Nový snímač Emg vs Seymour

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
dr.MENGELE

Re: Nový snímač Emg vs Seymour

Příspěvek od dr.MENGELE »

bubucci píše:
dr.MENGELE píše:tiež uvažujem medzi nejakym emg a sd alebo di marzio.ale sú ich kvanta a všetky v podstate dobré
Tak kašli na dobré a jdi do nejlepších :D Na netu jsou tuny fór a ukázek, neviděl bych problém si na slepo vybrat, stačí vědět, jaký zvuk chceš.
vad práve ale ktoré sú tie najlepšie?to co je najdrahšie nemusí byt najlepšie a často ani nie je.chcem práve aby mi to víc spívalo,už teraz tam mam ott co je silnejší ako superdistortion di mar.chce to spíš ubrat ale aby zostala ta hutnost.ak vieš kde su na nete nejake ukažky tak porad
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jestli chceš určitou jistotu zpívajícího snímače s hutným zvukem na drcení powerů, na kterým tolik neutratíš, vyčíhni si někde RM Custom AlNiCo a budeš určitě spokojenej. Možná to někomu přijde jako mizerný upgrade, ale vzhledem k tomu, že se RM pohybují na bazaru kolem 500 Kč / 20€, je to IMHO dobrý způsob, jak začít hledat.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Když se nad tím zamyslím, tak tenhle thread jsem jako skorozačátečním založil já, se skoro stejným problémem a nakonec skončil u RM custom alnico :D Rozhodně to není špatná volba a otevřelo mi vědomosti kam bych se chtěl nasměrovat. Po tom roce a něco vím, že alnico ke kobylce nechci a že chci vysoký výstup s pevným signálem, či jak to říct. Zatím se snažím vyvarovat aktivům, takže chci zkusit D-Activator X a když ani to ne, tak asi u toho aktivu skončím...ale to je za dlouho, zaplaťpánbůh.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Jen dotaz: Kvůli čemu silný výstupní signál? Proto, že máš rád zvuk napěchovaných cívek nebo protože chceš co nejvíc signálu do kabelu, aby nebylo potřeba to tak tavit a nelezlo z toho tolik šumu?
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Hlavně proto, abych nemusel tolik kreslit, tím pádem jak říkáš nejde tolik bordelu a víc se zapojí zesilovač, než zkreslení, silný snímače jdou to zas na úkor projevu kytary, ale silný snímače se mi libí i tím jak se s něma hraje, zvuk je pevnej a drží stopu...to co hraju já sice není žádnej ultrazkreslenej bordel, jen starej dobrej thrash v normálním ladění, ale mám to tak radši. U toho thrashe to mám rád, když je zvuk jak tank :)

Kdybych vybíral něco na rock, nebo třeba speed metal, heavy metal, tak bych volil spíš něco zajednou slabšího a i zpěvnějšího.

Možná, že tohle všechno jsou jen mladické nezkušené argumenty a za pár let to bude všechno jinak, ale projít si tím musím :)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Tak ti přihodím mladického nezkušeného brouka do hlavy: hi-fi boost v kytaře - zvuk pasivu (ačkoli bez efektu proudového zatížení některými krabičkami) s libovolným výstupním signálem :wink: Možná se mýlím, ale každopádně zvuk EMG není daný tím, že by se to hnalo přes preamp, ale tím, že ten snímač funguje trochu jinak. Klasický pasiv a za ním čistý boost by měl znít normálně.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

woro90-1 píše:Tak ti přihodím mladického nezkušeného brouka do hlavy: hi-fi boost v kytaře - zvuk pasivu (ačkoli bez efektu proudového zatížení některými krabičkami) s libovolným výstupním signálem :wink: Možná se mýlím, ale každopádně zvuk EMG není daný tím, že by se to hnalo přes preamp, ale tím, že ten snímač funguje trochu jinak. Klasický pasiv a za ním čistý boost by měl znít normálně.
To nezní ani marně, ani hloupě. Jestli se k tomu dokopu, tak to zkusím na GRX a RMku, který do ní příjde...to dimarzio si časem do druhý ibanezky stejně neodpustím tak jako tak :D
dr.MENGELE

Bummer píše:Jestli chceš určitou jistotu zpívajícího snímače s hutným zvukem na drcení powerů, na kterým tolik neutratíš, vyčíhni si někde RM Custom AlNiCo a budeš určitě spokojenej. Možná to někomu přijde jako mizerný upgrade, ale vzhledem k tomu, že se RM pohybují na bazaru kolem 500 Kč / 20€, je to I
MHO dobrý způsob, jak začít hledat.

