NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
nitram

Re: NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Příspěvek od nitram »

Tube Guru píše:Výměna i jedné jediné součástky někdy obnáší odšroubování mnoha šroubků, matic potenciometrů a nevím co ještě
a to jsi jeste opomenul zminit se o veselem o odstranovani IO ci vicevyvodovych soucastek, cim vic pinu tim vetsi legrace (ty skutecne skvosty v podobe QFN nebo nedejboze BGA se v nastrojove technice nastesti neobevuji) + hrozici delaminaci Cu vrstvy pri delsim tepelnem namahani, ..o obcasnem lepeni pasivnich soucastkek pri osazovani ani nemluve :D (to prave pred vlnou, ale dnes se teda vetsinou uz pouziva pasta nansena pres masku a pec.. nastesti....)
Tube Guru píše:to si při použití bezolovnaté pájky přímo koleduje o vznik studených spojů a pak se ozývají rušivá praskání a další pazvuky, jejichž hledání je opravdu lahůdka.
zde bych ale nesouhlasil, vyrobce ktery nema kvalitne zvladnutou technologii, a navic nasledne pres QC pusti do sveta neco co piska, je dobytek, to neni vina technologie.. kazdopadne SMD + rucni osazovani je v celku jistota, nevyhody jsi popsal a souhlasim s nimi, vyhoda DPS + SMD je pak zejmena moznost postavit cely obvod na minimalnim prostoru s minimalni delkou vodivych cest, a moznost velmi kvalitniho podzemnovani u vicevrstvych desek..

je vzdy potreba najit kompromis mezi + a -, jak v pristupu, tak v technologii tak ve filozofii.. je rozdil sekat neco ve fabrice v obrovskych seriich nebo vyuzit vyhody obdobne technologie ale pri rucnim osazovani,
..a o zminene komerci nebo takove te obecne masove hysterii "tohle musi byt super, to hraje super, proc, protoze to maji vsichni" ani nemluve :|

jinak nejlepsi overdrive je je pro me jednoznacne ten, co je jednoduchej, postavim si ho sam, a postavim si ho tak, aby hral tak jak zrovna chci (tj. myslim konstrukci ve stylu predem vim co chci , jak chci aby to kreslilo basy, jak stredy, chci aby slo nastavovat ten nebo tamten parametr - a tak to navrhnu, postavim, a pak doladuju ..to uz je trochu ta filozofie)
noc33

Příspěvek od noc33 »

Nevím, proč tu řešíte kraviny typu, že Klon má nějaký marketingový hype, zrovna u takto jednoduchého obvodu bych za to nedal ani 1K, jelikož to zvládne postavit skoro každý a použité IO ( v originálním Klonu) jsou ten největší low end, který v elektronice existuje, germaniové diody jdou v pohodě sehnat i dnes a jdou klidně nahradit vhodně zvolenou shotkyho diodou. Zrovna tak nechápu, proč lidi platí horentní sumy za D*A*M Sonic Titan, či za Hermidu Zendrive a spoustu dalších sra*ek ( všechny fuzzy, kde je všehovšudy 10 obyčejných součástek za pár korun, při troše trpělivosti s minimem vybavení zvládne postavit i elektronik amatér, návodů a schémat je všude plno a kecy, že kopíruji něčí práci jsou úplně mimo, protože většina malovýrobců vykrádá legendy typu třeba EHX - Big muf = Black Arts toneworks Pharaoh jen s Ge diodama a trochu jinýma hodnotama součástek, EarthQuaker Devices Hoof Fuzz = rovněž vykradený Big Muff, D*A*M Meathead fuzz = vykradený Colorsound One knob fuzz...). Plně souhlasím s tím, co napsal TubeGuru.
Naposledy upravil(a) noc33 dne 6.02.2016 9:04, celkem upraveno 1 x.
nitram

Příspěvek od nitram »

noc33 píše: zrovna u takto jednoduchého obvodu..
noc33 píše: germaniové diody jdou v pohodě sehnat i dnes a jdou klidně nahradit vhodně zvolenou shotkyho diodou..
neni to lehce v konfliktu ? :wink: jako ne ze by GE diody nemeli trosku jinou char. ale hezky hrajici overdrive jde postavit i s 1N4007, ..i kdyz priznavam ze byly doby kdy jsem nakoupil mnoho druhu diod a dlouze pak porovnaval jejich prubehy a FF freq. analyzu,.. abych se postupne dopracoval k tomu ze ve vyberu soucastek (ted nemyslim hodnotu ale vyrobce, material..) to fakt neni (s jedinou vyjimkou - starsich lamp "NOS" ale tech tu rec neni), natoz o vyberu znacky, nasledne i k tomu ze jedna lampa s peti soucastkama umi to samy jako treba petadvacet soucastek a polovodicu, a nakonec asi i k tomu ze ve finale je to stejne z 99% rukama, a ze proste Smoslki nebo Viossi jsou a vzdy budou jinde, i kdyby hrali na kus prkna s pradelnima snurama (obrazne receno) :-)

ale jinak kdyby mel nekdo zajem nejen o GE diody, tak je maji napr. tu: http://www.taydaelectronics.com/
..a maji i spoustu jinych zajimavych veci (potaky s prubehem C a W, 2SK117 do vstupu, PT2399, a pod..)

