Bicí do začátku..?

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Bicí do začátku..?

Příspěvek od Monikad »

Kolego FICTIONe, konkrétní názor se tu nedozvídáš možná proto, že de fakto už jsme jej mockrát řekli v jiných diskuzích na to samé téma. Vyhledáváš samé levné, ne moc kvalitní věci. Víceméně všechny linky (alespoň ty co jsem měla čas skouknout) jsou de fakto na jedno brdo.

Ono je to následující: Jsi začátečník, ale neměl by si koukat na soupravy, které jsou označeny "pro začátečníky", neb v téhle branži to znamená de fakto "levný sh*t". Kdyby totiž popravdě napsali namísto "pro začátečníky" naplno pravdu - "ošizená atrapa nástroje co je zadarmo drahá" tak to nikdy neprodají!! :twisted:

nekoukej ani tak moc na to že hraješ metal tedy že MUSÍŠ mít hodně bubnů!! nemusíš a ani je nevyužiješ, respektive nebudeš umět využít. každopádně se také smiř s tím že bicí nejsou násttroj, který koupíš nějak pohromadě jednou pro vždy. To neustálé prodávání a dokupování jednotlivých komponent se ti stane údělem, pokud zůstaneš hře na bubny věrný ;)

Stejně tak by ses dozvěděl v těch jiných diskuzích, že solidnější souprava se nová neprodává (až na vyjímky) komplet!!! je běžnou praxí, že koupíš základní (shel) set bubnů zvlášť s převozními blánami, zvlášť koupíš blány, zvlášť nějaké stojany, pedál(y), zvláš´t činely... a to ještě po jednom......

Bývá obvyklým a základním poznávacím znamením levného a ne úplně kvalitního nástroje že se na rozdíl od solidnějšího, prodává nějak komplet bubny - mechanika - a třeba i stolička nebo paličky jako bonus!! nebo sada plechů v krabici! jak tohle vidím, okamžitě mi bliká žárovka s varovnou výzvou koukat jinam.

Pokud krom toho že začínáš svoji kariéru metalového bubeníka, nejsi nějaký životem znuděný milionář, tak přemýšlej a snaž se peníze, které investuješ do nástroje, vydat nějak účelně za nějakou kvalitu! ne za méně kvalitní kvantitu. Do 20ti tisíc koupíš už skoro i profesionální 5ti místnou sadu v shel setu ze slušného dřeva, za kterou se ani po letech nebudeš stydět...... když ale za ty samé peníze koupiíš velkou fůru spousty překližkových bubnů s igelitem místo blan a blátem namísto oceli ve stojanech.... budeš za pár týdnů plakat nad hloupou investicí!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Mončo, máš Ty ale svatou trpělivost. Kolikrát už jsi na to tady odpovídala? :wink: Fiction je už v podstatě rozhodnutý si takovou sestavu koupit, byť mu bude k ničemu. Takže se chce jen ujistit, jakou přesně. A toho ujištění se mu nedostává. A není ani ochotný si sám jednoduše zjistit základní informace, které by ho mohly přivést na správnou cestu. Protože je jaksi zaneprázdněný, má totiž jakousi práci :mrgreen: .
Fictione, jestli jsi za tím nikdy neseděl, kup si pořádný bubínek a začni cvičit. Mezitím budeš mít dostatek času zjistit, co je šrot, co se dá pořídit za kolik peněz, jaký je rozdíl mezi mosazí a bronzem, jak vybrat HW a že dvojkopákovou střelnici vozí dnes už jen většinou velcí nadšenci, nebo velké produkce.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

No ale abych taky dal nějaký odkaz, zaujaly mě tyto bicí:
http://www.bici.cz/Bici/Ludwig/Ludwig-b ... h-Power-WR
Líbí se mi rozměry, materiál i 10 upínacích šroubů....

http://www.drumcenter.cz/eshop/mapex-me ... 81885.html
Tady zase dobrá slevička za sadu ověřené kvality...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Windy

Příspěvek od Windy »

