Zhodnoťte naše nahrávky - kytara
Pravidla fóra
Re: Zhodnoťte naše nahrávky
Asi jsem to špatně napsal
Ten backing track je posunutý o půl tónu výš než studiová nahrávka...ale ty tam správně hraješ taky všechno o půltón výš...tak jsem to myslel 
Squier Stratocaster® + 2x Lace Hot Gold + Hot Rails™ for Strat SHR-1
Make love, not war...
Make love, not war...
uff.. teď se mi fakt na chvíli vyděsilalkaba píše:Asi jsem to špatně napsalTen backing track je posunutý o půl tónu výš než studiová nahrávka...ale ty tam správně hraješ taky všechno o půltón výš...tak jsem to myslel
Tak já to tady trochu připomenu, neboť tvůj odkaz zapadl... Kytary se mi líběj, možná tý symfonie je tam na mě zbytečně moc, což ovšem je pochopitelné, když seš klávesák. Z těch synťáků se mí líběj ty atmosférický, ale občas (někde ze začátku to bylo - od 0:22) se mi moc nelíbila ta klávesová melodie, ale jinak se mi to líbí a brácha taky teď řikal, že mu to přišlo dobrýOlihen píše:postnu sem jednu symfo-metalovou skladbu co sem složil cca před pul rokem.
Je to zatim v General Midi.A chtel bych vedet,zda se mám pokoušet o realizaci s kapelou.
Zatim mám převážně negativní ohlasy,tak to postuju sem,abych zjistil jestli se to vubec nekomu líbí a jestli nebude lepší editovat to zpusobem "delete all".Samplovat to by bylo vzhledem k složitosti skladby dost pracny,a jestli je to špatny tak se do toho pouštět nechci
tady to je
http://www.box.net/shared/mgj3ymjk9d
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Tak jsem se poprve nahral s vlastni elektrikou.. Jednak jsem byl dost cinkly na to, abych se vubec nahraval, jednak jsem chtel vyzkouset jak toci webka v noci... Je to jenom kousicek (neumim zadnou celou pisnicku) - nechtel jsem to tudiz nikde ukazovat, jak se snazim... Nicmene dneska, opet trosku matny si rikam, aspon nebudu tu na foru jen pouhy nick, ale neco si ke me priradite.. Takze sem tem pokus proste postnu, ignorujte, kritizujte, nadavejte, jak je libo, nejsem vztahovacny a ego do naprstku by se veslo
Hraju na tri struny, na vic jsem se necitil
Nahravat se poucne je, jak jsem zjistil, takze vim, ze neumim tlumit (trenuju podle ucebnice vyhradne nasucho, todle byla vyjimka zapricinena vinem.. myslim ze na gain mam cas, az se naucim co s prstama), slysim, ze nektere prechody rukou maji byt nad strunama, a ne pres ne, a taky je mi jasne, ze se budu muset naucit "kytarove" vibrato, protoze houslove na spodni struny rozhodne nestaci (navic v te rychlosti a pod nervama "smarja ja se nahravam" jsem se ani moc jak tak koukam o vibrato nepokousel) - budu se ho muset naucit, bez vibrata to zni opravdu nepekne. Vim o tom, ze obrazova stranka stoji za starou belu (2 ze 3 zarovek v lustru bylo prasklych jeste k tomu), ale kdyby nekdo zahledl nejaky zlozvyk ci spatny navyk, budu rad kdyz me to tu vyctete - prece jen jsem samouk - snazim se hrat neomezene a pritom tak, aby ruka byla prirozene, ale nekdy se tyto dva pozadavky prici a volim kompromis... Jo, a vim ze se kyvu jako ten ***.
Puvodne jsem chtel nahrat i cistou kytaru, ja ji i jaksi nahral, ale na druhy den jsem zjistil, ze - ac si s pocitaci velmi rozumim - ve svem stavu jsem to nejak divne v audacity domichal do jedne stopy, tak jsem se na to vykaslal
Tak tady je ten umelec, no ...
Mozna se zitra probudim, zdesim se, co ze jsem to vypustil na interfernet, ale takovej uz je zivot...
Nahravat se poucne je, jak jsem zjistil, takze vim, ze neumim tlumit (trenuju podle ucebnice vyhradne nasucho, todle byla vyjimka zapricinena vinem.. myslim ze na gain mam cas, az se naucim co s prstama), slysim, ze nektere prechody rukou maji byt nad strunama, a ne pres ne, a taky je mi jasne, ze se budu muset naucit "kytarove" vibrato, protoze houslove na spodni struny rozhodne nestaci (navic v te rychlosti a pod nervama "smarja ja se nahravam" jsem se ani moc jak tak koukam o vibrato nepokousel) - budu se ho muset naucit, bez vibrata to zni opravdu nepekne. Vim o tom, ze obrazova stranka stoji za starou belu (2 ze 3 zarovek v lustru bylo prasklych jeste k tomu), ale kdyby nekdo zahledl nejaky zlozvyk ci spatny navyk, budu rad kdyz me to tu vyctete - prece jen jsem samouk - snazim se hrat neomezene a pritom tak, aby ruka byla prirozene, ale nekdy se tyto dva pozadavky prici a volim kompromis... Jo, a vim ze se kyvu jako ten ***.
