Kytara a PC

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytara a PC

Příspěvek od pavlii »

Obávám se, že to je krapet mýlka; ty pouze nemáš zapnutý monitoring z nahrávané stopy (ale jen ze vstupu - proto slyšíš čistý signál) a to, že po nahrátí a zmáčknutí PLAY slyšíš výsledek s efektem je jen proto, že tam máš ten efekt (VST) přidaný. Když ho vypneš tak zjistíš, že je nahraný jen ten čistý signál.

Jen pro doplnění - nevím, jak Ableton, ale třeba Cubase umí nahrát už zpracovaný vstupní signál - je třeba ten VST efekt pověsit ne na nahrávanou stopu, ale na vstupní (Input) kanál.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
DaveMurray

Příspěvek od DaveMurray »

Ach tak. Ten vst se totiž chová jako každý jiný efekt nasazený na tu stopu (eq, compressor), tam taky hraju a slyším neupravený zvuk a až při přehrávání slyším, jak se to upravilo :-D

Takže řešením bude dát ho na input a nechat ho poslouchat :-) děkuji za rady, snad ho tam budu umět dát :-D
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Spíš bych vyřešil, co necháváš odposlouchat... Neodposloucháváš přímo vstup přes windows? Tzn že bys kytaru (čistou) slyšel i bez spuštěného Audition.... Pokud je to tak, tak bych to ve windows zakázal a zapnul pouze v nahrávacím programu
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No řešením - jak se to vezme. Když ho dáš na input (pokud to Ableton umí), tak nahraješ ten hotový zvuk. Je otázka, nakolik to tak chceš.

Pro větší volnost (=zaznamenaný je jen čistý signál) všechno ponech tak, jak máš, ale je třeba aktivovat monitoring nahrávané stopy (tedy nikoli vstupu!). Budeš ale zatížen zpožděním (latencí) - to ostatně i v případě nasazení efektu na input - a podle jeho velikosti se s tím efektem buď bude dát hrát nebo ne.

P.

EDIT: Moleek mě předběh, sakra!

DaveMurray

Dobře tedy. Ano, odposlech je přes systém, ne přes nahrávací program.

Nyní se však nabízí otázka, zda mi obé z následujících variant dají stejný výsledek:

a) nahraju čistý zvuk a do efektového racku dám efekt
XOR
b) dám VST na input a nahraju už hotový zvuk

Jestli se to bude lišit ve výsledku. Anebo výsledek bude stejný a budu mít jen větší volnost v úpravě efektu (když nahraju již zefektnatělý zvuk, nebudu ho moci změnit, ale když bude nahraný čistý, VST efekt se měnit dá).

^ Zde mi jde pouze o ty dva odlišné nahrávací postupy, odposlech vyřeším zvlášť a nezávisle na zvoleném nahrávacím postupu si ho buď zapnu ze stopy a uslyším hotový zvuk, nebo zapnu z inputu a uslyším čistou kytaru; teď mi ale jde o ty dva odlišné postupy nahrávání.
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Gate dávám v řetězci v mnoha případech jako první, mimo Gate které jsem dostal se zvukovkou Focusrite používám často :
http://www.digitalfishphones.com/main.p ... &subItem=5
http://www.gvst.co.uk/ggate.htm
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

zajímavá informace :P
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Ano, v příloze je jpg, kde vidíš cestu v routing gate>poulin>lecab>dalay(v tomto případě používám jako poslední)>fader ( celkové volume pro ovládání FCB1010)
Je to sice v jiném softu, ale řetězec je stejný, je třeba vyzkoušet, protože v Samplitude při "REC" řadím někdy trochu jinak. S gatem musíš tochu opatrně, je to vždy závilé na síle Gainu na ampu.
Přílohy
LP_poulin.jpg
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

myslím,ze pupack reagoval spis na fakt,ze odpověď na téma "gate" zda se být trochu mimo mísu kontextu právě probíhající diskuse. 8)
K dotazu: ano,výsledek bude naprosto stejný a rozdíl bude pouze v míře volnosti dalšího zpracovávání nahraneho audia.

P.

feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Ano,souhlasím.
Pravda je že relativně to bude jiné vždy k danému prostředí, jak SW tak HW.
DaveMurray

Dobře tedy. Děkuji za odpovědi. Bylo by to fakt super nahrávání. Nahraju čistý, u stopy je efekt. Odposlech je z již zpracované stopy. To by tak skvěle fungovalo! Úplně nádherně!

Jenomže. Ta poznámka o gejtu asi nebyla ani tak mimo mísu, dříve jsem se zde totiž zmiňoval, že mi to šumí. A........

........šumí! :cry: A moc! :evil: I při klidových strunách to šumí, nedejbože, abych do nich hrábnul!

Vážení muzikanti, tohle jsou fakta:

1. Není to kabelem ani bypassem ani zvukovkou. Proč? Jelikož když hraju bez toho SW efektu, s krabičkama a s tou samou zvukovkou, vše je v pořádku!

2. Dělá to tedy ten SW efekt. Ale proč mi to dělá? Co jsem mu udělal? Chápal bych, kdybych tam měl nějaký ultra brutal fekal rectal gain a compressor a všechno možné, ale tohle tam nemám! Samozřejmě, že s rostoucím gainem šum stoupá. Ale i na clean kanálu to dělá a i s naprosto decentním gainem to šumí, že skoro ten zvuk není slyšet.

