Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
torst

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od torst »

musím souhlasit s innerself, s NSWC se teda v tom přístupu ke zvuku totálně míjíme. ale nic ve zlým (nic v dobrým).
Já jsem svou metodu popsal tady : 7.07.2016 20:11 (nechci to znova kopírovat)
komba-zesilovace-reproboxy/kemper-profi ... 9-340.html
Neuhnu z ní o milimetr, kdo čte, snad chápe.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
NSWC

Příspěvek od NSWC »

@innerself.
Jo absolutně to beru.To je argument.Prostě si napsal jaký zvuk máš rád a hotovo.

Teď záleží na každém co si vybere.
Já už mám rád svoje uši a nemusím tavit lampy a bourat zkušebnu abych měl ten správný zvuk.

Sent from my XT1068 using Tapatalk
NSWC

Příspěvek od NSWC »

torst píše:musím souhlasit s innerself, s NSWC se teda v tom přístupu ke zvuku totálně míjíme. ale nic ve zlým (nic v dobrým).
Já jsem svou metodu popsal tady : 7.07.2016 20:11 (nechci to znova kopírovat)
komba-zesilovace-reproboxy/kemper-profi ... 9-340.html
Neuhnu z ní o milimetr, kdo čte, snad chápe.
Na odkazu nic není.Nějak ti to prý smazal admin.

torst

Příspěvek od torst »

nic nesmazal (?) Je to strana 18 tohoto tématu. (koukni i na Radkovy reakce).
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Pardon.Tapatalk nějak zmatkuje.

innerself

Příspěvek od innerself »

NSWC píše:@innerself.
Jo absolutně to beru.To je argument.Prostě si napsal jaký zvuk máš rád a hotovo.

Teď záleží na každém co si vybere.
Já už mám rád svoje uši a nemusím tavit lampy a bourat zkušebnu abych měl ten správný zvuk.

To je zase výhoda kemperu :D A když píšeš o hlasitosti, tak to je další věc. On i samotnej aparát + bedna hrajou na stejný nastavení uplně jinak když dá člověk master volume na 2 a na 2,5 :D To mi vadí i na klasickejch aparátech. Jsem si našteloval nějakej zvuk, pak přišel hrát na bicí druhej kámoš když jsme semtam blbli ve zkušebně, takže jsem musel zvyšit hlasitost a už to zase znělo jinak. Takže další komplikace pro profilování. záleží i na tom kde je nastavená hlasitost. Jak už jsem tu ale několikrát psal. Mít už svuj danej zvuk, tak si ho taky naprofiluju a bral bych si ho všude sebou :D jenže než bych toho svýho zvuku dosáhnul, tak bych musel bejt tak 5 let zavřenej někde mezi aparátama ,bednama, mikrofonama a zkoušet snima všechny možnosti :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
torst

Příspěvek od torst »

tak tady bych trochu oponoval. Rozdíl mezi tišším a hlasitějším aparátem je ten, že hraje buď tiššeji nebo hlasitěji. Ano, jsou ty Marshally co kreslí koncem a musí se okouřit, ale u těch našich Englů, Mes a PV se to nijak neodráží.
innerself

Příspěvek od innerself »

Neřikám že to víc kreslí nebo tak, ale prostě jakoby se hnula ekvalizace nějak. Nebo je to možná jenom lidskym uchem že spíš vnímá ten výkon než barvu. Protože když jsou vytavený i ty high gainy fakt nějak za čtvrtku, tak bych to nejradši uplně zahodil z okna, jakej to má hnusnej plechovej zvuk :D
José

Příspěvek od José »

Ani na reprech a mikrofonech? Neříkej, že když uděláš profil (nebo třeba jen impulz) na stejné nastavení Engla při pokojové hlasitosti a při zkušebnové hlasitosti, tak zní oba stejně..
NSWC

Příspěvek od NSWC »

torst píše:tak tady bych trochu oponoval. Rozdíl mezi tišším a hlasitějším aparátem je ten, že hraje buď tiššeji nebo hlasitěji. Ano, jsou ty Marshally co kreslí koncem a musí se okouřit, ale u těch našich Englů, Mes a PV se to nijak neodráží.
Engla Thunder jsem měl.Na malou hlasitosti ti znělo jako když se sype písek.Vyžši hlasitosti byly lepší,ale pořád jeden stejný zvuk.Možná pro tebe dobrý,ale ten feeling jsem tam neměl.

innerself

Příspěvek od innerself »

Mě se apce nelíbí ani když hrajou potichu, ani nahlas. Nějak tak akorát zkrátka. Na hraní doma to sice je moc uřvaný, ale zní mi to zkrátka takle nejlíp :D
NSWC

Příspěvek od NSWC »

