Pod to se můžu podepsat - mým hlavním nástrojem je doteď behringerka ze setu, kterou jsem koupil od zhuleného týpka v parku a do hratelného stavu přivedl mnoha hodinami usilovné práce (broušení pražců, výměna nultého, čištění všeho možného, pájení a zase pájení, sundní původního dvoumilimetrového laku, výroba nového pickguardu neboť původní se rozpadal...), poněvadž nemám dostatečné příjmy a rodina díky tomuto jevu nepřidá ani korunu, ba naopak, nutí mě abych se zbavil co nejvíce kytar (mám totiž v pokoji - poměrně velkém - ještě elektriku půjčenou od kamaráda, abych měl na co hrát když mám svoji rozebranou, jednu "normální" akustiku, dvě na čundr, obě vyžadující opravu, a španělku opuštěnou mojí sestrou, která mi byla přiřčena díky tomu, že na ni hraju víc než sestra) a to pokud možno hned. Pokud mají tušení o tom kolik jsem na brigádě vydělal a kolik jsem utratil, tváří se pohoršeně když potřebuji půjčit na vlak, abych jel za slečnou, protože jsem byl koupit troje struny, pár trsátek a nedejbože nový popruh a další peníze budu mít až o tři dny později. Neměl jsem si pořizovat tolik kytar když to tolik stojí, každý si přece vystačí s jednou kytarou a podobně. A nová elektrika v nedohlednu, poněvadž mě čeká VŠ, a samotné přežití v Praze není zrovna levné, zvlášť když se do toho přidá něco jako kultura, občas hospoda a tak.Dark Fender píše:Vycházejme z toho, že jak jsem tu psal ten dotyčný je finančně omezen a situace se nezlepší ani za pár měsíců. Ba naopak potom dojde ještě k většímu rozkolu s rodinou, která ve většině případů bude argumentovat slovy: "tak proč si kupoval tamto, když ted chceš tohle?" Pak může být mladý muzikant odsouzen na mnoho let čekání, než sežene finance na něco slušného.
Saada AXL - Je vhodná pro začátečníka?
Pravidla fóra
Re: Saada AXL - Je vhodná pro začátečníka?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hele ja jsem uplně odzačátku začínal s timhle kyt. kompletem od Washburnu http://kytary.cz/bucklay-by-washburn-ky ... 08:0:0:1:0 za přijatelnou cenu jinak kombo samozřejmě nic moc takže už mám dávno Marshalla ale jako kytara je skoro bez výhrad (zvukově) pac jsem prostě narazil na dobrej kus a i ostatní byli v udivu jak to za tu cenu hraje.Sice ze začátku jsm měl problém s tim že to podladovalo ale stacilo si k tomu na 10 min sednout a ted ta kytara vydrží naladěná klidne 4 dny a to na to ty 2 hodky denne hraju.
Z pohledu zvuku se to smaožrějmě uplně s kytarou za 30k rovnat nemuže samozřejmě že hlavně někdy ty vejšky nejsou uplně čistý ale když sio to člověk sprábně naladí tak to hraje jak bejk.J
Jinak hraju třičtvrtě roku a dost tvrde takže už sem i v kapele a samozřejmě že si přístí mesic až budu mít narozky budu kupovat Americkej originál Fendra takže neřikám že jsem tuhle kytaru mel nak dlouho ale ikdyž sem ji srovnal s jinejma tak zas tolik k vytknustí tam toho nybylo.
Samozřejmě je to asi tim že jsem měl štěstí jak z praku a dostal do ruky dobrej klousek takže neznamená že kytara ze setu = 100% šmejd.
Z pohledu zvuku se to smaožrějmě uplně s kytarou za 30k rovnat nemuže samozřejmě že hlavně někdy ty vejšky nejsou uplně čistý ale když sio to člověk sprábně naladí tak to hraje jak bejk.J
Jinak hraju třičtvrtě roku a dost tvrde takže už sem i v kapele a samozřejmě že si přístí mesic až budu mít narozky budu kupovat Americkej originál Fendra takže neřikám že jsem tuhle kytaru mel nak dlouho ale ikdyž sem ji srovnal s jinejma tak zas tolik k vytknustí tam toho nybylo.
Samozřejmě je to asi tim že jsem měl štěstí jak z praku a dostal do ruky dobrej klousek takže neznamená že kytara ze setu = 100% šmejd.
