i ta simulace v podu na Fendra mi nějak nejde pod kůži.
The Edge (U2)
Re: The Edge (U2)
To já musím říct, že se mi ten přitvrzenej zvuk až tolik nelíbí jako ten klasickje "VOXáckej" 
No máte reht,v tý Bad to bylo hodně slyšet.Ale on ten zvuk byla tkovej celej nějakej ...jak to říct divnej,ty bubny duněly jak krávy,takže kdoví jak to je.Jinak ted něco píšou,že taky hraje na tohle
http://u2.interference.com/f197/the-edg ... 11208.html
http://u2.interference.com/f197/the-edg ... 11208.html
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
na tom Glastonbury prý měli nějaké problémy s tím zvukem, Edge tam dokonce nějak u Bad ještě něco šteloval, takže tipuju že ten "crunch" byl nechtěnej. No je to festival to k tomu patří
kapely se tam střídaj, aparatury atd
jinak ten aparát co jsi psal Romane je i tady v aktuálním listu gearu
http://u2-stage-and-studio.com/edge/id7.html
každopádně řekl bych že vox už dávno není Edgův hlavní amp, zvuk je naprosto jinej, takovej hutnější, rockovější
jinak ten aparát co jsi psal Romane je i tady v aktuálním listu gearu
http://u2-stage-and-studio.com/edge/id7.html
každopádně řekl bych že vox už dávno není Edgův hlavní amp, zvuk je naprosto jinej, takovej hutnější, rockovější
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
čert ví,já si myslím že ty hlavní starý pecky jede furt přes Vox,podle mě to co hlavně mění a často jsou krabky.Třeba krásnej zvuk Voxe byl slyšet v Out of control-normálně když si tuhle písničku najdeš live na youtube z 80 nebo 81 roku tak je to úplně stejný přes kopírák,prostě Vox a Explorer pecka!
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
jinak máte odkazy na youtube? zdá se že to zase všechno stáhli.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
panedge píše:čert ví,já si myslím že ty hlavní starý pecky jede furt přes Vox,podle mě to co hlavně mění a často jsou krabky.Třeba krásnej zvuk Voxe byl slyšet v Out of control-normálně když si tuhle písničku najdeš live na youtube z 80 nebo 81 roku tak je to úplně stejný přes kopírák,prostě Vox a Explorer pecka!
to je pravda, to sou skladby který změnu nepotřebujou, jsou dokonalý. Já měl spíš na mysli novější věci, že mají už jiný jádro zvuku. Každopádně je to dobře, jen ať experimentuje
honzek68 jojo většinu už stáhli, to víš prachy sou prachy
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Já si teď uchcávám z toho sóla Even better,kterým vlastně teĎ ta písnička začíná.Slide na 12 strunnýho Rickenbakera,to je fakt nářez 
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
jo to je dobrýpanedge píše:Já si teď uchcávám z toho sóla Even better,kterým vlastně teĎ ta písnička začíná.Slide na 12 strunnýho Rickenbakera,to je fakt nářez
Teď sjíždim ty videa z Glastonbury a co to od Bona neslyšim..
Yellow od Coldplay 
Squier Bullet Strat
Peavey Backstage
Peavey Backstage
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
nOw píše:Teď sjíždim ty videa z Glastonbury a co to od Bona neslyšim..Yellow od Coldplay
to sem nějak minul u čeho to bylo ?
Squier Bullet Strat
Peavey Backstage
Peavey Backstage
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Dotaz na místní U2 znalce
V popisu komba Randall 8040 výrobce píše: " Artists from Def Leppard to Dimebag Darrell to The Edge built their tone around this classic Randall Sound." Co je na tom pravdy, on snad Edge někdy používal Randally?
