IBANEZ RG 321MH

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Jaryn píše:Hej lidi to je des...spoluhrac z kapeli ma Ibanez GAX30 a kdyz hrajeme spolecne,tak ta jeho uplne vynika...neni to hlasitostu,ale proste charakteristiku zvuku...aj kdyz hrajeme jen na sucho,tak zvuk z moji kytary je takovy tezky,basovy zatimco jeho takovy cinkavejsi a vic vynikne...je to tym,ze ta 321 je z mahagonu a ta jeho z agathisu?...a jak by se dalo dopomoct tomu,abych mel ten zvuk min "basovy"...chystam se na vymenu snimacu,tak estli aj ty to ovlivnija,tak pls nejake doporucte
Ta´RG321 je basovejsi prave diky pouzitemu lehkemu svetlemu mahagonu, ma basovejsi zvuk... pokud tam mas origo snimace tak je vymen, jestli chces neco levnyho muzu ti prodat vic stedovejsi MightyMite, anebo si kup lepsi RM.pickups - domluv se primo z p. Machem, napis mu mail jakou mas kytaru a jaky chces zvuk...
Jinak ze zkusenosti doporucim ke krku strcit silnejsi AlnicoV snimac, dava to krasny zvuk (a kombinace pri prepinani) na tehle kytare
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
D.e.x.t.R
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D.e.x.t.R »

321mh si chci jet vyzkoušet, je na ní chvála ale prej je na prd lak.. nějakej mněkej že seprej dá projet i nehtem
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

D.e.x.t.R píše:321mh si chci jet vyzkoušet, je na ní chvála ale prej je na prd lak.. nějakej mněkej že seprej dá projet i nehtem
Jo na lak bacha, už ho mám celý dodrbaný.
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

D.e.x.t.R píše:321mh si chci jet vyzkoušet, je na ní chvála ale prej je na prd lak.. nějakej mněkej že seprej dá projet i nehtem
Co se tyce laku, jsou dve verze:
1. modra metaliza: normalni tvrdy leskly lak jako na kazde jine kytare (bohuzel i vydatne zalakovane loze krku... :? )

2. cerna: prirodni povrchova uprava dreva, tzn. jsou videt pory dreva a je jasne ze kdyz do tohohle rypnu nehtem tak to bude poznat, protoze to bude vlastne primo do dreva, ktere je chranene jen slabsi "lazurou" - osobne davam prednost tehle verzi, jednak vypada lip, drevo vic "dycha" jak se rika, a nebude tam zalakovany spoj krku s telem 1mm tlustou vrstvou laku jako u te modre.... Po case casteho hrani a pouzivani se muze tenhle slaby lak osoupat az na drevo, osobne bych to nevidel jako ujmu nebo vadu - aspon je videt, ze se na kytaru aktivne a casto hralo a tudiz to asi nebude spatna kytara :idea: a bude videt ze je uz trochu "vyhrana", a v budoucnu pri prodeji veci znaly kupujici da rozhodne prednost tehle nez nove s krasnym neporusenym lakem...

Na kytare prece neni dulezity vzhled .... to je to posledni.... Nebo mate kytary jen na koukani? :D
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
kotyzji

Příspěvek od kotyzji »

petrpeter píše:
Co se tyce laku, jsou dve verze:
1. modra metaliza: normalni tvrdy leskly lak jako na kazde jine kytare (bohuzel i vydatne zalakovane loze krku... :? )

2. cerna: prirodni povrchova uprava dreva, tzn. jsou videt pory dreva a je jasne ze kdyz do tohohle rypnu nehtem tak to bude poznat, protoze to bude vlastne primo do dreva, ktere je chranene jen slabsi "lazurou" - osobne davam prednost tehle verzi, jednak vypada lip, drevo vic "dycha" jak se rika, a nebude tam zalakovany spoj krku s telem 1mm tlustou vrstvou laku jako u te modre.... Po case casteho hrani a pouzivani se muze tenhle slaby lak osoupat az na drevo, osobne bych to nevidel jako ujmu nebo vadu - aspon je videt, ze se na kytaru aktivne a casto hralo a tudiz to asi nebude spatna kytara :idea: a bude videt ze je uz trochu "vyhrana", a v budoucnu pri prodeji veci znaly kupujici da rozhodne prednost tehle nez nove s krasnym neporusenym lakem...

Na kytare prece neni dulezity vzhled .... to je to posledni.... Nebo mate kytary jen na koukani? :D
Přesně tak, ta moje vypadá jako kdyby byla stará cca 15 - 25 let :D ...ale hraje fajn, jen ty snímače by to chtělo jiný :wink:
Ibanez RG321MH
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
...ladička utopená ve vodce, okousaný trsátka, rozšlapanej kabel...only metal, do peeche
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

jj, snimace jsou malinko slabina tyhle kytary (hodi se spis na olsi, na lipu...), tak jak to bezne byva u vsech kytar z fabriky - vzdycky chce clovek lepsi zvuk, lepsi snimace...
Tady jsou dostatecne silny na hutny gain, ale jsou zvukove "tenký, plochý"... ja tam zkousel V7 a V8 taky od Ibaneze, a nabralo to uplne jiny zvuk, daleko vic mohutnejsi a v zkresleni byl ten spravny buldozer zvuk... :)
Nejlepsi volba ale byly Duncany, u krku alnico.... krasny zvuk.... a ty kombinace na prepinaci, no proste parada... ale porad hodne do basu... (nastesti tam vzycky byly sroubovaci polovy nastavce)

