Kytara a PC

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: HRANÍ PŘES PC a RECORDING - Co vše je potřeba?

Příspěvek od pavlii »

Odpověď na první otázku: nedá. Z jednoho prostého důvodu: "na výstupní jacky" se nemůže nahrávat z principu :wink: Případně jsem nepochopil otázku..... Ale jinak by se v pohodě mohlo nechat nahrávat z obou těch vstupních zároveň, což znamená buď 2 nebo 4 kanály naráz (podle toho, zdali jsou ty jacky symetrické nebo nesymetrické).

K otázce zmiňovaných zvukovek nechť se vyjádří jiní, já nemám zkušenosti ani s jednou.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
arnysimilar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arnysimilar »

Ešte k tomu Digitech RP50 - to snáď nemyslíte vážne?! Však to je úplne nepoužiteľný zvuk. Mal som RP250 a to tam bol už DNA2 chip a stále to znelo chemicky. Som rád, že som sa toho zbavil. Teraz mám POD X3 a to je tiež stále ešte chémia, ale oproti Digitechu oveľa lepšie. Teraz mi ten POD slúži ako predražená zvukovka a ladička, čo už. Do takýchto vecí sa veľmi neoplatí dávať prachy. Software simulácie idú dopredu mílovými krokmi a napr. SoloC od tých Kanaďanov nemá chybu.
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

No asi takhle. Nevím, jak ostatní, ale já rozhodně nemám tolik v kapse, abych bez mrknutí oka srovnával Digitech s pedálem za 3000,- a POD X3 za 8000,-. A kdo ví, kolik stojí to SoloC.

Např. RP55 stojí 1500,- sice jsem to naživo neslyšel, ale nepočítám s tím, že to bude mít díky stejnému čipu výrazně odlišné modely krabiček jako DF-7, které je dost věrné originálním kreslítkům. Myslím, že na domácí cvičení, nějaké nahrávání na YouTube či pobavení přátel na nějaké akci - za tu cenu paráda. Neříkám, že by to na pódiu plně nahradilo ampec, ale ve velké nouzi by se jistě taky dalo použít i na zkreslení.

Ale každý náš názor je v tomhle velmi subjektivní. Třeba tobě POD X3 nestačí ani na nahrávání, ale Pajoche teď má prý na pódiu jen POD X3, a to mi kdysi prodával Mesu.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

dayslypper píše:No asi takhle. Nevím, jak ostatní, ale já rozhodně nemám tolik v kapse, abych bez mrknutí oka srovnával Digitech s pedálem za 3000,- a POD X3 za 8000,-. A kdo ví, kolik stojí to SoloC.
Je zadarmo.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Rád bych se trochu omluvil, nějak jsem pozapomněl, že jsem v tématu HRANÍ PŘES PC a RECORDING

Ten program vyzkouším
http://lepouplugins.blogspot.com/
Elvis Pešlik
Kontaktovat uživatele:

Re: KYTARA A PC

Příspěvek od Elvis Pešlik »

Ahoj.... doporučuju si stáhnout: Cubase SX, IK multimedia (amplitube, metal, T-racks, Fender..atd), ASIO4all (pro nastavení Samplů = aspon 160 podle zvukovky), guitar rig 3, všecho nainstalovat nastavit a je to.... hraní kytary přes pc.... je to paráda už nemusim používat žádný krabičky nic takovýho.... jaký koliv efekty si tam stáhnu a hraju přes pc.... chce to ale lepší bedny a zvukovou kartu...
hlava Hughes and Kettner Statesman Dual EL 34 + box STM 412, Kombo Fender FM212R, Gibson Les Paul studio - whine red, Epiphone les paul special II (Gibson P-94 bridge pickup), Jolana Vicomt (epiphone humbucker bridge pickup), Boss - CS3, Korg AX5G, Marshall ladička
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Elvis Pešlik píše:Ahoj.... doporučuju si stáhnout: Cubase SX, IK multimedia (amplitube, metal, T-racks, Fender..atd), ASIO4all (pro nastavení Samplů = aspon 160 podle zvukovky), guitar rig 3, všecho nainstalovat nastavit a je to.... hraní kytary přes pc.... je to paráda už nemusim používat žádný krabičky nic takovýho.... jaký koliv efekty si tam stáhnu a hraju přes pc.... chce to ale lepší bedny a zvukovou kartu...
Chtel jsi napsat koupit? :-)
Somnus Aeternus
Jaguar master
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaguar master »

Zdravím, mám jen takovou malou prosbu...mohl by jste mi někdo doporučit stolní počítač který by nebyl problém normálně používat (filmy, hudba, net, AutoCAD :lol: )ale taky by zvládl programy jako Guitar Rig atd...jako na nahrávání, mixování atd...

Popřípadě co by měl obsahovat, teda na to nahrávání...doporučit nějakou zvukovku a min. požadavky.

Děkuju kluci a holky :mrgreen:
Final Frontier
jirikrov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirikrov »

Popsal jsem domácí nahrávání pomocí produktů LINE 6 na http://www.marshallmalinovsky.cz/news/l ... nahravani/
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Zajímavý počin na téma "jak to dělám já" :idea:

P.