José píše:Ani na reprech a mikrofonech? Neříkej, že když uděláš profil (nebo třeba jen impulz) na stejné nastavení Engla při pokojové hlasitosti a při zkušebnové hlasitosti, tak zní oba stejně..
Když děláš profil s KPA , tak nezáleží jako máš nastavenou hlasitost referenčního ampu.
Prý stačí normální hlasitost.On si tam pošle svoje data a z toho pozná jak reaguje a udělá profil.
Nastavení hlasitosti nemá teda žádný vliv. Určitě se nebude chovat KPA stejně při vyšších hlasitostech jako originál.Ono stejně je to uších a vnímání zvuku s vzrůstající křivkou.To je ale jiná.
Engl kreslí preampem , Marshall preampem a koncem. Myslím tím takový to správný kreslení.
Pokud já vím tak musíš hlavně nabudit membránu repro a potom ten výsledný zvuk dá ten správný.

No KPA umí hrát na standartní hlasitost jako když je vyhulená lampa. A když přidáš trochu volume ..OLÉEE LAMBÁDA" :D
NSWC

Příspěvek od NSWC »

[Soundside] Real Plexi 100Watt profiles

http://www.soundside.de/shop/sounds/035 ... erHaas.mp3
innerself

Příspěvek od innerself »

NSWC píše:
José píše:Ani na reprech a mikrofonech? Neříkej, že když uděláš profil (nebo třeba jen impulz) na stejné nastavení Engla při pokojové hlasitosti a při zkušebnové hlasitosti, tak zní oba stejně..
Když děláš profil s KPA , tak nezáleží jako máš nastavenou hlasitost referenčního ampu.
Prý stačí normální hlasitost.On si tam pošle svoje data a z toho pozná jak reaguje a udělá profil.
Nastavení hlasitosti nemá teda žádný vliv. Určitě se nebude chovat KPA stejně při vyšších hlasitostech jako originál.Ono stejně je to uších a vnímání zvuku s vzrůstající křivkou.To je ale jiná.
Engl kreslí preampem , Marshall preampem a koncem. Myslím tím takový to správný kreslení.
Pokud já vím tak musíš hlavně nabudit membránu repro a potom ten výsledný zvuk dá ten správný.

No KPA umí hrát na standartní hlasitost jako když je vyhulená lampa. A když přidáš trochu volume ..OLÉEE LAMBÁDA" :D

A co když by se udělal profil s nevyhulenym koncem nějkýho hot biased marshallu? Neřikej mi, že by to potom kemper poznal a při vyšší hlasitosi to sám zkreslil.

Já teda co mam zkušenost s nahrávánim si nějakejch věcí, (jak zní aparát při danym nastavení a nebo kde zní mikrofon dobře u mýho reproboxu) jsem musel vždycky aparát vyhulit na hlasitost, aby nebyl ani potichu, ani nějak nahlas. Za prvý to hrálo nejlíp a za druhý mi ten zesilovač přeřval jakejkoliv šum a ostatní negativní vlivy z okolí.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Nevím jak nebo by to KPA poznal.A asi když přemýšlím zdravím rozumem, tak ne.
Logicky to poznat nemůže,ale nezapomeň, že KPA má nějaký logaritmus který to počítá.Takže je to matika.
Já tedy nevím, když tak mě opravte, ale podle me zvuk vychází z reproduktorů, takže si stejně myslím ,že záleží na spojení AMP - Cabinet.
Vždyť k některým zesilovačů je doporučený nebo rovno montovaný repro.

torst

Příspěvek od torst »

Opravdu si myslím, a mám to podložený zkušeností, že v nahrávce nepoznáš, jestli bedna řvala nebo hrála pokojově. Znám kluky, větší machry než já, kteří pro recording preferujou pokojovou hlasitost, právě pro pevnější, konkrétnější, kompaktnější zvuk (čímž vlasně potvrzuju, že malinkej rozdíl v odstínu, struktuře asi je ). Mám na mysli moderní apce a higainy. Ty Plexiny a Marshally 4díry je jiná záležitost - jak píšete, kresleji i koncem. Ale opět - to je funkce zesíku, jeho vybuzení. Když takovej amp ztlumíš např. Powerbrakem, nemyslim, že by to mělo vliv na zvuk v nahrávce.
Zpět k KPA : Ten tedy může hrát jak s profilu odpovídající vyšší hlasitostí a bude to působit přirozeně-prostě tak, jak jsi zvyklej slyšet řvát svojí celolampu, nebo i potichu ale pořád s týmž zvukem. To bude asi působit nepřirozeně, ale přesto to považuji za výhodu. O to se přeci snažíme těmi Powerbraky, přepínači výkonu a td. Ne? Aby kvalita zvuku zůstala zachovaná a nemuselo nám to trhat hlavy. Takže v tomhle má KPA spíš výhodu.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