až tak hlboko do historie sa zas hladat nechystám:)aj ked cena je zaujímavá a keby som predal tie co tam mám mohol by som si ich kúpit min.8ks.neviem či sey.d alebo dm.vyrobil nejaký snimač tomy iomy signature len stal tušim 8litrov.skusil som si ho v prahe na huvelu a bolo to presne ono.normálne premyšlam skusit jak by to hralo keby som tam hodil nejaký ten co sa vyrába na 7strunove podladene gitary.neskúšal to niekto?
preamp rocktron m axe,mesa bogie studio preamp,rocktron intelifex,marshall9100,2boxy roctron,1randall,korg pandora ,wah rocktron black cat,všetko to cez midi ovladane zoom 4040,gitary hohner a jedna zakazkova volná mutacia sgtomi iommy jay dee.atd
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tak popořadě, ukázky snímačů, které stojí minimálně za vyzkoušení http://www.bareknucklepickups.co.uk/mai ... humbuckers
Mám od nich Holy Divera u kobylky a je to perfektní snímač, špičkově reaguje na dynamiku hry a ten zvuk je neuvěřitelně šťavnatý a prosadí se. Neznám nic od DiMarzia nebo Duncanu, co by tomu mohlo konkurovat. Kámoš má teď na cestě BKP Painkiller na 7mi strunku. Navíc máš možnosti jako kryty, barvy, 6,7,8 strun, kalibrované sety atd.

Co se týká R.M. Pickups, tak jsem se nechal ke kobylce udělat Hot Air Neck v gold provedení a není to špatné, ale zase taky, že bych s toho byl nějak u vytržení, to taky ne. Časem vyměním za BKP určitě.

Ty super silné snímače taky nejsou samospasitelné, o dynamice se moc mluvit nedá, protože už je to tak vyhnané do maxima, že s toho leze spíš bordel než dobrý zvuk a zabije to charakter kytary úplně. Chceš silný zvuk ? Začni u pravé ruky!
dr.MENGELE

bubucci píše:Tak popořadě, ukázky snímačů, které stojí minimálně za vyzkoušení http://www.bareknucklepickups.co.uk/mai ... humbuckers
Mám od nich Holy Divera u kobylky a je to perfektní snímač, špičkově reaguje na dynamiku hry a ten zvuk je neuvěřitelně šťavnatý a prosadí se. Neznám nic od DiMarzia nebo Duncanu, co by tomu mohlo konkurovat. Kámoš má teď na cestě BKP Painkiller na 7mi strunku. Navíc máš možnosti jako kryty, barvy, 6,7,8 strun, kalibrované sety atd.

Co se týká R.M. Pickups, tak jsem se nechal ke kobylce udělat Hot Air Neck v gold provedení a není to špatné, ale zase taky, že bych s toho byl nějak u vytržení, to taky ne. Časem vyměním za BKP určitě.

Ty super silné snímače taky nejsou samospasitelné, o dynamice se moc mluvit nedá, protože už je to tak vyhnané do maxima, že s toho leze spíš bordel než dobrý zvuk a zabije to charakter kytary úplně. Chceš silný zvuk ? Začni u pravé ruky!
to je pravda.predstava že čm silnejší snímač tym lepší metalovy zvuk je naivná.je to na úkor čisteho zvuku,sustainu pretože ti ten silný magnet pritahuje struny,atd.neco zaneco.čital som v rozhovore s dodo doležalom-čím jsem starší tím slabší snimače používám.mne príde že čim silnejší snímač tym tranzistorovejší zvuk trebars aj s lamp.BKPnepoznám našiel som teraz na sd blackaut na 7 rozmer tam nebol.RM som chcel dat do gitary tak pred 10-12rokmi potom som dostal do ruky kent armstrong a to bol uplne iný level.možná že sa vypracovali ale vtedy to bolo tak na urovni diamantky.aspon pre mna co som mal vtedy naivnú predstavu že čím silnejší snimač tym tvrdší metal:))
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

bubucci píše:a zabije to charakter kytary úplně.
...a to samé se říká o aktivech, které jsou naopak velmi slabé. A teď mi tedy pověz, milý bubucci, kde je pravda.

Kdyby někoho tady zajímal můj názor... Je to celé blbost svádět to na sílu snímačů. Charakter kytary zabíjí neschopnost snímače zachytit a poslat dál - a to v dostatečné síle - frekvence, na kterých daná kytara hraje. :!:
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

Když už tu ta diskuze,tak Hetfieldovo EMG signature by měl udajně spojit výhody pasivů a aktivů,ikdyž kde je pravda a kde jenom reklamní řeči,to nedokážu říct a že bych se k nim dostal pochybuju,už jste je někdo měl možnost ozkoušet?
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
dr.MENGELE