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
sem levák a mám axl jacknife za 4500, ted lituju toho,ze sem nekupil cortku za 4500, jelikoz sem mel s tou kejtrou hodne problemu. a nejhorsi je ze ti lameri na ni dali singly snimace, takze je to takovy the flying v ala telecaster... takže doporučuji cort nebo ibanez
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
NEKUPUJ TO!!! Z tohohle zesilis, to kombo ma jen 6,5" reprak a to je hrozny a ta kytara... no to se nebudu ani vyjadrovat, to je jak Stagg... zatyhle prachy kupuju Ibanez GRG 170DX (1000x lepsi nez tahle
) a k tomu kobo Roland Cube 15X (sice jen 10"repro, ale co se da delat)
Byt tebou si to opravdu rozmyslim
..... JEste neco, jestli nemas najednou tolik penez, kupo nejdriv kytaru (treba za 6000) a pak za 2mesice treba kombo (to je otazka tak 3000), lepsi je si trochu prisetrit, nez potom litovat toho, co jsi koupil 
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
Ty singly jsou prostě vhodné jen na některé hudební styly - pokud sis to koupil jenom kvůli vzhledu, je to je a jen tvoje blbost. P-90 jsou normální snímače, není na nich nic podřadného, a pokud chceš véčko s HB, máš si koupit véčko s HB a ne tady brečet že je to sh*t protože to nepočítá s blbostí kupujícího.Amid píše:sem levák a mám axl jacknife za 4500, ted lituju toho,ze sem nekupil cortku za 4500, jelikoz sem mel s tou kejtrou hodne problemu. a nejhorsi je ze ti lameri na ni dali singly snimace, takze je to takovy the flying v ala telecaster... takže doporučuji cort nebo ibanez
Já mám Tenson "strat" , kombo Laney LX12,
a hele hraje to, nemuzu si stezovat. Je to moje první zkušenost s elektrickou kytarou (když jsem jí hrál poprvé, byl jsem rád, že mám vůbec nějakou kytaru) a řekl bych, že je k nezaplacení, jelikož dnes už vím, jakým směrem bych se rád ubíral do budoucna.
Má snímače 2x single coil, 1x humbucker (tuhle kombinaci si na stratovi nemůžu vynachválit, můžete na to vyloudit spoustu rozdílného zvuku); občas se jí rozladí Gčko nebo Hčko (což mi občas pěkně s..., ale aspoň jsem se naučil rychle seřizovat struny); má bezproblémový přístup ke všem strunám poděl celého hmatníku; je poměrně lehká....
Pro začátek (tak do prvního půl roku) bych určitě doporučil, dá se na tom krásně potrénovat, ale hlavně vám to dá jakousi "rozjezdovou pomoc"...
a hele hraje to, nemuzu si stezovat. Je to moje první zkušenost s elektrickou kytarou (když jsem jí hrál poprvé, byl jsem rád, že mám vůbec nějakou kytaru) a řekl bych, že je k nezaplacení, jelikož dnes už vím, jakým směrem bych se rád ubíral do budoucna.
Má snímače 2x single coil, 1x humbucker (tuhle kombinaci si na stratovi nemůžu vynachválit, můžete na to vyloudit spoustu rozdílného zvuku); občas se jí rozladí Gčko nebo Hčko (což mi občas pěkně s..., ale aspoň jsem se naučil rychle seřizovat struny); má bezproblémový přístup ke všem strunám poděl celého hmatníku; je poměrně lehká....
Pro začátek (tak do prvního půl roku) bych určitě doporučil, dá se na tom krásně potrénovat, ale hlavně vám to dá jakousi "rozjezdovou pomoc"...
To ses vyjadřoval k tomu setu od Washburnu?Ty jsi na to někdy hrál že volíš takovyhle slova ? Jo a že je nekde reprák je 6.5 tak to neznemená že je to sh*t.Jinak na ty kytaře když máš dobrej kus neni co vytknout v tyhle cenovy relaci.A srovnávat tuhle kytaru se Stagem? Tos me teda pobavil je totiz videt ze jsi na ni nikdy nehral.axi12 píše:NEKUPUJ TO!!! Z tohohle zesilis, to kombo ma jen 6,5" reprak a to je hrozny a ta kytara... no to se nebudu ani vyjadrovat, to je jak Stagg... zatyhle prachy kupuju Ibanez GRG 170DX (1000x lepsi nez tahle) a k tomu kobo Roland Cube 15X (sice jen 10"repro, ale co se da delat)
..... JEste neco, jestli nemas najednou tolik penez, kupo nejdriv kytaru (treba za 6000) a pak za 2mesice treba kombo (to je otazka tak 3000), lepsi je si trochu prisetrit, nez potom litovat toho, co jsi koupil
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Kamos ma skoro tu samou, takze vim, co rikam.... a to ze to ma reprak 6.5" mluvi samo za sebe, z toho lezou hrozny zvuky.kvasna píše:To ses vyjadřoval k tomu setu od Washburnu?Ty jsi na to někdy hrál že volíš takovyhle slova ? Jo a že je nekde reprák je 6.5 tak to neznemená že je to sh*t.Jinak na ty kytaře když máš dobrej kus neni co vytknout v tyhle cenovy relaci.A srovnávat tuhle kytaru se Stagem? Tos me teda pobavil je totiz videt ze jsi na ni nikdy nehral.axi12 píše:NEKUPUJ TO!!! Z tohohle zesilis, to kombo ma jen 6,5" reprak a to je hrozny a ta kytara... no to se nebudu ani vyjadrovat, to je jak Stagg... zatyhle prachy kupuju Ibanez GRG 170DX (1000x lepsi nez tahle) a k tomu kobo Roland Cube 15X (sice jen 10"repro, ale co se da delat)
axi - "kamarad ma nakou kytaru tak vim o kytarach vsechno a du poustet moudra do sveta!" zajimavej pristup...
