Fender Strat do 3000 Euro (vybrán Gibson LP Standard)
Pravidla fóra
- citizen.one
ty cece bud blbe vidim, nebo glenn ma u tohohle songu 3 singly...
i kdyz jestli hraje jen na tu kytkovou kytaru, tak ma hb, pravda ale zvuk ma jako krava. Budu si muset dodelat strata taky,zatim mam takovy 2 tezce neuniverzalni straty...
no a s tema hot rails mas recht, mel bych si nechat vymenit voci...
i kdyz jestli hraje jen na tu kytkovou kytaru, tak ma hb, pravda ale zvuk ma jako krava. Budu si muset dodelat strata taky,zatim mam takovy 2 tezce neuniverzalni straty...
no a s tema hot rails mas recht, mel bych si nechat vymenit voci...
ty humbace velikosti singlu od Dimarzia jsou skvele... mozna by fakt stalo nejaky ten kousek od nich zkusit... podle me je tone zone mozna zbytecne silny... no a kdyz na tom humbaci udelas prepinani na paralelni / seriove zapojeni civek, tak by to nemuselo byt spatne, bylo by to hodne univerzalni... ten pro track co jsem zkousel byl podle me tak akorat, se zkreslenim si rozumel a pritom nebyl takovy "blativy" jako ty silnejsi kousky seymoura...
a ten aparat mas uz vymysleny?
No to vážně nemám, v tom zatím nemám žádnej vyhraněnej názor, ani konkrétní zkušenost. Jako první ťuknutí chci využít taky tu návštěvu u Thomanna, jestli mi tam teda nepůjde z toho všeho hlava kolem. Zatím jsem odkázanej na různý nahrávky na netu, jenže to je většinou jen zprostředkovaná (většinou bídně) záležitost a to kolikrát ani nic nenapoví. Takže to asi opravdu udělám tak, že koupim nástroj (předpokládám, že zkoušení bude probíhat na různejch aparátech), doma ho píchnu do svýho 15 let starýho Marshallího Valvestata (což asi bude bída, ale kdo ví), omakám si zvukový taje kytary a pak bude další kolo s aparátem. Minimálně ze zvědavosti bych to chtěl bodnout do nějakýho Vibrokinga nebo Hot Roda, ale taky Engl Sreamer, Diezel Einstein, VOX AC30, Rectifiera, prostě tyhle slovutný modely, uvidíme, kde se jak bude cejtit. Třeba mě něco z toho omámí, nebo aspoň napoví, fakt nevim...qwer píše:ty humbace velikosti singlu od Dimarzia jsou skvele... mozna by fakt stalo nejaky ten kousek od nich zkusit... podle me je tone zone mozna zbytecne silny... no a kdyz na tom humbaci udelas prepinani na paralelni / seriove zapojeni civek, tak by to nemuselo byt spatne, bylo by to hodne univerzalni... ten pro track co jsem zkousel byl podle me tak akorat, se zkreslenim si rozumel a pritom nebyl takovy "blativy" jako ty silnejsi kousky seymoura...
no to zalezi na tom, kolik do toho chces vrazit, jak to chces mit hlasite a co po tom aparatu vsechno chces... jeslti ti bude stacit jednokanalove kombicko bez smycky a nebo potrebujes nejake triaknalove monstrum s bednou 4x12 a spoustou vychytavek...
spis bych sel cestou "libi se mi jak hraje ten a ten a chci jeho zvuk"... postupem casu si treba udelas svuj zvuk, ale ted pro tebe bude asi tezke behem jednoho odpoledne najit kombo, ktere by ti sedlo na pristich deset let...
jinak bych se moc nebrzdil co se tyce financi... pokud budes brat drahou kytaru, tak je dobre si k ni koupit i poradny aparat, jinak bude tva investice do kytary docela bezvyznamna...
spis bych sel cestou "libi se mi jak hraje ten a ten a chci jeho zvuk"... postupem casu si treba udelas svuj zvuk, ale ted pro tebe bude asi tezke behem jednoho odpoledne najit kombo, ktere by ti sedlo na pristich deset let...
jinak bych se moc nebrzdil co se tyce financi... pokud budes brat drahou kytaru, tak je dobre si k ni koupit i poradny aparat, jinak bude tva investice do kytary docela bezvyznamna...
