Zoom G1on a G1Xon
Pravidla fóra
Re: Zoom G1on a G1Xon
vcera v poradi uz 3. skuska so Zoomom a stale tomu vychytavam muchy... doma som si nastavil ten WAH k relativnej spokojnosti, ale ako to uz byva - v skusobni v kapele to znie uplne inak. proste horna hranica dost reze usi, nech to mam nastavene akokolvek. FREQ mam na 25, DEPTH takmer na 100%, ale skusal som to tiez na cca 60-70%. neviete poradit? dalo by sa ta "ostrost" hornej hranice nejak zmäkčiť? a co presne moduluje ta FREQ ? DEPTH mi je jasne, ale tu FREQ velmi nechapem - pise sa ze: Adjusts the emphasized frequency. ale to je dost take vagne vysvetlenie
sice jsem skeptickej k továr. presetům, ale tady by se hodil. Najít si nějakej jejich přednastavenej wah a věřil bych, že to bude + - VOX, Cry Baby ... Toto nastavení použít.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Tak jsem si ten Tetris,jak to nazvala manželka,pořídil také.Po jednom dni panuje spokojenost,V-ampa jsem dal k ledu.Ovládání po počátečním strachu super,zvukové možnosti neskutečné.Díky pánové,že jste mě na tuhle skvělou věcičku navedli.
tak jsem prave procvakal presety, celkovy projev znam z G3, ale stejne jako torsta me prekvapila simulace basy, ta je perfektni.
mušek by se našlo docela dost, ale za ty prachy? to se nehodi vubec rozpatlavat....
Svym zpusobem je to dokonala hračka, splněný sen bedroom heroes.
mušek by se našlo docela dost, ale za ty prachy? to se nehodi vubec rozpatlavat....
Svym zpusobem je to dokonala hračka, splněný sen bedroom heroes.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
V-amp vs. G1on = Babetta vs. Kawasaki.
hyenik : Jo, basa je bezva. V pátek jsem jí použil při one man show ve smyčce při All Along the Watchtower.
hyenik : Jo, basa je bezva. V pátek jsem jí použil při one man show ve smyčce při All Along the Watchtower.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
No neda mi sa trosku nepochvalit, ze vcera mi pri prvom verejnom pouziti Zooma pochvalili. Aj ked ja som az tak z toho "na větvy" nebol, ale neva... a ten WAH sa ani na profi PA-cku nepolepsil
ale celkovo spokojnost, pri trochu treningu sa da s tym Zoomom hrat celkom akcne, mal som obavy z pohotovych prepinani presetov, ale reaguje velmi rychlo a je to radost s nim hrat. Len mozno za taky nedostatok povazujem fakt, ze pri prepnuti na preset, kde si k pedalu priradite nejaku funkciu, vychodiskovy stav uplne ignoruje pedal az pokial ho nezoslapnete dopredu alebo dozadu... Priklad - pri istych presetoch mam priradeny volume 0 pri zoslapnuti na prednej strane, prepnem na preset a Zoom to uplne ignoruje, ze v tom stave by mal byt volume 0, je nutne ho trocha zoslapnut naspat a az potom reaguje.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To je ale normální chování digitálních efektů.To už bys chtěl moc za ty prachy. Nastav si výchozí hodnotu efektu v patchi na volume 0, pokud chceš, aby po přepnutí na tento patch bylo volume 0.
Ivan : na G3X mám ten stejný problém, učím se s tím žít 
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
to jsou presne ty mušky, nad kterýma vzhledem k ceně, nemá cenu vůbec špekulovat.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
amen
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Nevím jestli jsem zvolil správné téma, ale týká se to G1Xon.
Mám tento multiefekt a potřebuji k němu pořídit nějaké repro. Vím, že to můžu použít repro k počítači nebo domácí kino, ale to nějak není ono. Chtěl bych pořídit nějaké aktivní repro (asi stereo) na domácí použití. Máte nějaký tip?
Mám tento multiefekt a potřebuji k němu pořídit nějaké repro. Vím, že to můžu použít repro k počítači nebo domácí kino, ale to nějak není ono. Chtěl bych pořídit nějaké aktivní repro (asi stereo) na domácí použití. Máte nějaký tip?
Nevím, jak velký kravál doma potřebuješ, já měl G1XOn přes MobileCube (audio režim) do Genius dvoupásmovek a byl jsem vcelku spokojen. Teď ho ženu do Yamahy THR10X a taky vyhovuje. Co je zvláštní, obě komba mají "flat" režim, který by měl signál jen zesílit, ale obě hrají přes tento režim podstatně líp než přes AUX vstup, a to i při rovných korekcích. Takže pokud půjdeš do akt. beden, bral bych ty s korekcema.
PS: Zkoušel jsem se Zoomem použít i akustické (Kustom Sienna) a basové (Ibanez SW15) kombo, ani jedno mě úplně nepřesvědčilo, pak ještě Roland KC110, ale do obýváku se mi zdálo, že moc šumí.
