no ale ten pocit toho širokýho krku a mahagonovýho tělíčka... je přeci jen bombovej... ta Munkyho černá apexka se mi hrozně líbí.. no ale je za 40 litrů... takže sorry.. možná někdy příště
Dimarzio vs. Seymour Duncan pro low ladění
Pravidla fóra
Re: Dimarzio vs. Seymour Duncan pro low ladění
jj dá se toho plno od nich na šestky
.. ale good god mám taky rád
zlatý dobrý časy alba "life is peachy"...
no ale ten pocit toho širokýho krku a mahagonovýho tělíčka... je přeci jen bombovej... ta Munkyho černá apexka se mi hrozně líbí.. no ale je za 40 litrů... takže sorry.. možná někdy příště
ale když bych si vyEbayil nějakou starší K7 tak by to už tak drahá záležitost být nemusela...
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jo ty fungly K7 a apexy sou ku..vsky predrazene..na ebay by to mozna slo..ale myslim ze snad i na hudbenim bazaru nekdo prodaval apexa nebo K7 snad za 16k, ale to uz bylo hodne davno
právě... leda že bych trošku pozměnil equip (já nevím třeba Engla Fireballa bych bral hned... má úžasnej kovovej sound a to stojí polovinu tý Mesy... ale vadí mi na něm jen to že má pro oba kanály jen jedny korekce..) no a pak by možná něco bylo na nějakou K7...
no ale to je ještě ve hvězdách...
a co hraješ ty za sound ? předpokládám že nějaký sick riffy se Slipknoťáckým nádechem... drop B, A...
a co hraješ ty za sound ? předpokládám že nějaký sick riffy se Slipknoťáckým nádechem... drop B, A...
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
no drop B..kombo nemam doma, hraju jen na naky trandak u kamose..ma to jen basy a vysky,takze pred tim mam svoji krabku,.."sehnal" sem si ale guitar rig 3..dyz si stim clovek vyhraje najde tam dost dobry sound, ted sem si tam vyrobil takovou peknou pilku:D..neni to ani moc slipknot(teda, je to taky higain, ale proste jiny..) neco na zpusob turmion katilot, jestli znas...no ale az konecne poridim toho crata a nakou simulaci mesy pred to, tak se chystam na nakou sedmicku asi od schectra do 10k(sice low end, ale co, sem student no
) do ktere bych narval ty di pafka 7 a bylo by...me to prijde ten zvuk stejny jak z apexa za 50k:D
edit: naky takovy ted sound ted hraju http://www.youtube.com/watch?v=7Iqv9ukUtDI
edit: naky takovy ted sound ted hraju http://www.youtube.com/watch?v=7Iqv9ukUtDI
to není vůbec špatnej sound
na něčem takovém jsem začínal s poslechem a něco podobného mně přivedlo ke kytaře... ale to už budou dobré čtyři roky co jsem vzal elektriku poprvé do ruky a člověk se za tu dobu ve svém zvukovém chtíči krásně vytříbí.. a ví co mu nesedí a co mu naopak mrazí záda... dneska hraju směsici KoRnů (na těch jsem taky vyrostl..), InFlames, DIsturbed, Slipknot (doby kdy jsem měl ještě nalazeno drop B jsem je řezal furt, ale co dodnes neumím jsou harmoniky v songu Duality.. pokud víš co myslím..jako zvládnu je zahrát normálně ale v tom rytmu je tam prostě vystřihnout nedokážu.. teda tu druhou trochu jo ale první vůbec..) Children of Bodom, pak docela ovlivnili Deftones, Limp Bizkit, ale i Cradle of Filth, Linkin Park (jejich jednoduché a přesto tak perfektní riffy budu mít vypálené v paměti snad nadosmrti..) prostě... směska všech možných soundů až jsem z toho někdy jelen a nevím co dřív hrát
mám teď v ůmyslu postavit, resp. doplnit kapelu o zbývajícího kejtristu a bubeníka, a nějak to pořádně voroštovat...
Jó schecktery se mi taky líběj.. a jak.. hlavně Damien special v té rudé barvě blood moon.. a jejich vcelku přijatelné ceny mě taky lákají.. jsem taky jenom student nemysli.. s velkými výdaji a o to menšími přísuny
šetřím na každej piece od kytary... ale to asi taky proto že si nekoupím hned jen tak něco a chci vždycky alespoň dobrej mid-end...
