Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
shoooter

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od shoooter »

hyenik píše:
shoooter píše: Studio mi nezajímá, základ akustiky ja akustické hraní a stage.
A tom co je zaklad, bysme se mohli zrejme prit dlouho a zcela zbytecne.
(zvlast v threadu o Furchovi)
Když bys spočítal "kytarohodiny" za rok a na celém světě, bude studio zlomky promile.
Na tom není nic na při.
I kdybys spočítal "Furchohodiny" bude výsledek stejný. Vypadnou sice levné kytary co visí na doma zdi, ale vypadnou i renomované značky, kde podíl ve studiu bude větší.
Prostě akustická kytara JE primárně určená a používaná na akustické hraní.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ok, uz jsem pochopil ze my dva se nepochopime :)
proto se zbabele vzdavam a uznavam ze zaklad akusticke kytary je stage.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Tak, nekdo travi s kytarou vic casu ve studiu, nekdo v hospode, nekdo na stage, nekdo u ohne, neni nutne se hadat kdo je nejlepsi ne?
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

...EDGE... píše:Tak, nekdo travi s kytarou vic casu ve studiu, nekdo v hospode, nekdo na stage, nekdo u ohne, neni nutne se hadat kdo je nejlepsi ne?
Asi tak, je to každého věc, nechápu proč shooter tak útočí...
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

jakub.kubaaa píše:
...EDGE... píše:Tak, nekdo travi s kytarou vic casu ve studiu, nekdo v hospode, nekdo na stage, nekdo u ohne, neni nutne se hadat kdo je nejlepsi ne?
Asi tak, je to každého věc, nechápu proč shooter tak útočí...
Neřekl bych, že shooter útočí...určitě o nic víc než hyenik...proběhla tu debata 2 odlišných názorů, možná trochu vyhrocenější, ale určitě ne pouze jednostranně...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

rocky77 píše: Neřekl bych, že shooter útočí...určitě o nic víc než hyenik...proběhla tu debata 2 odlišných názorů, možná trochu vyhrocenější, ale určitě ne pouze jednostranně...
To je sice hezké, ale jak to souvisí s kytarami Furch? Ať si založí extra vlákno a tam debatí, ale tady je to off-topic!
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Ol'Dawg píše:
rocky77 píše: Neřekl bych, že shooter útočí...určitě o nic víc než hyenik...proběhla tu debata 2 odlišných názorů, možná trochu vyhrocenější, ale určitě ne pouze jednostranně...
To je sice hezké, ale jak to souvisí s kytarami Furch? Ať si založí extra vlákno a tam debatí, ale tady je to off-topic!
Já jsem reagoval na příspěvek, ohledně "váhy loga", resp. výrobce, nástroje, a šlo o logo obecně.
Ja po neuromarketingovych skolenich a nemilosrdnem odhalovani pozadi "racionalniho" rozhodovani, na logo fakt moc nedavam
Pokud se bavíme o něčem obecně, těžko zůstat jen u Furcha, že. Takže mi to nepřijde OT, a hlavně tady nevedu žádný monolog, ale konstruktivní diskusi, a tuhle větev jsem ani nezaložil.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Ano, přesně.
Jenže jednou je "někdo" 95%, podruhé je "někdo" 3%, a jindy třeba 0,00 ... 001 promile.
Ale pokud to zobecníme na "někdo" máme pravdu vždycky všichni. A když přidáme ještě "něco", "někde" a "nějak", bude zbytečné celé tohle fórum. Prostě někdo někde něco a nějak nejde zpochybnit - to platí vždycly a hodí se ke všemu :D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jak jiz jsem psal, "diskuzi" se shooterem vzdavam.
ted napsal ze se snazi pouze konstruktivne debatovat, na coz jsem zustal v uzasu zirat (stejne jako par ostatnich, kteri to brali jako jeho agresivni utoceni), na druhou stranu jini lidi zase vnimaji jako vinika me.
Z toho (a napr. jeho bluegrassovych monologických pravdách o vyrezech, nebo tlustych strunach, nebo tlustych trsatkach) jsem dospel ke zjisteni ze s nim nejsem (a ani nechci byt) kompatibilni.

