Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
torst

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od torst »

Radis : Jo, to je ono, už se to tu taky zmiňovalo. Ty skutečně "správný" zvuky jsou často "ošklivý". (čeká je ještě mix, komprese, master, a pak teprv vyleze to podstatné). A když tohle nabídneš řadovýmu uživateli KPA, který tuto zkušenost nemá, řekne - hnus, KPA je sh*t ! Takže se asi objevuje spoustu "načančaných" profilů, který se líběji, ale který v nahrávce, kapele nemusí zapadnout. Ale to už je opravdu velké teoretizování.
Ještě malá poznámka - jsou i kytar. samply, setkal jsem se s nimi, často jsou už právě takto "hotové", naleštěné. A přesto je producenti s úspěchem využijí. Asi jinej styl mixáže, nevím.
Oproti tomu mám někde staženou studiovou stopu B. Maye, Bohemian Rhapsody (distortion) a to je právě ten praseckej, neotesanej zvuk (jen repro+mikrák).
Zpět k KPA : Byl bych tedy hoooodně opatrnej při volbě profilů, právě s ohledem na tyhle možnosti.
Ivan píše:
torst píše:Vzít si svuj lamp. zesák, box a mikrák (Shure SM57) a nahrát si do PC ukázky. To jediný BYL SPRÁVNEJ ZVUK
No vidíš... a ty ich chceš teraz pustiť k vode :wink:
No protože už mám z něj udělaný presety a impulsy. Kdykoli si ho reinkarnuju tímto způsobem ! Takže originál už vlastně nepotřebuju !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
José

Příspěvek od José »

Jo, byla by paráda, kdyby velikáni zkreslených kytar, třeba zpětně po letech zveřejnily finální stopy jednotlivých nástrojů. Asi by spousta lidí dost čuměla..
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Spousta nahrávek se ve stopách dá na netu sehnat - Nirvana, Queen, dokonce Beatles a mnoho dalších. Musím říct, že jsem byl docela překvapenej, jak zní samostatná stopa Bryana Maye. Divně, syrově. Ale jaký je výsledný sound, víme.
torst

Příspěvek od torst »

vasekh píše:Spousta nahrávek se ve stopách dá na netu sehnat - Nirvana, Queen, dokonce Beatles a mnoho dalších. Musím říct, že jsem byl docela překvapenej, jak zní samostatná stopa Bryana Maye. Divně, syrově. Ale jaký je výsledný sound, víme.

Pozor, jsou nahrávky a nahrávky. Ten May (a myslím, že i Cobain) je opravdu autentickej, ale mám třeba stopy Rammstein a dalších, kytary i všechno ostatní, který jsou už masterovaný, takže když si z nich v multitracku poskládáš celej song, máš přesně tu nahrávku, kterou znáš z CD. Jak to dělali nevím, ale funguje to přesně takhle. Nejde o prvotní kyt. stopu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ivan

Příspěvek od Ivan »

torst píše:
Ivan píše:
torst píše:Vzít si svuj lamp. zesák, box a mikrák (Shure SM57) a nahrát si do PC ukázky. To jediný BYL SPRÁVNEJ ZVUK
No vidíš... a ty ich chceš teraz pustiť k vode :wink:
No protože už mám z něj udělaný presety a impulsy. Kdykoli si ho reinkarnuju tímto způsobem ! Takže originál už vlastně nepotřebuju !
Ak to nie je firemné tajomstvo, do čoho si si ich spravil?
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
torst

Příspěvek od torst »

není to firemní tajemství, v příslušných tématech je podrobná kuchařka s odkazama, presetama. V HDR pomocí pluginy LePou Legion + impuls a nebo pomocí G1on + impuls. (zde např. návod k modelaci PV 6505 : http://torst.sweb.cz/6505.zip)
Ale už dost O.T. !!!! Nakonec vás ještě navedu k profilaci pomocí free a lowendovejch prostředků a KPA se přestane prodávat !!
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Omlouvám se ,ale budu reagovat na VST pluginy atd
Jak chceš hrát s pluginy naživo nebo třeba jen při nějaké zkoušce?
Jestli napíšeš, že to jde tak ano,ale musíš používat PC+ zvukovou a aby si měl co nejmenší latencí a stabilní OS ,tak stejně dáš do toho pěkný peníze a modlíš se aby ti to fungovalo.

