drahý epiphone, levný gibson

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
torst

Re: drahý epiphone, levný gibson

Příspěvek od torst »

Ta mírná inovace hlavy je plus. Líbí se mi 24 pražců. Ale je to "modern" design, klasiky neosloví. A cena už attackuje levné Gibsony.
Bazarem: https://hudebnibazar.cz/kytary/110000/? ... 25&o=datum
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
affordano

Příspěvek od affordano »

Nevím, jestli naskladnění Epin s novým tvarem hlavy vyvolalo v kytaristech potřebu rychle se zbavit svých MIK a MIC Lespaulů s původním kačeřím headstockem, ale z toho my ostatní nakonec můžeme jenom těžit - na bazaru i ebay se vynořila hromada MIK Standardů ještě z dobrých palisandrových let a mě se podařilo celkem levně sehnat pěkného 2007 Customa (MIC) se zamykacími Grovery, snímači Seymour Duncan Pearly Gates a pevným futrálem - no nekup to :D Hraje SKORO jako drahý Gibson, teda určitě alespoň jako ten levný :D , baví mě. Logo ani tvar hlavy neřeším a dělím se o radost prostřednictvím foto.
epi custom.jpg
Naposledy upravil(a) affordano dne 9.03.2022 8:10, celkem upraveno 3 x.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Gratuluji. Ja na nej uplne zapomnel, ze se tam valel.
affordano

Příspěvek od affordano »

Jejda, to je mi líto, jestli jsem ho vyfouk... Dobrá kytara, kterou se člověk ve dvě ráno po kšeftě nemusí bát nechat v autě. V horních polohách při razantním bendingu tón klasicky chcípal, ale mírné sražení horních pražců, dotažení výztuhy a přizvednutí kobylky problém vyřešilo. Jinak je to fajn nástroj.
torst

Příspěvek od torst »

https://hudebnibazar.cz/gibson-les-paul ... /ID417131/
čistě jen ze zájmu. Názor? přijde mi podle fotek, že má děsně tenký tělo.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
volfi

Příspěvek od volfi »

No příjde mi to trochu drahé, je sice pěkné, že je k tomu pevnej futrál, ale i tak tam tu cenu nevidím. Tloušťka těla na hraně kytary bude podle mě 45mm, bude to zkreslovat ta černá barva. Dále by mě zajímalo jak je udělanej ten biding, origo to asi určitě nebude. A pokud koukám správně, tak origo switchcraft přepínač je nahrazen nějakým černým, pravděpodobně korejským za "230kč" :D , kterej nemá tak pěknej chod. Navíc by tam měl být nultý pražec z jejich "neklouzavého" materiálu. Je to pěknej kšunt, strašně drhne, vůbec nechápu jak to tam mohli dát. Zlatej plast. Soudím tedy ze dvou zkušeností s tímto pražcem a naladit D a G je otravný. Graphtech nebo kost to řeší.
Kdyby ta kytara byla třeba za 22K, tak už by pro mě byla zajímavá.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
noc33

Příspěvek od noc33 »

Ve výprodeji ji šlo sehnat kolem 21000 novou, zrovna rok 2016 se moc nepovedl.
torst

Příspěvek od torst »

https://www.muziker.cz/gibson-les-paul- ... ral-walnut
Nějakou dobu mám tuhle krasavici, dobrá, ale odpovídající cenové hladině, nedělám si iluze. Nicméně při bližším pohledu tělo vypadá jakoby z jednoho kusu. Nevidím slep. (Na rozdíl od G SGJ). Nepovažuju to za pravděpodobné. Ale ten šev tam prostě není.
himself

Příspěvek od himself »

Resil jsem to nekde vedle. Mne se ze dvou kusu nelibi, ale vsichni pry chteji book matched :)
torst

Příspěvek od torst »

no tak já bych bral jednolitou kejtru. Ale považuju to za nedosažitelný luxus, slepy se snad dělaji kvůli neexistenci (nebo ceně) tak velkých fošen mahagonu (??).
himself

Příspěvek od himself »

Ano, mam to stejne/myslel jsem si to stejne.
torst

Příspěvek od torst »

stejně blbě ..❓
krade

Příspěvek od krade »

2 torst: to je moc pekna kytara. Mam rad specialy. Dal bych na ni P94 ke kobylce...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
torst