Monikad píše:...
Pokud krom toho že začínáš svoji kariéru metalového bubeníka, nejsi nějaký životem znuděný milionář, tak přemýšlej a snaž se peníze, které investuješ do nástroje, vydat nějak účelně za nějakou kvalitu! ne za méně kvalitní kvantitu. Do 20ti tisíc koupíš už skoro i profesionální 5ti místnou sadu v shel setu ze slušného dřeva, za kterou se ani po letech nebudeš stydět...... když ale za ty samé peníze koupiíš velkou fůru spousty překližkových bubnů s igelitem místo blan a blátem namísto oceli ve stojanech.... budeš za pár týdnů plakat nad hloupou investicí!!
:-D Moni, tohle by sis mohla založit jako samostatný odpovídají vlákno a dávat jen odkaz :-D
Přátelé, koukám že za tu chvíli co nestíhám je to pořád totéž. :-D

Fiction: pokud bych mohla ze svého pohledu začátečníka něco doporučit, tak je to jedno: Kup si kvalitní bubínek, kvalitní stojan hi-hat a kvalitní dobře znějící hi-hat činely a začni cvičit. Představa, že si pořídíš bicí a budeš ze dne na den hrát je zcestná. :-) Také představa, že když si pořídíš levné bicí, že budeš hrát špatně není správná, ale na lepší nástroj tě to bude víc bavit.
Nicméně, cvičením získáš pocit že už hraješ a také čas aby si tvoje ucho našlo v bubnování zvuky které budeš mít rád. (Tak nějak to fungovalo i u mě) A za měsíc dva být tebou bych prostě navštívila nějaký ten konkrétní obchod a tam si na jakékoliv bicí, které se ti budou líbit zkusila zahrát.
Až si vybereš zvuk, potom se podívej jak vypadá HW k té dané soupravě. Představ si jak ho rozebíráš a zase skládáš dohromady.

Víš, vybírat si soupravu jen na internetu je podle mě hloupost. Ano, chápu, že si třeba v prodejně vybereš konkrétní značku, vyzkoušíš si v dané řadě model a potom si objednáš v jiné barvě, víc tomů a tak dál a tady bys rád předem získal informace od někoho kdo má podobvné bicí... ale vybírat jen na netu? To bych schválila jen v případě, že dumáš o tom, které si vyzkoušet a hledáš kde je nejbližší prodejna.

A ještě jedna věc mě napadá - tady je mnoho skutečných bubeníků a ti na ty nejnižší modely nehrají a hrát nebudou. A Je to mnohdy právě kvůli hw, který se na stěhování po koncertech nehodí. Proto si myslím, že tvůj dotaz by měl spíše znít, "co všechno lze udělat pro to abych si pořídil nástroj který mi bude vyhovoat, požadavky mám následující... doporučte m i značku a řadu"

Uf. No a teď zpět k soupravě. Naprosto souhlasím s výše psanými názory, že mnoho tomů a dva kopáky je něco co stejně nevyužiješ (alespoň ne první rok - vím o čem mluvím :-D). Zvlášť pokud začínáš.Totéž platí pro činely. Takže zlaté pravidlo "míň je někdy víc" platí i zde.

a konkrétně...
http://kytary.cz/mapex-hzb6295bmsfb-hor ... /HN133612/
pokud bych mohla také dát do placu svůj názor:
Březovo lipové korpusy se mi zvukově vůbec nelíbí a pro metalového tvrďáka jakým se toužíš stát je to podle mého názoru plečka. (majitelé lipových korpusů - klidně se do mě pusťe :-D)

Asi bych si vybrala buď kvalitní břízu (je taková ječivá), nebo javor (hlubší zvuk) a nebo bubingu(hodně hlasitý dřevíčko). Topol taky není k zahození, dá se na něj hrát celkem dobře ale musíš mít fakt fakt kliku na soupravu. U levnějších dřev bych se proto koukala jen na osvědčené značky jako sonor, pearl apod...

P.S.k levným soupravám: Já mám doma mimo jiné i topolovou soupravu sonor smart force ale musím říct že to byla asi velká klika, protože takhle dobře mi zatím žádná jiná stejná souprava nezněla. A stejně mě vyšla i s vybavením (blány, další stojan a činely ) přes dvacet tisíc. Takže čekat, že za dvacítku budeš mít novou soupravu komplet a bude dobře metalově znít - je zcestná.
Na cvičení s hluchátky je to jiná - tam podle mě na dřevu nezáleží tolik - stačí cokoliv co vydrží a nerozsype se hw. Nicméně, může se stát, že to co pořídíš, nebude hudební nástroj, ale jen a pouze cvičební pomůcka.
Windy

