Monikad píše:...
Pokud krom toho že začínáš svoji kariéru metalového bubeníka, nejsi nějaký životem znuděný milionář, tak přemýšlej a snaž se peníze, které investuješ do nástroje, vydat nějak účelně za nějakou kvalitu! ne za méně kvalitní kvantitu. Do 20ti tisíc koupíš už skoro i profesionální 5ti místnou sadu v shel setu ze slušného dřeva, za kterou se ani po letech nebudeš stydět...... když ale za ty samé peníze koupiíš velkou fůru spousty překližkových bubnů s igelitem místo blan a blátem namísto oceli ve stojanech.... budeš za pár týdnů plakat nad hloupou investicí!!

Moni, tohle by sis mohla založit jako samostatný odpovídají vlákno a dávat jen odkaz

Přátelé, koukám že za tu chvíli co nestíhám je to pořád totéž.
Fiction: pokud bych mohla ze svého pohledu začátečníka něco doporučit, tak je to jedno: Kup si kvalitní bubínek, kvalitní stojan hi-hat a kvalitní dobře znějící hi-hat činely a začni cvičit. Představa, že si pořídíš bicí a budeš ze dne na den hrát je zcestná.

Také představa, že když si pořídíš levné bicí, že budeš hrát špatně není správná, ale na lepší nástroj tě to bude víc bavit.
Nicméně, cvičením získáš pocit že už hraješ a také čas aby si tvoje ucho našlo v bubnování zvuky které budeš mít rád. (Tak nějak to fungovalo i u mě) A za měsíc dva být tebou bych prostě navštívila nějaký ten konkrétní obchod a tam si na jakékoliv bicí, které se ti budou líbit zkusila zahrát.
Až si vybereš zvuk, potom se podívej jak vypadá HW k té dané soupravě. Představ si jak ho rozebíráš a zase skládáš dohromady.
Víš, vybírat si soupravu jen na internetu je podle mě hloupost. Ano, chápu, že si třeba v prodejně vybereš konkrétní značku, vyzkoušíš si v dané řadě model a potom si objednáš v jiné barvě, víc tomů a tak dál a tady bys rád předem získal informace od někoho kdo má podobvné bicí... ale vybírat jen na netu? To bych schválila jen v případě, že dumáš o tom, které si vyzkoušet a hledáš kde je nejbližší prodejna.
A ještě jedna věc mě napadá - tady je mnoho skutečných bubeníků a ti na ty nejnižší modely nehrají a hrát nebudou. A Je to mnohdy právě kvůli hw, který se na stěhování po koncertech nehodí. Proto si myslím, že tvůj dotaz by měl spíše znít, "co všechno lze udělat pro to abych si pořídil nástroj který mi bude vyhovoat, požadavky mám následující... doporučte m i značku a řadu"
Uf. No a teď zpět k soupravě. Naprosto souhlasím s výše psanými názory, že mnoho tomů a dva kopáky je něco co stejně nevyužiješ (alespoň ne první rok - vím o čem mluvím

). Zvlášť pokud začínáš.Totéž platí pro činely. Takže zlaté pravidlo "míň je někdy víc" platí i zde.
a konkrétně...
http://kytary.cz/mapex-hzb6295bmsfb-hor ... /HN133612/
pokud bych mohla také dát do placu svůj názor:
Březovo lipové korpusy se mi zvukově vůbec nelíbí a pro metalového tvrďáka jakým se toužíš stát je to podle mého názoru plečka. (majitelé lipových korpusů - klidně se do mě pusťe

)
Asi bych si vybrala buď kvalitní břízu (je taková ječivá), nebo javor (hlubší zvuk) a nebo bubingu(hodně hlasitý dřevíčko). Topol taky není k zahození, dá se na něj hrát celkem dobře ale musíš mít fakt fakt kliku na soupravu. U levnějších dřev bych se proto koukala jen na osvědčené značky jako sonor, pearl apod...
P.S.k levným soupravám: Já mám doma mimo jiné i topolovou soupravu sonor smart force ale musím říct že to byla asi velká klika, protože takhle dobře mi zatím žádná jiná stejná souprava nezněla. A stejně mě vyšla i s vybavením (blány, další stojan a činely ) přes dvacet tisíc. Takže čekat, že za dvacítku budeš mít novou soupravu komplet a bude dobře metalově znít - je zcestná.
Na cvičení s hluchátky je to jiná - tam podle mě na dřevu nezáleží tolik - stačí cokoliv co vydrží a nerozsype se hw. Nicméně, může se stát, že to co pořídíš, nebude hudební nástroj, ale jen a pouze cvičební pomůcka.