No KPA ti klidně přesně nakopíruje cokoliv, jakýkoliv plugin z PC , můžeš i dokonce IR bedny přetáhnout do něj a potom si je měnit.
A hlavně můžeš v klidu hrát live , bez obav z latence atd.
torst

Příspěvek od torst »

ááá, návrat ztraceného syna !!
V zásadě souhlas, ale už nechci být O.T. viz výše.
raději zde : studio-a-recording/jak-z-pocitace-vytah ... 3-300.html
nebo : kytarove-efekty/zoom-g1on-a-g1xon-t38551-60.html
Naposledy upravil(a) torst dne 8.07.2016 10:18, celkem upraveno 1 x.
innerself

Příspěvek od innerself »

Já uplně na tenhle soubor zapomněl. Vim, že jednou jsem si ho stáhnul ale pak už nevyzkoušel. Jinak musim říct, že přesně takle mi hraje moje 6505 s boxem triple xxx, když jí snímám mokrofonem. Prostě usyčený a hodně chlupatý vejšky. Sice to nastavení aparátu mam uplně jiný ale zvuk je hodně podobnej. Nebo spíš ta jeho charakteristika. Koneckonců to můžou uživatelé kempera porovnat s nějakejma profilama 6505. Jinak jak máš na výběr ty soubory wav. tak hádám že to byly různý polohy mikrofonů. Každej zvuk uplně jinej. Proto bych se z profilování svýho aparátů do kempera zbláznil :D
Naposledy upravil(a) innerself dne 8.07.2016 15:20, celkem upraveno 1 x.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
torst

Příspěvek od torst »

innerself : Jo, ty .wav v balíku jsou impulsy od různejch reper PV 4x12. Horní hrajou jinak než dolní a td. Mám toho "naprofilováno" tuny, ale nakonec stejně zůstanu u těch 2 nejlepších "profilů".
NSWC

Příspěvek od NSWC »

torst píše:innerself : Jo, ty .wav v balíku jsou impulsy od různejch reper PV 4x12. Horní hrajou jinak než dolní a td. Mám toho "naprofilováno" tuny, ale nakonec stejně zůstanu u těch 2 nejlepších "profilů".
No a proč bych nemohl mít v KPA taky jen ty nejlepší profily a nebo jen jeden.
Třeba kytarista od Trivium to na videu o svém KPA říká.
,,Stačí mi clean,rythm a lead.Má naprofilovaný 5153 Pv .

Chci ještě napsat.
Nejhorší na této diskusi je to , že na jedné straně jste vy, jako odpůrci a neznalci KPA a na druhé straně mi , jako uživatelé.
Z nás děláte demagogy a fanatiky do KPA.
Pak z toho jasně vyplyne akorát dohadování.
@torst: Omlouvám se za tu p***l[SMILING FACE WITH OPEN MOUTH]
Bohužel tady ta diskuze nefunguje ve formě otázek zajemců a odpovědí někoho kdo už Kempera měl v ruce.

@torst a pluginy.
Už to není O.T , když jsem jasně dokázal ,že KPA tuhle technologií posouvá dál.
Vždyť ty s pluginy děláš úplně to samý jako já s profily !
Jak asi ty IR (Impulse response) dělají?
Úplně stejně jako KPA.Musi poslat nějaký signál do řetězce Amp+ box + microphone.
Ty potom hledáš ten nejlepší IR .A že jich je !
Ty IR dělají taky jen lidi a musí mít zkušenosti se snímáním.
Potom to musíš editovat v PC atd atd.
A hlavně ,proč bych tohle všechno dělal když KPA tyhle kroky dělá najednou a mnohem líp.
A jaký argument máš na latenci a stabilitu PC při hraní.?
To nemluvím o tom ,že tě zvukař pošle do řiti až mu budeš posílat do pultu Link že zvukovky.

Sent from my XT1068 using Tapatalk
torst

Příspěvek od torst »

VST, impulsy bych na live nechtěl. To je fakt utopie, souhlas. Jsou kluci tady na diskusi, co už plánujou, že budou hrát přes HW preamp a HW IR´s loader (Pangea). Jsem k tomu skeptickej. V těch nervech při stavění aparátů řešit tohle? Zlatý combo.
za další - ta zvuková kvalita IR´s je při Live nedbytečná. Když vidim a slyšim ty PA ? Bohatě by mi stačil Redbox, Palmer a pod.
U KPA je poměr cena vs. výkon dost odrazující. Doma si nasimuluju "totéž" pomocí VST a na live chci normální apec, to se na mě nezlob. KPA je laboratoř NASA !
Aco mě nejvíc odrazuje je ta reakce na změny snímačů, nástrojů. To mi docela vyrazilo dech, že se KPA v tomhle nechová standardně. Myslím, že u svých simulací jsem na podobný problém nenarazil.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

torst píše: U KPA je poměr cena vs. výkon dost odrazující. Doma si nasimuluju "totéž" pomocí VST a na live chci normální apec, to se na mě nezlob. KPA je laboratoř NASA !
Souhlas. To je ,ale o penězích.
A nechci už rozebírat , že ti stejně špatný zvukař může zkazit zvuk do PA, atd.
Aco mě nejvíc odrazuje je ta reakce na změny snímačů, nástrojů. To mi docela vyrazilo dech, že se KPA v tomhle nechová standardně. Myslím, že u svých simulací jsem na podobný problém nenarazil.
Nesouhlas.
Opět spekuluješ, protože jsi to nezkusil a neporovnal.Nikdo netvrdí , že je to horší.!
udělal sem narychlo ukázku.