V popisu komba Randall 8040 výrobce píše: " Artists from Def Leppard to Dimebag Darrell to The Edge built their tone around this classic Randall Sound." Co je na tom pravdy, on snad Edge někdy používal Randally?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
RANDALL - RG 80-112c - 1x12 - (2) [These were given as gifts to U2 by Def Leppard's Joe Elliott & used during the ZOOTV through Popmart tours.]
zdroj: http://u2-stage-and-studio.com/edge/id7.html
Ale že by na Randallech Edge založil svůj zvuk, to je fakt odvážný tvrzení.
zdroj: http://u2-stage-and-studio.com/edge/id7.html
Ale že by na Randallech Edge založil svůj zvuk, to je fakt odvážný tvrzení.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
rg 80 - co vím tak dost ve studiu, čímžpádem nevíme přesně k čemu. Ale největší turné (Zoo TV a tato éra) ho hojně používal i live. Podle mě ho používá pro modeling (a zřejmě i pro takové ty hodně nasální zkreslené zvuky) jelikož je to čistý základní zvuk tranďák - můj odhad je, že do něj má zapojený Korg A3 a POD PRO (ze kterého prý používá i simulace konkrétně Hiwatt pro Beautiful Day). Ale takhle stejně používal i občas Marshall i Mesu.
Když už bych tvrdil, že vybudoval zvuk na něčem jiném a neměl by to být vox, zmínil bych spíš Fendery. Ty jsou skoro 50 na 50 s voxem v jeho použití, hlavně dnes.
čisté zvuky s delayem vox, zkreslenější fender.
Imho hraje stejně většinou na 2 - 3 různé aparáty naráz.
Když už bych tvrdil, že vybudoval zvuk na něčem jiném a neměl by to být vox, zmínil bych spíš Fendery. Ty jsou skoro 50 na 50 s voxem v jeho použití, hlavně dnes.
čisté zvuky s delayem vox, zkreslenější fender.
Imho hraje stejně většinou na 2 - 3 různé aparáty naráz.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Hezké
Stejně mi nikdo nevymluví, že u Randalla blbě kecají, protože Randall asi nikoho ve spojení s edgem nenapadne 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, tak to chodí, jednou na něco brnkneš a firmy to pak používají dalších 30 let jako marketing že to používášNero píše:HezkéStejně mi nikdo nevymluví, že u Randalla blbě kecají, protože Randall asi nikoho ve spojení s edgem nenapadne
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
- ais
Ahoj, dlouho jsem tu nebyl, tak zdravím všechny.
Hele budu teď mít Boss GT-10, nevíte o nějakých stránkách, kde se dají stáhnout nastavení k jednotlivým songům U2 ??
Hele budu teď mít Boss GT-10, nevíte o nějakých stránkách, kde se dají stáhnout nastavení k jednotlivým songům U2 ??
Prkna s drátama : Ibanez RGT 42DX
To hranatý : Berserker - Red Plate 30W, AIS stack 212
ostatky : Boss GT-10
To hranatý : Berserker - Red Plate 30W, AIS stack 212
ostatky : Boss GT-10
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
asi přes google najít nějaké "výměnné forum" pro lidi co maj Bosse. U Line6 to bylo primo na strankach line6.com
Ale jinak ty patche od lidi stojej stejne za prd. Je to na konkretni kytaru, na konkretni aparat atd atd toho kdo to delal.
Vzdyt na tom nic neni, cistej zvuk voxe/fendera + jedine co menis je cas delaye podle rytmu, jinak je to vzdy 1/8 dotted a kde potrebujes pohrajes si s ruznejma overdrive co jsou v bossu. pro solove party urcite zapni silny komp a jinak neni co resit, vyjma obcasnych whammy a rotary
Ale jinak ty patche od lidi stojej stejne za prd. Je to na konkretni kytaru, na konkretni aparat atd atd toho kdo to delal.
Vzdyt na tom nic neni, cistej zvuk voxe/fendera + jedine co menis je cas delaye podle rytmu, jinak je to vzdy 1/8 dotted a kde potrebujes pohrajes si s ruznejma overdrive co jsou v bossu. pro solove party urcite zapni silny komp a jinak neni co resit, vyjma obcasnych whammy a rotary
zkus kontaktovat http://www.youtube.com/user/U2CURE#p/u/18/Pb5_dU-KGTI