Puvodne jsem chtel nahrat i cistou kytaru, ja ji i jaksi nahral, ale na druhy den jsem zjistil, ze - ac si s pocitaci velmi rozumim - ve svem stavu jsem to nejak divne v audacity domichal do jedne stopy, tak jsem se na to vykaslal
Tak tady je ten umelec, no ...
Mozna se zitra probudim, zdesim se, co ze jsem to vypustil na interfernet, ale takovej uz je zivot...
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
Ty hrajes jenom downstroky?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
-
Dariel
- last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
- Kontaktovat uživatele:
Mno, jak Wohma poznamenal, tak zjevně hraješ jen downstroky, což moc dobré není (pro začátečníka rozhodně ne), ale jinak to bylo vcelku v klidu, gainu jsi tam měl ažaž, takže nějaké problémy s dozvukem a vibrátem jsem moc nepozoroval....moc se na tom zkazit nedá, takhle to řeknu 
Beautiful day, je to bakcingtrack je to docel dlouhý,takže stačí v podstatě mrknout na kousek a pak je to furt stejný
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Už dlouho jsem se chtěl naučit Bold as Love od Hendrixe, ale dokopal sem se k tomu až dneska. A vzhledem k tomu, že je to dlouhodobě moje nejoblíbenější písnička od něj, chci si na tom dát záležet. Tudíž sem nahrál první minutu a chtěl bych nějakou drtivou konstruktivní kritiku toho na co se mam zaměřit a co je špatně. Od zvuku, přes frázování a rytmus až po nevim co.. Díky
http://www.box.net/shared/smkl8u8iju
http://www.box.net/shared/smkl8u8iju
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Panedge: Hezky zahrane. Sice jsem to nedokoukal do konce, ale pekne.
Hergot chlapi, to umite hrat jen U2 nebo Jimmiho? Jsou tu dve obrovske skupiny z lidi, co tady hazou nahravku + jedna mala. Edge, Jimmi a ostatni kytaristi. Kazdy kdo ma v avataru jednoho z tech dvou tady haze jen jejich psnicky
Zkuste neco jineho. Hlavne ty pisnicky od U2 jsou takove vsechny stejne, na jedno brdo...
Hergot chlapi, to umite hrat jen U2 nebo Jimmiho? Jsou tu dve obrovske skupiny z lidi, co tady hazou nahravku + jedna mala. Edge, Jimmi a ostatni kytaristi. Kazdy kdo ma v avataru jednoho z tech dvou tady haze jen jejich psnicky
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
No to víš skalní fanoušci-magořiFade píše:Panedge: Hezky zahrane. Sice jsem to nedokoukal do konce, ale pekne.
Hergot chlapi, to umite hrat jen U2 nebo Jimmiho? Jsou tu dve obrovske skupiny z lidi, co tady hazou nahravku + jedna mala. Edge, Jimmi a ostatni kytaristi. Kazdy kdo ma v avataru jednoho z tech dvou tady haze jen jejich psnickyZkuste neco jineho. Hlavne ty pisnicky od U2 jsou takove vsechny stejne, na jedno brdo...
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Fade: ale prosimtě
tak někteří tu taky házej jenom satrianiho no a nic nikdo nemá
já jsem tu navíc o vánocích házel rage against the machine takže

panedge: trochu by to chtělo lepší ten zvuk nahrávky, není to moc dobře slyšet, ale jako jo je to docela dobrý, ničeho špatnýho jsem si nevšiml
tele.kom: schází ti tam ten zvuk singlů no
je myslim u týhle písničky dost klíčový když chceš aby to znělo tak zamilovaně
takhle je to takový humpolácký
ale jinak to hraješ celkem dobře, některý části asi přesněji než já, protože jsem to až tak nestudoval, ale zastavíš se tam jako že přemýšlíš co dál, jinak trochu takový nevyhraný je to občas, chtělo by to ještě trochu nacvičit, jinak se mi to ale celkem líbí.
pokud jsem poslední dobou kritičtější než obvykle, není to tim že máte špatný nahrávky, ale protože jsem teď kritičtější
možná...
panedge: trochu by to chtělo lepší ten zvuk nahrávky, není to moc dobře slyšet, ale jako jo je to docela dobrý, ničeho špatnýho jsem si nevšiml
tele.kom: schází ti tam ten zvuk singlů no
ale jinak to hraješ celkem dobře, některý části asi přesněji než já, protože jsem to až tak nestudoval, ale zastavíš se tam jako že přemýšlíš co dál, jinak trochu takový nevyhraný je to občas, chtělo by to ještě trochu nacvičit, jinak se mi to ale celkem líbí.
