a jinak k tematu - ono kdyz se podivate na skladbu rockovej pisnicek, tak vam musi hned dojit, co je podstatnejsi a co ne...ac deleni na "lead" a "rhythm" nemam rad a nepouzivam...tak tady hovori fakt jasne - ve skladbe tvori solo rekneme 5% objemu cely skladby....
A solovejch kytaristu, ktery tak trochu ulitavaj v rytmu jsou po svete mraky (takovej Hammet by moh vypravet:-)...rytmus je zaklad a bez rytmu to proste nejde...a i solo se musi frazovat do rytmu.
Solová nebo doprovodná kytara.....?
Pravidla fóra
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Re: Solová nebo doprovodná kytara.....?
Takže opět nehovoříš o klasické kytaře ale o transkribcích pro klasickou kytaru (což je rozdíl) a tam samozřejmě může být cokoli. Apropos, nikde jsem nenapsal, že kytara není také doprovodný nástroj. Možná kdyby sis poněkud lépe přečetl původní post...
Primárně ovšem, pokud hovoříme o klasické kytaře (pojem poněkud nepřesný ale zavedený) hovoříme výhradně o nástroji sólovém. Jako příklad uvedu kytarové koncerty, kupř. Rodrigo - Concierto de Aranjues.
Primárně ovšem, pokud hovoříme o klasické kytaře (pojem poněkud nepřesný ale zavedený) hovoříme výhradně o nástroji sólovém. Jako příklad uvedu kytarové koncerty, kupř. Rodrigo - Concierto de Aranjues.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
dekuji, zes mi vysvetlil rozdil mezi kytarou (nastroje) a notama (transkriPci):-) doted jsem to nevedel:-)
kazdopadne v tvym pripade mam pocit, ze se pohybujes v trochu v jinejch vlnovejch delkach nez prumerni obyvatele planety:-) ...Abych ti to vysvetlil: chapat te, je obtizne...
kazdopadne v tvym pripade mam pocit, ze se pohybujes v trochu v jinejch vlnovejch delkach nez prumerni obyvatele planety:-) ...Abych ti to vysvetlil: chapat te, je obtizne...
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Ano, je zcela běžné, že si někteří lidé nerozumějí bez ohledu na planety 
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..