BTW
noc33 píše:Plně souhlasím s tím, co napsal TubeGuru.
vsak to ja take.. a 100%..
noc33

Příspěvek od noc33 »

nitram píše:neni to lehce v konfliktu
Bylo tím myšleno, že KLON neobsahuje žádné super výjímečné součástky, které by byly nějak extrémě nedostupné ( nenahraditelné).
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

noc33 píše:
Bylo tím myšleno, že KLON neobsahuje žádné super výjímečné součástky, které by byly nějak extrémě nedostupné ( nenahraditelné).
V dobrým..můžeš napsat, kde se poříděj součastky minimálně totožné v čr? nemám rozhodně ambice bastlit jen mě to fakt zajímá.
noc33

Příspěvek od noc33 »

arcilucifer píše:kde se poříděj součastky minimálně totožné v čr?
Nikde jsem nepsal, že v ČR, ale IO TL072 mají úplně všude, tedy i v ČR, a ten třetí integráč u nás třeba v TME. Ge diody se objevují i na Aukru, jinak Ebay nebo Banzaimusic, Mouser, Farnell, každy rozumný prodejce elektrosoučástek Ti to objedná.
jastud

Příspěvek od jastud »

arcilucifer píše: V dobrým..můžeš napsat, kde se poříděj součastky minimálně totožné v čr? nemám rozhodně ambice bastlit jen mě to fakt zajímá.
Prakticky v libovolným elketrokšeftě. Elektroniký součástky nejsou žádná magie...
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
nitram

Příspěvek od nitram »

noc33 píše:
Bylo tím myšleno, že KLON neobsahuje žádné super výjímečné součástky, které by byly nějak extrémě nedostupné.
..vsak prave tato myslenka mnou byla argumentacne napadnuta a stojim si za ni :-) definovat tuto vyjmecnost nebo nesehnatelnost je (stejne jako cele vlakno o hledani "nejlepsiho overdrive") hodne relativni vec a zavisi to na konkretnim uhlu pohledu, nicmene se nejspis shodneme na tom ze zrovna GE diody uplne nepatri k tomu nejbeznejsimu sortimentu soucastek, a dle me predevsim patri i z pohledu funkce mezi skupinu soucastek jaksi "myty opredenych" a slavnejsich nez si ve skutecnosti realne zaslouzi

(Jinak k te relativnosti sehnat jde samozrejme cokoliv, od megaloupezniku z GMe ci trosku slusnejsich ovsem taky na sortiment chudsich z GES, pers ebay (no, na aukru jsou co do marzi kolikrat i vetsi loupeznici nez v tom GMe, ale proti gustu), pres farnel, digikey.. az klidne primo k asiiskym distributorum (viz tayda) a direktum firem, + nezapominaje samozrejme na oblibene "komercni vzorky" - no, je to uz dost OT)

BTW jestli didoda reze kulate nebo hranate je docela fuk a dohanet to urcitym typem prechodu ci snad dokonce vyrobce je zbytecne, zalezi na tom jake pasmo je pred orezanim vytazeno nebo zatlumeno, jak je signal zesilen ci normalizovan, a jak je po pruchodu signal opet frekvencne upraven zpet, ..dokonce si troufam tvrdit ze je uz pomerne jedno jestli je dioda ve zpetne vazbe IO nebo proste-sproste mezi signalem a zemi primo v ceste, zalezi predevsim na tom "prizpusobeni signalu" okolo..