Příspěvek od Windy »

zzbar píše:No ale abych taky dal nějaký odkaz, zaujaly mě tyto bicí:
...
http://www.drumcenter.cz/eshop/mapex-me ... 81885.html
Tady zase dobrá slevička za sadu ověřené kvality...
hm, ta vypadá hezky :-)
a mimochodem, pokud na to hrál někdo kdo umí, třeba už je dřevo "rozehrané". :-)

P.S. abych neplácala nesmysly - Zajímalo by mě jestli má někdo stejnou informaci či zkušenost, ale teprve po určitém čase začnou bicí prý doopravdy znít. Že se musí nejdřív trošku ohrát. Takže ono koupit soupravu z bazaru nebo po někom by mohla být i výhra...
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Windy píše: ... Zajímalo by mě jestli má někdo stejnou informaci či zkušenost, ale teprve po určitém čase začnou bicí prý doopravdy znít. Že se musí nejdřív trošku ohrát.....
Rozhodně ANO!! Potvrzuji nejen z doslechu ale i z opakované vlastní zkušenosti;)
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
pehve

Příspěvek od pehve »

tak to je dřevem? sákryš já myslel že už je to rukama :mrgreen:
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

To já měl jasno hned, že to nebylo rukama, když jsem od týpka koupil starší yamahy. Dokud na ně hrál on bylo to super.. :D
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
pipipitrs
Bandzone: http://bandzone.cz/dropout

Příspěvek od pipipitrs »

Raděj bych šel do tohodle než ty Birch...
http://www.mapex-centrum.cz/mapex-merid ... l-set-6511
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Po delší době, jak jsem slíbil, podávám informaci o stavu soupravy Millenium MX720 (studio set s 20" kopákem a tomy 10-12-14"; blány Remo UT; činely sada Paiste 201).
Vše zatím funguje, nic neupadlo,nebylo ani potřeba měnit blány, zatím drží. Šlapka a HH se dokonce nějak vychodily a už nevržou. Stolička drží, jen je třeba občas dotahovat sedátko, trochu se viklá. Ale už nesjíždí.
Přidávám foto a nahrávku ze zkušebny. Nahráváno vestavěným mikrofonem v recorderu Boss (asi Micro BR?), zkušebna má tak 3x3 m. Na všech bubnech kromě kopáku jsou tlumicí kroužky, v kopáku je dodaný polštářek a ještě kroužky z molitanu u úderové i rezonanční blány (viz foto).
Zvuková ukázka:
https://soundcloud.com/free-company/br-025mp3
Přílohy
drums1.jpg
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Fořt píše: Vše zatím funguje, nic neupadlo,nebylo ani potřeba měnit blány, zatím drží. Šlapka a HH se dokonce nějak vychodily a už nevržou. Stolička drží, jen je třeba občas dotahovat sedátko, trochu se viklá. Ale už nesjíždí.
Tak to je super :twisted:
Jinak nahrávka nemá žádnou porovnávací hodnotu,pokud nesnímáš každý buben zvlášť,ale to je jedno,hlavní je,že jsi s nima spokojenej. :wink:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
mpowerman

Příspěvek od mpowerman »