3. Použiju humbukr na kytaře a nic se nezmění - to je další věc, která určuje, že to není kytarou a propojením, ale tím SW efektem.

4. V dávných dobách jsem hrál a odposlouchával z počítače LineIn. Ten se mi zdál hlasitý, tak jsem jeho volume dal dolů. To tak zůstalo i teď. Napadlo mne, že volume je nízko, a tudíž ten efekt zesiluje i šum. Zvedl jsem volume, ale šumí to furt. A co mi pak došlo? Že tímhle to vůbec nemohlo být, protože změněna byla jen hlasitost odposlechu, nikoli záznamu. Tak jsem ze sebe udělal vola, ale to je potřeba. Občas.

5. Latence je kolem jedenácti ms (jako mohlo to bejt lepší, ale přece jen tohle už se nepozná). Mám integrovanou zvukovku. Ale Bůh jí žehnej, za to, co z ní leze, to bych od integrovanky fakt nečekal.

Víte tedy, jak se zbavit toho šumu? Je to o nervy. Tolik hezkých zvuků se dá z toho efektu vydolovat, tolik jich tam je už přednastavených, ale šumí a šumí!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

Jo, a.... abych se vrátil k tomu příspěvku.... na tohle žádná, opravdu ŽÁDNÁ gate nepomůže. Buďto neutlumí NIC (šumí to furt), anebo VŠECHNO (utlumí se, ale utlumí i signál z kýty). Tak hrozný ten šum je.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Fajn. Co to je za efekt a jak je nastavený? Screenshot by bodnul...

P.

Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

šum generuje on-board zvukovka - danej šum (kterej je hodně vysokej, ale ucho ho ještě nedokáže zaslechnout) je pak zesilenej simulací preampu do nepřijatelný úrovně - a když se tam dá drive, tak to je pak ještě větší mazec...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
DaveMurray

Děkuji. Je to Guitar Rig 4. Ať je nastaven jakkoli, tak šumí. I při čistých, i při zkreslených. Screen je přiložen.

Aha, ale tím pádem se s tím nedá dělat nic jiného než pořídit externí zvukovku? :shock:
Přílohy
Nastaveni efektiku
Nastaveni efektiku
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

asi. ja muzu rict, ze s externi zvukovkou (s kytarovym vstupem) se to proti puvodnimu stavu (kombo ---> integrovana, pozdeji PCI) zlepsilo o ... no ... o hodne.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

a šumí to i s jiným VST efektem? JIným amp simulatorem? Aby se odfiltrovalo zdali to není GR4. Teď se neuraž, obzvláště jestli je to cracklé. co ukázka nahrávka ? Jinak s externí zvukovkou jak píšou ostatní by to byl krok kupředu, když jsem přešel z Realtecu na Focusrite nestačil sem se divit :)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
DaveMurray

Děkuji za odpovědi. Zkoušel jsem ještě nějaké frívérové VST Bossy a Maršála JCM800 (na mejdny) a 900 a Tube screamery a TSE X50 a X30 a nic z toho nešumělo. Jen GR :'(
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

DaveMurray píše:Děkuji za odpovědi. Zkoušel jsem ještě nějaké frívérové VST Bossy a Maršála JCM800 (na mejdny) a 900 a Tube screamery a TSE X50 a X30 a nic z toho nešumělo. Jen GR :'(
No vidíš, aspon víš že to je GR. Takže jádro pudla bude buď silné efektování v GR což jsi psal že ne, nebo šum cílený (odhalený crack), nebo nastavení GR popř špatná spolupráce GR a interní zvukovky popř. asio4all či co používáš za ovladač.

Osobně bych se na GR vyprdl a věnoval se free vst, tuším že i Amplitube má free verzi. A pokud máš GR origo, obrat se na podporu.
DaveMurray

Nu, to jsem právě psal a je to tak, silné to není a šumí to i na čistých. Ale myslím, že to nebude cílený šum z toho důvodu, že se ten šum mění při změně efektů. Zřejmě se tedy bude jednat o špatnou spolupráci. V nastavení GR je jen ovladač, ten mám zvolen jako Asio4all, a pak je tam sample rate, která je na čtyřicet čtyři sto (a když se změní, nic se nezmění kromě latence, a 44100 stačí). Nic jiného tam není. Zvláštní, že to nechce GR a všechno ostatní jo :D Budu se tedy spoléhat na jiná VST, ale škoda, že nemají tak skvělý zvuk, jako toto, ony totiž jsou to většinou efekty bez amp/kabinet modelingu a tudíž chrastící krabičky. Ovšem některé jsou opravdu dobré.
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

a jakej máš nastavenej buffer? a co celkový gain vstupu/výstupu v GR (vpravo nahoře jestli si dobře pamatuju) popř. preset level dole. Jinak faktem je, že ne všechny onboard zvukovky se snesou s Asio4all ideálně no. Zkusil bych ještě odinstalovat a znovu nainstalovat Asio4all, nastavit vyšší buffer 1024 třeba a očekovat jestli tam je 16/24b na 44.1 (v nastavení asio4all )
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“