torst píše:Ty Plexiny a Marshally 4díry je jiná záležitost - jak píšete, kresleji i koncem. Ale opět - to je funkce zesíku, jeho vybuzení. Když takovej amp ztlumíš např. Powerbrakem, nemyslim, že by to mělo vliv na zvuk v nahrávce.
Naopak to ma vliv, repro kresli a vytvari jiny zvuk, nez kdyz to hraje potichu - hlavne pokud se bavime o repracich, ktere se se starymi marshally pouzivaly : alnica 15w, g12m 20/25w, g12h 25/30w.Taky tam jde o interakci s kytarou, kdy to vazbi, coz se da krasne pouzit pro sola. Vytavena plexi 100 hrnula nejakych 140 wattu do dvou 80w nebo 100w beden, repraky obcas horely, ale byl z toho ten klasicky rockovy zvuk. To same vox ac30 a obecne skoro vsechny stare fender aparaty atd.

Kdyz to beres pres brzdu, tak to mozna +- nahrajes podobne nebo urcite pouzitelne (pozice mikraku, upravy v pc), hlavne tam ale chybi to propojeni s aparatem, ktere proste pri male hlasitosti nemas a ztracis dost feeling, coz je u tech starych aparatu, ze kterych ten zvuk musis vydrit, dost blby. V tomhle muze pak Kemper mozna i trochu pomoct, protoze bude urcite vic tolerantni, sice bude vsechna ta magie a propojeni s aparatem pryc, ale nahrajes/na koncerte zahrajes co potrebujes a posluchac to stejne resit nebude...

No urcite si tedy myslim, ze kdyz profilovat "stare" aparaty, tak ne pri pokojove hlasitosti.

Jo, ta ukazka s plexi se mi zrovna moc nelibi, je to takovy moc uhlazeny a zefektovany zvuk, s realem v tom moc podobnost nevidim. Urcite ale netvrdim, ze to nejde udelat dobre, slysel jsem dost ukazek plexi nebo ac30, ktere se mi hodne libily. Mozna je to i o tom, ze uzivatele highgainu preferuji zvuky plexiny, ktera ale nehraje zrovna jako klasicka plexina - ta by se jim totiz zdala takova malo stavnata, zkreslena atd.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Ohledně těch brzd.Kazí to zvuk.Možná u highgain aparátů je to jedno, ale já nám rád šťavnatý zvuk.Ten dostaneš jen z konce a repráku.
Měl jsem Marshall 30th anniversary.Ten má 4 módy přepínání na výkon.Samozřejmě hrál nejlépe na 100W triode.Jenže šlo o uši.
No a ja vim , že nevěříte, ale KPA tam tu šťávu má.Samozřejmě, že musíte trochu přidat volume na monitoru, ale v normálních hladinách.Jenže když to neuslyším na vlastní uši, pořád budete jen spekulovat.

Udělám nástřel s nějakou klasickou Plexinou.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tam jde spis o to, ze pri male hlasitosti dostanes z kempera imho vic, nez treba z te plexiny skrcene master voleme, brzdou apod. Ale nemyslim si (zkousel jsem to), ze by mi Kemper zprostredkoval stejny zazitek jako je hrani na vytavenou plexinu - to ale imho neni ani jeho ucel, je to (imho skvely) nastroj pro nahravani/koncertovani. Myslet si ale, ze vsechny ty svetove hvezdy si na hrani jen tak pro zabavu nekde doma ve studiu/zkusebne vyberou Kemper, a ne vedle stojici plexi/bassman/twin reverb/dual rectifier, je hodne naivni :)

Pokud bych mel nekde fungovat s nevrlymi sousedy, chodil hravat mraky akci a rad porad neco nahraval, tak by pro me byl Kemper jednicka a klidne bych prodal vsechno ostatni. Nemyslim si ale to, ze by profici prodali sve lampove aparaty a nikdy uz nehrali na nic jineho nez Kemper - tahle technologie proste jeste porad nema vybudovanou jakousi auru tak jak lampove aparaty/bedny atd., podle me k tomu ma vetsina lidi spis stejny pristup jako k brzde, mikrofonu, zvukove karte. Proste tam imho zatim neni takovy ten vztah, ktery clovek pocituje treba k 30 let staremu osmikilu, ktere stoji pritom treba polovinu toho Kempera (takze nikdo nemuze rict, ze by ten vztah byl o penezich).
NSWC

Příspěvek od NSWC »

qwer píše:Ale nemyslim si (zkousel jsem to), ze by mi Kemper zprostredkoval stejny zazitek jako je hrani na vytavenou plexinu
To je samozřejmé.

Mě ,ale právě baví ten celej řetězec Amp + box+ mic.
Plno lidí řeší, jak docílit určitého zvuku, ale ten zvuk slyší až po celém procesu snímání.
Takže se potom divý, že když si koupí Jcm 800, že mu to nehraje jak Zakk Wyldovi.
Nemluvím o prstech :D

KPA ,alespon nabízí profily totožné s originálem některých kytaristů.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“