pouze pro poradek, cela tahle "kauza" vznikla protoze jsem se odvazil po opovrzlivych komentarich na kvalitu Furcha nesrovnatelnou s bozskym Martinem uvest konkretni pripad dvou kytar (furch a martin) kvalitativne srovnatelnych a v daleko prukaznejsich podminkach (studiu) nez pri drnkani na podiu (do dalsiho ozehaveho tematu se opravdu poustet nebudu).
Ano muze to byt vytrzeno z kontextu, muze to byt vyjimka potvrzujici pravidlo o to se nehadam. Na druhou stranu glorifikace nekterych americkych znacek v nasem regionu hraničí az se zaslepenym sektarstvim, ...o to nepochopitelnejsim, kdyz si uvedomime "znamy fakt", ze k nam posílají jenom odpad (muhehe). Mel jsem za posledni roky ted moznost nahlednout hloubeji pod poklicku vice americkych firem a proto si obcas dovolim napsat nejake "sokujici skutecnosti" ... ve snaze otevrit par oci a posetrit jejich penezenky.... A za svoji drzost jsem po zasluze trestan :)

Preju shooterovi hodne stesti ve svete modre travy, ja se budu jako doposud venovat mnoha jinym zanrum, a budu se snazit nekrizit jeho straight way.
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

hyenik píše:pouze pro poradek, cela tahle "kauza" vznikla protoze jsem se odvazil po opovrzlivych komentarich na kvalitu Furcha nesrovnatelnou s bozskym Martinem uvest konkretni pripad dvou kytar (furch a martin) kvalitativne srovnatelnych a v daleko prukaznejsich podminkach (studiu) nez pri drnkani na podiu (do dalsiho ozehaveho tematu se opravdu poustet nebudu).
Já jsem oproti většině zde diskutujících mizerný hráč nemající žádné zkušenosti s podiem, natož studiem... Proto bych se zeptal (a míním to skutečně ze zájmu a nijak ironicky) - v čem jsou podmínky ve studiu průkaznější? Z mého laického hlediska a logiky věci si nedokážu představit pro posouzení kvality zvuku akustické kytary nic průkaznějšího, než že si někdo ty kytary vezme do ruky a já si je poslechnu... Co mi to studio dá navíc?
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Rocky77: Nejspíš to myslel tak, že studio je zařízeno tak, aby tam byla akustika co nejlepší sama o sobě. Zatímco venku (na podiu) nebo v nezařízené místnosti např. neslysíš některé tóny, protože zaniknou v okolí (okolní předměty a nebo prostě ruchy venku).
A to ani nemluvím o tom, když je kytara nazvučená nebo dokonce přes nějaký aparát, tam je těch vlivů ještě mnohem víc.
Doufám, že jsem správně pochopil hyenikovo příspěvky.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

rocky...napr. v tom, jak budes na foru nekomu vykladat jak ktera kytara hraje a jak je dobra.

k cemuz, pri vsi ucte k idealnimu pripadu (ze si ji nazivo poslechnes), dochazi neporovnatelne casteji.
Navic, na ten poslech musis byt trochu zkuseny, abys vedel co mas vlastne poslouchat, protoze do kazde aranze, stylu, kapely... se nehodi kazdy nastroj (byt jinak muze byt kvalitni).
A k tomu imho nejlepe poslouzi slusna nahravka.
Pak tam take hraje roli, podle me, zcela zasadni filozoficka otazka - jestli hrajes jenom pro sebe (a jedine tvuj nazor, poslech a pocit je dulezity), anebo zkousis hrat pro lidi (a tam je dulezite i jak je kytara sejmuta nebo nazvucena).
A to se pak dostavame k dalsi filozofii, jak muze kytarista posoudit zvuk svoji kytary, kdyz ji pri hre vlastne pravdive neslysi? Jestli tedy neni nazvucena, nahrana nebo na ni drnka nekdo jiny...

a takhle porad dokola,.... ale Furch muze byt rad, ze se v jeho threadu deje aspon neco, protoze i neustale off topicy jsou lepsi nez zadne reakce ;)
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

OK, díky za vysvětlení.
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

hyenik píše:...Pak tam take hraje roli, podle me, zcela zasadni filozoficka otazka - jestli hrajes jenom pro sebe (a jedine tvuj nazor, poslech a pocit je dulezity), anebo zkousis hrat pro lidi (a tam je dulezite i jak je kytara sejmuta nebo nazvucena).
A to se pak dostavame k dalsi filozofii, jak muze kytarista posoudit zvuk svoji kytary, kdyz ji pri hre vlastne pravdive neslysi? Jestli tedy neni nazvucena, nahrana nebo na ni drnka nekdo jiny...
ANO! Přesně o tom to je!
Dobrat se pravdy bývá technicky náročné a slyšet sám sebe tak, jak mě slyší publikum prostě bez pomoci někoho dalšího zatím nezvládnu. Snad až bude nějaký ten rekordér s dálkovým ovládáním, který mi někdo spolehlivý "okalibruje" svým sluchem, abych věděl, že té nahrávce můžu věřit... Ono vůbec považovat něco (např. bluegrassový flatpicking hraný nasucho, bez jediného kusu techniky) za "víru pravou" je ošemetné, ne-li přímo zcestné... Nikdo z nás neutáhne velký prostor, ani svým nástrojem, ani hlasem... Takže je co řešit?
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Kali
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od Kali »