Jó schecktery se mi taky líběj.. a jak.. hlavně Damien special v té rudé barvě blood moon.. a jejich vcelku přijatelné ceny mě taky lákají.. jsem taky jenom student nemysli.. s velkými výdaji a o to menšími přísuny
No já mám Blackouty a po přechodu z SH-1 mě to posadilo na řiť, sem snima docela dost spokojenej..Nelituju toho že nad přepájením celý elektroniky sem strávil 3 hodiny..xD
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jo ja taky nevim co driv hrat..drive sem hraval korny, mel sem naladino ADGCFA, ale ta jedna struna tam fakt sice jen obcas ale chybi..pak sem presel na drop B a zjistil ze to je celkem univerzalni, krom knotu se natom daj hrat este machine head anebo treba static x, to ted hraju nejvic....ja prave sem na rozpacich jestli jsou v duality flazolety nebo jen bendy...ja hral nejdriv flazoletama a pak sem mrknul do par gp a tam byly bendy a sem v haji:D...ja co nejsem schopny zahrat je opium of the people, to je na me este moc rychle.....jinac uz sem nemuzu dockat nake sedmicky 
sou tam umělý flažolety..bendem bys neudělal takovej pískavej zvuk...McKozias píše:ja prave sem na rozpacich jestli jsou v duality flazolety nebo jen bendy...ja hral nejdriv flazoletama a pak sem mrknul do par gp a tam byly bendy a sem v haji:D...ja co nejsem schopny zahrat je opium of the people, to je na me este moc rychle.....jinac uz sem nemuzu dockat nake sedmicky
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
ano ano.. jsou to tzv. pinch harmonics, jak říkal v nějakém videu Jim.. takže tenhle název má tedy asociovat ty umělé flažolety ? tak jsem zase o něco chytřejší... vždycky totiž všechno říkám v orig angl./us názvech aniž bych znal jejich českou alternativu
protože struna je při tom na pražci přimáčknutá a trsadlem a palcem dohromady o strunu brnkneš a zároveň jí mírně mutneš tím palcem a udělá to ten krásnej řezavej zvuk... a člověk si musí najít místo na tohle "brnknutí" na svojí kytaře (obvykle někde mezi snímači, u sebe to mám nejlepší někde mezi singlem a krkovým HB) kde to zní nejlíp... a díky tomuhle trýčku ten flažolet uděláš kde chceš.. ne jenom na 12. a dalších kde jde dát normálním způsobem...
No každopádně takhle krásně čistě ho tam nedrncnu aby mi to nevyjelo buď z rytmu a nebo aby mi ten flažolet nezněl jak když praská struna
No každopádně takhle krásně čistě ho tam nedrncnu aby mi to nevyjelo buď z rytmu a nebo aby mi ten flažolet nezněl jak když praská struna
- mycountry
- Kontaktovat uživatele:
Proč bys sakra měl flažoletem vyjíždět z rytmu? Však buď se ti povede nebo ne, nevím co by tam mohlo bejt za jinej problém

Ještě mi dlužíš mikinu a krabičku od měřáku...
A ke slovu přišla i vrtačkaHanzbiker píše:Nelituju toho že nad přepájením celý elektroniky sem strávil 3 hodiny..xD
Ještě mi dlužíš mikinu a krabičku od měřáku...
jó tak to neznáš moje šikovný ručičky když mají náladu zrovna
né.. zase tak hrozné to není, ale mě se většinou nepovede kvůli tomu, že si v té rychlosti špatně hmátnu nebo pravou rukou špatně uchopím trsadlo a tak tím pak strávím mnohem víc času než když ho udělám v pohodě plynule... chce to jenom pílit, pílit a pílit.. nic víc... 
zdravim
chtel sem se zeptat - jak si rozumi moje snimace (viz. podpis) s podladenim? posledni dobou dost ujizdim na slipknotech a stonesour a chtel bych si neco v tomhle stylu i zahrat, ale mam trosku strach jestli to nebude huhlat. a abych to moh zkusit, tak bych musel koupit jiny struny, nez desitky, co tam mam ted, proto se nejdriv ptam. 
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
- bazmekgrat
no huhlat ti to bude skor kvoli kratkej menzure ako tym snimacom
PRS McCarty Brazilian Limited Edition PrivatestockGradeOnePieceMapleTop Brazilian Rosewood Neck :: Fender Stratocaster USA :: Bogner Uberschall TwinJet EL34 Mod :: 2x Mesa Recto 4x12
-
woro90-1
Tlusté struny jsou podmínkou, aby to neplandalo a lezl z toho aspoň trochu čitelný tón. Raději nějaké s mohutnějším jádrem, tzn. větší tah při menší tloušťce. Mám dojem že třeba D'Addario dělá celkem silná jádra, ale je to jen dojem, že jsem to někdy někde zaslechl. Raději si to dohledej.
tak ty struny, jak sem rikal, budu resit, az budu vedet, ze problem nebude ve snimacich
ty kapely co bych chtel hrat hrajou vsechny na aktivky a ja se prave bojim, jak se s tim ty moje snimace popasujou. no kazdopadne dneska skocim do hudebnin pro nejaky lana a zejtra az se vyspim z maturaku se do toho pustim. pak napisu jak sem dopadnul 
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
TZ i AN s podladěním fakt problémy mít nebudou...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008