Peníze nijak zvlášť řešit nemusím. Budu hrát především doma, relativně potichu, maximálně někdy nějakej malej klubík, ale spíš ani to ne. Smyčku určitě, budu experimentovat se zvukem, kompem ap.qwer píše:no to zalezi na tom, kolik do toho chces vrazit, jak to chces mit hlasite a co po tom aparatu vsechno chces...
V tom se určitě shodnem. Jen je pro mě Fender novej zvuk a nevím, jaký kombinace s ním léty osvědčily, to jsem vlastně potřeboval hlavně poradit, ať nemusím hledat úplně od píky.qwer píše:spis bych sel cestou "libi se mi jak hraje ten a ten a chci jeho zvuk"...
To je bez debat a jak píšu vejš, problém to není. Nějaký zkušenosti (15 let) z dřívějška mám, není to moje první kytara, ale první Fender...qwer píše:jinak bych se moc nebrzdil co se tyce financi... pokud budes brat drahou kytaru, tak je dobre si k ni koupit i poradny aparat, jinak bude tva investice do kytary docela bezvyznamna...
to ese zas odviji od toho co chces hrat a kolik na to mas penez. jestli se ti libi zvuk jako ma ten typ v tom videu tak zkus urcite mesu, pokud mas hodne penez na zesak tak zkus i ten diezel, sice je to predrazeny ale maj natolik vychytany uzivatelsky ovladani ze tam nenakroutis spatnej zvuk
super je imho i peavey JSX, vsecko to jsou zesaky spis do americkyho stylu (i kdyz ten diezel dela i hodna marshalloidni apce)
Super, díky za tipy...Kinx píše:to ese zas odviji od toho co chces hrat a kolik na to mas penez. jestli se ti libi zvuk jako ma ten typ v tom videu tak zkus urcite mesu, pokud mas hodne penez na zesak tak zkus i ten diezel, sice je to predrazeny ale maj natolik vychytany uzivatelsky ovladani ze tam nenakroutis spatnej zvuksuper je imho i peavey JSX, vsecko to jsou zesaky spis do americkyho stylu (i kdyz ten diezel dela i hodna marshalloidni apce)
A nebude to mít moc hlasitý na doma? Já jen tak z povzdálí pozoruju v roli nezkušenýho pozorovatele, ale tohle mi nějak nedalo.
Když chce hrát doma tak by bylo možná dobrý se kouknout po zesíku s nějakym power scalingem nebo něčim na utlumení co říkáte?
Aby pak doma nekrotil draka.
Ne hele moje příspěvky tady berte spíš jako otázky.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Ne, to je dobrá připomínka, osobně se chci kvůli tomu poohlížet po nějakym multiwatu. Je pravda, že spousta celolamp má kolikrát problém v tom, že přecijen i to, jak vytavíš konec má na barvu zvuku dost vliv... To byl ostatně i tehdy před lety důvod, proč jsem k Exploreru pořídil Marhalla Valvestata, kde je preamp lamba a konec mosfet a hraje to furt stejně, bez ohledu na hlasitost... Ale tak nějak tušim, že tohle zrovna asi nebude ten pravej zesik k Fenderu, i když jsem na tu kombinaci docela zvědavej...rasomaso píše:A nebude to mít moc hlasitý na doma? Já jen tak z povzdálí pozoruju v roli nezkušenýho pozorovatele, ale tohle mi nějak nedalo.Když chce hrát doma tak by bylo možná dobrý se kouknout po zesíku s nějakym power scalingem nebo něčim na utlumení co říkáte?
Aby pak doma nekrotil draka.