KPA
Soldano hot/
Greenback 4x12

1. Ibanez GR 370
2. ESP - LTD EC 1000 VB
3. , Squier by fender / single , za 3100.-
Přílohy
kemper~1.mp3
(1.37 MiB) Staženo 157 x
NSWC

Příspěvek od NSWC »

P.s.Profil je dělaný s kytarou,, MusicMan s EMG.

torst

Příspěvek od torst »

Ukázky beru, to je relevantní argument, ale musely by vypadat takto :
1. Klasickej apec (Soldano hot), s několika kytarama nebo pozicema snímačů.
2. Jeho profil z KPA s týmiž kytarami, pozicemi.

Pak by bylo slyšet, jestli je pravdivá ta "pomluva", že profil funguje 100% jen s nástrojem a snímačem na kterém byl vytvořen. Upozorňuju - mělo by jít o vlastnoruční profil, kterej jsem si udělal "v obýváku" ze svého konkrétního apce.
Jak píšu výše, "zaoceánské klenoty" pro mě nemají moc smysl. (jestli jsou ty cizí profily opravdu k nerozeznání od lampáče, kterej mi stojí a hřeje u kotníků, pak beru zpět a smekám !!)
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Ano. Beru tvůj argument, jak by mělo vypadat porovnání.
Čekal jsem ho!
Ale nemůžeš si udělat profil ,,doma v obýváku"

Nezapomeň, že děláš celej řetězec.
Takže ideálně stejně ve studiu na absolutně rovných monitorech.
Nikdy nemůžeš porovnávat KPA se syrovým zvukem Amp + bedna.
Vždycky to bude s mikrofonem.
Pokud chceš KPA rovnou do bedny, tak ho musíš mít s powerampem a vypnout simulaci cabinetu.A to opravdu nebude stejný zvuk, když obě porovnavaci sestavy postavíš vedle sebe.
Na ukázce je např zajímavé,že i když máš obyčejnou kytaru, může to KPA možná i trochu zachránit.
Ať každý posoudí sám jestli ta ukázka zní špatně.
Zatim jsem nehrál na KPA s nějakou,, lepší" kytarou než co mám ESP -LTD s SD Jeff Beck.
Zajímal by mě taky rozdíl při použití Gibsona a pod.

Naposledy upravil(a) NSWC dne 8.07.2016 15:25, celkem upraveno 2 x.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

torst: ty jseš zase zakopanej v pozici se mi zdá. Podle toho, co jsem slyšel a že toho nebylo málo, tak zvuk teda u KPA fakt není problém. Hlavním důvodem, proč to nemám, je samozřejmě cena. Je to prostě celkem drahé. No a pro někoho může být problém složitější ovládání. Ale hraje to, o tom podle mě žádná...
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Jo cena je masakr.To je pravda.Ale prostě mě to za to stálo.A když jsem měl dceru malou tak jsem prachy neměl a hrál jsem na co jsem měl.

innerself

Příspěvek od innerself »

NSWC píše:
Nezapomeň, že děláš celej řetězec.
Takže ideálně stejně ve studiu na absolutně rovných monitorech.
Nikdy nemůžeš porovnávat KPA se syrovým zvukem Amp + bedna.
Vždycky to bude s mikrofonem.
Pokud chceš KPA rovnou do bedny, tak ho musíš mít s powerampem a vypnout simulaci cabinetu.A to opravdu nebude stejný zvuk, když obě porovnavaci sestavy postavíš vedle sebe.
No přesně tohle je jedna z věcí co by mi vadila. On ten zvuk je stejnej jenom v případě když je nazvučenej apec s bednou pomocí mikrofonu. A právě ta poloha a výběr mikrofonů dělaj tolik brutální posun jednoho a toho samýho zvuku že bych se z toho zbláznil.

Já právě mam rád ten syrovej zvuk ve zkušebně. jenom apec + bedna jak jsi psal.
Naposledy upravil(a) innerself dne 8.07.2016 15:59, celkem upraveno 1 x.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Jo a @Radis už to psal.
Proč bych měl dělat svůj profil doma v obýváku.To sice byla první myšlenka KPA , ale po těch letech co se všechno u Kempera rozvinulo to nemá cenu.
Výrobci profi profilů , používají tak kvalitní ,tím pádem drahý, studiový ,,GEAR" ,že to nevyděláme za celej život.A to nemluvím o jejich zkušenostech.

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“