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
JEstli vam vadi muj nazor, takdobre, ale je to jenom muj nazor, ok? Slysel jsem tu kytaru v porovnani s jinejma a byla jednoznacne nejhorsi... humusSmileCZ píše:axi - "kamarad ma nakou kytaru tak vim o kytarach vsechno a du poustet moudra do sveta!" zajimavej pristup...
pokuď sis nevšiml, napsal sem, že sem levák, to znamená, že asi na výběr moc nemám. kdo by taky čekal, že na tom budou singly... the flying ala telcaster... bral sem to kvůli tomu, že tam byla sleva z 6500 na 4500...protože sem takový chudý studentworo90 píše:Ty singly jsou prostě vhodné jen na některé hudební styly - pokud sis to koupil jenom kvůli vzhledu, je to je a jen tvoje blbost. P-90 jsou normální snímače, není na nich nic podřadného, a pokud chceš véčko s HB, máš si koupit véčko s HB a ne tady brečet že je to sh*t protože to nepočítá s blbostí kupujícího.Amid píše:sem levák a mám axl jacknife za 4500, ted lituju toho,ze sem nekupil cortku za 4500, jelikoz sem mel s tou kejtrou hodne problemu. a nejhorsi je ze ti lameri na ni dali singly snimace, takze je to takovy the flying v ala telecaster... takže doporučuji cort nebo ibanez
Jo když se ani nikdo nekoukne co kupujeAmid píše:pokuď sis nevšiml, napsal sem, že sem levák, to znamená, že asi na výběr moc nemám. kdo by taky čekal, že na tom budou singly... the flying ala telcaster... bral sem to kvůli tomu, že tam byla sleva z 6500 na 4500...protože sem takový chudý studentworo90 píše:Ty singly jsou prostě vhodné jen na některé hudební styly - pokud sis to koupil jenom kvůli vzhledu, je to je a jen tvoje blbost. P-90 jsou normální snímače, není na nich nic podřadného, a pokud chceš véčko s HB, máš si koupit véčko s HB a ne tady brečet že je to sh*t protože to nepočítá s blbostí kupujícího.Amid píše:sem levák a mám axl jacknife za 4500, ted lituju toho,ze sem nekupil cortku za 4500, jelikoz sem mel s tou kejtrou hodne problemu. a nejhorsi je ze ti lameri na ni dali singly snimace, takze je to takovy the flying v ala telecaster... takže doporučuji cort nebo ibaneztakže neser
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
No... Singly to snad jsou, ale na klasickém obyč. teleti P90 jsem fakt neviděl, spíš na nějakých víc spešl sériích.
Kamos ma skoro tu samou, takze vim, co rikam.... a to ze to ma reprak 6.5" mluvi samo za sebe, z toho lezou hrozny zvuky.[/quote]
Ze tvuj kamoš ma nakou podobnou kytaru a zní hrozně je sice pěkný ale tak každá kytara hraje kus od kusu jinak kord u tehlech levnějších typu takže jestli si tvuj kamoš koupil nakej dešnej shi**t tak to je už jeho problem pac mezi kytarami jsou lepší a horší kusy a člověk musí jen umět vybrat a když si vybere sh*t tak pak podle toho nemuže sravnávat i všechny ostatní kytary stejneho typu a stava se to i u dražších kytar ale to se tu už řešilo
Ze tvuj kamoš ma nakou podobnou kytaru a zní hrozně je sice pěkný ale tak každá kytara hraje kus od kusu jinak kord u tehlech levnějších typu takže jestli si tvuj kamoš koupil nakej dešnej shi**t tak to je už jeho problem pac mezi kytarami jsou lepší a horší kusy a člověk musí jen umět vybrat a když si vybere sh*t tak pak podle toho nemuže sravnávat i všechny ostatní kytary stejneho typu a stava se to i u dražších kytar ale to se tu už řešilo
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Pánové, uklidníme to tu. Žádné nadávky a útoky, jinak otevřu banovací okno.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ja myslim že žádný nadávky tady nepadly jen výměna nazoru 
sorry sefe.
mir! lasku! jezis vas miluje! halelujah!
mir! lasku! jezis vas miluje! halelujah!