- Regular John
ja s tim power scalingem nevim... mam ted chvili doma Mass od Webera a mam z toho smisene pocity... sice se v tom zvuku da nasbirat pekna kulatost, ale ta brzda tomu utne tu jiskru... je to rozhodne neco za neco... nerikam, ze je to spatne, ale taky to neni "samospasitelne"
jinak ja byt na tvem miste a chtel mit povedenou univerzalku, tak bych to videl na Diezel Einstein... to je aparat, ktery se mi strasne libi... bohuzel jsem ho zatim videl leda tak na youtube
je spousta skvelych zesiku, ale vetsinou jsou to jednokanaly a nebo zesy bez smycky... navic na nic vetsinou nenakroutis nejaky dlouhy zpevny pevny ton a nejakou brutalku na kila... zase co jsem se setkal se zesama na brutalitu, tak nemely vubec pekny cisty zvuk... ten diezel jsem sice slysel leda tak z repraku u pocaku, ale zda se mi strasne univerzalni a vsechno na nem zni moc pekne - jak ten cisty, tak crunch, lead... proste parada
jinak ja byt na tvem miste a chtel mit povedenou univerzalku, tak bych to videl na Diezel Einstein... to je aparat, ktery se mi strasne libi... bohuzel jsem ho zatim videl leda tak na youtube
je spousta skvelych zesiku, ale vetsinou jsou to jednokanaly a nebo zesy bez smycky... navic na nic vetsinou nenakroutis nejaky dlouhy zpevny pevny ton a nejakou brutalku na kila... zase co jsem se setkal se zesama na brutalitu, tak nemely vubec pekny cisty zvuk... ten diezel jsem sice slysel leda tak z repraku u pocaku, ale zda se mi strasne univerzalni a vsechno na nem zni moc pekne - jak ten cisty, tak crunch, lead... proste parada
Noo ten Weber ale není snad power scaling ne? Co vim tak attenuator je mezi zesíkem a reprákem, ale power scaling je v zesíku. Myslim že to reguluje napětí v zesilovači a do repráku jde "plná šťáva"...
Jestli to vadí tak utneme diskuzi o brzdách a podobně, sorry za OT.

Jestli to vadí tak utneme diskuzi o brzdách a podobně, sorry za OT.
ma pravdu, asi jsem to trochu popletl... power scalling asi bude upravovat stavu na koncovych lampach (?) mel jsem za to, ze to bude jen neco na zpusob resistorove brzdy... no i tak to asi nebude fungovat tak jak by clovek chtel... pokud bude na lampach min, tak nebudou kreslit... bude to hrat akorat min nahlas... cili se to bude chovat podobne jako master volume?rasomaso píše:Noo ten Weber ale není snad power scaling ne? Co vim tak attenuator je mezi zesíkem a reprákem, ale power scaling je v zesíku. Myslim že to reguluje napětí v zesilovači a do repráku jde "plná šťáva"...
Jestli to vadí tak utneme diskuzi o brzdách a podobně, sorry za OT.![]()
klidne tady ty posty o brzdach splitni - osobne by me zajimalo, jak to vlastne funguje... ten muj weber funguje jinak nez ostatni brzdy.. je v nem nejaka podivna soucastka - weber tomu rika nejak speaker motor nebo reaktor... ostatni funguji na principu odporu a nekde jsem cetl, ze tyhle resistorove brzdy nejsou pro "zdravi" aparatu to prave, kdezto tenhle weber mass to ma osefovane...
kazdopadne vsechny tady ty diesely, soldana a podobne ampy spis pocitaji se zkreslenim z preampu, takze to kresleni konce u nich asi neni az tak dulezite...
no stetesmana o H&K je taky parada... neni to ale takova prasarna jako ten Diezel... 7 lamp v preampu
No já budu mít něco jak power scaling v tom Ceriatonu co jsem objednal, je to zesík s EL84 kde hlavně kreslí power-amp, podobně jako třeba 18 wattovej Marshall. Co jsem čet na 18watt.com tak tenhle mod (VVR) je dost dobrej co se týče tlumení, dělá to samý jak power scaling (mění napětí) takže jsem si to od toho nějak odvodil. Co jsem se tam dočet, tak ten tón je stejnej až na mírnej úbitek vyšších frekvencí. Teda pokud je regulovanej celej zesík, jde ještě totiž regulovat jen power-amp a k tomu je prej potřeba ještě PPIMV (lamar master volume) na pre-ampu. Až budu doma tak zkusim vyhledat ten topic, ale abyste to viděli tak se musíte regnout no...
Jinak na youtube je jedno demo VVR modu tak zkuste hledat, já teď už nestíhám, jdu zálohovat a na bus. Zatim páčko vazouni.