Příspěvek od torst »

je, maji tytež v nabídce s P90. Ale já jsem humbuckerovej hráč. Jak to nemá hambáč, tak to není Gibson ! 💛
P94? neznám.
krade

Příspěvek od krade »

2 torst: ja uz zase nemam hb v jediny kytare. P94 = P90 ve velikosti hb...stary Gibsony goldtopy byly puvodne s P90, ne?
Ja tuhle kytaru mam, ale predchozi reissue z r. 96, ma navic bibding a mechaniky Grover, a je to skvela kytara...takovej hybrid mezi LP a SG...
PS: Co ta kobylka a oktavy, v pohode?
Přílohy
20211204_212145.jpg
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
MartyC

Příspěvek od MartyC »

Torste , blahopřeju.Kytara vypadá skvěle a pokud je z jednoho kusu , tím líp. A je to Gibson! Po všech těch levných kopiích. Těším se na recenzi. Já už se třepu na svoji Diamantku , ale ta pořád hnije někde na celnici.
Harley Benton SC450+ VB, Harley Benton SC500 BK, Jolana Diamant black, Cort Earth 70 OP, doplněna elektrika + kostěná bižu, Cremona 4691/1988, nylonky, Aparát:Fender Mustang II V2, Multiefekt:NU-X MG300
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

P90 v humbucker šasi.
Někdy se to dá opravdu těžko rozeznat, jestli je to jeden kus, zvlášť, když jsou fošny říznuté vodorovně s 'vláknem' dřeva viz foto na muzikeru. Běžná záležitost na např. 90-tkových Standardech, které jsou některými rádobyexperty označované jako good-wood éra.
Jednokusé fošny nejsou taky už problém ani u běžné US produkce, protože Gibson má plantáže na Fiji, kde jim to roste o něco rychleji než v amazonském pralese.
torst

Příspěvek od torst »

díkydíky. P94 kopie mám tedy na Diamant, značky Warman. Je to zajímavej zvuk, občas zkouším, ale prostě na LP/SG preferuju HB. Samozřejmě vím, že na prapůvodních G byly P90. Ale "zlatá" éra byla už s HB, ne? Page, P. Green, G. Moore, Slash, Wylde, Clapton, T. Iomi, Angus Young ...
Special že by byl z jedné fošny? No byl bych rád a docela tak vypadá. Foto zde : co-jsme-zrovna-koupili-8819-16500
Oktávy bez problémů, malinko jsem hnul s tím červíkem na melodické straně. Hraje typicky Gibsonovsky, má ten pevnej střed, kterej chybí snad všem kopiím, ale samozřejmě méně basů. Ale o něco víc než SG. Tak na půl cesty mezi SG a Standardem. Ale možná totožně jako lecjaké staré, mohutnější SG. Tělo je tenčí, takže to se projeví. Nahraju ukázky.
Krade: Tvůj Speciál je klasika, tedy s T-o-M, tím "podběhem" v cutawayi, lemovaným krkem a s P90. Takovou měl Andršt. Tyhle nové jsou takovej mix, krk javor, bez podběhu.
krade

Příspěvek od krade »

Jj, vim, ze na ten "schudek" v ulozeni krku nekteri "shrederi" nadavaj. Mne je to jedno, ja takhle vysoko nehraju:)

Mne udelal pan Tuma ke kobylce podle starych specifikaci dle 60. let P90. Puvodne tam byla P100 (hb, co ma 2 civky nad sebou). Kdyz jsem to vymenil, zjistil jsem, ze to hraje skoro stejne. Nebo jsem hluchej...
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Já mám speciál 2006 a je to něco mezi těma dvěma, co tu popisujete. Nemá schůdek u uložení krku, klasický T-O-M, humbuckery s kryty, krk mahagon. Tělo je z jednoho velkého a jednoho malého kusu - napojení je mezi horní a dolní řadou poťáků. Je zajímavé, že horní plocha těla není rovina. V oblasti krkového snímače se to zvolna láme, aby mohl být krk k tělu pod úhlem. Zvukově je trochu temnější než druhý gibson, který mám - Future Tribute 2013 (tělo mahagon+javor top, krk mahagon).
to Torst: počet kusů je nejlíp vidět, když se podíváš na lub ve směru šroubu rolny (nevím jak, to líp popsat, prostě zespoda, když kytara visí za krk), tam se většinou nepodaří trefit úplně stejný úhel letokruhů.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“