Moje nová kytara

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

DaveMurray píše:Oi! Jak ovlivní humbukr zvuk clean kytary? čiže když bypassnu efekty (nebo zařadím clean efekt z mulťáka)?
jestli se ptas na to, jakej cistej zvuk ma HB, tak ma proste jinej :) je takovej kulatejsi, min zvonivej a prej vic kresli(coz me osobne se nezda, ale asi to tak bude :) ). opet, jde o to, co se ti vic libi :)
DaveMurray

Příspěvek od DaveMurray »

Jo přesně na to se ptám :D No tak já ho budu používat častěji asi na zkreslení, na čistý tam podle typu kytary buď budu mít ještě nějaký singlanebo nebudu.. Ale tak jsem se chtěl zeptat, co to udělá za čistý zvuk z HB :D
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

DaveMurray píše:Jo přesně na to se ptám :D No tak já ho budu používat častěji asi na zkreslení, na čistý tam podle typu kytary buď budu mít ještě nějaký singlanebo nebudu.. Ale tak jsem se chtěl zeptat, co to udělá za čistý zvuk z HB :D
Asi tak, snímače jako jsou Seymour Duncan SH 2/1 mají dobrý čistý zvuk. Jsou i jiné s perfektním cleanem. Ale třeba moje humbuckery [taky rozdíl v ceně... .) ] kreslí čistý zvuk jak... Proto používám simulátor akustické kytary v kombu.
DaveMurray

Jo taghle! No tak tedy některé hrají čístě a jiné kreslí clean :D Mno tak pokud bude nějaký strat s humbukem, tak v podstatě je to ok, protože tam vždy zbyde aspoň jeden SC (a kdybych i ten posl měnil, tak vyměním za HB velikosti SC a za takový, který bude i cleanit) :D Prostěěě je spousta řešení, jen jsem se chtěl zeptat, jak vypadá čistý zvuk HBukru abych věděl, na co se mám u nové kytary připravit :D
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

jelikoz HB ma vetsi silu nez SC tak taky i ten zvuk bude vic pruraznejsi, hlasitejsi a ostrejsi (mluvim o kobylkovym HB) muze taky lehce nakreslovat ten cisty zvuk ale to se da kompenzovat stahnutim snimace dolu, tim se zvetsi mezera mezi snimacem a strunami>tudiz to nebude tolik kreslit a muzes dosahnout perfektniho cleanu i na HB.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Disasterpiece píše:jelikoz HB ma vetsi silu nez SC tak taky i ten zvuk bude vic pruraznejsi, hlasitejsi a ostrejsi (mluvim o kobylkovym HB) muze taky lehce nakreslovat ten cisty zvuk ale to se da kompenzovat stahnutim snimace dolu, tim se zvetsi mezera mezi snimacem a strunami>tudiz to nebude tolik kreslit a muzes dosahnout perfektniho cleanu i na HB.
no ostrejsi mi teda nepride ani nahodou ;)
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Asanoth píše:
Disasterpiece píše:jelikoz HB ma vetsi silu nez SC tak taky i ten zvuk bude vic pruraznejsi, hlasitejsi a ostrejsi (mluvim o kobylkovym HB) muze taky lehce nakreslovat ten cisty zvuk ale to se da kompenzovat stahnutim snimace dolu, tim se zvetsi mezera mezi snimacem a strunami>tudiz to nebude tolik kreslit a muzes dosahnout perfektniho cleanu i na HB.
no ostrejsi mi teda nepride ani nahodou ;)
J, spíš takovej kulatější, víc přes basy a středy...
DaveMurray

Mě taky nepříde ale já myslím, že borec myslel to, že je ten humbukr u kobylky. Tak že bude ostřejší. Jako že třeba ten u krku by byl kulatější :D
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

DaveMurray píše:Mě taky nepříde ale já myslím, že borec myslel to, že je ten humbukr u kobylky. Tak že bude ostřejší. Jako že třeba ten u krku by byl kulatější :D
Tak má takový ostřejší zvuk, ale jinak HB je - většinou - kdekoliv takový ... kulatější než SC
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

Prejdák píše:
DaveMurray píše:Mě taky nepříde ale já myslím, že borec myslel to, že je ten humbukr u kobylky. Tak že bude ostřejší. Jako že třeba ten u krku by byl kulatější :D
Tak má takový ostřejší zvuk, ale jinak HB je - většinou - kdekoliv takový ... kulatější než SC
proste SC ROCKS!!!!
;) :lol:
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Asanoth píše:
Prejdák píše:
proste SC ROCKS!!!!
;) :lol:
Já teda používám oboje stejně [mám rád metal, takže LP] ; ale stejně tak blues, RHCP, ... SC. No a musím říct, že takové sólíčko na krkovém SC zní skvěle :)
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

ano mluvim o HB u kobylky a bavime se o fat stratu ne? (ja teda jeste nevidel stratocastra s 2ma HB) krkovej HB ma mensi vystup a dava se niz od strun tak proto ten zvuk je kulatejsi a krasne zpiva ale kobylkovej HB jak uz jsem psal ma vetsy vystup a taky i ten zvuk tak vypada kulatej teda neni v zadnem pripade (aspon me tak nepripada a to mam snimac docela nizko)
DaveMurray

Já budu též používat HB i SC takže u mě rockuje oboje :D

No já viděl strata třeba s HB u kobyly a ostatní dva snímačové jsou HB o velikosti SC :D
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

DaveMurray píše:No já viděl strata třeba s HB u kobyly a ostatní dva snímačové jsou HB o velikosti SC :D
Existuje i stratocaster se dvěma klasickými humbuckery a dokonce to vyrábí Fender. :wink:
DaveMurray

Určitě jo a pak existuje taky strat se třemi HBukry o velikosti SC.. možností je mnoho plus co si člověk sám zapojí :idea:
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

navic z HSS strata jde udelat SSS zatimco obracene to nefunguje vzdy bez zasahu do tela kytary
DaveMurray

A z HSS do SSS to nejde bez zásahu do pickguardu :wink: Prostě kobyla HB nafurt a zbylý SC anebo HB velikosti SC a je po trůblu :D
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

tak pickguard je jasna vec v obou pripadech se musi vymenit :) a ty miniHB stejne nehrajou tak jako plnohodnotny humburcker ;)
DaveMurray

Jo třeba za kovovej :mrgreen: No to nevadí, zvuk nemají klasický, ale taky dobrý :lol:
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

DaveMurray píše:Určitě jo a pak existuje taky strat se třemi HBukry o velikosti SC.. možností je mnoho plus co si člověk sám zapojí :idea:
Dave Murray prvně používal strata s dvěma humbuckery [H-H, ne HSH]... Myslím, že Jeff Becky...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“