levne studiove monitory

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: levne studiove monitory

Příspěvek od Wohma »

10K je docela nestastna cenova hladina, nejlepsi bude cihat na bazaru, co se objevi - napr. neco podobneho
http://midi.cz/Comment.aspx?id=54334
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Somnus Aeternus
Olihen

Příspěvek od Olihen »

Dotaz.....Jde studiove monitory používat jako repra pro klávesy v kapele?Odešel mi reprák a koukám že výměna by vyšla pekně draho(bylo by levnejsí koupit uplne novy repra),tak uvažuju o tom,že našetřim o pár tisíc víc a koupim nejaky monitory,abych mel na cem poslouchat to co složim.
Chtel bych 200W 8ohm pasivní.znáte nejaky?na kolik to tak vyjde?
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nektery vetsi monitory by na to pouzit sly, ale prijde mi to jako jezdit po meste v jeepu, nehlede na to, ze kdybys to moc tavil, tak je muzes i poskodit.
Jinak pasivnich reproboxu se dela hodne, viz http://www.musiccenter.cz/pasivn%C3%AD- ... 100:0:10:1
150W RMS by ti mohlo stacit, takze treba Behringer VS1220 za cca 2700
Pripadne RH Sound http://www.rh-sound.cz/reproboxy.rh.30/ (ale tam se moc neorientuju v tech vykonech)
EDIT: Anebo nejaky odposlech z bazaru, treba http://midi.cz/Comment.aspx?id=47403
ale tam se ti za (ne)kvalitu nikdo nezaruci
Somnus Aeternus
Olihen

Příspěvek od Olihen »

no me jde o to jestli by šlo zabít dve mouchy jednou ranou.
Ale koukám že tak silné monitory jako mám já zesík se snad ani nedelaj
http://www.harmonymusic.cz/phonic/pod-pod1060.htm ,todle mám.Jake bedny by se k tomu hodily?
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

No, chtěl jsem počkat, co na to řekne Wohma, ale k mému údivu tě neroznesl na kopytech.

Můj názor. Náhrada 160W PA za 200W monitory??? Já tu teda taky vymejšlím občas koniny, ale mě to přijde jako totální hovězina. Dle mě, pokud jsi spálil reprák v 160W PA (to Laney AH200, co máš v podpisu), tak téměř jistě odpálíš i 200W studiové monitory, pokud se vůbec takové vyrábí.

Levněji tě 100% vyjde i výměna repra.

Myslím, že by se v tomto případě i vyplatilo převinutí repráku (teda, jestli jsi spálil cívku). Oprava by se měla s jistotou vejít do 1000,-, ale to by spíš poradil mmjuz.

Pokud to dopadne výměnou, tak tam nemusíš dávat 15", ale třeba standardnější a tím levnější 12".
Olihen

Příspěvek od Olihen »

dayslypper píše:No, chtěl jsem počkat, co na to řekne Wohma, ale k mému údivu tě neroznesl na kopytech.

Můj názor. Náhrada 160W PA za 200W monitory??? Já tu teda taky vymejšlím občas koniny, ale mě to přijde jako totální hovězina. Dle mě, pokud jsi spálil reprák v 160W PA (to Laney AH200, co máš v podpisu), tak téměř jistě odpálíš i 200W studiové monitory, pokud se vůbec takové vyrábí.

Levněji tě 100% vyjde i výměna repra.

Myslím, že by se v tomto případě i vyplatilo převinutí repráku (teda, jestli jsi spálil cívku). Oprava by se měla s jistotou vejít do 1000,-, ale to by spíš poradil mmjuz.

Pokud to dopadne výměnou, tak tam nemusíš dávat 15", ale třeba standardnější a tím levnější 12".
ee,to co mám v podpisu slouží dobře.....a nespálil jsem nic.........to kombo co mám v podpisu používám na zpevy a provizorne na klávesy ted.Mám dve takovy čínsky bednay Alctron z druhy ruky,žádny papíry od nich nemám a na netu je nemužu najít.No a mi máme zkušebnu která vznikla předelením na dve,ale v tej části co máme zkušebnu nejsou vypínače,no a jednou večer mamka šla pro neco do komory co je za zkušebnou,ale nevedela jak tam rozsvítit tak šla po tme a vrazila do jednoho repra a povalila ho,a od te doby chrčí v hlubších frekvencích
takovy repro co by se hodilo do toho boxu a stálo mín než tři litry najít nemužu.tak uvažuju o koupi novejch boxu.potřebuju i monitory,abych mel možnost kvalitního poslechu toho co složim a moh to mixovat,tak me napadlo jestli by to nešlo skloubit
Naposledy upravil(a) Olihen dne 27.02.2010 21:54, celkem upraveno 1 x.
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No Olihen nepsal, ze ten reprak odpalil. Jestli jo, pak potrebuje vyssi vykon nez tech 160W RMS.
Jinak treba moje monitory maji kazdy 250W RMS, takze to vubec neni nerealne, ale asi by mi bylo lito pouzivat je ve zkusebne na ozvucovani.

Jinak samozrejme v tomto pripade je po vsech strankach lepsi vymenit repro.
Somnus Aeternus
M-Rock

Aktivní monitory do domácího studia

Příspěvek od M-Rock »

Ahoj, nemám zkušenosti s monitorama a tak by mě zajímalo, která značka je podle vás do home studia ideální. Nepotřebuji předražený, nýbrž bedny odpovídající domácím podmínkám (do 3tis. nejlépe).
Takže, KRK, Behringer nebo snad M-Audio?
Hans
M-Rock

Re: Aktivní monitory do domácího studia

Příspěvek od M-Rock »

Sorry jestli tady už to téma je, ale fakt se mi nechce hledat v desítkách odkazů.
Hans
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak nejen, že je líný hledat (proč by to za něj neudělal moderátor, že?), ale navíc nezná funkci upravit a spáchá double post.
Dnešního bludišťáka vyhrává... M-Rock.
Sloučeno se starším vláknem.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

A jinými slovy - hledej šmudlo! 8)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktivní monitory do domácího studia

Příspěvek od kelley »

M-Rock píše:Ahoj, nemám zkušenosti s monitorama...
Tuším, že se mnou dost lidí nebude souhlasit, ale když to budou tvoje první monitory, je to IMHO jedno. Lepší je dělat něco s průměrným vybavením, než pročítat diskuse a nabídky prodejen a bazarů a nedělat nic. Na ty monitory si zvykneš, naposloucháš svoje oblíbené skladby, abys měl představu jak mají znít a podle toho budeš pak míchat ty svoje. Pokud myslíš 3000 za pár, tak myslím že M-Audio AV-32 nebo 42 zas až taková výhra nejsou. Asi bych šel do Kurzweilu, Tascamu, Mackie nebo Alesis...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Kupodivu docela i souhlasím ;-) nicméně tím spíš mi přijde vhodné pročíst si nějaká ta subjektivní hodnocení od lidí, kteří již mají něco naposloucháno, pomůže to možná zúžit výběr. Hodně toho opravdu může nabídnout Behringer.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“