PS: Zkoušel jsem se Zoomem použít i akustické (Kustom Sienna) a basové (Ibanez SW15) kombo, ani jedno mě úplně nepřesvědčilo, pak ještě Roland KC110, ale do obýváku se mi zdálo, že moc šumí.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Je nějaký důvod, proč ke kytarovému efektu upřednostnit aktivní repro před kytarovým kombem? Nějaká malá lampa na doma by IMHO posloužila lépe. Nechci dělat reklamu svému gearu, ale můj Vox AC4TV s 10" reprem mě pořád nepřestává bavit.
Je to tak. Některý lidi mě nepřestávají překvapovat....Hendrek píše:Je nějaký důvod, proč ke kytarovému efektu upřednostnit aktivní repro před kytarovým kombem? Nějaká malá lampa na doma by IMHO posloužila lépe. Nechci dělat reklamu svému gearu, ale můj Vox AC4TV s 10" reprem mě pořád nepřestává bavit.
Jak přes tu lampu zní automatický bubeník případně backingtrack? Obojí lze s G1XOn použít. A nepište, že si to má pustit bokem na bedny 
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
NJ, nj, to je jediný možný důvod - na backing track jsem nepomyslel. Bubeníka bych neřešil, má za úkol dělat rytmus, to zvládne i přes lampu.
Blacku, specifikuj částku, kterou chceš investovat. Jinak bude těžké exaktně poradit.
Blacku, specifikuj částku, kterou chceš investovat. Jinak bude těžké exaktně poradit.
Tak já přes toho VOX AC 4 pouštím bicí z looperu běžně....samozřejmě lépe je to nemít moc "vytavené" . Ale to v případě používání multiefektu stejně nehrozí.filo01 píše:Jak přes tu lampu zní automatický bubeník případně backingtrack? Obojí lze s G1XOn použít. A nepište, že si to má pustit bokem na bedny
Mě zase překvapuje, jak jsou tu pořád lidi tlačeni do koupě malé lampičky "na doma" bez ohledu na to, jaký styl s tím tazatel chce hrát. Pro metalistu je taková rada k ničemu, protože z malé lampičky typu Vox AC4 vytavením na plno stejně vytavenou JCM800 resp. nějaký hi-gainový aparát stejně neudělá. Nehledě na to, že i 1 W lampáč vytočený tak, aby aspoň trochu hrál /komprimoval, nemluvě o zkreslení, je ve většině běžných domácích podmínek neúnosně hlasitý. Závidím vám vaše partnerky a sousedy.
A s tím bubeníkem a looperem - proč by měl tedy na jejich ozvučení používat lampáč, když kvůli nim bude lampáč škrtit pod úrovní, kde teprve hraje hezky, komprimuje a kreslí?
V takovém případě udělá multiFX s modelingem lampových aparátů (i hi-gainových) do aktivních bedýnek, domácího HiFi, nebo třeba i čistě hrajícího tranzistorového komba, mnohem lepší službu.
A s tím bubeníkem a looperem - proč by měl tedy na jejich ozvučení používat lampáč, když kvůli nim bude lampáč škrtit pod úrovní, kde teprve hraje hezky, komprimuje a kreslí?
V takovém případě udělá multiFX s modelingem lampových aparátů (i hi-gainových) do aktivních bedýnek, domácího HiFi, nebo třeba i čistě hrajícího tranzistorového komba, mnohem lepší službu.
Naposledy upravil(a) Fořt dne 23.09.2015 11:42, celkem upraveno 1 x.
Díky za odpovědi. Doteď jsem hrál na kombo Fender Mustang (modelingový kombo), ale štvalo mě, že tam šlo přepínat switchem jen mezi dvěma presety..
Čtete mi myšlenky
Samo, že mám looper - Digitech stereo (takový ten 4 tlačítkový). No a kombo s looperem bylo nepoužitelné (buď jsem ho měl v aux in a pouštěl jen backing track a nebo se mi zkresloval při zapojení kytara - looper - kombo). sry, že jsem to neuvedl hned v prvním dotaze.
Ale pokud mi poradíte jak mám připojit kombo s mulťákem a looperem tak klidně půjdu do voxe.
Styl hraní Rock/Metal.
Cenu tak do 10 k ale pokud to bude víc, tak si hold přispořím
Čtete mi myšlenky
Ale pokud mi poradíte jak mám připojit kombo s mulťákem a looperem tak klidně půjdu do voxe.
Styl hraní Rock/Metal.
Cenu tak do 10 k ale pokud to bude víc, tak si hold přispořím
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Fořte, však metalové zkreslení by tahal ze Zooma, Vox by měl nastaven na min hlasitost (tedy clean) a 1/4W. Nevím, proč by při takovémto nastavení mělo lampové kombo rušit sousedy či ostatní obyvatele domácnosti. Ale o tom se tu můžeme dohadovat do aleluja. Argumenty ohledně backing tracku a tudíž aktivních reprobeden beru, udělají asi v tomto případě lepší službu.