Darkfear

Příspěvek od Darkfear »

Zdravím,
je prosím vás na zvukovce ten velký Jack? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55627
Když tak dala by se sehnat i levnější jiná zvukovka s tímto vstupem?

Díky
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Analog Input Jack:
3.50mm mini jack *1 (Shared by Line-In/Mic-In)
Neni

Z bazaru by mohla jit sehnat ESI Juli@ za podobnou cenu.
Kazdopadne na Jack muzes pouzit redukci, prodava se i z velkyho na malej.
Somnus Aeternus
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Jaguar master píše:Zdravím, mám jen takovou malou prosbu...mohl by jste mi někdo doporučit stolní počítač který by nebyl problém normálně používat (filmy, hudba, net, AutoCAD :lol: )ale taky by zvládl programy jako Guitar Rig atd...jako na nahrávání, mixování atd...

Popřípadě co by měl obsahovat, teda na to nahrávání...doporučit nějakou zvukovku a min. požadavky.

Děkuju kluci a holky :mrgreen:
podle mě je nejlepší si PC sám sestavit, celkem na tom ušetříš a vybereš si co chceš. Jinak minulej tejden sem objednal části na stavbu PC na nahrávání, tak mi kdyžtak napiš SZ, jestli tě zajímá co to bude zač :wink:
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Vlčák

Příspěvek od Vlčák »

Ahoj, zkouším nahrávat do PC přes Digitech RP 150 - má USB vstup, takže po připojení funguje jako zvuková karta a nahrávací zařízení.... mam ale problem, že je rozdíl ve zvuku to co se nahrává a potom to co se nahraje...
Chci říct, že když hraju přes toho Digitecha, kterej je v PC tak ten zvuk je jinej ( má vždycky víc basů, je takovej trochu "zahuhlanej") a potom když si pustim tu nahrávaku tak ta má zase naopak basů málo a víc středů a hodně vejšek....

Nemáte s tim někdo nákou zkušenost??? aby to co jde při nahrávání z reproduktorů aby šel stejnej zvuk i z toho záznamu???

mam to takhle: kytara -> RP150 v USB -> Line In ve integrované zvukové kartě -> PC Reproduktory
Vintage AV2SGB Tele, Epiphone Strat, Jolana Alfa
VOX Valvetronix VT100 Head
Home made box 212, 112
http://seltudymeldudy.rajce.idnes.cz/Box/
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ahha - začínám cítit "standardní" problém :wink: jde o to (zřejmě), co máš jako nahrávací zařízení? Takže popořadě:

- software, do kterého nahráváš
- jaké zařízení pro nahrávání/přehrávání v něm máš nastaveno
- jaký ovladač to zařízení obhospodařuje

Dle popisu zapojení je to celé takové zbytečně moc komplikované. Zvuk ti jednoznačně prezentuje integrovaná zvukovka (přes line-in); otázkou je, jestli do toho také nahráváš nebo jestli nahráváš do Digitecha.

P.

Vlčák

Příspěvek od Vlčák »

Soft: Audacity
Nahrávání je nastaveno jak v Audacity tak i v ovládacích panelech přes Digitech
Přehrávání je nastaveno přes integrovanou zvukovku v PC
A ovladač jsem stahoval jakýsi ASIO z digitech.com

100% nahrávám přes Digitecha...
Home made box 212, 112
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Vlčák: Nějak to nechápu. Z toho, cos popsal to vyznělo, jako kdybys z USB rval signál do Line-Inu. To snad ani nejde. viz. manuál.

Předpokládám, že tedy mezi PC a efektem máš propojení dvě:
- USB na efektu ...... USB v PC
- Left + Right output ......... stereo jack 3,5 do Line-In v PC

Pokud to takhle nemáš, jak to tedy máš?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Mhm - napadá mě, zdali do toho nekecá nějaké nastavení EQ integrované zvukovky, ale to by to tak bylo pořád........ ještě jedna možnost - nemůže být v Digitechovi něco jako poslední v řetězci (efekt apod.), co se ale nenahrává? Čili je tam zvukově zařazené, ale až ZA A/D převodníkem? Za stávajících popisů bych hledal problém pouze na straně A/D převodu Digitecha.

2dayslypper: Vlčák to trochu zestručnil, ale tohle snad muselo bejt jasné každému, ne? :lol:

P.

EDIT: v manuálu o ničem ani zmínka, tak bych ještě vyzkoušel, zdali bude chování stejné při použití Digitecha jako zvukového zařízení, čili repro přepíchni do jeho výstupu a opět porovněj hraný zvuk a zvuk při přehrávání nahraného signálu.

Vlčák

Příspěvek od Vlčák »

2dayslypper - přesně tak to mam, abych slyšel co hraju, pokud bych to nepropojil tak bych se neslyšel.

To je možný, že ta zvukovka przní ten zvuk co slyšim když nahrávám... a potom ten nahranej zvuk je jinej, protože jde jen přes Digitech.

Zkusim to - díky za typ..
Home made box 212, 112
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2Vlčák: každopádně NIKDY to takto nekombinovat! Jako integrovaná zvukovka - OK, ale na kontrolní poslech multimediálního charakteru a tak vůbec....rozhodně ne v téhle kombinaci.

Dej vědět, jak to dopadlo.

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“