jestli se ptas na to, jakej cistej zvuk ma HB, tak ma proste jinejDaveMurray píše:Oi! Jak ovlivní humbukr zvuk clean kytary? čiže když bypassnu efekty (nebo zařadím clean efekt z mulťáka)?
Moje nová kytara
Pravidla fóra
- DaveMurray
Asi tak, snímače jako jsou Seymour Duncan SH 2/1 mají dobrý čistý zvuk. Jsou i jiné s perfektním cleanem. Ale třeba moje humbuckery [taky rozdíl v ceně... .) ] kreslí čistý zvuk jak... Proto používám simulátor akustické kytary v kombu.DaveMurray píše:Jo přesně na to se ptámNo tak já ho budu používat častěji asi na zkreslení, na čistý tam podle typu kytary buď budu mít ještě nějaký singlanebo nebudu.. Ale tak jsem se chtěl zeptat, co to udělá za čistý zvuk z HB
- DaveMurray
Jo taghle! No tak tedy některé hrají čístě a jiné kreslí clean
Mno tak pokud bude nějaký strat s humbukem, tak v podstatě je to ok, protože tam vždy zbyde aspoň jeden SC (a kdybych i ten posl měnil, tak vyměním za HB velikosti SC a za takový, který bude i cleanit)
Prostěěě je spousta řešení, jen jsem se chtěl zeptat, jak vypadá čistý zvuk HBukru abych věděl, na co se mám u nové kytary připravit 
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
jelikoz HB ma vetsi silu nez SC tak taky i ten zvuk bude vic pruraznejsi, hlasitejsi a ostrejsi (mluvim o kobylkovym HB) muze taky lehce nakreslovat ten cisty zvuk ale to se da kompenzovat stahnutim snimace dolu, tim se zvetsi mezera mezi snimacem a strunami>tudiz to nebude tolik kreslit a muzes dosahnout perfektniho cleanu i na HB.
no ostrejsi mi teda nepride ani nahodouDisasterpiece píše:jelikoz HB ma vetsi silu nez SC tak taky i ten zvuk bude vic pruraznejsi, hlasitejsi a ostrejsi (mluvim o kobylkovym HB) muze taky lehce nakreslovat ten cisty zvuk ale to se da kompenzovat stahnutim snimace dolu, tim se zvetsi mezera mezi snimacem a strunami>tudiz to nebude tolik kreslit a muzes dosahnout perfektniho cleanu i na HB.
J, spíš takovej kulatější, víc přes basy a středy...Asanoth píše:no ostrejsi mi teda nepride ani nahodouDisasterpiece píše:jelikoz HB ma vetsi silu nez SC tak taky i ten zvuk bude vic pruraznejsi, hlasitejsi a ostrejsi (mluvim o kobylkovym HB) muze taky lehce nakreslovat ten cisty zvuk ale to se da kompenzovat stahnutim snimace dolu, tim se zvetsi mezera mezi snimacem a strunami>tudiz to nebude tolik kreslit a muzes dosahnout perfektniho cleanu i na HB.
- DaveMurray
Já teda používám oboje stejně [mám rád metal, takže LP] ; ale stejně tak blues, RHCP, ... SC. No a musím říct, že takové sólíčko na krkovém SC zní skvěleAsanoth píše:proste SC ROCKS!!!!Prejdák píše:Tak má takový ostřejší zvuk, ale jinak HB je - většinou - kdekoliv takový ... kulatější než SCDaveMurray píše:Mě taky nepříde ale já myslím, že borec myslel to, že je ten humbukr u kobylky. Tak že bude ostřejší. Jako že třeba ten u krku by byl kulatější
![]()
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
ano mluvim o HB u kobylky a bavime se o fat stratu ne? (ja teda jeste nevidel stratocastra s 2ma HB) krkovej HB ma mensi vystup a dava se niz od strun tak proto ten zvuk je kulatejsi a krasne zpiva ale kobylkovej HB jak uz jsem psal ma vetsy vystup a taky i ten zvuk tak vypada kulatej teda neni v zadnem pripade (aspon me tak nepripada a to mam snimac docela nizko)
- DaveMurray
- DaveMurray
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
- DaveMurray
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
- DaveMurray