Tube Guru píše:Zdar, jestli je Crate přímo neštěstí nevím, jsem však jednoznačně taky pro Bugeru. Je to celolampa (bez operáku na vstupu). Při bezprostředním porovnání se Ti může jevit Crate jako více "hi-gain", což je dosaženo právě těmi operačními zesilovači na vstupu. U Bugery bys musel buď modifikací gain zvýšit nebo "nakopávat" krabičkou. I tak by bylo velmi vhodné, abys doplnil kondenzátor (cca 22nF nebo více na vstup), abys měl jistotu, že si bude Bugera s jakoukoliv krabičkou "rozumět". Když tam ten kond nedáš, může se stát, že pokud bude mít krabička na výstupu jakékoliv nenulové ss napětí, posune pracovní bod vstupní triody až do nepoužitelna. To je češtin, což.
nooo rozumim tomu asi jako koza vozu , takže tam prostě musim nechat vyměnit kondík, jinak se může stát že si to s nějakou krabkou nebude rozumět a vyleze z toho "bláto sound" ?
Jinak jsem docela překvapen že spíš prosazujete Bugeru, čekal bych právě opak co se do spolehlivosti a zvuku týče
Spolehlivost malé Bugery neznám, hrál jsem na to jen asi hodinu, ale čistý zvuk se mi líbil - obyčejný středový lampový, v podstatě nudný zvuk (jak má být). Bratranec si ale koupil raději malý Blackheart .... a nějak to slouží. Já jsem pro tu Bugeru - je to tak levné, že to je skoro fuk, nakonec, kup si komba dvě různá a po čase jedno prodej. Kdybych chtěl obyčejný lampový zvuk ala začátky rock´n´rollu, začal bych s tou malou Bugerou. Můžeš i laborovat s výměnou repra, možností je dost.
starypard píše:Spolehlivost malé Bugery neznám, hrál jsem na to jen asi hodinu, ale čistý zvuk se mi líbil - obyčejný středový lampový, v podstatě nudný zvuk (jak má být). Bratranec si ale koupil raději malý Blackheart .... a nějak to slouží. Já jsem pro tu Bugeru - je to tak levné, že to je skoro fuk, nakonec, kup si komba dvě různá a po čase jedno prodej. Kdybych chtěl obyčejný lampový zvuk ala začátky rock´n´rollu, začal bych s tou malou Bugerou. Můžeš i laborovat s výměnou repra, možností je dost.
Blackheart BH5, Bugera V5 a Peavey Royal 8 jsou topologicky stejné zesilovače (mají stejné schema) a vybrat mezi nimi ten, který Ti nejvíc "sedne" lze jedině vyzkoušením. Cena asi bude hrát taky nezanedbatelnou roli .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Tube Guru píše:Blackheart BH5, Bugera V5 a Peavey Royal 8 jsou topologicky stejné zesilovače (mají stejné schema) a vybrat mezi nimi ten, který Ti nejvíc "sedne" lze jedině vyzkoušením. Cena asi bude hrát taky nezanedbatelnou roli .
Ano, je to asi v podstatě totéž. Daleko víc bych se zajímal o repro. Ten malej 8 nebo 10" chrchláček moc metalu neudělá. Zkusil bych přepojit na nějakej externí, nejlépe 2x12. Ale to už se dostáváme z cenového a rozměrového rámce ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
jakej návod? prostě odpojíš interní repro a kabely přidrátuješ k nějakému prodloužení, na jehož konec budeš připojovat exter. box.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Pokud není schopen vymyslet zapojení s přepínačem, nejlépe by bylo někam na korpus komba umístit samici, ku které povedou dráty, co vedly původně ku repru. Každé repro, i to interní i to externí, bude mít svůj kablík se samcem. Zapojí si to, na co chce hrát. A je to.
píšu nahoru dolů, že ty lampy na doma nejdou, že je lepší simulace. Ale přiznávám, taky jsem si tim v minulosti prošel, takže neodsuzuju.
Zdar, ten Blackheart není obvodově navržený na zkreslování předzesilovačem (1ks 12AX7 nebo ECC83). Zkresluje až koncovou EL84 a to už je fakt moc nahlas. Řešení je několik. Buď nějaké "nakopávadlo", úplně postačí lineární booster bez vlastního zkreslení, se zesílením signálu 2 až 3 krát. Pak bude zkreslovat druhá trioda předzesilovací ECC83 a zkreslení bude "lampové". Další způsob už vyžaduje zásah do zesilovače a to např. přemístění potenciometru před koncovou EL84. Pak už by zesilovač pěkně "kreslil", nebyl by to sice žádný "hi-gain", avšak pěkného crunche by byl schopen a to s přijatelnou hlasitostí. Záleží na Tobě, co požaduješ, kdyby Ti nevadilo zkreslení polovodičové, můžeš použít jakýkoliv distortion, fuzz. V tom případě bys byl nucen zajistit, aby se z výstupu "krabičky" nedostalo žádné stejnosměrné napětí na vstup, které by posunulo pracovní bod vstupní triody; i když právě tohle by mohlo s trochou štěstí dát zvuk, který hledáš. Asi nezdude, než trochu experimentovat .
Naposledy upravil(a) Bejk dne 24.10.2016 15:31, celkem upraveno 1 x.
Důvod:Asi jsi omylem odklepl dva stejné příspěvky, proto jsem jeden smáznul.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Torst má pravdu - lampa na doma fakt není a fakt si s tím musí pojít každý. Na druhou stranu ten blackheart je jinak fakt dobře hrající bedna a čistej je z toho suprovej.
exBURN píše:Torst má pravdu - lampa na doma fakt není a fakt si s tím musí pojít každý. Na druhou stranu ten blackheart je jinak fakt dobře hrající bedna a čistej je z toho suprovej.
Takže přiznávám, že mám v ložnici 50W lamp. Teslu a bednu 2x12 Celestion !! :-E . Ale pouštim jí jen příležitostně, spíš na různé testy. Navíc bydlim v RD na okraji obce. Jinak většinou hraju přes PC nebo tranzistor. Laney 30W .
[quote="exBURN"]Torst má pravdu - lampa na doma fakt není a fakt si s tím musí pojít každý.
To není zase dogma...... ono záleží kde člověk bydlí. V domku používám v pohodě VOX AC4 a pokud hraju na 0,25W klidně i naplno vytavené lampy , nemá s tím zbytek rodiny ve vedlejší místnosti problém. Umím si ale představit, že v "králikárně" se to jinak nese.
Naposledy upravil(a) MIran dne 25.10.2016 18:57, celkem upraveno 1 x.
Ivan píše:Niekto, kto hrával na ENGL Thunder, si pochvaľuje trand Laney. Svet je šialený...
a ZOOM 1010 !