Ahoj, se zájmem jsem si tu přečetl už poměrně rozsáhlou diskuzi k tématu jaké bicí do začátku. Díky všem za ochotu poradit těm kteří jsou na začátku a tápou. Jednu věc jsem ale nenašel ani tady, ani v diskuzi kolem tlumení. Jde o to když se už zezačátku rozhodnu pro nákup klasických bicích ale chci je rovnou provozovat se cvičícími síťkami. Tak nějak pocitově se domnívám že potom nároky na kvalitu té samotné akustické sady nemusí být až tolik určující při výběru. Teď zatím neřeším že dříve nebo později ten nápad dát tam blány nakonec přijde. ale to se dá vyřešit zase nákupem jiné sady. Možná by bylo dobrý říct že na bicí se nechystám sám, ale primárně na ně má hrát můj 11 letý syn který je úplný začátečník. Obdivuji učitele v té hudebce, já bych takovou trpělivost neměl ... :-)
Ale jinak jsem na tom jako Windy. Na gymlu jsme měli kapelu (a fakt dobrého bubeníka) - hrozně mě to tenkrát nadchlo. Samozřejmě že před pětadvaceti rokama za studentských let to byla utopie. Žádné peníze, nulové možnosti pořídit si pořádné nástroje a mít kde zkoušet. Což byl důvod že jsem na ty bicí nikdy pořádně nezačal a bušit doma do kýblů bez kapely taky dlouho nevydrží. Teď když si v podstatě co se týče nástrojů můžu dovolit koupit v podstatě cokoliv tak zase nebyl moc čas. S tím že do hudebky začal chodit můj syn mě to zase chytlo a samo že v tak nějak doufám že si to částečně kupuju i pro sebe. I když máme rodinný dům a sousedy moc nehrozí že bychom mohli nějak rušit, myslím že zbytek rodiny zvláště ty opravdu ranné dětské pokusy o hru kdy je to dost o nervy nemusí snášet zrovna moc dobře. Časem pokud by u toho chtěl zůstat tak bych pro něj udělal místo na cvičení v garáži, teď mě to přijde ještě předčasné ho vyhánět mimo rodinu :-) Jediné s čím zápasím jestli není fakt úlet dát desetiletému dítěti který ještě neumí držet pořádně paličky bicí v ceně přes 20.000 (uvažuju o Sonor SFX Studio Set B8).
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

mpowerman píše:....Jediné s čím zápasím jestli není fakt úlet dát desetiletému dítěti který ještě neumí držet pořádně paličky bicí v ceně přes 20.000 (uvažuju o Sonor SFX Studio Set B8).

Ahoj, je to super takhle podporovat svého syna. Odpově´d na tvoji otázku zn koncve příspěvku zní dle mého, že by ses bát nemusel. naopak, kvalitní nástroj může i skvěle moptivovat.
předpokládám však, že syn v tomhle věku má o hraní skutečný zájem a nepovažuje hudebku za "nutné zlo"...... víš jak to myslím. Prostě jde-li opravdu o jeho snahu a touhu, nikoliv spíše tvé ambice přenesené na potomka ;)

Každopádně podmínky a solidní výbava nic nezkazí a a kdyby bylo nejhůře, tak kvalitní nástroj tolik na hodnotě netratí a vše se dá prodat s minimální ztrátou.... narozdíl od nějakého levného ne moc hrajícího nástroje.

takže za mě palec nahoru :wink:
mpowerman

Příspěvek od mpowerman »

No jo tak víš jak to je s dětma v tomhle věku ... Myslím že ho to baví. Otázka jak dlouho mu to vydrží. Nevím jestli bude mít takovou trpělivost u toho vydržet. Ono než bude hrát aby z toho měl sám radost bude trvat trošku delší dobu. Například správné držení a úder paličkou je důležitá věc, ale po týdnu cvičení by došla trpělivost i mě.
Jestli jsem si správně z tvojí odpovědi domyslel tak dobrý základ se zužitkuje i v případě že chci cvičit zatím jenom na síťky?
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Ano, nákup dobrého nástroje nezaškodí ani v té situaci ;)

jen bacha na jednu zásadní věc Síťka místo blány je jakoby "jednodužší na obsluhu", tedy naučíš-li se hrát pouze na síťkách, budeš mít pak na bláně pocit že se víc badřeš. A je to pravda. Síťka má lepší vlastnosti odrazu než blána. Tedy i syn když doma nadriluje nějaké cvičení z ze školy to pak stejně dobře na bubínek ve škole nemusí vůbec stejně dobře přehrát.
O tlumení činelů i sady se síťkama nemluvě.
pehve

Příspěvek od pehve »

mpowerman píše:No jo tak víš jak to je s dětma v tomhle věku ... Myslím že ho to baví. Otázka jak dlouho mu to vydrží. Nevím jestli bude mít takovou trpělivost u toho vydržet. Ono než bude hrát aby z toho měl sám radost bude trvat trošku delší dobu. Například správné držení a úder paličkou je důležitá věc, ale po týdnu cvičení by došla trpělivost i mě.
Moc zdravím
Jsem také táta a se zájmem jsem si přečetl tvoje myšlenky. Všechno máš ok, nástroj kup pro vás určitě kvalitní, to je jasný.
Jediné co mi však nesedí jsou obavy co máš v sobě, vždyť ty už teď máš pocit že bys nevydržel cvičit ani týden. To je špatně protože synek tohle v tobě vycítí a bude k tomu přistupovat také tak. Tohle mu nesmíš nikdy ukázat. To vím z vlastní zkušenosti s dětmi.
Jestli u toho vydrží záleží na tom co mu ukážeš, jak ho namotivuješ. Je to hlavně na tobě, pouze částečně na učiteli. Když budeš nenásilně dodržovat správné postupy cvičení, přistupovat k nim s nadšením, i tvůj synek to tak bude dělat. Půjdeš mu příkladem. Tady vidím obrovskou výhodu v tom že budete cvičit souběžně.
Ty jsi ten kdo mu může ukázat jak na to, včetně pocitů jaké z toho bude mít.
Držím vám moc palce.
A napiš sem jak to zvládáte.
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