..ovsdem pokud by nekdo povazoval tuto "honbu za svatym gralem" (jak zde bylo krasne napsano) za zabavu, muze krome shaneni GE diod na aukru napr. zkusit testovat vselijake prechody VF tranzistoru (nemyslim tedy uplne k puvodnimu ucelu :mrgreen: ) od AD, Freescale, a pod.. kde se to pismenky vzacnejsich polovodicu jen hemzi - napr. MBC13720 indium-germanium, MMG3003 indium-galiumphospide.. :wink:

..chapu ze mam mozna jiny nazor a slibuju ze vic uz tohle tema nebudu zatezovat, jen bych jeste malinko upravil co jsem psal vise, aby z toho byla patrna myslenka i pro pro muzikanty neelektrikare, zkracenim na:
nitram píše: jinak nejlepsi overdrive je pro me jednoznacne ten, ktery hraje tak jak zrovna (ja) chci
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Mi z toho tedy vyplývá, že téma by se mělo přejmenovat, resp. vyškrtnout slovo "NEJLEPŠÍ". Možná bude pak klid. 8)
Triobeat

Příspěvek od Triobeat »

Nemá někdo FuzzUniverse (Paul Gilbert) od Majik Box? Jaké s touhle krabkou máte zkušenosti? A jak to nastavujete ? Dík.
cherreda
Rádce

Rodenberg

Příspěvek od cherreda »

Toto budou asi další nejlepší z těch mnoha nejlepších, co? :)
http://www.rodenberg-amplification.com/ ... r:32guitar

Hlavně mají husté ledky a tenhle je dokonce 3 nejlepší v jednom. :wink:
http://www.thomann.de/cz/rodenberg_gas_789_ng.htm

Nějaké ukázky existujou.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Triobeat píše:Nemá někdo FuzzUniverse (Paul Gilbert) od Majik Box? Jaké s touhle krabkou máte zkušenosti? A jak to nastavujete ? Dík.
nas basak ji ma, pouzival jsem ji pri nahravani desky. Prava strana je normalni tubescreamer a prava je nejakej treble booster, treble booster me teda bavil mnohem vic nez ta TS cast :) nevim proc se to jmenuje fuzz universe, kdyz to s fuzzem nema vubec nic spolecnyho. Ve vysledku jsem pouzival jen ten boost.

na modernejsi beglajty jsem to nastavoval na TS casti na cca 12h (podle kytary a snimacu) a boost cca na 3/4, jde o to co mas za aparat a co ocekavas za zvuk...
wikxzen
Rádce

Re: Rodenberg

Příspěvek od wikxzen »

cherreda píše: … Rodenberg…
Docela osobitý design, a to přesto že to není můj šálek kávy. Switche přímo v pixli jsou zajímavé řešení.
Triobeat

Příspěvek od Triobeat »

Kinx píše:
Triobeat píše:Nemá někdo FuzzUniverse (Paul Gilbert) od Majik Box? Jaké s touhle krabkou máte zkušenosti? A jak to nastavujete ? Dík.
nas basak ji ma, pouzival jsem ji pri nahravani desky. Prava strana je normalni tubescreamer a prava je nejakej treble booster, treble booster me teda bavil mnohem vic nez ta TS cast :) nevim proc se to jmenuje fuzz universe, kdyz to s fuzzem nema vubec nic spolecnyho. Ve vysledku jsem pouzival jen ten boost.

na modernejsi beglajty jsem to nastavoval na TS casti na cca 12h (podle kytary a snimacu) a boost cca na 3/4, jde o to co mas za aparat a co ocekavas za zvuk...
dík za reakci, taky vlastně používám převážně ten boost, ten overdrive mě právě moc neoslovil.... mám nejradši takový ten "čitelný" rockový zvuk - nepřebuzený. Nakopávám s tím čistý kanál Marshall TSL602, je to ok, jen mi tam chybí více sustainu.....
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

8) 8)
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

To jsem potřeboval vidět! :D
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No, to je opravdu ukázečka...

Nevrdím, že ty rozdíly mezi těmi pedály jsou v reálu nějak závratné (a ono se to taky chová i trochu jinak když se to vrazí třeba do okotlené Plexiny ze sedmdesátek), ale jsou tam. Pak je to jen o tom, co komu vyhovuje. Samozřejmě většinu těch rozdílů by šlo asi "setřít" výměnou nějakého toho odpůrku nebo kondíku...

Ten, kdo chce opravdu šetřit, koupí EHX. Ten, kdo chce něco rozumného, koupí třeba Tamnus, Archer, KTR. Ten, kdo chce origilál, koupí originál. Kdo chce JTM 45 za rozunou cenu, tak si koupí jetou RI na bazáči za dvacku. Za sedmdesát litrů si může koupit handwired verzi v krámu. A pak jsou i takoví cvoci, kteří prostě potřebují starý kondy Mustard a odpůrky Piher, protože to tak prostě v šedesátkách bylo, a to, že nějaký nový Sozo stojí pětinu a hraje na 99% je nezajímá. Originál je prostě jen jeden a je jedno jak nesmyslná je jeho cena v porovnání s "kopírkama" 8)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

8) Přibližně necelé tři tisíce dolarů v jedné lajně.
torst

Příspěvek od torst »

25 USD a kdo pozná rozdíl, má u mě basu piv.
http://www.muziker.cz/behringer-od-300- ... distortion
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“