Trey píše:Když už tu ta diskuze,tak Hetfieldovo EMG signature by měl udajně spojit výhody pasivů a aktivů,ikdyž kde je pravda a kde jenom reklamní řeči,to nedokážu říct a že bych se k nim dostal pochybuju,už jste je někdo měl možnost ozkoušet?
jemu to može byt fuk či ma snimač dobry skreslený a špatný čisty či ma viac basov alebo výšok ked ma za sebou 20gitar a každa má iný zvuk a osadenie.to len my by sme chcely jedným snímačom pokryt celé hviezdne nebo
dr.MENGELE

dr.MENGELE píše:
bubucci píše:Tak popořadě, ukázky snímačů, které stojí minimálně za vyzkoušení http://www.bareknucklepickups.co.uk/mai ... humbuckers

to je pravda.predstava že čm silnejší snímač tym lepší metalovy zvuk je naivná.je to na úkor čisteho zvuku,sustainu pretože ti ten silný magnet pritahuje struny,atd.neco zaneco.čital som v rozhovore s dodo doležalom-čím jsem starší tím slabší snimače používám.mne príde že čim silnejší snímač tym tranzistorovejší zvuk trebars aj s lamp.BKPnepoznám našiel som teraz na sd blackaut na 7 rozmer tam nebol.RM som chcel dat do gitary tak pred 10-12rokmi potom som dostal do ruky kent armstrong a to bol uplne iný level.možná že sa vypracovali ale vtedy to bolo tak na urovni diamantky.aspon pre mna co som mal vtedy naivnú predstavu že čím silnejší snimač tym tvrdší metal:))
tak som to všetko prešiel:)niektoré kusky fakt brutal dizajn.na čistý zvuk ma najviac bral ten rebel(ale aj skres.v pohode)a na skreslenie warpig to je dobrá hradba
dr.MENGELE

Bummer píše:
...a to samé se říká o aktivech, které jsou naopak velmi slabé. A teď mi tedy pověz, milý bubucci, kde je pravda.

Kdyby někoho tady zajímal můj názor... Je to celé blbost svádět to na sílu snímačů. Charakter kytary zabíjí neschopnost snímače zachytit a poslat dál - a to v dostatečné síle - frekvence, na kterých daná kytara hraje. :!:
aj to je pravda.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Bummer píše:

To neni svadeni na snimace.To je proste obecne zabehnute klise.Je randal dobrych snimacu s vysokym vystupem co zneji normalne a nezabijeji "charakter kytary"
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Jen bych dodal, na kytaře mám natažený jedenáctky a ladím o půl tónu dolů, takže skoro nic a do kytary řežu fest, nemám se zrovna za někoho, kdo je struny šimrá, ale souhlasím s tebou, pravá ruka dělá moc. Pak taky to RM je silné dost, problém s tím nemám, jen chci zkusit něco opravdu silného a když myslím zkusit tak trochu dlouhodoběji, třeba mi to nesedne a sáhnu po něčem jiném. Ono zašmrdlat si na něco v obchodě není moc směrodatný, vždycky se ukáže až pod delší době jaké to je.

Pak souhlasím s Bummerem, není to zas tak o síle magnetu, ikdyž samozřejmně kdyby někdo chtěl hledat mouchy, tak silný snímač do jisté míry ovlivňujě kmit struny a tím pádem veleslavný sustain. Je to o frekvenčním pásmu, které dokáže snímač pochytit a právě proto se mi taky líbí D-activator a ještě víc d-activator x (ikdyž, ten je na tom trochu hůř) :wink: :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Abych svoji tezi ještě trochu doplnil... podle mě to tvrzení s nevěrohodným zvukem aktivů (nebo řekněme spíš aktivních EMG, u kterých se o tom mluví nejčastěji) vzniklo nejspíš tak, že ty snímače mají naopak tak vyrovnané frekvenční pásmo snímaného signálu, že až teprve s nimi přišel uživatel na to, jak má mizernou kytaru (aniž by si uvědomoval, že je to právě kytarou). Ostatně stačí se podívat na bazar, kolik se tam vyskytuje laciných čínských kytar vylepšených o aktivy.

dr.MENGELE

včera som pozeral na yt ukažky emg81,85 vs seym blackount je toho tam dost a príde mi že večšinou tie sd maju masívnejší a silnejší zvuk emg hrali tichšie a tak nejak orezané basy.ak teda s tym ten co to nahraval nejak nelaboroval a nahral to na stejný apar.korekce a nástroj.a to že silne magnety stahuju sustain je fakt,stačí ked si ten kobylkový distortion hlbšie utopím aby nebol blízko pod strunama a dozvuk je iný.akurát to zas stratí tu agresivitu a silu a to je to co od neho chceme.záleží na tom co chceš hrat.ak hráš hc alebo punk tak ti sustin chybat nebude ak si chceš potom zahrat garyho moora tak to poznáš hned
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Sustain je daleko více věc kytary a celého řetězce za ní než snímače. Ten vliv na struny je IMHO neskutečně přeceňovaný, tím spíše, když je ten silný snímač u kobyly, kde je rozkmit struny minimální tak jako tak. Daleko větší smysl má naučit se pořádně vibráto, což Gary Moore určitě uměl.

Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“