Ono to z tím eventuelním prodejem, když to náhodou nejvyjde.. není tak růžové. Tyhle věci sleduju a dost často provozuju. Bicí nejsou mobily, kde opravdu je ztráta minimální a kšeftuje se s nima jak na běžícím páse.
Tuhle investici bych si pořádně rozmyslel.
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

mpowerman píše:..Jde o to když se už zezačátku rozhodnu pro nákup klasických bicích ale chci je rovnou provozovat se cvičícími síťkami. Tak nějak pocitově se domnívám že potom nároky na kvalitu té samotné akustické sady nemusí být až tolik určující při výběru. Teď zatím neřeším že dříve nebo později ten nápad dát tam blány nakonec přijde. ale to se dá vyřešit zase nákupem jiné sady..
Cvičící síťku jsem zkoušel jenom na virblu a je to jako hrát na elektrickou kytaru bez aparátu,možná ještě horší,protože to má i jinej odraz,jak píše Monika..
Když logicky uvažuješ,že stejně na ně nakonec blány přijdou,proč teda hned počítat s další koupí,na bicích je vždycky velká ztráta,jak píše rikl 70,počítej že budeš muset jít na 75-60% ceny a nezáleží na tom,že budou jako nový..
Tyhle Sonory jsou základní model a nikdy jsem se s nima na koncertech nesetkal,takže nemůžu radit,to by mohla Windy...
Každopádně bych ti poradil počkat a sledovat bazar,určitě na něco zajímavýho časem natrefíš,mezitím bych pořídil cvičební pad se stojánkem a cvičil základní údery viz naše top téma Cvičení-začátky.
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Windy

Příspěvek od Windy »

Mpowerman: Zvoní mi v uších a už vím proč :-D
Tak nejdřív to cvičení se synem na jedné soupravě: má to jedno velké úskalí. Pokud jste rozdílně velcí, budete si pro každé hraní neustále oba upravovat soupravu.Mě osobně to přestalo bavit po necelém roce hraní a proto jsem pořídila druhou (trošku lepší). Ale v případě, že je člověk omezený prostorem, pak se nedá nic dělat. Ohledně toho jaké bicí si pořídíš, je rada složitá. Ono je na začátku těžké i říct, zda fusion set (10",12"14" ) a nebo 12,13,16... případně jak velký kopák...
Rozhodně pokud mohu porovnat, tak levnější sady určitě dobře zněly Sonory a klidně topolové, dobře naladěné a osazené pinstripe blánami znějí vedle mých Pearlů velmi důvěryhodně. Dokonce i šlapka u kopáku pořád funguje jak má a ani po roce a půl denního cvičení nejeví sebemenší známky únavy :-)
Jinak já se už pár týdnů pohybuji mezi kapelami a moje zkušenost nz koncertů je taková, že co zvukař podělá, dobré bicí nedoženou. :-) a kdo má staré obyčejné bicí, je rád, protože je může mít ve zkušebně a na koncerty pak třeba jezdí s dobrou soupravou.
Jinak naprosto souhlasím s necibicim, že je na pořízení soupravy čas a pokud člověk vydrží cvičit na padu, pak mu souprava přinese ještě větší radost ze hry. (Já osobně když nemám soupravu, tak cvičím kidně třeba na podložce pod myš (textilní, položená na stolku) :-) )
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

A dočasný řešení by také mohlo být výměna rezo blány za síťku na bubinku. Můžeš cvičit dle hlukovych požadavků otočením bubínku. Jak už psala Monda, tak sitka je pružnější a nenadřeš se.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“