VLASTNÍ VÝROBA FLOYD ROSE ?????

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
woro90

Re: VLASTNÍ VÝROBA FLOYD ROSE ?????

Příspěvek od woro90 »

NOOKA píše:Zdravím,
tak jestli můžu přidat SVŮJ NÁZOR,tak podle mně je to jen marketingovej tah,ale je to čistě můj názor.Podle mně to zvuk snad ani ovlivnit nemůže.To už by snad byla nejlepší celá kytara s titanu,a nebo s mosazi??? Ten fígl už jsem viděl,ale opravdu se mi to nezdá!!!!!!!!!!!!Uvažoval jsem o tom ,že bych si to udělal,jen abych zjistil,jestli to má na něco vliv,ale nějak nezbyl čas .Určitě to na zvuk atd.nebude mít zásadní vliv. A na závěr---pokud by jsi chtěl investovat 40 doláčů tak ten té mosazi Ti pošlu za 10.Měj se!
Celá kytara z titanu by byla náhodou výborná, ale musela by se nějak vyřešit konstrukce, aby bylo možné seřizovat krk ale ten byl dostatečně tuhý, to vše při zachování rozumné hmotnosti. Z mosazi by nešla, ačkoli mosaz tlumí vibrace snad ještě méně.
Ale k tématu - dvanáct vykřičníků a mexický Fender v podpisu ještě neznamená, že autor uvažoval hlavou, když toto psal. Zvýšení momentu setrvačnosti kolem osy otáčení tremola opravdu může snížit tlumení, tedy prodloužit sustain a změnit reznonanční frekvenci, ovšem otázkou je, jak velký rozdíl to bude - běžný sustain block je mohutný dost. Když už, věřil bych spíš těžké mosazi. A vyfrézoval bych si to sám. Podle mě není problém si vyrobit velký sustain block a pokud se to nebude chovat dobře (příliš pomalý flutter, příliš velká setrvačnost), trochu ho zmenšit.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Prosím vysvětlit pojem flutter a moment setrvačnosti u tremola.

Taky bych dal u sustain bloku přednost bronzi nebo oceli před zinkem. Ale on ten zinkový odlitek taky zvoní, není to tupá mrtvá hmota. Zvonovina mně láká. Ale nemám výbavu ani skill na výrobu něčeho takového.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Asi zkusím sehnat nějakej úlomek zvonoviny a vyrobit to. Pak to porovnám s originálním sustain blokem, kterej jsem už objednal na Ebay. Ale už podle názvu tý části "sustain block" si myslím, že by to na sustain vliv mít mohlo.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

NOOKA píše: A na závěr---pokud by jsi chtěl investovat 40 doláčů tak ten té mosazi Ti pošlu za 10.Měj se!
No jestli to myslíš vážně a myslíš zvonovinu, tak bych to bral. Zkusil bych i ten titan, ale to asi neseženeš, co?
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
NOOKA

Příspěvek od NOOKA »

Hodně štěstí!
Jackson, Grass Roots URUHA
ROCKWELL-Black Trip
Marshall 1960BV
woro90

Příspěvek od woro90 »

kmensik píše:Prosím vysvětlit pojem flutter a moment setrvačnosti u tremola.
Flutter: http://www.youtube.com/watch?v=hdMY8Yoz31o
Moment setrvačnosti je moment setrvačnosti. Kolem osy otáčení tremola. http://cs.wikipedia.org/wiki/Moment_setrva%C4%8Dnosti
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“