Rozdíl mezi kabely?
Pravidla fóra
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rozdíl mezi kabely?
Je to přesně jak píše Qwer, ty pořizovací náklady jsou směšné v porovnání, co se týká kvality. Osobně jsem vyměnil Monster za tady ty sommer XXL + neutrik jacky.
Dobře, tak já si to asi rozmyslím a vezmu ty sommer spirit 
Jen mám otázku k tomu pájení, to je to tak složité? Já myslel, že kabely si pájí každý druhý dneska, tak to byl asi omyl. No ten známý si dělal kabely z Neutriků té starší série a mám i jeden od něj, tak snad to zvládne i s těmihle.
Díky
Jen mám otázku k tomu pájení, to je to tak složité? Já myslel, že kabely si pájí každý druhý dneska, tak to byl asi omyl. No ten známý si dělal kabely z Neutriků té starší série a mám i jeden od něj, tak snad to zvládne i s těmihle.
Díky
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Ten Spirit XXL má nevýhodu, že má větší průměr, než běžné kabely, takže zašroubovat ten neutrik je někdy docela boj. S pájením problémy nejsou. První si nanesu malou vrstvu cínu na jacky, kde budu pájet kabel. Odizoluju, pocínuju, pak přiložím, prohřeju o ono se to pěkně spojí. A hlavně nezapomenout si dát na kabel tu druhou stranu jackusebous píše:Dobře, tak já si to asi rozmyslím a vezmu ty sommer spirit
Díky
obecne: pajeni samo o sobe slozite neni, slozite je spis pri tom neznicit konektor (nebo kabel). na nektery konektory (vlastne i kabely) jen sahnes pajkou o neco vic, nez je treba, a muzes je vyhodit...sebous píše:Jen mám otázku k tomu pájení, to je to tak složité? Já myslel, že kabely si pájí každý druhý dneska...
Díky za rady, už jsem i koukal na nějak videa na youtube a něco přečetl. Možná bych to zvládl i sám si říkám.
Myslíte, že se vyplatí si pájet i propojky do pedalboardu? (po vánocích plánuju asi 3 další krabičky tak to nějak budu muset propojit)
Myslíte, že se vyplatí si pájet i propojky do pedalboardu? (po vánocích plánuju asi 3 další krabičky tak to nějak budu muset propojit)
v PB jsem měl propojky s jackama amphenol - dají se sehnat kolem 30kč/ks a kvalitou se vyrovnají neutrikům když vezmeš že z metru uděláš ty propojky tak 3 tak si myslím že slušný (jedna tě vyjde tak na 90kč a za to tak kvalitní propojky fakt nekoupíšsebous píše:Díky za rady, už jsem i koukal na nějak videa na youtube a něco přečetl. Možná bych to zvládl i sám si říkám.
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Mne teda Amphenoly prijdou uplne stejny jako jakakoli cinska produkce. Slusny jsou az ty vyssi rady a ty stoji zas v podstate stejne jako Neutriky.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
takze se nevyplati delat ty propojky s nejakymi levnejsimi jacky nez neutriky jo? Tak to asi koupim nejake hotove
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Kup si ty warwicky na kytyrach za 60 a vymenis kabel za ten Sommer a mas to. Kvalitni jacky jsou důležité na kabelech od kytary/do aparátu, tak kde se po nich chce, aby něco vydželi. Pokud s nima v pedalboardu nehybeš, tak bych neutriky nekupoval. Já používám http://www.ges.cz/cz/ksmmw-63-GES06615133.htmlsebous píše:takze se nevyplati delat ty propojky s nejakymi levnejsimi jacky nez neutriky jo? Tak to asi koupim nejake hotove
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Máte sh*t kabel? To je dobře, protože v tom případě má nepochybně "příjemně měkký zvuk"... Pokud ale máte příliš dobrý kabel, tak je tu za pouhé pětikilo skvělý neutrik jack, kterým si můžete zvuk doku*vit na požadovanou úroveň
http://www.neutrik.com/en/audio/plugs-a ... 2rx-timbre
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
už sa dajů aj káble štelovat, kde toto skončírain píše:Máte sh*t kabel? To je dobře, protože v tom případě má nepochybně "příjemně měkký zvuk"... Pokud ale máte příliš dobrý kabel, tak je tu za pouhé pětikilo skvělý neutrik jack, kterým si můžete zvuk doku*vit na požadovanou úroveň![]()
![]()
![]()
-
dr.MENGELE
to je celkom možné.zrovna sa pokušam opravit micro usb tak snad ti dojde že nedržim pajku prvý krat:))nicmenej už sa snažím odolavat pokušeniu vyrabat kable samodomo.malo to zmysel za komunistov ked nic nebolo ale teraz?specialne tie neutr.sa pajaju horšie ako tie za 12kc.kto skusil vie.kalafuna nehrozí ledaže by ho prehrial tak že spustí izolaciu medzi alebo spraví studenák.pekne kyselina a potom to držíbubucci píše:dr.MENGELE píše:(vypínam clapslock)-nič nevyrábaj kup hotové.nezískaš na tom ani korunu a rozhodne to nenaletuješ lepšie ako vo fabrike
Ale zase chápu, že je to těžko, když má někdo ruky z deb*la...
