořet (ale zase to není tak, že ve chvíli, kdy to zapneš, to udělá bum a ticho...)
Pokud teda nemáš takovou vychytávku, jako bummer .D
No právě kucí, já jsem to tehdá nějak špatně přečetl, takže jsem myslel (selskej rozum = 0), že kromě toho reproduktorového siláku musí bejt umístěnej i nástroják... no, řeknu Vám, v tu chvíli kdy jsem to vytrhl z kytary jsem fakt měl kousek od infarktu 
Měl jsem to stejně, když jsem do výstupu omylem zapojil footswitch.
Kupodivu se nic nestalo. A že už jsem se takhle spletl mockrát.
Bummer: Uff, díky, už jsem myslel, že jsem poslední na světě, kdo to neví 
Hmm... asi už jsem to někde povídal, co?r0nn!e píše:Bummer: Uff, díky, už jsem myslel, že jsem poslední na světě, kdo to neví
Jestli ne, tak jsem myslel do výstupu pro repro. A bylo to omylem - ne proto, že bych to nevěděl
Bummer: Aha, já zas četl, že jsi FS zapojil do vstupu
aneb, jak si udělat v hlavě bordel v banálních věcěch ;-D
Musím začít číst pomalejš a kvalitnějš.
Takže jsi jako zapojil FS do VÝSTUPU jo?? Ty hambo, styď se!
Musím začít číst pomalejš a kvalitnějš.
Takže jsi jako zapojil FS do VÝSTUPU jo?? Ty hambo, styď se!
-
Szarpydrut
Zdar,
možná jsem to nepochopil, možná neumím číst, možná jsem blbý....
Zajímá mě jestli mohu kombinovat druhy lamp => mám Randall RG 50 TC (s El 34) a odešla mí jedna flaška v powerampu. Mohu vyměnit JEDNU flašku za 6L6? Vím jsou odlišné s jinými pracovními body atd. ale zajímá mě zvuk, jak se změní a hlavně jestli to odvařím nebo ne...
možná jsem to nepochopil, možná neumím číst, možná jsem blbý....
Zajímá mě jestli mohu kombinovat druhy lamp => mám Randall RG 50 TC (s El 34) a odešla mí jedna flaška v powerampu. Mohu vyměnit JEDNU flašku za 6L6? Vím jsou odlišné s jinými pracovními body atd. ale zajímá mě zvuk, jak se změní a hlavně jestli to odvařím nebo ne...
Párování lamp znamená že ty koncové lampy jsou stejné tak stejné jak v tomto vesmíru můžou být. Ty chceš jít proti tomu.
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Ehm, je to takSadam.S píše:Potom může celej koncák vyhořet (ale zase to není tak, že ve chvíli, kdy to zapneš, to udělá bum a ticho...)
Kámošův VOX AC50 ví svý...Prásk...A ticho
Naštěstí to odnesla "jen" první ECC83...
Die Hard or Die Home
-
Szarpydrut
Tkaže kravina na N-tou? Škoda... Pochopil jsem že by mi to asi huklo kdybych to jenom zkusil... Mohlo to znít zajímavě...dalabo píše:Párování lamp znamená že ty koncové lampy jsou stejné tak stejné jak v tomto vesmíru můžou být. Ty chceš jít proti tomu.
EDIT: Tak proč to hraje když se jedna flaška odebrala do věčných lvišť? I po asi půl hodině než klekla úplně?