Kdo chce vyniknout v kapele, bude to chtit stredovejsi snimace...
Jaryn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaryn »

No to je prave muj problem,v kapele sa naprosto ztracam...ale uz sem psal panu Machovi a toz az mne odepise,tak napisu co mne poradil za snimace
Jackson King V
Crate
D'Addario 0.10
Dunlop Tortex 0.88
Slayer,Megadeth,Exodus,Iron Maiden,Metallica,Judas Priest,COB...METAL
Jaryn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaryn »

Tak uz odepsal(to byl fofr) a tady to je:

Dobry den,
vzhledem k tomu mahagonu a Vasim pozadavkum bych doporucoval snimace s
keramickymi magnety, konkretne ke kobylce typ R.M.custom, ke krku potom typ
F3,
s pozdravem Radovan Macho - R.M.pickups

Co na to rikas petrpetere?
Jackson King V
Crate
D'Addario 0.10
Dunlop Tortex 0.88
Slayer,Megadeth,Exodus,Iron Maiden,Metallica,Judas Priest,COB...METAL
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Jaryn píše:Tak uz odepsal(to byl fofr) a tady to je:

Dobry den,
vzhledem k tomu mahagonu a Vasim pozadavkum bych doporucoval snimace s
keramickymi magnety, konkretne ke kobylce typ R.M.custom, ke krku potom typ
F3,
s pozdravem Radovan Macho - R.M.pickups

Co na to rikas petrpetere?

No, R.M.Custom jsem tipoval, ten zni snad nejlip ( a to na vsech drevech :) ) Ma peknej attack a je krasne konkretni pri svy sile, takze i kdyz ti zustanou basy, tak budes zaroven ve stredech dobre slyset a pri poradnym uderu se hned ten zvuk prosadi.... A postelujes si to sam, vysku pod basovyma a tenkyma strunama.... podle toho jak ti bude lahodit zvuk.... :)

A k tomu krku, zalezi jaky chces zvuk... ja osobne preferuju kulatejsi ala LP, takze davam prednost AlnicoV ..... to uz je na vkusu...
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

kotyzji píše: Přesně tak, ta moje vypadá jako kdyby byla stará cca 15 - 25 let :D ...ale hraje fajn, jen ty snímače by to chtělo jiný :wink:
Pošli foto, chtěl bych ji vidět
kotyzji

Příspěvek od kotyzji »

rotten77 píše:
kotyzji píše: Přesně tak, ta moje vypadá jako kdyby byla stará cca 15 - 25 let :D ...ale hraje fajn, jen ty snímače by to chtělo jiný :wink:
Pošli foto, chtěl bych ji vidět
Snad je to vidět
http://img152.imageshack.us/my.php?imag ... 097ep3.jpg
Ibanez RG321MH
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
...ladička utopená ve vodce, okousaný trsátka, rozšlapanej kabel...only metal, do peeche
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

já bych to měl takhle hezky vydřené nad krkovým, tam hraju :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
kotyzji

Příspěvek od kotyzji »

Já hrával hodně u kobyly, ale jelikož když jsem začal hrát něco trochu víc rozevlátě tak jsem zadrhával o přepínač a to mi vadilo...
Ibanez RG321MH
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
Boom!

Příspěvek od Boom! »

mohl by mi plz nektery z majitelu teto kytary sdelit jak se chova na popruhu? ted mam GAX30 a docela mi vadi jak se prevazuj tak ze mezi mym trupem a krkem kytary je uhel mnohem vic nez 45 stupnu.
kotyzji

Příspěvek od kotyzji »

Boom! píše:mohl by mi plz nektery z majitelu teto kytary sdelit jak se chova na popruhu? ted mam GAX30 a docela mi vadi jak se prevazuj tak ze mezi mym trupem a krkem kytary je uhel mnohem vic nez 45 stupnu.
Na popruhu je v pohodě, je lehká a nepřevažuje se.
Ibanez RG321MH
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
..SnOOpy..
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ..SnOOpy.. »

a co ta RG321, která obrácenou hlavu? Ta je uplně stejná? Koukal jsem že je v černej barvě s klasicky lakem.
Epiphone Les Paul > Vox ToneLab ST > Roland Cube
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

..SnOOpy.. píše:a co ta RG321, která obrácenou hlavu? Ta je uplně stejná? Koukal jsem že je v černej barvě s klasicky lakem.
Ne, je uplně jiná... Jiný snímače a hlavně jiný dřevo...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Y06hurt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Y06hurt »

Presne tak ma to lipovy telo a 2 humbace EMG desinged,zatim co normalni je mahagon a humbace ma INFS3 a INF4-ku
Strat QTX SlipKnoT+Misfits Y06hurt signature model
Jackson Kelly

1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Y06hurt píše:Presne tak ma to lipovy telo a 2 humbace EMG desinged,zatim co normalni je mahagon a humbace ma INFS3 a INF4-ku
Opravím možná chybu, možná jen přepsání se, ale je to INF3 a INF4... INFS by byl singl...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Y06hurt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Y06hurt »

jn, ale presne tak to pisou na guitarshopu...mozna kuli tomu 5-ti polohovymu prepinani jak je to v jende pozici singl,to je jen moje uvaha....
Nebo se taky zmilili, maj i jiny veci na praci nez neustale upravovat detaily o kytarach...
Edit no.4:Tak na ibanez.com pisou INF4 u kobylky a INF3 u krku...takze i guitarshop muze byt omylny...
Strat QTX SlipKnoT+Misfits Y06hurt signature model
Jackson Kelly

1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“