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
Ja teda nemel nikdy problem s kalafunou, kvalitnim cinem a Neutrikem. Resp. kdysi jo, kdyz jsem jeste neumel moc pajet. A silovy kabely jsou obcas orisek 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
jen mě tak napadá, kdyžuž kabel s kvalitními jacky, tak jestli by to nechtělo i kvalitní samice, aby to bylo něco platné, protože znám případy, kdy je mezi samcem a samicí vůle a pak to praská při každým pohybu, nebo samec v samici v zasunutý poloze drží, ale má osovou vůli...
Jinak pro naše gitaristy připravujem RG 62 s neutrikama jackama. Je to dost robustní kabel, se vzduchovým dielektrikem a opravdu poctivým opletem stínění. Není to jen tak pár drátků, je to pěkně hustě pletené, signálovej je nějaký 1mm drát...
Co konektor, to 100Kč, metr kabelu 25Kč. Kvalitní 4m kabel, za 300, s tím, že když se časem poláme, stačí vyměnit samotnej kabel, jacky vydržej. Ať žijí "kvalitní" drahé značkové kabely. Ať žije psychoakustika
Jinak pro naše gitaristy připravujem RG 62 s neutrikama jackama. Je to dost robustní kabel, se vzduchovým dielektrikem a opravdu poctivým opletem stínění. Není to jen tak pár drátků, je to pěkně hustě pletené, signálovej je nějaký 1mm drát...
Co konektor, to 100Kč, metr kabelu 25Kč. Kvalitní 4m kabel, za 300, s tím, že když se časem poláme, stačí vyměnit samotnej kabel, jacky vydržej. Ať žijí "kvalitní" drahé značkové kabely. Ať žije psychoakustika
Naposledy upravil(a) mskvr dne 9.12.2011 11:22, celkem upraveno 2 x.
Trafopájkou mi to moc nešlo. Ale mikropájkou to jde mnohem líp. Rychleji se ti to prohřeje, takže stačí tavidlo z cínu, kterej se pak krásně rozleje. Nic z okolí není zbytečně dlouho ohřejvaný. Taky Ti to může jít hůř, s bezolovnatým cínem, kterej se dnaska díky EU dělá. Hůře teče, vyšší teplota tavení, krupičkovatí a je matnej, taky bejvá potřeba víc agresivnějšího tavidla (proto možná ta kyselina?)dr.MENGELE píše:to je celkom možné.zrovna sa pokušam opravit micro usb tak snad ti dojde že nedržim pajku prvý krat:))nicmenej už sa snažím odolavat pokušeniu vyrabat kable samodomo.malo to zmysel za komunistov ked nic nebolo ale teraz?specialne tie neutr.sa pajaju horšie ako tie za 12kc.kto skusil vie.kalafuna nehrozí ledaže by ho prehrial tak že spustí izolaciu medzi alebo spraví studenák.pekne kyselina a potom to držíbubucci píše:dr.MENGELE píše:(vypínam clapslock)-nič nevyrábaj kup hotové.nezískaš na tom ani korunu a rozhodne to nenaletuješ lepšie ako vo fabrike
Ale zase chápu, že je to těžko, když má někdo ruky z deb*la...
a s tými origo jackmi je ten sommer zlý?
http://www.thomann.de/gb/sommer_cable_t ... str_60.htm
http://www.thomann.de/gb/sommer_cable_t ... str_60.htm
Hej tak napiš jakse RG ujme já jeden jack jack mám a neni použitelny.mskvr píše:jen mě tak napadá, kdyžuž kabel s kvalitními jacky, tak jestli by to nechtělo i kvalitní samice, aby to bylo něco platné, protože znám případy, kdy je mezi samcem a samicí vůle a pak to praská při každým pohybu, nebo samec v samici v zasunutý poloze drží, ale má osovou vůli...
Jeden už přes rok kytarista používá. Je trochu tužší, oproti klasickým kabelům, ale není to postřehnutelný. Dá to trochu víc času při motání. Jen se do dneška nenaučil jej táhnout kolem rondelu. Jinak spokojenost.dalabo píše:Hej tak napiš jakse RG ujme já jeden jack jack mám a neni použitelny.mskvr píše:jen mě_________značkové kabely. Ať žije psychoakustika
Určitě.mskvr píše:tak jestli by to nechtělo i kvalitní samice
Nemáte někdo odkaz na nějaký slušný poslechový test, kde bych skutečně slyšel to, o čem se tu pořád bavíte? A teď nemyslím ten od TTK, co tam měl snad desetimetrovej kroucenej vintoáž kabel. Rád bych slyšel třeba neutriky vs. obyčejná Čína.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
No myslím, že ty Neutriky je dobré použít hlavně z toho důvodu, že se během pár měsíců nerozpadnou...