pokud jsem poslední dobou kritičtější než obvykle, není to tim že máte špatný nahrávky, ale protože jsem teď kritičtější
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
No ten strat mi tu schází hodně, toho sem si plně vědomej :/ snažil sem se nakroutit zvuk, kterej by se tomu aspoň trochu podobal, ale moc to s těma humbuckerama nejde no... Možná když sem to hrál skoro bez zkreslení a s mírně staženým volume na kytaře, tak to mělo o něco víc singl zvuk, ale zas mi příjde, že trochu zkreslená ta kytara v tom songu je, takže nevim no...rasomaso píše: tele.kom: schází ti tam ten zvuk singlů noje myslim u týhle písničky dost klíčový když chceš aby to znělo tak zamilovaně
![]()
ale jinak to hraješ celkem dobře, některý části asi přesněji než já, protože jsem to až tak nestudoval, ale zastavíš se tam jako že přemýšlíš co dál, jinak trochu takový nevyhraný je to občas, chtělo by to ještě trochu nacvičit, jinak se mi to ale celkem líbí.![]()
Jinak určitě na tom ještě zamakám, šlo mi tady spíš o to, jestli vůbec to intro hraju správně popřípadě, jestli to správně frázuju etc. Takže dík
tele.kom: hraješ to pěkně, ale fakt to chce toho strata 
Squier Stratocaster® + 2x Lace Hot Gold + Hot Rails™ for Strat SHR-1
Make love, not war...
Make love, not war...
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Ale prosimte, mel jsem tady tusim tri nahravky: Satriani, Vai, Hladikrasomaso píše:Fade: ale prosimtětak někteří tu taky házej jenom satrianiho no a nic nikdo nemá
já jsem tu navíc o vánocích házel rage against the machine takže
![]()
tele.kom: schází ti tam ten zvuk singlů noje myslim u týhle písničky dost klíčový když chceš aby to znělo tak zamilovaně
![]()
ale jinak to hraješ celkem dobře, některý části asi přesněji než já, protože jsem to až tak nestudoval, ale zastavíš se tam jako že přemýšlíš co dál, jinak trochu takový nevyhraný je to občas, chtělo by to ještě trochu nacvičit, jinak se mi to ale celkem líbí.![]()
pokud jsem poslední dobou kritičtější než obvykle, není to tim že máte špatný nahrávky, ale protože jsem teď kritičtějšímožná...
Skervesen 4AP Custom Shop
Já bych to taky rád zhodnotil, ale Hendrixe nejen, že neposlouchám, ale vyloženě se mi nelíbí, jakkoliv nezpochybňuju jeho přínos v technice hry na kytaru a U2 se mi až na pár fláků z Joshua Tree zdaj tak nějak furt stejný a nijak zvlášť mě to taky neoslovuje. Takže jste určitě kluci šikovný, ale já to neposoudim..Fade píše:Panedge: Hezky zahrane. Sice jsem to nedokoukal do konce, ale pekne.
Hergot chlapi, to umite hrat jen U2 nebo Jimmiho? Jsou tu dve obrovske skupiny z lidi, co tady hazou nahravku + jedna mala. Edge, Jimmi a ostatni kytaristi. Kazdy kdo ma v avataru jednoho z tech dvou tady haze jen jejich psnickyZkuste neco jineho. Hlavne ty pisnicky od U2 jsou takove vsechny stejne, na jedno brdo...
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
biker xx-však jasný,ale tak dobře teď si vezmu pár dní na rozmyšlenou a nahraju něco úplně jinýho,mám spoustu oblíbenců...teď mě napadli třeba Shadows 
Nechtějte abych vám tu hodil Run DMC
Fade: nemyslel jsem tebe
Fade: nemyslel jsem tebe
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
Obecně ne, na tehle ukazce uz si nepamatuju, ale z obrazu to tak vypada a i bych tomu věřil - v tabulaturach co stahnu malokdy najdu priznaky...Wohma píše:Ty hrajes jenom downstroky?
Jsem na tom stejně ..biker_xx píše:Já bych to taky rád zhodnotil, ale Hendrixe nejen, že neposlouchám, ale vyloženě se mi nelíbí, jakkoliv nezpochybňuju jeho přínos v technice hry na kytaru a U2 se mi až na pár fláků ..... nijak zvlášť mě to taky neoslovuje. Takže jste určitě kluci šikovný, ale já to neposoudim..
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
Ne chlapi, hrajte, co vás baví, bez debat. Jen objasňuju, že nejsem líná k***a vám k tomu něco napsat.. 
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1986 Gibson Explorer
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
Tak mi přišel novej foťák, tak jsem se konečně dokopal k self-recordingu při hraní songu... jukejte 
Naposledy upravil(a) Hiddenplate dne 13.03.2010 19:25, celkem upraveno 1 x.