rudaa píše:Furch jsou poměrně kvalitní kytary modely od 20 000 a vejš,ty levný Furchy do deseti tísíc jsou pro sváteční hráče ,ten kdo hraje trochu víc (tím myslím třeba keždej den cvičí a o výkendech vystupuje )tak do třičtvrtě roku mění pražce a do roka a půl hmatník!! což je investice zhruba 3000kč.Takže Furch ty prachy z tebe stejně vytáhne :wink:
Zdar borci.
S prodejnou Furch v Brně mám velice dobré zkušenosti.Chodím tam s drobnými úpravami el.kytar.
Vždycky byli ochotní mi se vším pomoct a udělat,co jsem potřeboval,na víc vždy za opravdu rozumné ceny.
Chtěl bych navázat na téma,které psal kolega ohledně výměny hmatníku a paražců.
Koupil jsem si další el.kytaru.Předem jsem věděl,že utrpěla škaredý pád na krk,který se nalomil.
Krk opravil nějaký kytarář,ale jen tak částečně.S prodejcem sem se velice solidně domluvil na ceně,kterou jsme stáhli dolů,protože si to budu muset nechat doopravit.
Při předešlé opravě zůstal hmatník trochu zkroucen.Nejhorší je to samozřejmně v místě "praskliny".
Již dávno jsem to s pány u Furcha v Brně řešil(s jinou kytarou)....Řekli mi,že se dá hmatník přebrousit do roviny a tím se "eliminuje" to zkroucení.Samozřejmně se musí potom osadit nové pražce.O tomhle říkali cena kolem 2500kč.
Napadá mě,jestli by nebylo lepší si hmatník nechat osadit úplně nový.Přece jen ten původní má nějaké praskliny a šrámy.Nový "celistvý" hmatník by hrál na kytaře možná lépe....Co Cena?Tak jak psal kolega za 3000kč?Já bych se toho za takové peníze nebál...
Máte někdo zkušenosti?Nebo víte o nějaké alternativě?
Díky za info. 8)
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Re: Re:

rudaa píše:Furch jsou poměrně kvalitní kytary modely od 20 000 a vejš,ty levný Furchy do deseti tísíc jsou pro sváteční hráče ,ten kdo hraje trochu víc (tím myslím třeba keždej den cvičí a o výkendech vystupuje )tak do třičtvrtě roku mění pražce a do roka a půl hmatník!! což je investice zhruba 3000kč.Takže Furch ty prachy z tebe stejně vytáhne :wink:
Já ti nevím, mám levnýho Furcha (v podstatě nejnižší řadu Durango, PC 11tisíc), už to budou dva roky co jí mám, hraju v podstatě každý den, občas zažila strašlivý muka na sedřenou a potlučenou přední cedrovou desku s čímž jsem počítal je v největším pořádku. Hmatník vypadá jako nový, pražce jsou zatím taky v naprostém pořádku, takže nevím odkud máš tyhle informace nebo zkušenosti. :roll:
Obrázek
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

A nedovedu si predstavit, ze by na kytare byla nutna vymena hmatniku po roce a pul.. :)
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Jinak k tomu příspěvku Kaliho, 3 tisíce za výměnu celého hmatníku + samozřejmě nandání pražců a seřízení, možná bych se bál že ta cena nakonec může být větší, protože si myslím že to nebude uplně jednoduchá operace.
Obrázek
Kali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kali »

No nevím,jak moc jednoduché to je,nebo není....
Každopádně ti lidi na to mají techniku a zkušenosti,když ty kytary staví.
Věřím,že vyškubat pražce,nějakým způsbem např. frézou odstranit starý hmatník a nalepit celý nový
pro ně bude běžná věc.Pokud mi řeknou 4 tisíce,tak nic neřeším....
Do té kytary to pro mě má hodnotu investovat...
Uvidím ve čtvrtek co mi na to páni u Furcha řeknou.
Vždycky jsou ochotni pomoci a mají zlaté ruce opravdu. 8)
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

No on je rozdíl kytaru stavit, slepovat a potom rozdělávat. Osobně si nedovedu představit jak se dá takový hmatník odstranit...
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“