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
Hele klídek. Řekl bys mi to do očí? Navíc tele s P-90 jsem ještě neviděl. Z fendrovských konstrukcí je tomu nejblíže Jazzmaster se svými Wide Range singly. Jinak se P-90 často vyskytují na lespaulkách, což je jejich asi nejobvyklejší využití. Levák nelevák, když něco chci koupit, snad se podívám co to vlastně je a k čemu se to hodí, ne? Leváckých kytar je i v této cenové relaci dost (pravda, nejde o ultratvrdohustopřísná véčka), stačí hledat. Já bych na tom třeba P-90 čekal, když jsou tom na fotkách všude P-90. Že ostatní véčka to mají většinou jinak nic nevypovídá o této i vzhledem poměrně netypické kytaře. Já bych si ji koupil, mně by se hodila, tobě očividně ne, a teď svoji lenost - nebo co tě vedlo ke koupi kytary s P-90 když jsi chtěl HB - podáváš jako že jsi neměl na výběr a že tě vlastně podvedli, protože kytara, jakou sis koupil, je taková, jakou ji vyrobili, ne taková, jakou sis vysnil.Amid píše:pokuď sis nevšiml, napsal sem, že sem levák, to znamená, že asi na výběr moc nemám. kdo by taky čekal, že na tom budou singly... the flying ala telcaster... bral sem to kvůli tomu, že tam byla sleva z 6500 na 4500...protože sem takový chudý studentworo90 píše:Ty singly jsou prostě vhodné jen na některé hudební styly - pokud sis to koupil jenom kvůli vzhledu, je to je a jen tvoje blbost. P-90 jsou normální snímače, není na nich nic podřadného, a pokud chceš véčko s HB, máš si koupit véčko s HB a ne tady brečet že je to sh*t protože to nepočítá s blbostí kupujícího.takže neser
squier custom II teleworo90 píše: ... Navíc tele s P-90 jsem ještě neviděl...
I´m wheels... movin´wheels
myslis, ze na kytaru za 4500 daji snámače p 90? he he, a jinka vím co říkám,bo tu kejtru mám, a při skreslení to brumí jak sviňa, sám kytarář mi říkal, že sou to singly...woro90 píše:Hele klídek. Řekl bys mi to do očí? Navíc tele s P-90 jsem ještě neviděl. Z fendrovských konstrukcí je tomu nejblíže Jazzmaster se svými Wide Range singly. Jinak se P-90 často vyskytují na lespaulkách, což je jejich asi nejobvyklejší využití. Levák nelevák, když něco chci koupit, snad se podívám co to vlastně je a k čemu se to hodí, ne? Leváckých kytar je i v této cenové relaci dost (pravda, nejde o ultratvrdohustopřísná véčka), stačí hledat. Já bych na tom třeba P-90 čekal, když jsou tom na fotkách všude P-90. Že ostatní véčka to mají většinou jinak nic nevypovídá o této i vzhledem poměrně netypické kytaře. Já bych si ji koupil, mně by se hodila, tobě očividně ne, a teď svoji lenost - nebo co tě vedlo ke koupi kytary s P-90 když jsi chtěl HB - podáváš jako že jsi neměl na výběr a že tě vlastně podvedli, protože kytara, jakou sis koupil, je taková, jakou ji vyrobili, ne taková, jakou sis vysnil.Amid píše:pokuď sis nevšiml, napsal sem, že sem levák, to znamená, že asi na výběr moc nemám. kdo by taky čekal, že na tom budou singly... the flying ala telcaster... bral sem to kvůli tomu, že tam byla sleva z 6500 na 4500...protože sem takový chudý studentworo90 píše:Ty singly jsou prostě vhodné jen na některé hudební styly - pokud sis to koupil jenom kvůli vzhledu, je to je a jen tvoje blbost. P-90 jsou normální snímače, není na nich nic podřadného, a pokud chceš véčko s HB, máš si koupit véčko s HB a ne tady brečet že je to sh*t protože to nepočítá s blbostí kupujícího.takže neser